Kirkolliset asut

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Kirkolliset asut

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 09 Syys, 2010 18:34

Kuva

Uskonnolliset kirkkojen yms. sirkusohjelmat vaativat myös omat "pellensä". Kuvassa esimerkki uskonnollisesta sirkuspellestä!
Kaikenlaiset liperit, papinkaulukset ja muut sellaiset uskonnolliset Baabelin tunnukset ovat häpeällistä todelliselle kristinuskolle!
Piispojen ja pappien vaatetukset kuvastavat itsensäkorottamista!

Elävässä uskossa olevienkin keskuudessa on alettu suosia papinkauluksia. Mutta räikeintä ehkä on, että uskova ihminen laittaa päähänsä sellaisen "teologiantohtorihiipan". Sellainen on Raamatun uskon häpäisemistä.
"Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana. ...
"Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois."
Matt. 15:8,13.

+

Uuden liiton OIKEASTA uskovien vaatetuksesta kertoo Kolossalaiskirjeen 3. luku:
"Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielis...yyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side. Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha ..." Jakeet 12-17.

"Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois." Matt. 15:13.
Tällä kärjistetyllä viestillä karsitaan vääriä istutuksia pois ja saadaan aikaan erotus myös lukijoiden uskonnollisuuden ja elävän uskon välille.
Uskonnolliset hiljaisuuden retriittejä kaipaavat eksytetyt loukkaantuvat tästä!
Elävässä uskossa olevat korottavat äänensä riemuhuutoon!!!

Ihmiset eivät yleensäkään osaa verrata kirkkojen sirkustouhuohjelmaa Raamatun kristillisyyteen. Jos osaisivat, huomaisivat niiden suuren eron.

+
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Lisää "papinpuvusta".

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 09 Syys, 2010 18:38

Ok. Hyvä me!

:lol:

Olen aivan tietoisesti suunnitellen ja harkiten laittanut tämän aiheen tänne tässä sävyssä. Harkitsin asian rukouksessa! - Se ei kuitenkaan ole tarkoitettu pilkanteoksi, vaan herätyskellon ääneksi. On Jumala Taivaassa! Hän ei ...katso suopeasti tuota ulkokultaiseen loistoon pukeutumista. Jeesus on aina ollut sellaista vastaan. Hän sanoo edelleen jokaiselle pappisasuun pukeutuvalle näin:
" Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut.." Matt. 23:15. = Ulkoinen vaatetus kullattu, siloiteltu...

Jeesus on aina opettanut seuraajiaan toimimaan matalalla profiililla, eikä itseään näytellen, kuten nuo loisteliaisissa kirkkokaavuissaan olevat, jotka "tekevät kaikki tekonsa sitä varten, että ihmiset HEITÄ KATSELISIVAT. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa, ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi.' " Matt. 23:5-7.
Nuo valheveljet etsivät kunniamainintoja: pappi, pastori, piispa, kardinaali, paavi... Elävässä uskossa olevat taas "olette kaikki veljiä..!" Matt. 23:8.
Nöyryyden tietä vaeltavat oikeat kristityt pyrkivät toiminnallaan siihen, että KAIKKI KATSELISIVAT JEESUSTA!

+

En laittanut tätä aihetta pääasiassa sen tähden, että kirkollisuskonnolliset esiintyvät (meidän heränneiden silmissä) pelleasuissaan. Me tahdomme yhdessä Jeesuksen kanssa varoittaa ELÄVÄSSÄ USKOSSA OLEVIA tuosta rumasisältöisestä pukeutumisesta.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Pieni lisäselvitys:

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 09 Syys, 2010 18:40

Pieni selitys:

Kaikki tiedämme, ettei alkuseurakunnan pyhässä nöyryydessä olisi voitu suvaita uskovien keskuudessa papiston erottamista tavallisista uskovista "juhlavalla" pukeutumisella. Vasta noin 300 vuotta alkuseurakunnan jälkeen alkanut kirkollisuus alkoi erottaa uskovat toisistaan papistoksi ja maallikoiksi. Raamatun mukaan Jumalan seurakunnassa ei kuitenkaan ole kahden kerroksen väkeä!!! Eikä seurakuntaan sen tähden tule päästää vähääkään tuohon suuntaan vievää käytäntöä.

Katolisen kirkon alkuaikoina, kun kristinuskonto oli hyväksytty Rooman valtakunnan valtauskonnoksi, alkoi keisarien loistelias pukeutuminen siirtyä uuden kirkon paimenille. He olivat "SUURIA päälliköitä". Kansa saatiin pelonsekaisella kunnioituksella jopa kumartamaan juhla-asuisia pappeja.
- Nyt pitäisi jo yleisinhimillisen sivistyksenkin olla siinä mitassa, että tämä asia paljastuisi. Tavallinen kansakaan ei enää ole lukutaiodotonta ja pappien peloteltavissa olevaa.
Siitä pitää nyt päästä eroon, että uskonnollinen pukeutuminen herättäisi kunnioitusta. Sen pitää herättää syvää inhoa!

"Te ulkokullatut, oikein teistä Esaias ennusti, sanoen: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä.'" Matt. 15:7-9.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Weli-Markku » To 09 Syys, 2010 21:19


Kuinka ollakaan, kiinnitin myös - ei kauaa sitten, ehkä pari viikkoa tästä taaksepäin - samaan asiaan katsellessani joidenkin kardinaalien ja piispojen virka-asuja.
Ne ovat tietty naurettavia, mutta korottavat tälläisten kirkon johtohenkilöiden asemaa ja siis ihmiskunniaa. Joidenkin silmissä, ei meidän. Heillä ei ole mitään auktoriteettia meihin. Jeesuksella on. :)

Kun kysymyksesä on Jumalan edustaja/palvelija, esim. seurakunnan paimen, vanhemmistoveli , seurakunnan kuoron tai soittoryhmän jäsen, tai sitten ulkona kadulla evankelioiva uskova niin mitä pukeutumiseen, käytökseen ja olemukseen tulee, on tämä sääntö: KAIKKI, MIKÄ VETÄÄ HUOMION POIS HERRASTA, KUN PALVELEMME HERRAA, ON PAHASTA!

Yksi väite, mikä minulla on olut ajatusmaailmassani jo pidemmän aikaa uskovana, on : ME EMME TAVITSE UNIVORMUJA! (uniform = yhtenäinen asu.)
Se viittaa virkamieskoneistoon ja siis maailman systeemiin.

Ei tietenkään ole väärin pukeutua viikon juhla/pääkokoukseen siististi ja tyylikkäästi, esim. veljet voivat pitää bleiseriä ja muuta siistiä, enkä minä ainakaan pidä pahana, jos sisarkin käy kampaajalla tai ehostaa itseään siististi ja kauniisti.
Pääasia on, että jokainen on oma itsensä ja persoonanasa,kunhan pukeutuminen tai korut eivät viittaa aistillisuuteen tai okkultismiin.

Siisti, huoliteltu ja tyylikäs asu on paikallaan seurakunnan kokouksissa, mutta ei tarvitse olla mitään 10 000 taalan Armanin pukuja, niinkuin jenkkimennarisaarnaajilla.
Melkoisia pellejä nekin.
Monet heistä ovat ehkä erehtyneet, paitsi opissa, myös ammatinvalinnassa.
Tiedän näiyä puhujia Ruotsista ja jenkeistä, joista olisi tullut loistavia stand-up-koomikkoja.

Jokainen pukeutukoon makunsa ja persoonallisuutensa mukaan.
Jumala katsoo sydämeen.

JUMALAN SEURAKUNNASSA EI OLE PUKUKOODEJA, niinkuin jossain nuorten aikuistan suosituissa bilejuottoloissa.

On hyvä muistaa, että edustamme uskovina Jeesusta, missä sitten ikinä liikummekin, mutta siihen ei tarvita papin lipereitä eikä ainakaan noita oksettavia keskiaikaisia katolisen kirkon omavanhurskauden haarniskoita.

Jeesushan vihasi kaikenlaista teekentelyä. Paastonkin aikana Hän kehoitti näyttämään tavalliselta, joskin siistiltä. Matt.6:16-17"...vaan kun sinä paastoat, niin voitele pääsi ja pese kasvosi..."

ME OLEMME TAVALLISIA IHMISIÄ ulkoasultamme, mutta sisäisen ihmisemme puolesta pelastettuja ja vanhurskautettuja.

Hygienian hoito kuuluu myös kristitylle. Se on edustavaa.
Eikä tarvitse ottaa todellakaan synkkää, tekohurskasta ilmettä (Matt.6:16) vaikuttaakseen hengelliseltä, vaan Jeesuksen oma on persoonallinen, vapaa ja luonnollinen.
JA ILO KAUNISTAA!!! :D :D :D
Ilo Herrassa on väkevyytemme. :)

Siunausta meille.

Kuulepa Weijo-Wanhus, kun Weli-kääkkä vähän puhuttelee.
Luinko oikein: HYVÄ ME!? :roll:
Eikö mieluummin: Hyvä Jeesus! :D
Onhan meillä asiat hyvin, kun kuulumme Jeesukselle, mutta on oikeampaa kiittää Herraa kaikesta, kuin onnitella meitä itseämme.
:wink: :)


Lopuksi: Se, mikä on sisällä, näkyy ulospäin kaiksessa, ruumiin kielessä, ilmeisssä, olemuksessa ja pukeutumisessa.
___________________________________
@Dimi Sefanja suurensi tekstin.
Viimeksi muokannut Weli-Markku päivämäärä To 09 Syys, 2010 21:43, muokattu yhteensä 3 kertaa
Weli-Markku
 

Aamen rakas Weli-Markku veli

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 09 Syys, 2010 21:33

'
Aamen. Joo, että siis kiitämme ja onnittelemme Jeesusta, että Hän sai aikaan meissä tilan, jossa voimme sanoa "hyvä me!" Yes! (seli seli) :lol:

+

Mutta tämä aihe on mielenkiintoinen!
Iso Raamatun Tietosanakirja, osa 3. kirjoittaa sanasta ULKOKULTAISUUS:
"Alkutekstin tavallisin ulkokultaisuutta merkitsevä sana on hypokrisis, joka tarkoittaa näyttelemistä (teatterissa), naamiointia, teeskentelyä.
Sana johtuu verbistä hypokrinomai, .. tulkita, näytellä osaa, teeskennellä, olla olevinaan.."
Ulkokultaisia ovat siis (mm.) sellaiset, jotka etsivät ed. m. pukeutumisellaan jonkinlaista näyttävyyttä ja itsensäkorottavaa esittävää asemaansa.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Weli-Markku » To 09 Syys, 2010 21:57


Kyllä kyllä. Aivan.
Kunigas Jaakon käännöksessä Jeesuksen suorat sanat fariseuksille olivat:
"Woe is you, ye hypocrites!" eoli suomenkielisessä kirkkoraamatussa 33-38:
"voi teitä, te ulkokullatut!"

Eli sama kantasana on kulkeutunut keskiaikaiseen englanninkieleenkin; tosin sitä käytetään edelleenkin.
Nuoret taas suosivat sanaa "feikki" (engl. fake = väärä, teennäinen.)

Mutta ei se fasaadi, vaan se sydän. Vaikka olisi kuinka hieno puku tai naisten juhlamekko päällä, Jumala näkee sydämen tilan.

Amen! Ja hywiä öitä Weijolle ja muillekin! :)
___________________________________
@Dimi Sefanja suurensi tekstin.
Weli-Markku
 


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron