Seurakuntavirat - naisille ja miehille?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Seurakuntavirat - naisille ja miehille?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 20 Elo, 2011 18:13


!

Seurakuntavirkojen toteutus

Sillä niin kuin meillä yhdessä ruumiissa on monta jäsentä, mutta kaikilla jäsenillä ei ole sama tehtävä, niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä; ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu; jos jollakin on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan, kuin hänellä uskoa on; jos V I R K A , PITÄKÖÖN VIRASTAAN VAARIN; jos joku opettaa, olkoon uskollinen opettamisessaan; jos kehottaa, niin kehottamisessaan; joka antaa, antakoon vakaasta sydämestä; joka on johtaja, johtakoon toimellisesti; joka laupeutta harjoittaa, tehköön sen iloiten. OLKOON RAKKAUS VILPITÖN, kammokaa pahaa Room. 12:4-9.

Edellinen opetus on kirjoitettu koko seurakunnalle, veljille ja sisarille.
Jumalan seurakunta on rakkauden yhteisö, jossa kaikki tahtovat toisilleen hyvää. Tätä varten Pyhä Henki on antanut seurakuntaan armolahjoja ja seurakuntavirkoja, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen (Efes. 4:12). Se on siis kaikkien tehtävien tarkoitus!!!

SeurakuntaVIRKOIHIN Hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi (Efes. 4:11), ja jotkut seurakuntapalvelijoiksi, diakoneiksi. Apt. 6. Room. 16.

Ja sitten!
Olisiko näin:
Sananopettajan VIRKA seurakunnassa on VALVOJAN virka. Hänen tehtävänään on valvoa, että seurakunnassa veljet ja sisaret opettavat Raamatun mukaisesti. Sananopettaja ohjaa rakkaudessa ja totuudessa uskovia ottamaan vastaan alkuajan apostolien antamat opetukset. Ja sitten KAIKKIEN yhteinen tehtävä on levittää niitä eteenpäin.

Apt. 2:42 on voimassa: " .. he pysyivät apostolien opetuksessa.."

!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Niasetkin mukana työssä

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 20 Elo, 2011 18:20

!

Mitä seurakuntavirkoja annetaan vain veljille, ja mihin voimme siunata myös sisaria?
Tämän kysymyksen vastaus ratkaisee paljon!

Jumalan valtakunnan työssä ei katsota onko mies tai nainen. "Hengen ilmoitus (kutsu Jumalan työhön) annetaan yhteiseksi hyödyksi". 1 Kor. 12:7.

Tuo siis esille AIVAN KAIKKI, mitä Pyhä Henki sydämellesi antaa! Ja Jeesus on siunaava KAIKKIA omiaan jokaisen palvelustehtävän kautta! Siunausta MEILLE!

+

Näkisin, että paimenen ja sananopettajan virka kuuluu vain veljille! Kaikki muut seurakuntavirat ovat KAIKILLE uskoville avoimia.
Jeesus kutsuu! Seurakunta havaitsee kutsun ja siunaa virkaan.

" Hän antoi muutamat .. opettajiksi. Efes. 4:11. -
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Meille rohkaisua

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 20 Elo, 2011 18:24

Seuraava opetus on sovellettavissa vain raamatulliseen seurakuntanäkemykseen. Kirkkoihin tämä ei sovi. Tässähän ei ole kyse esim. kirkkojen naispappeudesta. On yhdentekevää, jos kirkossa on sananopettajina naispappeja. Raamattu antaa ohjeensa pyhien seurakunnalle, ei kansankirkolle. 1 Kor. 14:33-34.

Alkuseurakunnan apostolit opettivat seurakunnan myöhemminkin tarvitsemat opetukset. Tänä aikana sananopettajaveljien tehtävä on opettaa samat Raamatussa olevat apostolien ja profeettain opetukset seurakunnalle. "He pysyivät apostolien opetuksessa!" Apt. 2:42.
Kun sitten seurakuntalaiset ovat oppineet sananopettajilta raamatullisia opetuksia, on heidän jokaisen yhteinen velvollisuus opettaa niitä toisilleen: Runsaasti asukoon teissä ( kaikissa veljissä ja sisarissa) Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne. Kol. 3:16.

Pyhän Hengen kaste ja armolahjat olisi annettu aivan turhaan naisille, jos he eivät voisi puhua seurakunnassa.
Teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat (Apt.2:17).
Nämä kaikki Pyhällä Hengellä voidellut kristityt ovat oikeutetut puhumaan Jumalan seurakunnan kokouksissa.

Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi (1 Kor.12:7).
Hengen ilmoitus saattaa olla esim. profetoiminen, viisauden- ja tiedon sanat, tai näky ja ilmestys. Ne on puhuen selitettävä seurakunnalle. Emme voi kieltää sisaria kertomasta näkyjä ja ilmestyksiä, joita Pyhä Henki heidän kauttaan tahtoo jakaa.
Olisi hengellisen elämän tukahduttamista kieltää Pyhän Hengen toiminta sen perusteella, että tuo toiminta tapahtuu naisen kautta. Tiedämmehän, että kristinusko oikeassa muodossaan on ennen muuta Pyhän Hengen toimintaa uskoon tulleiden ihmisten kautta.

Siis!
Raamattu opettaa, että naiset saavat profetoida kokouksissa. 1 Kor. 11:5. Mitä profetoiminen on? Profetoiva PUHUU ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi. 1 Kor. 14:3.
Naisten velvollisuus on siis puhua seurakunnassa!

1 Kor. 14:33-34 nainen vaietkoon seurakunnassa, tarkoittaa 35 jakeen mukaan jonkinlaista kyselemisellä tapahtunutta kokouksen häirintää: jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään..

+

Ja nyt rakkaat sisaret! Tervetuloa Turun kokouksiin puhumaan seurakunnalle rakennukseksi! Ja veljetkin voivat tulla, jos pysyvät Raamatun sanan opetuksissa.

:lol:

Tarkempi selitykseni aiheeseen tässä linkissä:
http://www.Jeesus-on-Herra.com/kirjoitukset/naiset.htm


Weijo Lindroos
______________
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä La 20 Elo, 2011 18:34, muokattu yhteensä 1 kerran
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Ja vielä lisää

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 20 Elo, 2011 18:31

Olen saanut paljon hyviä elämän eväitä naisten opetuksista. Se alkoi jo äidistäni. Hän ohjasi, opetti ja neuvoi pientä rasavilliä poikasta elämän aakkosiin. Myös vanhempi siskoni neuvoi ja opasti.
Ja suuresti elämääni vaikuttanut henkilö oli kansakoulun opettajani, Martta Ruotsisalo, 1950 -luvun alussa. Jälki-istunnoissa hän jaksoi lempeästi ja rohkaisten opettaa tällaista yksinhuoltajan poikaa (yksinhuoltaja-asetelma oli siihen aikaan järkyttävää). -
Viimeisen 20 vuoden aikana olen saanut paljon merkittäviä opetuksia vaimoni kautta. Meillä on edelleen tapana istua olohuoneeseen raamatuntutkimishetkiin.
Usein vaimon mielipiteet jostain vaikeasta aiheesta ovat antaneet suuria ahaa-elämyksiä, joista olen saanut jopa raamattutunnin aiheita.
Myös seurakunnan kokouksissa ovat sisaret tuoneet esiin rakentavia havaintoja.
Nainen siis älköön vaietko meidän yhteydessämme!!! /

Kiitos Jumalalle, että Pyhä Henki jakaa kullekin "niin kuin tahtoo", sekä veljille että sisarille. Näin seurakunta rakentuu.

+

Yymmärtäväisiä sisaria tarvitaan seurakunnassa vanhimmiston apuna. Mm. diakonit ovat alkuseurakunnan ajoista lähtien olleet eräänlaisia vanhimmiston rinnalla kulkijoita. Tällaisen ajatuksen saa esim. Filip. 1:1: "Paavali ja Timoteus, Kristuksen Jeesuksen palvelijat, kaikille pyhille Kristuksessa Jeesuksessa, jotka ovat Filippissä, sekä myös seurakunnan kaitsijoille ja seurakuntapalvelijoille" (kreik.- diakon).
Diakonit, seurakuntapalvelijat olivat alussa myös naisia. Mm. Roomal. 16:1 sanoo näin: "Suljen teidän suosioonne sisaremme Foiben, joka on Kenkrean seurakunnan palvelija (diakon).
Paavalin kirjeiden lopussa olevat terveiset sisarille puhuvat, miten lämmin suhde paavalilla oli hengellisiin sisariin. Katsokaa niitä.

Siunausta meille!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Välihuomautus

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 21 Elo, 2011 23:23


Miten paljon Jumalan sanan tulkinnoissa saa erehtyä joutumatta kadotukseen? Esimerkiksi tämä aihe, josta jotkut sanovat, ettei nainen muka saa ollenkaan puhua kokouksissa. Sellainen Raamatun vääristely saattaa tuhota jonkun sisaren elämäntehtävän.

+

Jumalan Sana on Pyhä, " jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niin kuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen." 2 Piet. 3:16.
" ... omaksi kadotuksekseen..!"

+

Voiko ihminen todella joutua kadotukseen sen tähden, että muuttaa Raamatun opetusta? Mitä Jumala siitä sanoo: "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu." Ilm. 22:18-19.
On siis mahdollista menettä pelastus vääristelemällä Raamattua.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Uusiluomus » Ti 30 Elo, 2011 13:47

Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
Ei jokainen, joka sanoo Minulle:"Herra, Herra!" pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee Minun Taivaallisen Isäni Tahdon.
Matt.7:13-21

Minkätähden te ette ymmärrä Minun Puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla Minun Sanaani.
Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudesssa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valehtelija ja sen isä.
Mutta Minua te ette usko, sentähden että Minä Sanon Totuuden.
Joh.8:43-45

Olen ajatellut noita Raamatun jakeita eilen ja tänään ja ehkä pitenpäänkin, monien asioiden yhteydessä. Mielestäni nuo jakeet voi kirjoittaa tähänkin viestiketjuun? Jokatapauksessa olen ajatellut, kun olen lukenut mielipiteitä pukeutumisesta tai naisen asemasta seurakunnassa, että näissä kaikissa on yksinkertaisesti kysymys kuuliaisuudesta, Kuuliaisuudesta Jumalan Sanalle.
Voi kait sanoa, että joudumme menemään ahtaasta portista sisälle kun valitsemme Jumalan Tahdon em. asioiden suhteen. Onhan ilmeisen tosiasia, että monesti tuntuu helpommalta seurata tämän maailman mielipiteitä kuin Jeesusta ja Hänen Opetustaan Ramatusta.
Tai se voi tuntua helpommalta, mutta todellisuudessa se ei niin ole! Sillä jos poikkeamme Jumalan Sanan Tieltä, siitä on seuraamuksia, ennemmin tai myöhemmin. Ja toivottavasti ennemmin! Ettemme olisi niiden joukossa, jotka hakataan pois ja heitetään tuleen.

Siihen päätökseen olen tullut, että voin olla mitä mieltä hyvänsä, mutta jos Jumalan Sana on eri mieltä ei teoillani tässä ajassa voi olla Jumalan Siunausta, ja silloin kaikki on hukkaan heitettyä ja tulen ruokaa.
Ja onko monesti, tottelemattomuudessa Jumalan Sanalle, kysymys ihmiskunnian halusta? Haluamme miellyttää ihmistä tai ihmisiä ja tätä maailmaa?

Kuitenkin useat hallitusmiehistäkin uskoivat häneen, mutta fariseusten tähden he eivät sitä tunnustaneet, etteivät joutuisi synagoogasta erotetuiksi.
Sillä he rakastivat ihmiskunniaa enemmän kuin Jumalan Kunniaa.
Joh.12:42-43
Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli... Fil.2:5
Uusiluomus
 
Viestit: 264
Liittynyt: La 25 Syys, 2010 15:39


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron