Yleistä pelastuksesta.

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Yleistä pelastuksesta.

ViestiKirjoittaja Sami. O. » Su 09 Tammi, 2011 8:10

Tässä ajattelin, kun en ole moneen kuukauteen tänne kirjoittanut ja kuitenkin nämä uskonasiat on ihmisen elämän tärkeimpiä asioita, että jotain ajatuksia pelastuksesta kirjoitan.
Raamattu sanoo, että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Ajattelin, että kun ihminen, kuka vaan, lukee raamatusta tai kuulee jonkun opettavan raamattua, esim. jossain kokouksessa, niin se Sana, jossa on aina mukana myös Jumalan Henki (siis, Pyhää Henkeä ei voida irroittaa Sanasta) tulee ihmisen kohdalle, niin Sana (yhdessä Hengen kanssa) synnyttää ihmisessä "piston sydämessä", syntiselle ihmiselle tulee synnintunto, kun hän kuulee Sanan opetusta tai lukee itse raamattua. Sana osoittaa ihmiselle, minkälainen suhde hänellä on Jumalaan ja Sana itsessään, tai kun sitä raittiisti opetetaan, näyttää ihmiselle hänen syntisyytensä, mutta osoittaa myös tien vapauteen, syntien anteeksiantamukseen. Ja kun ihmisellä herää sydämessään synnintunto Sanan vaiktuksesta, kun Henki tekee sen eläväksi, niin ihmiselle tulee hätä sielunsa pelastuksesta. Hän herää ajattelemaan, että miten minun asiani on Jumalan kanssa, onko minun nimeni kirjoitetuna elämän kirjassa taivaassa. Ja Sana osoittaa ihmiselle, miten hänen asiansa on pelastuksen suhteen. Ja kun ihmiselle on herännyt synnintunto, hän siis on tullut ymmärtämään, että sellaisenaan, ilman muutosta (parannusta) hän on matkalla kadotukseen, niin ihmiselle tietenkin tulee hätä ja tarve saada yhteys kuntoon Jumalan kanssa, asiat kuntoon Jumalan kanssa. Sana, hengen elävöittämänä, on saanut sen aikaan. Ja mikä ihana asia, Sana näyttää ja opastaa tien pelastukseen ja pelastus on vain Jeesuksessa, Hänen ristintyössään. Ja kun ihminen vilpittömästi tunnustaa, että hän on syntinen ja itsessään kelpaamaton, niin hän Sanan opastamana saa saapua Golgatalle, jossa vieläkin riittää Jeesuksen Kristuksen, Jumalan pojan veri ja tämä kallis sovintoveri puhdistaa ihmisen kaikesta vääryydestä. Jeesuksen Kristuksen sovintoveri on ainut asia, joka voi pestä ihmisen sydämen lumivalkeaksi, villanvalkoiseksi. Siihen vaaditaan Sanan vaikutus, sen aikaansaama synnintunto ja vilpitön halu päästä synneistään. Raamattu sanoo, että sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Siis kun sydämessämme uskomme Jeesukseen ja suullamme tunnustamme Hänet Herraksemme, niin me pelastumme.
Näin minä ymmärtäisin. Oikaiskaa, jos jotain on väärin.
Siunausta jokaiselle.
Sami. O.
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ma 27 Syys, 2010 11:54
Paikkakunta: Kannus

Näin on

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 09 Tammi, 2011 9:33

Aamen, Sami. O.

Usko tulee Jumalan sanan kuulemisen kautta.., vielä uskossa olevallekin. Kun joku uskoon tullut tahtoo vahvistua uskossaan, niin hänen tulee alkaa enemmän lukea Jumalan sanaa.
Aamen.

Kun sitten synnintunnon ja parannuksen kautta alkaa terve uskonelämä, tahtoo uskoon tullut lähteä raamatulliselle kasteelle. Apt. 2:38,41.

Siunausta!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron