Hengellisistä auktoriteeteista:

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Hengellisistä auktoriteeteista:

ViestiKirjoittaja raipo » Su 03 Huhti, 2011 10:53

Tutkielma raamatullisesta ja epäraamatullisesta auktoriteettijärjestelmästä Jumalan seurakunnassa
löytyy luettavaksi tämän linkin takaa:

" http://kotisivu.dnainternet.net/raipou/auktor.htm "
raipo
 
Viestit: 15
Liittynyt: Ti 14 Syys, 2010 8:37
Paikkakunta: Kauttua

Huomionarvoista

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 04 Huhti, 2011 21:43

Todella huomionarvoista tekstiä Raipon laittamassa linkissä.

Mutta kannattaa ottaa huomioon asian kaikki puolet.

Alkuajan seurakunta ohjattiin toimimaan vanhimpien johdossa. Tämä on yksiseliiteinen Raamatun totuus. Jumalan perhe (Ef. 2:19,21) kullakin paikkakunnalla sai kokea turvallisuutta apostolien asettamien opetusten sisällä, joihin johtajat sekä sananopettajat ohjasivat uskovia. Hebr. 13:7-9. Apt. 2:42.
Selkeät rajat tunnetusti luovat turvallisuutta. Siihen Pyhä Henki ohjaa. Totuuteen pitäytyminen tarkoittaa rajojen sisällä olemista. Se on oikeaa vapautta.

Ylpeämielisten on mahdoton alistua ottamaan vastaan neuvoja ja alistumaan seurakuntakuriin sekä keskinäiseen nöyryyteen johtajien alaisuudessa. Siitä huolimatta Raamatun opetus pysyy muuttumattomana: Samoin te, nuoremmat, olkaa vanhemmille alamaiset ja pukeutukaa kaikki keskinäiseen nöyryyteen, sillä "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon." 1 Piet. 5:5.

Mutta me pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksenne niille, jotka tekevät työtä teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajanne Herrassa ja neuvovat teitä, sekä pitämään heitä erinomaisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne. 1 Tess. 5:12-13.

Olkaa kuuliaiset johtajillenne ja tottelevaiset, sillä he valvovat teidän sielujanne niin kuin ne, joiden on tehtävä tili, että he voisivat tehdä sitä ilolla eikä huokaillen. Hebr. 13:17.

Edellä mainittuun Raamatun opettamaan seurakuntakuriin alistumisen tulee edelleen tapahtua alkuperäisen uskon opettamalla tavalla. On palautettava ennalleen johtajien kunnioittaminen. Näin on opetettu: Vanhimpia, jotka seurakuntaa hyvin hoitavat, pidettäköön kahdenkertaisen kunnian ansainneina, varsinkin niitä, jotka sanassa ja opetuksessa työtä tekevät. 1 Tim. 5:17.

Mutta asiassa on siis toinenkin puoli, jota emme saa päästää käsistämme. Se on se, että johtajien tulee muille esimerkkinä alistua seurakuntakuriin. Vanhimmiston työnantajahan ei ole yksistään seurakunnan Yli-Paimen, Jeesus, vaan myöskin Hänen seurakuntansa. Maailmallisesti tapahtuvaa herrana hallitsemista ei tule esiintyä.

Vanhimman päätehtävä on pitää lauma koossa sekä Jumalan sanalla ravittuna. Työ onnistuu parhaiten nöyryyden esimerkin kautta. 1 Piet. 5. Joka itsensä ylentää, se alennetaan! Matt. 23:5-12.

+

Vanhin, johtaja, paimen, kaitsija ovat samasta seurakuntavirasta käytettyjä nimityksiä.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2565
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron