Portti on kiinni..

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Portti on kiinni..

ViestiKirjoittaja pike464 » Pe 25 Syys, 2009 12:22

Portti on kiinni !
Kirjoittanut Hannu Melaluoto
Sen jälkeen kun perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: "Herra avaa meille", vastaa hän ja sanoo teille: "En minä tunne teitä, enkä tiedä, mistä te olette." Silloin te rupeatte sanomaan: "Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi ja meidän kaduillamme sinä opetit. Luk 13:25-26

Liian vähän tänä päivänä saa huomiota tämä vakava kohta Luukkaan evankeliumista. Matt 7:21-27 liikkuu samalla alueella ja on sisällöltään vähintäänkin yhtä vakava. Kohtien pitäisi säpsäyttää niitä, jotka erityisen mielellään tituleeraavat itseään karismaatikoksi tai muutoin lepäävät nimi- taikka muotokristittynimikkeen pettävässä ja salakavalassa turvassa.

1 Moos 43:32-34 kertoo Joosefin ja veljien yhteisestä ruokailusta. Joosefhan piti olla kuollut ja tässä luulossa Jaakobin pojat, Joosefin veljet, istuvat Egyptin hovissa järjestetyllä aterialla. Kukaan ei tuntenut Joosefia, kenenkään mieleen ei edes juolahtanut, kenestä todella on kyse.

Veljet eivät siis tunteneet häntä, joka heidän olisi pitänyt tuntea.

Samasta asiasta, mutta käänteisenä on kuvaus Luk 13 luvussa. Tosin siinä sisällössä, että "veljet" olettavat tuntevansa Jeesuksen ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Matt 7:ssä veljet ovat osallisia jopa karismaattisista lahjoista ja hekin pitävät taivasosuutta itsestään selvänä.

Kummankin ryhmän yllätys lienee sanoinkuvaamaton tilanteessa, missä kirjat avataan ja taivaalliset oikeusoppineet suorittavat arvion siitä kuka pääsee perille, kuka ei. Oli karismaatikkoja ja oli nimikristittyjä, kaiken piti olla kunnossa, mutta jotain elintärkeää puuttui. Jeesus ei tuntenut heitä, ei ainakaan ominaan. Jaakobin pojat eivät tunteet Joosefia ja lainatuissa kohdissa Vapahtaja ei tunnista ja tunne "veljiä".

Kuulin kerrottavan erään kerran pienen paikkakunnan siivosta vanhasta rouvasta. Hän ei ollut vain omasta mielestään hyvin elämässä onnistunut, hyveellinen siis, sen lisäksi hänellä oli myös ympäristöstä hyvä arvio. Ajateltiin, jos joku taivaaseen menee, niin tämä vanha rouva. Edelleen kerrottiin, että kun hän sitten tunsi hetkensä tulleen ja odotti kuolinvuoteella lähtöä, hän yht äkkiä ennen ajan rahtusen päättymistä huudahti, ikäänkuin ilmestystä tuijottaen: "portti ei olekaan auki".

Oliko muori yksi näistä Luk 13 luvussa kuvatuista? Mitä ilmeisimmin oli. Hän ei ollut tehnyt kenellekään pahaa. Hänellä oli ansioita nimenomaan hyvän tekemisessä ja ne olivat kiistattomia. Inhimillisesti tuntuu kohtuuttomalta, että portti ei auennutkaan. Mutta se ei vain auennut siitä yksinkertaisesta syystä, että hyveiden ja saavutusten ja kenties toisten rohkaisevien kehujen keskellä hän oli unohtanut, että hänkin on syntinen kuten Room 3:12 tyhjentävästi esittää ja että parannuksen tekeminen kuuluu hänellekin. Hän ei koskaan sisimmältään ollut tullut tuntemaan Jeesusta, eikä Jeesus tuntenut häntä. Edes viipyminen ehtoollispöydässä ei ollut riittänyt takaamaan hänelle portin aukeamista.

Niin, enemmän kuin koskaan tälle kansalle tulisi julistaa muistutusta näistä Jeesuksen opetuksista Luk 13 ja Matt 7 luvuissa. Ettei joutuisi vanhan muorin kohtalotoveriksi. Monet kauaskantoiset yllätykset siten välttyisivät."Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1060
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

ViestiKirjoittaja penttikk » Pe 25 Syys, 2009 14:05

Amen.

Tuo kannattaa muistaa. Väkevää sanomaa.

Tuli mieleeni aika usein radio Deissä soiva kappale "Virtanen kirkossa ", missä kirkkoon astuu puliukko Virtanen ja pappi saarnaa lähimmäisenrakkaudesta. Suntio saa poistettua Virtasen ja pyhäpukeinen kirkkokansa jatkaa saarnan kuuntelemista. Kappale päättyy muistaakseni sanoihin " kansakunnan kerma on oikein edukseen."

Ristiläisiä siunaten, penttikk
Avatar
penttikk
 
Viestit: 62
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 18:59
Paikkakunta: PIRKKALA

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Pe 25 Syys, 2009 20:24

VIRTANEN KIRKOSSA


On sunnuntai ja pappi puhuu saarnatuolissansa
Hän kertoo lähimmäisen rakkaudesta seurakunnalleen.
Ja perin hartaana penkeissänsä, istuu kirkkokansa.
Pyhäisissä puvuissaan virsikirjoineen.
Mutta papin kaunis lause katkee niin kuin kananlento.
Kun kirkkoon saapuu mies, jonka tuntee jokainen.
Parransänki, takkutukka askel rauhallinen, rento.
Kohti alttaria astuu puliukko Virtanen.

Hän hetkiseksi seisahtuu kirkon käytävälle
ja niin kuin hangonkeksi ihmisille hymyilee.
Sitten kumartaen itsensä, hän kutsuu peremmälle
istuu etummaisen penkkiin ja kansa vaikenee.
Hyvää päivää pastori hän kuittaa leppoisasti,
miten sulla pyyhkii ja kuinka lapset voi.
Olen kuullut että kanttorimme soittaa taitavasti,
mun tekis mieli laulaa miksei urut soi ?

Silloin seurakunta toipuu ensi hämmennyksestänsä.
ja haudan hiljaisuus vaihtuu puheensorinaan.
Mitä tuokin pummi täällä luulee tekevänsä.
Se tietenkin on tullut tänne meitä pilkkaamaan.

Ja pappi ihmetellen katsoo hymyilevää haastajaansa.
Hän ei tiedä miten selvittäis tään välikohtauksen.
Viimein vahtimestari tilanteen ottaa hallintaansa.
Hän määrätietoisesti vie ulos Virtasen.

Pappi pari kertaa rykäisee ja jatkaa puhettansa.
Hän kertoo lähimmäisen rakkaudesta seurakunnalleen.
Ja perin hartaana penkeissänsä istuu kirkkokansa.
Pyhäpuvuissaan maan suola on oikein edukseen.
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja penttikk » La 26 Syys, 2009 8:52

Kiitos Aamu-Usva. Siinähän tuo teksti kokonaisuudessaan.

Penttikk :-)
Avatar
penttikk
 
Viestit: 62
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 18:59
Paikkakunta: PIRKKALA

Kalliit kirkot

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 26 Syys, 2009 10:58

Tuntuu todellakin olevan vallalla sellainen tapa,
että kalliisiin kirkkoihin sovi mennä likaisena :? ja huonoissa vaatteissa. Mutta onko se niin? :?: Vertaa Ilm. 17:4. Kyllä se on niin! Kalliisiin ja pröystäileviin kirkkoihin ei tule mennä! !!! Miksi kadun meis ollenkaan menee sellaisiin.

On hyvä muistaa Jaakob 2. luvun opetus, ettemme itse ajaudu samaan uskonnolliseen hienosteluun, vaan että kokoukseemme voi tulla "liekkimajan" haiseva kaveri ryysyissään, ja hänet toivotetaan tervetulleeksi kuulemaan pelastussanomaa. Jeesus tahtoo pelastaa kurjan ja köyhän. Niin Hän teki minullekin.

Vapaiden suuntien kirkoistakin on tehty niin loistavia loistavapukuisten paikkoja, ettei niihin köyhä enää rohkene sisälle astua.
Jostain luin, miten helluntailaisten pikkulapsi kyseli vanhemmiltaan kokouksen jälkeen, että "mitä nuo mustat setät oli, mitkä antoi ruokaa?"
Kyseessä taisi olla mustapukuiset helluntaisrk.n uskonnollisuuden kaapuun pukeutuneet ehtoollisen jakajat.
/ Kun tätä kaikkea yrittää sovittaa Raamatun ajan kristillisyyteen, niin se ei sovi sinne, ei sitten millään.

Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja miranda » La 26 Syys, 2009 13:20

1.Korinttolaiskirje:
1:27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,

1:28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,


Kuva

siunattua päivää kaikille._________________________________________________
Dimi Sefanja suurensi fonttia, niin käy mukavasti lukeminen.
miranda
 

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ti 23 Maalis, 2010 21:10

Olen miettinyt tätä ns. hyveellisyyttä, millä moni uskoo pelastuvansa. On kai todellisenkin Jeesuksen seuraajan elämä hyveellistä maailman silmissä... Mutta pelkkä hyveellisyys ei riitä. Esimerkiksi nunnia pidetään usein hyveellisyyden ruumiillistumina, vaikka heillä ei välttämättä ole henkilökohtaista suhdetta Jeesukseen. Moni ihminen maailmassa elää hyvää elämää ja tekee vapaaehtoistyötä, on raitis jne. Varmasti sellainen ihminen ajattelee, että jos joku, niin hän pääsee taivaaseen. Ihmisellä on taipumus ajatella, että hyvistä teoista seuraa palkinto. Jumala taas haluaa meidän ottavan vastaan hänen armonsa, että meille luettaisiin palkkakin armosta, eikä töiden tekemisestä (Room.4:4).
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Tyyne_Barry » Ke 21 Huhti, 2010 9:43

Jotain unohtui..? Ehkä tämä..?

2.Korinttolaiskirje:
13:5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.

Myös Daavid tiesi tämän..

Psalmit:
139:24 Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle.________________________________________________________
@Dimi Sefanja suurensi fonttia, mukavampi lukea.
Avatar
Tyyne_Barry
 
Viestit: 119
Liittynyt: Ma 13 Heinä, 2009 15:06
Paikkakunta: PK-seutu


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa

cron