Rakastetaan ja armahdetaan vaikeaakin ihmistä

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Rakastetaan ja armahdetaan vaikeaakin ihmistä

ViestiKirjoittaja corgipupunen » To 07 Huhti, 2011 13:19


Rukoillaan, että meiltä löytyisi Kristuksen mieltä vaikeaakin lähimmäistä kohtaan, että osaisimme antaa anteeksi, rakastaa ja kärsiä vääryyttäkin ja sitä, jos vaikea lähimmäinen esim hermostuu helposti, valittaa jatkuvasti eri asioista, ei huomaa eikä välitäkään huomata toista ihmistä, on kylmä ja kova jne tai hoitaa huonosti hommansa tai on itsekäs tai kiukuttelee tai mitä vaan tekeekin siellä työyhteisössä ja kaveripiirissä, kotona, suvussa, naapurissa jne. Ei meidän pidä alkaa olla tuomareita eikä kostaa pahaa pahalla. Mikäli joku teistä ajattelee jotakin vaikeaa lähimmäistä kohtaan(sukulaista, työtoveria, asiakasta, tai vaikkapa jotakin tärkeässä virassa olevaa ammattilaista kohtaan) kostonhimoisia ja katkeria ajatuksia ja panettelee lähimmäistään, niin se on syntiä josta tulee tehdä parannus! Vaikka kuinka väärin olisi lähimmäinen tehnyt niin ei sitä silti meidän pidä tuomita. Meidän tehtävämme ei ole asettua toisen yläpuolelle vaan siunata niitäkin ketkä vainoaa! Mitä Jeesus teki niille ketkä häntä pilkkasivat? Eikös Jeesuskin SIUNANNUT vain ja armahtanut ja vieläpä ristillä roikkuessaan sanoi Jumalalle:"Isä Jumala, anna heille anteeksi, he eivät tiedä, mitä he tekevät". Näin tulee meidänkin uskovina olla.

Laitan tähän laulun joka puhukoon kaikkien niiden puolesta joista ei tykätä ja jotka on ihmisten hylkäämiä ja halveksinnan kohteita:

Katso Kristus kadulla kulkee ja Hän kurjinta tervehtää. Hän ohi ei kiirehdikään,
vaan juttelemaan jää. Ja katso nyt mitenkä kätensä Hän ojentaa arpisen
ja siihen suo tarttua käden, heikon syntisen ihmisen.
Kansanjoukko ohi vain kulkee. Joku taaksensa vilkaisee, ja ivaten toiset nauraa
ja joku aattelee: "Ei ansaitse tuo kurja syntinen noin valtavaa rakkautta.
On tuollainen huomaavaisuus ihan turhaa tuhlausta!"
Vaan he eivät käsitä lainkaan mitä kadulla tapahtuu. Käsi heikko kun Herran puoleen
jo hiljaa ojentuu. He eivät nyt käsitä syvyyttä, ei voimaa sen rakkauden,
mi koskaan ei saata käydä ohi kärsivän syntisen.

Näin se on. Me emme koskaan saa leikkiä tuomaria varsinkaan niille ketkä on vielä uskosta osattomia. Ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. Ja se joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven(synnitön ei ole kukaan). Jokainen meistä on syntinen ihan yhtä lailla. Niin olen minäkin, mutta koska uskon Jeesukseen, olen armahdettu syntinen. Rukoillaan, että tämän armon saisi juuri sinunkin vaikea nykyinen tai entinen työkaverisi tai naapurisi, kaverisi, sukulaisesi tai kuka onkaan!

On myös olemassa mm ikäviä asioita mitkä on voineet jotenkin vahingoittaa ihmisen persoonallisuuden kehitystä silloin kun ihminen oli lapsi. On voinut olla mm koulukiusaamista tai muita ongelmia, esim vanhemmat on saattaneet olla joko fyysisesti tai psyykkisesti sairaita tai alkoholisteja ja joku on sen vuoksi joutunut lapsena ottamaan vastuuta, joka ei vielä lapselle kuulu. Siksi on voinut lapsuus jäädä elämättä ja aikuinen sen vuoksi käyttäytyy vielä aikuisenakin kakaramaisesti. Ei hän tahallaan niin tee. Eikä hän omassa voimassaan sitä kykene lopettamaan. Meidän tulee vain rukoilla sellaisenkin henkilön puolesta! On myös olemassa erilaisia sairauksia ja vammoja, esim narsistinen luonnehäiriö, alkoholiriippuvuus, skitsofrenia, ADHD, Aspergerin oireyhtymä ym jotka myös vaikuttaa ihmisten käytökseen. On niin monta syytä, miksi joku ihminen poikkeaa toisista ihmisistä. Ei meidän tule halveksia toista ihmistä vaan siunata häntä ja rukoilla!

Ja Jumalan armo kuuluu myöskin vaikealle lähimmäiselle. Emme me ihmiset sitä voi päättää kuka on ja kuka ei ole uskossa. Jumala katsoo vaikeat tapaukset eri tavoin kuin mitä me ihmiset voimme kuvitellakaan. Ja sairaan ihmisen Jumala aina katsoo eri tavoin kuin terveen. Minulle tuli mieleen, että ne ketkä on vaikkapa nyt täällä ajassa pieniä, voivat Jumalan silmissä olla suuria ja ne ketkä ajassa ja ihmisen mielestä ovat suuria, ovatkin Jumalan silmissä pieniä. Ja näinhän se on, että monet ensimmäiset tulee olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä Jumalan valtakunnassa. Esim jos on joku jonka uskoontulo tuntuu ihmisen mielestä mahdottomalta, jos joku on esim kova ja syvästi kiinni maailman arvoissa ja asioissa tai joku vakaumuksellinen ateisti tai vaikkapa joku luonnehäiriöinen tai alkoholisti tai vaikka joku joka on vankilassa jne, niin jos sellaisesta ei luonteen heikkouden ja syvän lihallisuuden vuoksi edes ole uskovaiseksi, niin voi semmoinenkin pelastua, jos on kuullut tai lukenut Jeesuksesta vaikkapa viime hetkillään juuri ennen kuolemaansa Jeesusta avuksi huutaa, jos Jumalan sana on häntä joskus koskettanut. Ja silloin voi sellainenkin pelastua n.s Ryövärin armolla. Niinhän se rosvokin ristillä Jeesuksen vieressä pyysi Jeesukselta armoa viimisellä hetkellään ja pelastui.

Ja evankeliumia kannattaa julistaa jokaiselle ja kertoa Jeesuksesta!

Mieleeni tuli nyt tämäkin laulu, joka kertoo siitä, että vain Jeesus voi vapauttaa synnistä ja muuttaa ihmisen:

Maailman ääriin vie sanoma kallis Jeesus on syntimme sovittanut.
Pelastus onpi nyt kaikille valmis. Armohon portti on avautunut.

Uudestaan kerro tää ihmeinen viesti, vie yli merten, vie äärihin maan
Jeesus voi auttaa ja synneistä nostaa, elämän uuden hän suo armossaan.

Maailman ääriin vie sanoma suuri, kuoleman Jeesus jo voittanut on.
Nyt ristin armo on linna ja muuri, myrskyissä turvamme vertaamaton.

Uudestaan kerro tää ihmeinen viesti, vie yli merten, vie äärihin maan
Jeesus voi auttaa ja synneistä nostaa, elämän uuden hän suo armossaan.

Maailman ääriin vie sanoma taivaan, pilvissä kohta jo pasuuna soi.
Ja Jeesus saapuvi kirkkaudessaan. Taivaaseen noutaa Hän omansa oi.

Uudestaan kerro tää ihmeinen viesti, vie yli merten, vie äärihin maan
Jeesus voi auttaa ja synneistä nostaa, elämän uuden hän suo armossaan.

corgipupunen
 
Viestit: 143
Liittynyt: La 21 Maalis, 2009 23:21

ViestiKirjoittaja jussi83 » Ma 02 Huhti, 2012 18:34


Se on totta Katkeruus on synti. Täytyy olla armahtavainen
.
Avatar
jussi83
 
Viestit: 35
Liittynyt: La 19 Marras, 2011 23:17
Paikkakunta: Oulu


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron