Voiko sairas pelastua?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Voiko sairas pelastua?

ViestiKirjoittaja Sepi » La 01 Touko, 2010 13:31

Monet ihmiset näkevät niin paljon kärsimystä ja sairautta lähipiirissään ja vieläpä uskovien kärsimyksiä ja sairauksia että ovat jo huolissaan heidän pelastuksestaan. Moni on saattanut niin dementoitua ja muutenkin käyttäytyä sairaudessaan niin että se ei näytä uskovaisen elämältä. Entä voiko tällainen käytös joka johtuu sairaudesta viedä meidät pois pelastuksesta joka on meidän Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa? Saattaa olla että ihminen on nuoruudessaan ollut palava Jeesuksen todistaja ja sielujen voittaja. Nyt kun hän vanhuuden mukanaan tuomassa sairaudessa käyttäytyy joskus sopimattomasi niin että ympäristökin paheksuu hänen käytöstään, niin onko todella niin, että Jumala sulkee hänet pelastuksen ulkopuolelle sen tähden että hän ei itse tajua mitä tekee? Säilyttääkö kaikki Jeesuksen omat henkisen terveytensä kuolemaan asti niin että ylistyslaulut vain raikuu yötä päivää? Eikö me välillä vähän tuskitellakin?

Kyllä me valitettavasti asumme vielä kuoleman varjon maassa jossa kuolema vallitsee vielä uskovaisenkin ruumista. Jokainen uskova kuolee johonkin sairauteen tai onnettomuuteen jos ei ole elossa Jeesuksen toiseen tulemukseen asti. Vaikka Jumalan lunastusvoimat ovatkin suuremmat kuin kuoleman voimat, sillä sanoohan Raamattu Jumalan Pyhä Sana että Jeesus kukisti kuoleman ja toi valoon elämän evankeliumin kautta, niin silti liha ja veri ei peri taivasten valtakuntaa. Siksi tämä kuolevainen ruumiimme rapistuu mutta sisäinen ihminen päivä päivältä uudistuu. Ja vaikka meidän ruumis rapistuukin niin Jumalan Henki asuu niin terveessä kuin sairaassakin ruumiin temppelissä jos on vain vilpitön usko Herraamme Jeesukseen.

Jeesus oli kärsimysten mies ja kipujen tuttava joka aina kulki kärsivän rinnalla lohduttaen ja auttaen. Jospa mekin sairaiden tuomitsemisten sijasta kantaisimme heidän sairauksiaan ja taakkojaan rukoillen heidän puolestaan ja lohduttaen heitä että he eivät menehtyisi taakkojensa alle. Me itsekin olemme joskus avun ja lohdutuksen tarpeessa ja silloin olisi hyvä muistaa että mitä me toivoisimme ihmisten tekevän meille me samoin tekisimme heille. Omat kokemukset ja kärsimykset auttaa meitä ymmärtämään muita kärsiviä ihmisiä ja kulkemaan heidän rinnallaan virstan sijasta kaksi.

Lopuksi.
Lapset eivät kanna vanhempien syntivelkaa eikä vanhemmat lapsien vaan kukin kantaa oman syntinsä ja tuomitaan vain omien syntiensä tähden. Samoin lapset ei pelastu vanhempien uskon kautta eikä vanhemmat lapsien uskon vaan jokaisen pelastaa hänen oma vilpitön uskonsa meidän kirkastettuun Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Pieni lapsi on pelastettu siihen ikään asti kunnes oppii tekemään itse tietoisen eron hyvän ja pahan välillä ja valitsemaan pelastuksen Jeesuksessa tai maailman. Jumala tietää että lapsen resurssit ei riitä käsittämään asioita jotka kuuluvat aikuisten maailmaan, niinpä Jumalakin on oikeuden mukainen ja katsoo ja tietää jokaisen ihmisen kehitysvaiheen ja ymmärryksen asioihin. Paavalikin sanoi että kun minä olin lapsi ajattelin minä kuin lapsi. Kun tulin aikuiseksi hylkäsin minä sen mikä lapsen on.
Niinpä sairas vanhuskin joka tietoisessa tilassa on jättänyt elämänsä Vapahtajan käsiin ei menetä pelastustaan Jeesuksessa vaikka olisi kuinka sairas ja käyttäytyisi sairautensa tähden omituisesti koska Jumala tässäkin tapauksessa niin kuin pienen lapsenkin tapauksessa tietää meidän kykymme käsittää asioita ja tutkii meidän sydäntämme oikeuden ja vanhurskauden mukaan. Vaikka meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli syntiä vastaan niin katuvia ihmisiä ja sairaita ihmisiä jotka etsivät turvaa Hänen siipiensä suojasta Hän kohtelee armahtavalla rakkaudella ja armollaan.
Vaikka me siis olisimme kuinka palavia uskovia tahansa niin me kuolemme kaikki johonkin vanhuuden tuomaan sairauteen vaikka eläisimme kuinka vanhaksi tahansa ja jos sairaus olisi kadottavaa syntiä niin silloinhan me olisimme kaikki kadotetut vaikka uskomme olisi kuinka luja tahansa. Aadamin kautta synti tuli maailmaan ja sitä kautta kuolema ja koska meillä on Aadamin kaltainen ruumis joka on lihaa ja verta ja joka ei voi periä taivasten valtakuntaa niin lähetti Jumala Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja tuomitsemalla synnit lihassa niin että meillä Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen tähden on iankaikkinen elämä. Niin on Jeesuskin toisessa tulemuksessa muuttava meidän alennustilamme ruumiin oman kirkastetun ruumiin kaltaiseksi. Meidän tämä maallinen majamme siis puretaan ja muutetaan taivaalliseksi ruumiiksi jossa Jumalan Pyhä Henki ei enää koskaan tule murheelliseksi koska tässä kirkastetussa ruumiissa ei enää tehdä syntiä eikä muutakaan Jumalan tahdon vastaisia asioita.
On surullista huomata miten monet menestyksen ja terveyden saarnaajat jotka nuorina ja terveinä julistavat kaikki sairaudet kadottavaksi synniksi ja kun alkavat sitten itse vanheta ja sairastella niin huomaavat oppinsa harhaisuuden ja tajuavat saarnojensa mielettömyydenja niin he alkavat kauhistella ja voivotella ja tulla tuskaan ja monet kadottavat uskonsa. Jotkut paatuvat ja alkavat syytellä Jumalaa sairauksistaan. Hirveintä on kuitenkin niillä jotka eivät tunne Raamatun totuuksia ja ovat uskoneet nuo valhesaarnat ja näkevät idoliensa nääntyvän sairauksissaan niin he kadottavat kaiken mielenkiintonsa kaikkeen joka viittaa pelastukseen Jeesuksessa ja näin hukkaavat kallisarvoisen sielunsa kadotukseen. Heidän uskonsa on ollut näissä ihmisissä eikä Jeesuksessa Kristuksessa. Ihmisiin pettyy aina mutta Jeesukseen ei koskaan koska Hän on uskollinen ja Vanhurskas.
Oikea tapa sairastellessa on jättää sairautensa Jeesuksen käsiin ja muutenkin toimia niin kuin Raamattu opettaa. Jos on terve seurakunta ja jos sairastuu niin voi toimia niin kuin Herran veli Jaakob opettaa että menee seurakunnan vanhinten luo ja pyytää heiltä esirukousta. Nämä voitelevat hänet öljyllä ja rukoilevat hänen parantumisensa puolesta. Jumala toimii sitten niin kuin parhaaksi näkee. Kiittäkää joka tilassa sillä se on Jumalan tahto teitä kohtaan Jeesuksessa Kristuksessa.
Jos siis parantuminen viipyy niin kiittäkäämme Jumalaa siitä että Hän on kuullut rukouksemme ja on minun vierelläni kun sairastan eikä minua hylkää vaan kantaa minut läpi pimeiden laaksojen rauhan rantamille Jeesustani ylistämään iankaikkisesti Hänen tuomastaan avusta ja pelastuksesta.
On myös paljon niitä jotka Jumala on heti parantanut nimensä kiitokseksi ja ylistykseksi mutta jotka parantumista odottavat eivät ole kauempana Herrastamme Jeesuksesta koskapa Jumala on saattanut laittaa heidät Jobin lailla kärsimyskouluunsa saadakseen kasvattaa ja ilmestyä tälle kärsivälle ihmiselle läheisemmin niin että hän voisi ymmärtää muita kärsiviä ihmisiä ja olla heille lohdutukseksi ja avuksi. Raamattu sanoo että Jumala itse kurittaa jokaista lastaan jonka Hän ottaa huomaansa. Jumala kurittaa meitä sen tähden että meistä tulisi kuuliaisia lapsia eikä tottelemattomia äpäriä. Jumalan kuritus on siis rakkaudellista ja ihmisen kestokyvyn huomioimaa eikä sellaista kuin suuttuneiden vanhempien väkivaltainen kuritus omia lapsiaan kohtaan. Niin kuin myös syntejään katuva uskova Raamatussa anoo että kurita minua Herra mutta kohtuudella että en kokonaan häviä, niin meidänkin kurituksen ollessa meidän itsemme kohdalla uskomme sielumme armahtajan käsiin ja uskoa että Hänen käsissään meille käy lopulta hyvin.

Siunausta kaikille ahdistetuille ja sairaille jotka Herraa Jeesusta Kristusta avuksi huudatte koska te saatte avun ja pelastuksen ja iankaikkisen elämän. Joka tämän on luvannut, niin Hän on uskollinen ja Vanhurskas niin että Hän ei itseänsä kieltää saata.___________________________________
@Dimi Sefanja suurensi fonttia.
Avatar
Sepi
 
Viestit: 30
Liittynyt: La 18 Huhti, 2009 17:50

Siunausta KAIKILLE!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 01 Touko, 2010 17:19

Viime sunnuntaina oli kokouskessa puhujalla aiheena Luuk. 14:16-23.
Siinä on sanoma lopunajalle (= "illallisajan tullessa"), että tulee kutsua sisälle pelastukseen "köyhät, raajarikot, sokeat ja rammat". Tuo tarkoittaa siis, että lopuanjan seurakunnassa toimii harhaisen menestysteologian lisäksi raamatullinenkin linjaus.
Sairaita ja köyhiä on aina oleva uskovien seurakunnassa. Vasta perillä "rampa hyppii kuin peura!" Jne.
Taivaassa ei ole sairautta...

+

SATAA!

= Taivas itkee, kun sieluja ei pelastu.
Taivas itkee, kun pelastuneet eivät lähde raamatulliselle kasteelle.

http://www.Jeesus-on-Herra.com/kirjoitukset/kaste.htm

Koskahan sade loppuu! :?:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » La 01 Touko, 2010 20:11

[url]http://www.youtube.com/watch?v=InkIKeGOzcY&feature=related
[/url]

"Kuulkaa väsyneet maan
Väsyneitten satamaan hän kuljettaa
Kuulkaa masentuneet maan
teidän kyyneleenne talteen korjataan

Kun taivas laulaa
meidän sielussamme soi
kun taivas itkee
lohdun helmet pisaroi
kun taivas hymyilee
meidän naurussamme kaipuun kaiku ilmoille kai soi

Kuulkaa hiljaiset maan
ylöspäin me saamme katseen kohottaa
kuulkaa langenneet maan
teitä vastaan Hän ei nosta sormeaan

Kun taivas laulaa
meidän sielussamme soi
kun taivas itkee
lohdun helmet pisaroi
kun taivas hymyilee
meidän naurussamme kaipuun kaiku ilmoille kai soi

Kuulkaa vähäisimmät maan
teitä rikkain tahtoo pitää aarteinaan
kuulkaa unohdetut maan
teistä yhtäkään Hän ei voi unohtaa

Kun taivas laulaa
meidän sielussamme soi
kun taivas itkee
lohdun helmet pisaroi
kun taivas hymyilee
meidän naurussamme kaipuun kaiku ilmoille kai soi

Kun taivas laulaa...

kun taivas itkee...

kun taivas hymyilee
meidän naurussamme kaipuun kaiku ilmoille kai soi"
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Mitä tarkoitti?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 15 Touko, 2010 15:26

:lol:

Aamu-Usvalta tuli tyhjä viesti! ???
Mitähän sellainen puhuu? :?:
:!:

:bh


(HL)
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » La 15 Touko, 2010 21:22

Oho... En kyllä muista, mitä olisi ollut tarkoitus tähän yhteyteen kirjoittaa :)
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ma 17 Touko, 2010 21:01

"Heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen (1.Piet.5:7)." :D
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Mitä jos

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 21 Touko, 2010 21:23

:lol:

Epätodellinen tilanne ..., mutta, mutta,
entä jos ei ole murheita? Mitä sitten?


:lol:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron