Judaismin eksytys

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Judaismin eksytys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 20 Marras, 2009 23:31

Uusi Liitto vaiko juutalaisuus?


Moskovassa toimii ns. messiaaninen Shomer Israel seurakunta. Siellä on yleistä, että mm. tavalliset venäläiset Jeesukseen uskovat pukeutuvat ortodoksijuutalaisten asuun. Nuo harhautetut ovat ympärileikkauttaneet itsensä ja alkaneet Tooran ohella noudattaa juutalaisia traditioita ja kulttuuritapoja. Mainittu seurakunta siis käännyttää tavallisia venäläisiä juutalaisuuteen. Mooseksen lakiliitto on heidän perustuksensa, vaikka he liittävätkin Jeesus Nimen oppiinsa.

Amerikassa on jopa sen uskonsuuntauksen raamattukouluja. Ne levittävät judaismin harhaa Israelin messiaanisiin seurakuntiin.
Samalla judaismin harhalinjalla on yksilöuskovia Suomessakin.

Katso Gal. 3:7-14, 1 Kor. 3:11 ja Apt. 4:12.

Alkuseurakunnassa jouduttiin taistelemaan seurakuntien juutalaistamista vastaan. Tuohon eksytys-tilanteeseen Paavali kirjoitti Galatalaiskirjeensä. Sitä ei kirjoitettu ainoastaan pakanoille, vaan myös juutalaista syntyperää oleville uskoon tulleille.
Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet. Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa (Gal. 3:27-29).

Kaikille Jeesuksen vastaan ottaneille ja sen jälkeen upotuskasteella vedessä kastetuille kuuluu sama Jumalan Sanan opetus ja samanlainen seurakuntaelämän sisältö Pyhässä Hengessä kaikkine oppeineen ja asioineen. Ei ole olemassa juutalaisille olevaa oppia ja pakanuudesta kääntyville olevaa toista oppia. Sillä Hänen (Jeesuksen) kauttansa on meillä molemmilla (juutalaisilla ja pakanoilla) pääsy yhdessä Hengessä isän tykö (Efes. 2:18 ).

Tehtävämme on juurruttaa uudet uskoon tulleet Jeesukseen Kristukseen, ei juutalaisiin tapoihin ja muihin kulttuureihin, esim. juutalaisuuteen. Gal. 2:14.

On ainoastaan YKSI JUMALAN SEURAKUNTA, johon kuuluvat uudestisyntyneet juutalaiset samoin kuin pakanakristitytkin; ja meillä kaikilla on YKSI JUMALAN TOTUUS, Raamattu tulkittuna Uuden Testamentin valossa. Sama Uuden Testamentin oppi ja uskonelämän sisältö kuuluu messiaanisille juutalaisille samoin kuin pakanoillekin. Jeesus tahtoo täyttää Pyhällä Hengellä tämän yhden seurakunnan. Suunta on irti judaismista sekä nimikristillisyydestä ja sisälle alkuperäiseen, Jeesuksen veren kautta ristillä alkaneeseen kristinuskoon.

Vanhan Liiton aikana Israelin kansa oli Jumalan viinipuu, viikunapuu, öljypuu. Katso mm. Jesaja 5:1-7, Psalmi 80:9; Jeremia 8:13, 24:5,6, Hoosea 9:10, Miika 7:1,2 ; Jeremia 11:16, Hoosea 14:5-8. Matt. 21:18-20 ja 43-46.
Nyt Uuden Liiton Päämies, Jeesus Kristus sanoo itseään Totiseksi Viinipuuksi, jossa pysyen olemme kiinni oikeassa Jumalan yhteydessä. Pysykää minussa! Hän sanoo, Joh. 15:1-6.

Juutalaisia uskoon tulleita (kristillisyyteen kääntyneitä) sanotaan Raamatussa oikeiksi oksiksi. Me pakanuudesta kääntyneet olemme oksastetut oikeiden oksien joukkoon saman Puun oksina. Room. 11:17-24. Saamme kaikki juoda samasta Elämän lähteestä ja syödä samaa Elämän leipää. Meillä kaikilla on Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste ! jne .

Ei siis ole raamatullista järjestää messiaanisia seurakuntia, joihin sisällytetään juutalaisia traditioita. Sellaiset ovat lahkoja samoin kuin kaikki pakanakirkotkin pakanatraditioineen.

weijo.lindroos@pp.inet.fi


-
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Su 18 Syys, 2011 23:22, muokattu yhteensä 2 kertaa
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja pike464 » La 21 Marras, 2009 1:26

AAMEN! :IAg
"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1058
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Totisesti

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 19 Syys, 2011 21:34


Totisesti näin on = Aamen!

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

ViestiKirjoittaja Weli-Markku » Ke 21 Syys, 2011 13:31

Lisäksi judaismi sitoo ihmiset Mooseksen lakiliittoon, joka sinänsä on roomalaiskirjeen mukaan on hyvä ja vanhurskas, mutta jota Ap.T. 2. luvussa Pietarin mukaan "emme me eivätkä isämmekään jaksaneet kantaa".
SIIS MIHIN TARVITAAN KRISTUSTA JA HÄNEN UUTTA LIITTOA HÄNEN VERESSÄÄN, jos vanha liitto olisi voimassa?!

Kakki kouristuksenomaiset teot omavanhurskauden tähden on suljettu pois.
Jeesus on vapattanut meidät lain kirouksesta. (Gal.3.)
Olemme vapaat - synnistä ja laista, ojasta ja allikosta Kristuksen ansion tähden.
Kannattaa lukea galatais- ja roomalaiskirjeitä, viimeksi mainitusta varsinkin lukuja 1-9. Siinäpä ydinleipää!!!
Weli-Markku
 

Kyllä

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 24 Syys, 2013 22:10

Judaismi on siis kristittyjen keskuuteen tuotu Mooseksen 613 käskyä, jotka muka kuuluvat kaikki meille uuden liiton kristityille. Sellainen väite on eksytystä!

Judaismi on harhaoppi, jota vastaan Paavali taisteli Galatalaiskirjeessään.:idea:

Meillä tuli sunnuntaina uskoon eräs nuori. Jos judaistit saisivat hänet käsiinsä, niin he alkaisivat opettaa hänelle käskyjen ja säädösten kokoelmaa juhla-aikoineen ja pukueutumis- sekä ruokasäännöksineen. Hänet pitäisi judaismin mukaan ympärileikata ja opettaa noudattamaan koko vanhan liiton lakia. Olisipa siinä urakkaa opettajilla ja oppilailla. Onneksi Jeesus vapautti omansa lain orjuudesta!

" .. ja pyyhki pois sen kirjoituksen (vanhan liiton lakikokoelman) säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen Hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; Hän sai heistä Hänen kauttaan voiton riemun.
Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen." Kol. 2:14-17.

:idea:
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Judaismin eksytys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 12 Touko, 2017 12:45

Edelleen ajankohtainen aihe.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa