Joosafat tuli yhä mahtavammaksi..

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Joosafat tuli yhä mahtavammaksi..

ViestiKirjoittaja pike464 » To 14 Tammi, 2010 11:27

Joosafat tuli yhä mahtavammaksi

Niin Joosafat tuli yhä mahtavammaksi, jopa ylen mahtavaksi. 2 Aik 17:12


Viimeksi esillä oli menestys ja sen myötä seuraava riski nimeltä ylpeys. Ihmismieli on oikkuileva ja petollinen. Raamattu on realistinen kirja, se antaa ihmisestä juuri sen kuvan, mikä antaa pitääkin.

Joosafat aloitti suotuisasti ja Jumalan tahdon mukaisesti oman kuninkuutensa. "Ja Herra oli Joosafatin kanssa, sillä hän vaelsi isänsä Daavidin aikasempia teitä eikä etsinyt Baaleja; vaan etsi isänsä Jumalaa ja vaelsi hänen käskyjensä mukaan. Niin Herra vahvisti kuninkuuden hänen käsissään" (2 Aika 17:3-5).

Ylpeyttä tai väärää itseluottamusta vai ei, mutta seuraavan luvun alussa Joosafat on - käsittämätöntä kyllä - lankoutumassa Ahabin kanssa paljon rikkauden ja kunnian jälkimainigeissa. Ahab oli Israelin mitä syvimmälle luopunut kuningas. Siitä vaikeudet sitten alkavatkin. Ihmismieli ei tahdo kestää maallisen menestyksen huumaa. Vihollinen tietää, mikä ase mammona ja elämän korskan tavoittelu on sen kädessä. Ja se tarjoaa tätä syöttiä hanakasti. Se saarnaa alitajuntaan lihalle mieluisan saarnan, jonka mukaan ihminen on sittenkin aika tekijä, joskus jopa oman onnensa seppä, joka tekee mitä tahtoo ja parhaaksi näkee.

Vauraus ja kunnia näyttää sokaiseen Joosafatin hengellisiä aisteja. Maailma hurmasi Deemaksenkin 2 Tim 4:10. Kaiken järjen mukaan Joosafatin olisi tullut tietää, kuinka riskialtista Ahabin kanssa on lähteä käsi kädessä askeltamaan. Pian he kuitenkin olivat suunnittelemassa yhteisiä sotaan lähtöjä. Jumalan Henki kyllä edelleen varoitteli Joosafatia saaden tämän epäröimään suunnitelman järkevyyttä. Se ilmenee 18 luvun jakeesta 6. Ahab sinetöi uhittelullaan Jumalan profeettaa vastaan lopullisen kohtalonsa, mutta Joosafatin kohdalla käy vielä armo, hän palaa onnellisesti takaisin Jerusalemiin. Kaikesta huolimatta hän oli kiinnittänyt sydämensä Herran tahdon etsimiseen (2 Aik 19:3), tämä asenne lienee hänen pelastuksensa.

Häntä ja hänen sanomisia hallitsee sittenkin Herran pelko (2 Aik 19:7). Mutta opetus tästä kaikesta yltää erittäin ajankohtaisena tähän päivään.

Lankoutumisen varottava vaara vaanii salakavalasti edelleen. Jos uudestisyntynyt uskova liittoutuu kirkkojärjestön edustajien kanssa yhteiseen sotaan, lankoutuminen on käsillä. Mitäkö tarkoitan? Sitä, että Jumalalla on UT:ssä vain yksi tie vanhurskauteen, siis syntien anteeksisaamiseen. Toista tietä tai kolmatta reittiä ei ole. Silloin ei pitäisi olla mitään yhteistä sotasuunnitelmaa niiden kanssa, joiden silmin luettavat oppikirjat kertovat oikein alleviivaten, että ihminen pelastuu, siis vanhurskautuu imeväiskasteessa. Älä loukkaannu, joudun tämän sanomaan taas siksi, että Raamatun ilmoituksen valossa asia on yksiselitteinen.

Ja jos loukkaannutkin, Jumalalle sinä loukkaannut.

Sinä uudestisyntynyt uskova, sinun tehtävä on varoa lankoutumista sen eri muodoissa. Edellä on kerrottuna vain yksi esimerkki, tosin räikeimmästä päästä. Lankoutumista on kaikki vastoin kirjoituksia harrastettu "sotaan lähtö". Ekumenian tantereet oikein vilisevät näitä lähtöjä. Pidä varasi, ettei siellä tärvelly perintöosasi. Niin kauan kuin Raamatusta puuttuu sakramentein tapahtuva autuuttaminen, lankoutumiset ovat tietoista riskin ottoa, tulella leikkimistä.

Hannu Melaluoto

http://www.melaluoto.net/taivas/index.p ... &Itemid=18
"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1060
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Selvää sanaa

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 14 Tammi, 2010 12:31

Taas oli Hannulla niin selvää sanaa, että sitä pitää levittää muuallekin! Tehdään se yhdessä. Levitetään tietoa esim. Hannun sivuista tai tästä foorumista, josta Hannun opetuksia löytyy.

:!:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2565
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Jumalalla on UT:ssa vain yksi tie vanhurskauteen!

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 14 Tammi, 2010 13:49

Aamen!

Hannu-veljellä oli niin totta asiaa kuin olla vain voi!

"Jumalalla on UT:ssä vain yksi tie vanhurskauteen, siis syntien anteeksisaamiseen. Toista tietä tai kolmatta reittiä ei ole. Silloin ei pitäisi olla mitään yhteistä sotasuunnitelmaa niiden kanssa, joiden silmin luettavat oppikirjat kertovat oikein alleviivaten, että ihminen pelastuu, siis vanhurskautuu imeväiskasteessa.

Älä loukkaannu, joudun tämän sanomaan taas siksi, että Raamatun ilmoituksen valossa asia on yksiselitteinen.

Ja jos loukkaannutkin, Jumalalle sinä loukkaannut
."


http://www.melaluoto.net/taivas/index.p ... &Itemid=18

http://www.melaluoto.net/taivas/
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron