Lakihenkisyys

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Lakihenkisyys

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » To 30 Heinä, 2009 22:04

Nykyään kuulee paljon puhuttavan lakihenkisyydestä ja usein pyrkimystä pyhitykseenkin halveksitaan tällä sanalla. Todellisuudessa paljon pahempi ongelma meidän uskovien keskuudessa on laittomuushenkisyys :( "Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus (Matt.24:12)." Rakkaus täyttää koko lain. Siis jos rakkaus on lain täyttymys, niin eikö lakihenkisyys ole oikeastaan samaa kuin rakkaushenkisyys :) . Jumalan rakkauden täyteydestä me teemme kaiken, mitä laki vaatii, eli rakastamme Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme :D Hänen lakinsa on kirjoitettu meidän sydämiimme Jeesuksen veren kautta; ei muutettuna, vaan täytettynä. Kiitos Jeesus!
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Re: Lakihenkisyys

ViestiKirjoittaja Janne » Pe 31 Heinä, 2009 12:32

Aamu-Usva kirjoitti:Nykyään kuulee paljon puhuttavan lakihenkisyydestä ja usein pyrkimystä pyhitykseenkin halveksitaan tällä sanalla. Todellisuudessa paljon pahempi ongelma meidän uskovien keskuudessa on laittomuushenkisyys :( "Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus (Matt.24:12)." Rakkaus täyttää koko lain. Siis jos rakkaus on lain täyttymys, niin eikö lakihenkisyys ole oikeastaan samaa kuin rakkaushenkisyys :) . Jumalan rakkauden täyteydestä me teemme kaiken, mitä laki vaatii, eli rakastamme Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme :D Hänen lakinsa on kirjoitettu meidän sydämiimme Jeesuksen veren kautta; ei muutettuna, vaan täytettynä. Kiitos Jeesus!


Itse olen kuullut lakihenkisyydestä puhuttavan vain silloin kun on ollut kysymyksessä Mooseksen laki ja perinnäissäännöt. Eli sillon kun esimerkiksi joku yrittää pitää Mooseksen lain tai osia siitä ollakseen "pyhä" ja pelastuakseen tekojen kautta.

En muista että olisin koskaan kuullut käskyjen pitämistä sanottavan lakihenkisyydeksi. Varsinkaan jos kyseessä on sydämmiimme kirjoitettu laki. (HL)

Monet tuntuvat sekoittavan (ainakin uskosta osattomat) Mooseksen lain ja Jumalan käskyt (kymmenen käskyä) jotka ovat myös Laki.
Raamattua lukiessa tuleekin erottaa mistä laista on kysymys.

Tuo laittomuushenkisyys pitää kyllä varmasti myös paikkansa mutta, itse en kuitenkaan pidä lakihenkisyyttä ja rakkaushenkisyyttä samana asiana koska minulla tulee aina mieleen sanasta "lakihenkinen" mooseksen laki.
Janne
 
Viestit: 28
Liittynyt: Ti 30 Kesä, 2009 20:16
Paikkakunta: Itä-Suomi

Lakihenkisyys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 31 Heinä, 2009 17:24

Rauhaa ja siunausta Janne ja Rebecca!
Ja siunattua kesän jatkoa meille kaikille!

Kristityt ovat vapaat kaikesta laista. Pyhä Henki kuljettaa meitä Jumalan tahdossa. Hän ei johdata toimimaan 10. käskyn lakia vastaan. Olemme tosin kuolleet pois laista, myös 10. käskyn laista, ja tulleet toisen omiksi. Emme enää ole lain omat, vaan olemme Jeesuksesta syntyneitä Jumalan lapsia, Taivaan kansalaisia. Emme ole lakiliiton ihmisiä. Room. 7:1--- ja 1 Timot. 1:9,10.
Emme siis ole lakihenkisiä, koska olemme "irti laista ja kuolleet pois siitä".

Nykyään tarkoitetaan lakihenkisyydellä Raamatun ulkopuolisiin sääntöihin mukautumista. Esim. lestadiolaisten ikkunaverhokielto maailmallisena tms. on tämän ajan määritelmän mukaista lakihenkisyyttä.

Tämä lakihenkisyys-asia tuli mieleeni, taas kerran, kun olin Ruissalon uimarannalla. Jaoin siellä traktaatteja rantafilteillä makaaville "auringonpalvojille", nuorille naisille ja miehille. Mielellään ottivat vastaan lukemista. Lähtiessäni ajattelin, että joidenkin uskovien lakihenkisyyden opin mukaan heille olisi pitänyt kertoa, että, jos he tulevat uskoon, niin eivät voi enää mennä uimaan.., muuten kuin paksu palttoo päällä. Nykyään kun on kuulunut muutamasta kohteesta oppia, etteivät uskovat voi harrastaa uimista, koska mm. uimahalleissa vaaditaan uima-asu.., ja uskova muka ei voi olla uima-asussa. Voi pimeyttä!!! Jotain sellaista siis tarkoitetaan tämän ajan lakihenkisyydellä.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » La 13 Marras, 2010 22:35

Kirjasessaan 'Majesteettirikos' Harri Lampinen kirjoittaa yksinkertaisesti laista: "Laki on kaikille muille voimassa edelleenkin, mutta jokaiselle, joka uskoo, on Kristus lain loppu." Room.10:4. Tästä lauseesta jotenkin uudelleen ymmärsin tämän asian. Jeesus ei kumonnut lakia, eli maailmassa laki on yhä edelleen voimassa ja jos joku noudattaisi sitä täydellisesti, niin pelastuisi sen kautta. Kukaan ihminen ei kuitenkaan siihen pysty. Sen alta, siis lain alta, voimme päästä kuitenkin vapaiksi Jeesuksen veren kautta. Siihen asti jokainen ihminen on lain alla, kunnes tulee Jeesuksessa armon alle.
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Re: Lakihenkisyydestä.

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 14 Marras, 2010 21:37

EbenEser kirjoitti: .... Nyt eletään selvästi seulonnan aikaa. Jumala tulee puhdistamaan seurakuntansa. Hän kutsuu ulos niitä, jotka haluavat pysyä puhtaasti hänen sanansa opetuksessa. Olkaa väkevästi siunatut.


Lainasin vain osan EbenEserin tekstiä. Se vahvisti asiaa, josta puhuin tänään kokouksessa. sanoin tämän lainaamani kohdan lähes samoin sanoin. - Mm. Weli-Markku oli kuulemassa sen.

Ihmeellistä.


:!:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja jphone » Ke 24 Marras, 2010 16:23

Lakihenkinen farisealainen tuomitsija olet, mikäli opetat alkuperäistä seurakunta-oppia. Ja jos varsinkin ojentaudut Sanan mukaan niin henkivallat koettavat tehdä kaikkensa, ettei se onnistuisi. Jos oikaiset jonkun epäraamatullisen opin, sinut leimataan itsepintaisesti tuomitsijaksi.

Yleensäkään uskovien keskuudessa ei tunneta Raamatun Sanaa riittävästi, mistä seuraa, että hengellinen kasvu
tyrehtyy alkuunsa ja lihallisuus saa vallan.

Kun lihallisuus saa vallan niin lihallisuudessa tuntematta Sanaa tehdään yksinkertaisesti lihantekoja. Ei naulitakaan lihaa ristille jokapäiväisessä parannuksessa nöyrtyen Sanan mukaisesti ja anoen anteeksi esim. katkeruutta ja halua vapautua siitä. Herra antaa kyllä voiman vapautua siitäkin synnistä.

Olen huomannut, että moni uskova on katkera, täynnä vihaa ja kaunaa. Kun näin on ja katkeruuttakin ei tunnusteta synniksi, niin uskonelämä junnaakin paikoillaan. Jos tästä hellävaraisesti ja rakkauden hengessä yrität oikaista, olet tuomitsija ja lain alla, fariseus ja ylihengellinen.

Olen harmikseni pistänyt merkille myös sen, että laki ja evankeliumi sekoitetaan yllättävän monen uskovan kohdalla.
Pyhityksestä ei kärsitä kuulla, eikä sitä juuri kuulekaan saarnattavan.

Raamatussa on maininta pienistä lapsista Kristuksessa, jotka eivät siedä maitoruokintaa enempää. Mutta ei voi olla Herran tahto, että jo 20 v. uskossa ollut on maitoruokinnalla. Tarvisemme maitoa kaikki, mutta myös vahvempaakin ruokaa. Vauvalle ei tietenkään voi syöttää esim. kalaa, jossa on omega 3 ja 6 rasvahapot ym. terveellisiä ravintoaineita ja ruotoja lisäksi. Vauvahan kuolisi syötyään kalan - tukehtuisi ruotoihin ja ainakin ruoansulatus menisi pahasti sekaisin.

On anottava Jumalalta viisautta jakaa Sanaa oikein, koska kuulijakunnassa on niin monen eri ikäistä. Totuudesta ei tule koskaan tinkiä. Mutta lihallisia vauvoja ei saa päästää mellastamaan seurakunnassa. Tämä on vanhemmiston vastuulla. Pitkämielisyyttä, kärsivällisyyttä ja Rakkautta tarvitaan paljon toinen toisiamme kohtaan seurakunnan sisällä.

Kol.3:13 "Kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa."

Olinko farisealainen? FB-foorumilla tämä onkin jo liian vahvaa tekstiä, eikä tätäkään siedetä. Harvat sietävät...
Toisaalta olenkin harkinnut sieltä pois siirtymistä. En etsi omaa suosiotani vaan Jumalan kunniaa. Haluan rakentaa sisaria ja veljiä Kristuksen ympärille, enkä itseni tai jonkin kirkkokunnan.

Siunausta!
Herramme Jeesuksen Kristuksen Armo ja Rauha olkoon teidän kanssanne!
jphone
 
Viestit: 24
Liittynyt: Ke 06 Tammi, 2010 15:12

To J-Phone

ViestiKirjoittaja pertsa2010 » Ke 24 Marras, 2010 20:40

Mikä on FB - foorumi??
Avatar
pertsa2010
 
Viestit: 100
Liittynyt: To 25 Maalis, 2010 10:33

FB

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 24 Marras, 2010 20:47


!
Rauhaa Pertsa.

FB -foorumi on Facebook. Siellä on kirjavaa menoa uskontojen ja ihmiselämän eri osa-alueilta.
Jphonen kanssa olemme siellä evankelioineet. Turkuun on tullut eri puolilta Suomea kasteelle tänä vuonna noin 10 ihmistä sitä kautta. Hyötyäkin siis on ollut. Mutta siellä ovat myös vastustajat aktiivisia.

+

Edellinen jphonen kirjoitus oli siunauksellista tekstiä.

Siunausta meille!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Uusiluomus » To 25 Marras, 2010 16:36

KIITÄ HERRAA, MINUN SIELUNI, JA KAIKKI, MITÄ MINUSSA ON, HÄNEN PYHÄÄ NIMEÄNSÄ.

KIITÄ HERRAA, MINUN SIELUNI, ÄLÄKÄ UNHOTA, MITÄ HYVÄÄ HÄN ON SINULLE TEHNYT.,

HÄN, JOKA ANTAA KAIKKI SINUN SYNTISI ANTEEKSI JA PARANTAA KAIKKI SINUN SAIRAUTESI,

JOKA LUNASTAA SINUN HENKESI TUONELASTA JA KRUUNAA SINUT ARMOLLA JA LAUPEUDELLA,

JOKA SINUN HALAJAMISESI TYYDYTTÄÄ HYVYYDELLÄÄN, NIIN ETTÄ SINUN NUORUUTESI UUDISTUU KUIN KOTKAN.

Ps. 103:1-5.
Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli... Fil.2:5
Uusiluomus
 
Viestit: 264
Liittynyt: La 25 Syys, 2010 15:39

Sapatittomuus

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 19 Joulu, 2010 21:25

Aamu-Usva kirjoitti:Kirjasessaan 'Majesteettirikos' Harri Lampinen kirjoittaa yksinkertaisesti laista: "Laki on kaikille muille voimassa edelleenkin, mutta jokaiselle, joka uskoo, on Kristus lain loppu." Room.10:4. Tästä lauseesta jotenkin uudelleen ymmärsin tämän asian. Jeesus ei kumonnut lakia, eli maailmassa laki on yhä edelleen voimassa ja jos joku noudattaisi sitä täydellisesti, niin pelastuisi sen kautta. Kukaan ihminen ei kuitenkaan siihen pysty. Sen alta, siis lain alta, voimme päästä kuitenkin vapaiksi Jeesuksen veren kautta. Siihen asti jokainen ihminen on lain alla, kunnes tulee Jeesuksessa armon alle.


"Kristus on lain loppu, jokaiselle, joka uskoo!"

Pelastus on Jeesuksessa, joka antoi Pyhän Henkensä sydämiimme, ja tätä kautta "Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme". Room. 5.
Uudessa liitossa "rakkaus on (koko) lain täyttymys!" Room. 13. Sapattina vaellamme rakkauden käskyn mukaan samoin kuin esim. viikon ensimmäisenä päivänäkin.

Room. 14:5-6 toteaa: "Toinen pitää yhden päivän toista parempana, toinen pitää kaikki päivät yhtä hyvinä; kukin olkoon omassa mielessään täysin varma. Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden.."
Itse en valikoi päiviä, vaan pidän kaikki päivät "yhtä hyvinä". Mutta jos joku asettaa sapatin muiden päivien edelle, saa hän tehdä niin, ja se on oikein ellei tee sitä lain orjuudesta käsin. Perusteena sen päivän valitsemiselle tulee olla, että lauantai-lepopäivä oli Jumalan säätämys heti maailman luomisen jälkeen. 1 Moos. 2:2-3. Tuo pyhäpäivä jatkui lakiliitossa lain käskynä (joka ei siis kuulu armoliittoon).
Mutta.
Kunnioitan itsekin Jumalan luomaa viikkojärjestystä, joka alkaa sunnuntaista, viikon ensimmäisestä arkipäivästä, ja päättyy lauantaihin, viikon seitsemänteen päivään, sapattiin. Ymmärrän siis viikon seitsemännen päivän Jumalan siunaamaksi alkuperäiseksi lepopäiväksi. Ja jos joku väittää, että Jumala on siirtänyt lepopäivän sunnuntaille, niin silloin on kysymyksessä Herran suorien teitten vääristely. Sellaiseen ei löydy Raamatusta vähäisintäkään opetusta. Mutta Uuden liiton uskoville ei myöskään ole missään kohden opetettu sapatin viettoa; paitsi sydämen lepo (Hebr. 4), joka on Vanhan liiton kerran viikossa olleen sapatinlevon täyttymys. Se lepotila on sydämissämme 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

Palaaminen lakiliittoon on Paavalin mukaan lankeaminen pois armosta. Gal. 4:9-11 / 5:4. Sen tähden en ota yhtäkään lain käskyä noudatettavakseni. Vaan Jumalan yhteydessä vaeltamalla, Hänessä ja Hänen rakkaudessaan ne kaikki ovat joka hetki täytetyt! Elämme lakiliiton täyttymyksesä, emme enää laissa. Kiitos Herralle! Jeesus on täynnä armoa ja totuutta!
Ja siis (HUOM!) ennen lakiliittoa annetun viikon seitsemännen päivän kunnioittaminen on eri asia kuin lakiliiton mukaisen sapatin pitäminen!!!

Kallis sovintoveri on puhdistanut meidät kaikesta synnistä ja laittomuudesta. Nyt olemme turvassa, Kristuksessa Jeesuksessa! Hän on syntiemme sovittaja ja elämämme Herra!

Rukoillen ja siunaten!

Weijo Lindroos
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron