Taivassanomat 7/2020

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Taivassanomat 7/2020

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 14 Loka, 2020 19:18


Lopullinen sana seurakunnasta
Saadessani rukouksessa aiheen uuteen Taivassanomaan, tekisi joskus mieli laittaa alkuun jonkinlainen vakuutus siitä, että sanoma on Jumalalta: ”Näin sanoo Herra!”. Mutta vaikka sen laittaisi suurilla huutokirjaimilla, ”NÄIN SANOO HERRA!”, ei sellainen nykyisin hetkauta lukijoita vähääkään. Muinaisten profeettojen käyttämä sanonta on meidän ajassamme kärsinyt inflaation, koska sitä käyttävät nykyisin pääosin haihattelijat, jotka mieltävät lähes jokaisen päänsä ajatuksen Herran puheeksi: ”Herra sanoi!” ”Herra puhui!” ”Henki kehotti!” ”Henki johdatti.”

Mutta Jumala kyllä puhuu nykyäänkin. Hän puhuu useimmiten Raamatun Sanan kautta avautuvilla asioilla avaten ymmärryksemme käsittämään Kirjoituksia. Luuk. 24:45. ”Hän herättää korvani aamu aamulta, niin että kuulen opetuslasten tavoin.” Jes. 50:4. Eräs sillä tavalla avautunut aihe on Raamatun opettama seurakuntatotuus. Tämän asian otsikoksi voin puhtaalla omallatunnolla Jumalan edessä laittaa sanan:

”NÄIN sanoo Herra!”
Seuraavat ajatukset eivät siis ole omia mielipiteitäni, vaan Raamatusta nousevaa Jumalan kehotusta omalle kansalleen, seurakunnalleen, jota Hän rakastaa ja jonka Hän tahtoo palauttaa alkuajan siunausten tielle, elämänyhteyteen seurakunnan Herran, Jeesuksen kanssa, sekä täyttymään Pyhällä Hengellä, julistamaan evankeliumia, parantamaan sairaita. ym.

Opetus seurakunnan olemuksesta on aihe, josta aidosti uskossa olevatkin ovat kaukana raamatullisuudesta. Suurin osa Jumalan lapsista on niellyt väärän opetuksen ja ajautunut valtavirran mukana alkuperäisen kristinuskon ulkopuolelle. Ja vaikka tämä ei ole pelastuskysymys, on kyseessä kuitenkin vakava lankeemus, koska uusien kirkkokuntien perustamisella on rikottu raamatullinen uskovien yhteys. Tämän tähden, näin sanoo Herra: ”Palatkaa takaisin, te luopuneet lapset, niin minä parannan teidän luopumuksenne.” Jer. 3:22.

Yksi ainoa pelastettujen joukko
Kiitos Herralle!”Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään päästänyt meidät synneistämme ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, Hänelle kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti! Aamen.” Ilm. 1:5,6. Seurakunta on siis Jumalan kuningaskunta. Jokainen Jeesuksen verellä ostettu ihminen kuuluu tähän yhteen ja ainoaan pelastettujen joukkoon. Mikään muu ei ole mahdollista. Ei ole olemassa kahta Jeesuksen verellä lunastettua ihmisryhmää. On vain yksi uudestisyntyneiden joukko (Joh. 3:3. 1 Piet. 1:23), joka on lunastettu ”Kristuksen, kuin virheettömän ja tahrattoman Karitsan, kalliilla verellä”. 1 Piet. 1:19. Tätä samaa ristillä perustettua seurakuntaa saamme nyt uudestaan alkaa rakentaa, jatkaen siitä, mihin apostolit jäivät.

Kaikille uudestisyntyneille kuuluu rohkaiseva siunauksen sana:
”Te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo ja omaisuuskansa julistaaksenne Hänen jaloja tekojaan, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valoonsa. Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa, ette olleet armahdettuja, mutta nyt te olette armahdettuja.” 1 Piet. 2:9,10.
Kukaan ei ole saanut lupaa jakaa yhtä pyhien joukkoa perustamalla uusia kirkkokuntia, ns. ”seurakuntia”. Matt. 24:35. Hebr. 13:8. Ilm. 22:18,19.Raamatussa ei ole opetusta tai esimerkkiä, että tulisi perustaa uusia seurakuntia. On suuri ja vakava virhe uskoa, miten muka Paavalikin olisi kulkenut paikkakunnalta toiselle perustaen seurakuntia. Paavalihan ei perustanut niitä, vaan ne syntyivät, kun kristityt julistivat pelastuksen sanomaa ylösnousseesta Jeesuksesta. Ihmiset tulivat uskoon ja kasteelle; ja näin heistä tuli oman paikkakuntansa seurakunta.
Uskoon tulleet ihmiset ovat ainoa oikea seurakunta.
Jeesus ilmestyi Paavalille ja sanoi: ”Nouse ja seiso jaloillasi! Minä olen ilmestynyt sinulle sitä varten, että asettaisin sinut palvelijakseni ja sen todistajaksi, mitä olet nähnyt ja mitä olet vielä näkevä, kun ilmestyn sinulle. Minä pelastan sinut oman kansasi ja pakanoiden käsistä, joiden luo minä sinut lähetän avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan puoleen ja uskon kautta minuun saisivat synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.” Apt. 26:16-18. Jokainen uskoon tullut siirtyi siis saatanan vallasta pyhitettyjen joukkoon eli tähän yhteen ja samaan pelastettujen ihmisten ikuiseen kuningaskuntaan, Jumalan seurakuntaan. Ilm. 1:5,6.
Jokainen uskoon tullut kastettiin upotuskasteella vedessä Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen. ”Ottakoon kukin teistä kasteen.” Apt. 2:38, 41. Yksikään ei jäänyt kastamattomaksi. Samoin tulee toimia edelleen. Ja nämä kuningaskunnan jäsenet muodostivat silloin ja muodostavat edelleen kullakin paikkakunnalla paikallisen seurakunnan, joka järjestettiin (ei perustettu) toimimaan apostolien opetusten mukaisesti. Apt. 2:42. ”Jätin sinut Kreetaan sitä varten, että järjestäisit sen, mikä jäi vielä järjestämättä, ja asettaisit jokaiseen kaupunkiin vanhimmat, kuten sinua käskin.” Tiit. 1:5. Huomaatko? – Paikkakunnan rajat ovat seurakunnan rajat. Myös tehtävät ovat paikkakuntakohtaisia. Efes. 4:11-16. Kaikki saman paikkakunnan kristityt kuuluvat oman paikkakuntansa seurakuntaan sen perusteella, että kuuluvat Jeesukselle. Tähän seurakuntaan ei voida liittyä kuten maallisiin yhdistyksiin ja uskontoihin. Kuulumme yhteen ainoaan Jumalan seurakuntaan uudestisyntymisen perusteella. Raamattu ei opeta yhteyden rakentamista ”yli seurakuntarajojen”. Raamattu opettaa rakentamaan yhteyttä ilman seurakuntarajoja.
Jerusalemissa oli YKSI seurakunta, jossa oli kymmeniätuhansia jäseniä. 21:20. 2:1,41. 4:4,32. 5:13-16. Silti seurakunnalla oli siellä vain YKSI vanhimmisto. Apt. 15:4. Ja yhdellä seurakunnalla oli lukuisia kokouspaikkoja, joissa kaikissa otettiin vastaan YKSI ja sama apostolien opetus. Apt. 2:42. .. 1:13-15. 12:12. ym…
Yksi srk. yksi kaupunki. Kaksi seurakuntaa, kaksi kaupunkia.. jne. Tiit. 1:5. Ilm. 1:11.
PERUSTUS
Paavali julisti evankeliumia laskien näin perustuksen ihmisten elämään. Näin uskoon tulleista ihmisistä syntyi mm. Korinttin kaupunkiin elävän Jumalan seurakunta. Apt. 18:8. / 1 Kor.1:2. ”Olen viisaan rakentajan tavoin laskenut perustuksen.. .. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea sen lisäksi, mikä on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus.” 1 Kor. 3:10,11.
Pelastuneiden ihmisten joukko oli jokaisella paikkakunnalla YKSI elävistä kivistä rakentuva uuden liiton temppeli, Kristuksen ruumis (1 Kor. 12:27), jonka turmeleminen on aina ollut vakavan luokan synti. ”Ettekö tiedä, että TE olette Jumalan temppeli ja Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet.” 1 Kor. 3:16,17. Efesol. 2:19-22. Hebr. 3:6.1 Piet. 2:5. ym.

Uusia seurakuntia ei siis perustettu apostolisena aikana, vaan Golgatan ristillä yhden ainutlaatuisen kerran perustettu Jumalan seurakunta levittäytyi uusille paikkakunnille. ”Jeesus vastasi heille: ”Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä.” Niin juutalaiset sanoivat: ”Neljäkymmentäkuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu. Sinäkö pystyttäisit sen kolmessa päivässä?” Mutta Hän puhui ruumiinsa temppelistä (Kristuksen ruumis = srk. mm. 1 Kor. 12:27). Kun Hän sitten oli noussut kuolleista, Hänen opetuslapsensa muistivat, mitä Hän oli sanonut. Ja he uskoivat todeksi Kirjoitukset ja sen sanan, jonka Jeesus oli puhunut.” Joh. 2:19-22. Näin Jeesus perusti pelastustyöllään oman seurakuntansa.

Seurakunta oli valmis apostolisen ajan päättyessä, noin vuonna 100 jKr. Valmiina olivat silloin kaikki toimintatavat, opetukset, palvelustehtävät, ns. seurakuntavirat, yms. Mutta ennen muuta oli ymmärretty ja otettu vastaan elämänyhteys Jeesuksen kanssa. Ja evankelioimismenetelminä on alkuajoilta asti seurattu kaikkia kulloinkin käytettävissä olevia kenoja, nyt esim. tietokone yms.
Rukouselämä oli alkuajan seurakunnan menestyksen salaisuus. Mm. Apt. 1:14. 12:12.

Alkuajan seurakunta on annettu sellaisenaan esimerkiksi kaikkien aikojen kristityille kaikkialla maailmassa.
Mitä edellinen opetus kaikkineen siis tarkoittaa? – Sitä, että jokaisella Suomenkin paikkakunnalla tulee aloittaa apostolisen ajan mallin mukainen seurakuntatoiminta. Se ei ole uusi seurakunta, vaan päinvastoin, poistuminen uusista ja palaaminen takaisin vanhimpaan.
Yhteinen tehtävämme on siis koota ihmiset siihen uskon ja opin muotoon, jossa ensimmäiset kristityt olivat.

Siunausterveisin, Weijo Lindroos Turun seurakunnasta
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2128
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron