Stuxnet-cyberhyökkäys on pysäyttänyt Iranin ydinaseohjelman

Lähetä vastaus

Vahvistuskoodi
Syötä koodi siten kuin se on näkyvillä. Huomioi kirjaisinkoko

BBCode on Poissa päältä
Hymiöt ovat Poissa käytöstä
Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Stuxnet-cyberhyökkäys on pysäyttänyt Iranin ydinaseohjelman

Ehkäpä tämä toimii

Viesti Kirjoittaja TurunWeijo » Su 26 Syys, 2010 22:39

:roll:

8)

Nykyaikaista sodankäyntiä parhaimmillaan tämä Stuxnet tässä cybersodassa !

Stuxnet-cyberhyökkäys on pysäyttänyt Iranin ydinaseohjelman

Viesti Kirjoittaja Dimi Sefanja » Su 26 Syys, 2010 11:43

> Shalom!
>
> Oheisena liitteenä nettiin uutinen uudesta hyökkäysmenetelmästä.
>
>
> terv. Markku
> markkuauramo@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


23.09.2010 Debka File
http://www.debka.com/

Kuva

Stuxnet-cyberhyökkäys Irania vastaan on pysäyttänyt Iranin ydinaseohjelman

http://www.debka.com/article/9038/ = in english


Stuxnet on kuolettavan vaarallinen sotilas cybersodassa

Valitessaan USA:n presidentin Barack Obaman ja Iranin Mahmoud Ahmadinejadin pitämään YK:n Yleiskokouksen avajaissanat New Yorkissä torstaina 23.09.2010 YK:n sihteeristö kertoi maailmalle, että Iranin ydinpommin tavoittelu hallitsee maailman tapahtumia tällä kertaa.
USA:n lehdistö on maanantaista 20.09.2010 lähtien vuotanut julkisuuteen tietoja, että Yhdysvallat on aloittanut salaisen cybersodan Irania vastaan ja että Israel on perustanut cybersodan eliittiyksiköt tätä tarkoitusta varten.

Washingtonin lähteidemme mukaan Obama on ratkaissut umpikujan Iranin ydinasekysymyksessä kahdella tavalla: iskemällä YK:n ja yksipuolisten talouspakotteiden avulla niitä taloudellisia resursseja vastaan, jotka Iran on korvamerkinnyt ydinaseohjelmaansa varten sekä salaisella cybersodalla yhdessä Israelin kanssa lamauttamalla Iranin ydinasetehtaat.

Kolme vuotta sitten cyberhyökkääjät näyttelivät merkittävää osaa sen plutoniumreaktorin tuhoamisessa, jota Pohjois-Korea oli rakentamassa A-Zur´issa Pohjois-Syyriassa.

Maanantaina Christian Science Monitor-lehti ja USEAT AMERIKKALAISET TEKNIIKAN ERIKOISLEHDET JULKAISIVAT TIETOJA UUDESTA VIRUKSESTA NIMELTÄ Stuxnet, joka pystyy hyökkäämään ja vakavasti vahingoittamaan suurten projektien palvelimia, sellaisia kuin voima-asemat ja ydinreaktorit.

1. Stuxnet on kehittynein ja vaarallisin haittaohjelma, joka koskaan on keksitty.

2. Asiantuntijat eivät usko, että yksikään yksityinen hakkeri kykenee valmistamaan tämän viruksen, ainoastaan korkean teknologian valtio kuten Amerikka tai Israel pystyvät siihen.

3. Vaikka Stuxnet tunnistettiin neljä kuukautta sitten, ainoat ankaran hyökkäyksen kohteeksi joutuneet serverit sijaitsevat Iranissa
Tietokoneturvallisuusasiantuntijat kertovat, että virus keksittiin erityisesti kohdentumaan osaan Iranin ydinteollisuusinfrastruktuurista, joko viime kuussa aktivoituun Bushehrin ydinreaktoriin tai Natanzin sentrifuugiyksikköön.

Elokuusta lähtien Amerikan ja YK:n ydinenergiavahtikoirat ovat raportoineet, että Iranin uraanin rikastusohjelma on hidastunut tuntuvasti johtuen teknillisistä ongelmista, jotka ovat pysäyttäneet suuren joukon sentrifugeja ja joita Iranin ydinvoima-asiantuntijat eivät ole kyenneet korjaamaan. On arvioitu, että yksistään Natanzissa on pysähtynyt 3000 sentrifugia.

Yksikään raporteista ei kerro, mitkä muut osat Iranin ydinaseohjelmasta Stuxnet on vaurioittanut tai eikä myöskään kerro vaurioiden suuruudesta.

_ _ _ _ _ _ _ _

Teheran vahvistaa Stuxnet-hyökkäyksen teollisuustietokoneihinsa
Tehran confirms its industrial computers under Stuxnet virus attack
http://www.debka.com/article/9045/
_ _ _ _ _ _ _ _ _Ylös

cron