Teksti Kotisataman galleriasta

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Teksti Kotisataman galleriasta

ViestiKirjoittaja penttikk » Ma 27 Heinä, 2009 10:02

Mikä on sielu? Missä se on?

Ajattelen sen olevan aidointa, puhtainta ja herkintä osaa meidän sisimmässämme. Sieluumme on Jumala jättänyt jotain pyhää ja kaunista itsestään. Sieluun on Jumala myös taltioinut kaipauksen Häneen, että se ohjaisi ja johdattaisi meidät täältä maailman poluilta takaisin Hänen yhteyteensä.

Kun katsomme vastasyntynyttä, jonka Jumala on juuri äsken antanut vanhemmilleen, ymmärrämme jotakin sielun olemuksesta. Pieni vastasyntynyt on niin äskettäin Jumalan sylistä lähtenyt, että hänen olemuksessaan on jotakin jumalallista, pyhää ja puhdasta. Maailma ei ole 'murjonut' vielä hänen sieluaan eikä olemustaan, vaan tuo pieni ihmisenalku heijastaa Luojansa olemusta.

Elämä on kuitenkin kovaa - lapsellekin. Jo varhain hän saa oppia, että kanssamatkaajilta tulee 'iskuja', jotka osuvat sielun syvyyksiin asti. Jokaisesta iskusta jää arpi. Keski-ikään ehdittyään ihmisen sielu on vahvan arpikudoksen peittämä.

Olipa tuo sielun arpikudos kuinka paksu tahansa, sen sisällä palaa kuitenkin 'Isän ikävän liekki'.Se ei sammu, kohtelipa maailma meitä kaltoin tai hyvin, vaikka me kuinka koettaisimme sulkea siltä korvamme. Se liekki on Rakkauden liekki, joka kutsuu ja tahtoo ohjata meitä kotipolulle.

Älä sulje siltä korviasi, ystäväni.

Kiitos Jeesus, ettei sieluumme asettamasi liekki koskaan sammu. Kiitos Jeesus, että Sinulla on valta parantaa ja poistaa kaikki arvet sielustamme, kun me sitä pyydämme.

Tällaisia ajatuksia oli joku kirjoittanut Kotisataman galleriaan.

Taivaan Isän johdatusta tähänkin päivään, Penttikk
Avatar
penttikk
 
Viestit: 62
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 18:59
Paikkakunta: PIRKKALA

Sielin vammat

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 30 Heinä, 2009 20:44

On tärkeää varjella lapsiaan ja ymmärtää heidän sielunsa herkkyys. Kunpa kaikki vanhemmat osaisivat arvostaa ja kunnioittaa lastensa sisintä olemusta. (HL)
Mutta ajatelkaapa noita nykyään taas julkisuuteen tulleita raiskauksia, joissa mm. isäpuoli on säännöllisesti käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen pieniä tyttöjä!!! Toipuuko sellaisen uhri koskaan? En usko! Siitä on seurauksena elinikäinen sielun vamma.

Myös uskossa olevan sieluun saattaa tulla vammoja. Rukoilen, että saisin (mme) viisautta kohdella kunnioittaen veljiä ja sisaria!
Tämä olkoon esirukousaiheena. :!:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 30 Heinä, 2009 20:55

Aamen!


Kuva

Aamen!
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » To 30 Heinä, 2009 21:54

"Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu (1.Moos.2:7)." Jumalan puhaltama elämän henki on tehnyt ihmisestä elävän sielun. Onkohan niin, että sielussa asuu myös Jumalan Pyhä Henki meissä..? Pyhä Henki herättää sielunkin kiittämään ja ylistämään :D . Mutta sielussa on toki kaikki muukin; omat ajatuksemme ja tunteemme jne... Hajaannuksen aiheuttajista sanotaan Raamatussa, että he ovat sielullisia, mutta Henkeä heillä ei ole :( . Siis sielullisuus ja hengellisyys ovat kaksi eri asiaa, mutta voiko ihminen olla yhtaikaa sekä sielullinen että hengellinen, vai ovatko nämä kaksi toisiaan vastaan..? Eihän sielu kuitenkaan ole sama kuin liha, joka selvästi sotii Henkeä vastaan...
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron