Kirkonseutu lehti Hollola: ehtoollisesta

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Kirkonseutu lehti Hollola: ehtoollisesta

ViestiKirjoittaja Janne » La 28 Marras, 2009 0:17

Ehtoollinen kotona

Joskus törmää niin sanottuihin kotiehtoollisiin eli siihen, että maallikot yleisen pappeuden nojalla ja vedoten Raamatun kuvaukseen alkuseurakunnan ajoista kokoontuvat jonkun kotiin keskenään viettämään ehtoollista.

Se ei ole kirkkojärjestyksemme mukaista. Ehtoollisen vietto kuuluu yhteiseen Jumalanpalvelukseen. Se on luonteeltaan aina yhteisöllinen ja julkinen.

"Näissä niin kutsutuissa kotiehtoollisissa onkin minun mielestäni kyse enemmän agape-ateriasta, rakkauden ateriasta, kuin ehtoollisesta.

Kotiin voidaan toki kutsua pappi jakamaan ehtoollista. Kotiehtoollinen on monelle huonokuntoiselle ja sairaalle ainut tapa päästä osalliseksi ehtoollisesta.

Haastattelun on antanut käsittääksini Heinolan seurakunnan kappalainen Pia Särkelä.


Onkos Weijo sinulla papin kirjat taskussa :lol:

Siunatuin terveisin

Janne
Janne
 
Viestit: 28
Liittynyt: Ti 30 Kesä, 2009 20:16
Paikkakunta: Itä-Suomi

Papin kirjat

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 28 Marras, 2009 17:42

Rauhaa Janne! Kyllä meillä ne ( :lol: ) "papinkirjat" on, mutta ne on sydämessä. Ja ne valtuuttavat ottamaan ehtoollista kaikkien kasteella käyneiden Kristuksen ruumiin jäsenten kanssa.
Meillä on kotona kerran kuukaudessa ehtollistilaisuus kastetuille. Tilaisuuteen ei kutsuta uskosta osattomia tai kasteella käymättömiä uskoviakaan.
"Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä, te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. ..." 1 Piet. 1:22-23.
"Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; te, jotka ennen "ette olleet kansa", mutta nyt olette "Jumalan kansa", jotka ennen "ette olleet armahdetut", mutta nyt "olette armahdetut." 1 Piet. 2:9-10.
Uudestisyntyneet siis ovat "kuninkaallinen papisto". Muita papistoja Raamattu ei anna Uuden liiton uskoville.
!

Siunausta meille!(OM) = Weijo
______________
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron