Tehkää itsellenne ystäviä väärällä mammonalla

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Tehkää itsellenne ystäviä väärällä mammonalla

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ti 16 Helmi, 2010 17:43

"Ja minä sanon teille: tehkää itsellenne ystäviä väärällä mammonalla, että he, kun se loppuu, ottaisivat teidät iäisiin majoihin (Luuk.16:9)."
Mitähän Jeesus tällä tarkoittaa? Yhtenä päivänä tässä mieleen tuli jakeen alkuosa, missä kehotetaan tekemään ystäviä väärällä mammonalla. Olen ajatellut, että siinä tarkoitettaisiin sitä, että uskovien tulee olla anteliaita ja sillä tavalla tehdä itselleen ystäviä (ja mahdollisesti myös Jeesukselle) rahan avulla, mutta jakeen loppuosa hämmentää: "...että HE, kun se loppuu, ottaisivat teidät iäisiin majoihin." Onkohan jotenkin kyse siitä, että väärän mammonan kautta saisimme ihmiset palvelemaan Jumalaa; voitettaisiin paha hyvällä. Niin Jumala kuulisi kiitoksen ihmisten huulilta samoin, kun hän kuulee huudon pahojen ihmisten tekojen tähden. "Koska huuto heistä on käynyt suureksi Herran edessä, lähetti Herra meidät hävittämään sen (1.Moos.19:13)." Kiitos kävisi siis suureksi uskovasta, joka on antanut toisille paljon ja näin hänet otettaisiin iäisiin majoihin...
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Luuk. 16:10

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 17 Helmi, 2010 12:18


Luuk. 16:1-9. selitys ja yhteenveto on jakeissa 10 - - -

"Joka vähimmässä on uskollinen, on paljossakin uskollinen, ja joka vähimmässä on väärä, on paljossakin väärä. Jos siis ette ole olleet uskolliset väärässä mammonassa, kuka teille uskoo sitä, mikä oikeata on? Ja jos ette ole olleet uskolliset siinä, mikä on toisen omaa, kuka teille antaa sitä, mikä teidän omaanne on? Ei kukaan palvelija voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa."
Kun toimimme väärässä mammonassa (= tämän maailman asioissa, rahassa, puheessa, tehtävissä) uskollisesti, niin olemme "kaiken kansan suosiossa". Vain uskonnollinen maailma vihaa totuudessa eläviä totuuden puhujia.

Myös Matteus 5:16. kuuluu asiaan:
"Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa."

Siunausta meille!


:idea: (HL)
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2565
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron