Opetuslapsi jota Jeesus rakasti

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Opetuslapsi jota Jeesus rakasti

ViestiKirjoittaja Sepi » Su 18 Joulu, 2011 11:43

Apostoli Johannes eli lapsuutensa ja nuoruutensa Gennesaretin järven rannalla vanhemman veljensä Jaakobin kanssa ja isänsä Sebedeuksen kanssa. He oppivat jo nuorena kalastamaan ja samaan siitä elantonsa. Olivatpa pojat myös päässeet isänsä kanssa kalanmyynti reissuille Jerusalemiin ja olivat samalla tutustuneet ylimmäiseen pappiin koska Raamattu opettaa että apostoli Johannes oli ylipapin tuttava.

Näin Johanneksen nuoruus kului kalastellessa ja tavallisena arkisena puurtamisena askareineen. Mutta sitten Beetsaidaan alkoi kuulua omituisia huhuja. Jordanilla julisti joku väkevä profeetta joka kutsui parannukseen sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle. Nuoressa Johanneksessa heräsi valtava innostus koska hän oli kuullut vanhempien opettaneen, että Mooses oli ennustanut Toorassa että profeetan, minun kaltaiseni on Jumala herättävä teidän veljienne keskuudesta. Ja on käyvä että joka ei sitä profeettaa kuule hävitetään kansastansa. Johannes varmaan ajatteli että onko tämä se luvattu profeetta.

Niinpä Johannes jätti kalastushommat ja lähti tapaamaan tuota väkevää sananjulistajaa. Hän vaikuttui Johannes Kastajan Pyhässä Hengessä julistetusta sanasta niin paljon että sai piston sydämeensä ja tunnusti syntinsä ja otti Johannes Kastajalta parannuksen kasteen. Tämän jälkeen Johanneksesta tuli Johannes Kastajan opetuslapsi. Johannes Kastajan kutsumus ja tehtävä oli niin suuri että hänet oli täytetty Pyhällä Hengellä jo äitinsä kohdusta saakka. Ei kenelläkään muulla ihmisellä ole ollut suurempaa kutsumusta ja tehtävää kuin oli Johannes Kastajalla. Hänen tehtävänsä oli valmistaa Israelin kansa kohtaamaan Jumalan Sana joka tuli lihaksi ja asui kansansa keskuudessa.

Eräänä päivänä Johanneksen hämmästys vain kasvoi, kun hän kuuli Johannes Kastajan sanovan. Katso Jumalan Karitsa joka pois ottaa maailman synnin. Johannes näki Jeesuksessa vain tavallisen
Galilealaisen miehen ja ihmetteli Johannes Kastajan jatkuvaa Jeesuksen korottamista ja itsensä alentamista. Johannes Kastaja sanoi nöyrästi, että minä olen vain hänen edellänsä lähetetty. Minun tulee vähetä ja hänen kasvaa. Ei kenelläkään näin suurella kutsumuksella varustetulla ihmisellä ole ollut näin suurta nöyryyttä kuin oli Johannes Kastajalla. Mies joka oli täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta, silti sanoi että ei ole arvollinen maahan kumartuneena päästämään edes hänen kenkänsä nauhoja. Nuori Johannes oli niin hämmästynyt Johannes Kastajan sanoista, että hän päätti ottaa selvää kuka Jeesus oikein oli.

Tuli eräs päivä jolloin Johannes oli Andreaan kanssa Jordanilla ja Johannes Kastaja taas todisti Jeesuksesta hänet nähtyään ja Johannes ja Andreas lähti seuraamaan Jeesusta. He kysyivät, rabbi missä majailet? Ja koska Jeesus ei heitä ketään luotansa, joka hänen luoksensa tulee, niin hän sanoi heille. Tule ja katso. Johannes ei seurannut Jeesusta siksi, että hänen inhimillinen olemuksensa olisi tehnyt Johannekseen vaikutuksen, sanoohan profeetta Jesaja, että ei ollut hänellä muotoa johon me olisimme mielistyneet ja me emme häntä minään pitäneet. Vaan Johannes oli uskonut Johannes Kastajan todistuksen Jeesuksesta ja lähti siksi seuraamaan Jeesusta. Hän ei vielä itse tuntenut Jeesusta, mutta halusi oppia tuntemaan.

Johanneksen ja Andreaan lähdettyä seuraamaan Jeesusta lähti opetuslasten joukko nopeasti kasvamaan, sillä Jeesuksen opetukset ja puheet saivat sijaa opetuslasten sydämissä ja usko Jeesukseen alkoi kasvaa. Vihdoin tuli päivä jolloin Jeesus tuli julkisuuteen ja se tapahtui Kanaan häissä. Maria Jeesuksen äiti tiesi, että Jumala oli Jeesuksen Isä ja ettei Jeesukselle ollut mikään mahdotonta, sanoi uskossa edeskäyville, että kaikki mitä Jeesus teille sanoo, se tehkää. Niin Jeesus siellä osoitti opetuslapsilleen kirkkautensa muuttamalla veden viiniksi ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen.

Tästä lähtien Jeesus alkoi tiiviisti opettaa opetuslapsiaan tuntemaan taivasten valtakunnan salaisuuksia. Johannes pääsi veljensä Jaakobin ja Pietarin kanssa Jeesuksen lähimpään opetuslapsipiiriin ja sai olla kaikkein tärkeimpien ihmeitten todistaja. Heidän seuratessa Jeesusta kun hän etsi syntisiä pelastukseen ja sairaita parantaakseen koska hän kantoi kansan kaikkinaista raihnautta, särkyi Johanneksen sisimmässä jotain. Kun Johannes ja muut opetuslapset olivat kerran kysyneet Jeesukselta, että tekikö tämä sokea syntiä vai hänen vanhempansa, koska hän oli sokeana syntynyt. Jeesus vastasi että ei tämä sokeana syntynyt ole tehnyt syntiä, eikä hänen vanhempansa, vaan hänessä piti Jumalan tekojen tulla julki. Jeesus tarkoitti että vaikka kaikki ihmiset on syntisiä, niin synnin teko ei ollut syy miksi tämä lapsi oli sokeana syntynyt. Niinpä Jeesus paransi tuon sokean ja samalla Jumalan sääli ja rakkaus tuli ilmi ihmiskuntaa kohtaan. Johannes sai nähdä kuinka portot itkivät Jeesuksen jalkapohjissa armoa anoen, sillä Jeesuksen sanat olivat saaneet nämä ihmiset elävään toivoon siitä, että he olivat arvokkaita ihmisiä Jumalan silmissä ja Jumalan tahto on että kaikki ihmiset tulisivat pelastukseen. Niinpä hän sai kuulla Jeesuksen sanat. Sinun syntisi on sinulle anteeksi annettu, mene rauhaan. Jeesuksen luota lähti armahdettu syntinen jonka henki, sielu ja ruumis oli nyt pyhitetty Jeesuksen seuraamiseen.

Kun Johannes seurasi tätä kaikkea, valtasi Jeesuksen sanat koko Johanneksen sydämen ja vaikka Johannes tunsi syntisyytensä ja vajavaisuutensa ei Jeesuksen rakkaus muuttunut häntä kohtaan. Niinpä Johannes antoi Jeesuksen sanojen vaikuttaa sydämessään jotka muuttivat Johanneksen luonnetta enemmän Jeesuksen kaltaisuuteen. Kun Johannes näin avasi koko sydämensä Jeesukselle, niin myös Jeesus ilmaisi Johannekselle enemmän itsestään ja niinpä hän oppi tuntemaan Jeesusta että voi sanoa itsestään, että oli opetuslapsi jota Jeesus rakasti. Johannes oli niin antautunut Jeesusta seuraamaan, että kaikki muu oli toisarvoista hänen elämässään.

Mutta valitettavasti meillä ihmisillä on myös liha joka taistelee mielen lakia vastaan ja pitää meitä synnin laissa ja vallassa. Mutta kiitos olkoon Jumalan joka elämän Hengen kautta antaa meille voiton lihasta ja synnin vallasta ja palvelemaan uudessa Hengen tilassa elävää Jumalaa. Tämän sai Johanneskin todeta omassa elämässään. Kerran kun Jeesus oli matkalla Jerusalemiin, niin hänen tiensä kulki Samarian kautta. Jeesus lähetti joitakin opetuslapsiaan etukäteen kysymään yösijaa jostain kylästä. Mutta kun he kuulivat että he olivat menossa Jerusalemiin, niin he eivät ottaneet heitä vastaan. Nyt kuohahti Johanneksen veri yhdessä veljensä Jaakobin kanssa ja kysyivät Jeesukselta että tahdotko että sanomme sanan että tuli taivaasta tulisi ja kuluttaisi heidät. Heillä riitti uskoa että vain sana Jeesukselta kuluttaisi heidät. He kiivailivat Jeesuksen puolesta, mutta ei taidon mukaan. Jeesus ei tullut maailmaan hävittämään syntisiä maan päältä, vaan sitä varten että maailma hänen kauttaan pelastuisi. Niinpä Jeesus nuhteli heitä ja he vaelsivat toiseen kylään. Itsensä korottaminen on myös ihmisten yleinen synti. Niinpä eivät Johannes ja veljensä Jaakob arkailleet kunniasijoja Jeesuksen tulevassa valtakunnassa. He anoivat että saisivat istua Jeesuksen oikealla ja vasemmalla puolella Kirkkauden valtakunnassa. Kun muut opetuslapset kuulivat veljesten pyynnön, närkästyivät he näihin veljeksiin. Ei siksi että pyyntö oli röyhkeä, vaan siksi että he olisivat halunneet itselleen nämä kunniasijat. Riiteliväthän he myöhemmin, kuka heistä oli katsottava suurimmaksi. Mutta Jeesus vastasi Johannekselle ja muille opetuslapsille että nämä paikat eivät ole minun annettavissani, vaan ne on valmistettu niille, joille Isä on ne antanut. Myöhemmin Johannes sai nähdä ilmestyksessään Patmos saarella kenelle Jumala oli nämä paikat valmistanut. Katso, minä näin taivaan auenneena ja katso, minä näin valtaistuimella istujan. Ja valtaistuimen keskellä ja ympärillä minä näin neljä olentoa jotka yötä päivää sanoivat. Pyhä, Pyhä, Pyhä on Herra Jumala Kaikkivaltias. Nämä paikat, joita Johannes ja Jaakob tavoittelivat, oli siis valmistettu näille valtaistuin olennoille, jotka johtavat taivaallista ylistystä Kaikkivaltiaalle,

Mutta eräänä päivänä Johanneksen ja muiden opetuslasten rauha Jeesuksen seurassa järkkyi, sillä Jeesus sanoi että Ihmisen Poika annetaan fariseusten ja ylipappien käsiin ja he pilkkaavat ja sylkevät häntä ja luovuttavat hänet pakanoiden ruokittavaksi ja ristiinnaulittavaksi. Mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista. Tätä eivät Johannes ja muut opetuslapset aluksi käsittäneet, eivätkä he uskaltaneet kysyä Jeesukselta tarkemmin tästä asiasta. Kun tuo ristiinnaulitsemisen hetki lähestyi, lisääntyi opetuslasten pelko, sillä heidän ymmärryksensä alkoi pikku hiljaa käsittää mitä Jeesus puheillan oikein tarkoitti. Mutta heidän rakkautensa Jeesukseen voitti heidän pelkonsa ja he seurasivat Jeesusta hänen viimeisellä matkallaan Jerusalemiin. Apostoli Tuomas kiteytti opetuslasten rakkauden ja uskollisuuden sanomalla. Menkäämme mekin Jerusalemiin yhdessä kuollaksemme hänen kanssansa. Niinpä Jeesus tuli Jerusalemiin aasilla ratsastaen Hoosianna huutojen raikuessa. Hän vielä viimeisen kerran kutsui kansaansa tulemaan hänen tykönsä. Hän tuli omiensa luo, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Niinpä Jeesus meni pois ja kätkeytyi heiltä sanoen vain. Totisesti, totisesti minä sanon teille, että te ette näe minua ennen kuin te sanotte. Siunattu olkoon hän joka tulee Herran (Kyrios) nimeen.

Nyt alkoi Johanneksen ja muiden opetuslasten kova koulu ja seulonta. Jeesus sanoi että saatana on seulonut teitä niin kuin nisuja, mutta minä olen rukoillut teidän puolestanne ettei teidän uskonne olisi rauennut tyhjiin eikä teistä joutunut kadotukseen kukaan muu kuin se kadotuksen lapsi, että kirjoitukset kävi toteen. Ilman Jeesuksen esirukousta ei kukaan opetuslapsi olisi selvinnyt uskossa, sillä kun Jeesus vangittiin, niin he olivat sen opetuksen ja uskon ja Jeesuksen esirukouksen varassa jonka he olivat saaneet seuratessaan Jeesusta. Getsemanen taistelussa Jossa Jeesus taisteli ihmiskunnan elämän puolesta, eivät opetuslapset jaksaneet valvoa edes yhtä hetkeä Jeesuksen kanssa. Mutta onneksi Jeesus jaksoi taistella ja voitti kaikki kiusaukset ja saatanan houkutukset ja taipui täydellisesti Isänsä tahtoon. Tässä näkyi että vaikka ihmisen henki on altis seuraamaan Jeesusta, niin liha on kuitenkin heikko. Tässä näkyy myös että ihmisille pelastuminen omissa voimissaan (lain täyttäminen) on täysin mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista, niin että hän voi pelastaa heikoimmankin syntisen joka tulee hänen tykönsä. Meidänkin uskonelämässämme tulee hetkiä jolloin emme jaksa aina valvoa, mutta armossaan Jeesus herättelee meitä valvomaan ja rukoilee meidän puolestamme, ettei meidänkään uskomme raukeaisi tyhjään.
Sitten tuli se hetki jolloin sotilaat ja ylipappien palvelijat tulivat Juudaksen kavaltamina pidättämään Jeesusta. Tämä oli jo liikaa heidän rohkeudelleen ja lopulta he kaikki pakenivat ja jättivät Jeesuksen yksin. Ei Jeesus kuitenkaan ollut yksin vaan Isä oli hänen kanssansa. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja Jumala sovitti hänen kauttansa maailman. Nyt lähdettiin Jeesusta viemän kuulusteluihin ylipappien luokse. Johannes tunsi piston sydämessään ja tunsi että hän oli opetuslapsi jota Jeesus erityisesti rakasti ja voitti pelkonsa ja lähti seuraamaan Jeesusta minne häntä oltiin viemässä. Pietarikin seurasi taempana, sillä olihan Jeesus antanut tunnustuksen Pietarille kun hän ensimmäisenä sanoi ääneen, sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika. Johannes pääsi ylipapin tuttuna sisälle portista, mutta Pietari jäi portin ulkopuolelle. Sen huomattuaan Johannes kävi jututtamassa portin vartijaa ja toi myös Pietarin sisälle. Pietari ei kuitenkaan mennyt seuraamaan oikeudenkäyntiä ylipapin luokse vaan jäi lämmittelemään nuotion ääreen yhdessä ylipapin palvelijoiden kanssa. Mutta Johanneksen rakkaus ja uskollisuus vei hänet kuuntelemaan oikeudenkäyntiä kuinka Jeesuksen lopulta kävisi. Hän näki oikeuden käynnin irvikuvan, kun näki että Jeesusta lyötiin ja pilkattiin kesken oikeudenkäynnin vastoin lakia, vaikka ylipapin tehtävänä oli opettaa kansalle lakia ja Jumalan pelkoa. Hänestä esitettiin myös perättömiä väitteitä ja vaikka Jeesuksesta ei löydetty mitään syytä, luovuttivat he kuitenkin Jeesuksen Pilatuksen käsiin tuomittavaksi kuolemaan. Senkään takia he eivät voineet löytää Jeesuksesta mitään syytä, koska Jeesus vaeltaessaan vielä vapaana Jerusalemissa, esitti heille kysymyksen jota kukaan muu ennen häntä eikä en jälkeen ole kyennyt esittämään. Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Fariseukset, saddukeukset ja ylipapit, jotka tavoittelivat Jeesusta tappaaksensa hänet, eivät voineet syyttää häntä mistään. Aukesihan tässä kysymyksessä heille tilaisuus ottaa Jeesus kiinni Jumalan pilkasta. Mutta omaksi hämmästyksekseen he huomasivat, että Jeesus puhui totta. Heillä ei ollut tiedossa yhtäkään sanaa eikä tekoa Jeesuksesta jolla hänet olisi voinut tuomita synnintekijäksi. Niinpä Jeesus sai vielä hetken julistaa Jerusalemissa evankeliumia, sillä hänen hetkensä ei ollut vielä tullut. Jeesuksen elämä ei ollut ihmisten mielivallan käsissä vaan Isän täydellisessä Herraudessa ja maailman hallinnassa. Pahakin palvelee vain Jumalan tahtoa toteuttaessaan Jumalan tuomioita ihmisille jotka eivät taivu seuraamaan ja uskomaan hänen rakkaaseen Poikaansa, jonka kautta Jumala toivoo, että kaikki ihmiset tulevat pelastukseen. Ehkäpä ylipappi ja muut muistivat tämän kysymyksen oikeudenkäynnissä ja muistivat kuinka joutuivat häveten perääntymään Jeesuksen edestä koko kansan nähden, koska eivät pystyneet osoittamaan Jeesusta syntiseksi. Heitä suututti kun kansa alkoi kysellä, että eikö tämä ole se jota he tavoittelevat tappaaksensa. Ei kai vain hallitusmiesten tietoon ole tullut, että hän on Kristus kun eivät olleet ottaneet häntä kiinni. Kun hallitusmiehet kuulivat että kansa näin kiisteli Jeesuksesta tuli heille valtava pelko, että Jeesuksesta tulee hallitsija tälle kansalle ja heidät syrjäytetään vallan kahvasta. Heitä ei kiinnostanut totuus vaan se että he saisivat pitää valtapaikkansa. He mieluummin olivat roomalaisten orjia ja hallitsisivat mieluummin vallanpitäjien kanssa, kuin luovuttaisivat valan hänelle jolle se kuuluisi ja tulisivat samalla tuntemaan totuuden ja sielunsa pelastuksen. Tässä toteutui kirjaimellisesti profeetta Jeremian sanat. Paha on ihmisen sydän yli kaiken, kuka taitaa sen tuntea. Mutta Jumala tuntee kaikkien ihmisten sydämet. Tässä toteutui myös apostoli Paavalin sanat. Usko ei ole joka miehen. Kun nyt ylipappi ja hänen palvelijansa näkivät että Jeesus yksinänsä seisoi heidän edessänsä ilman puolustajia, näkivät he tilaisuutensa ja tuomitsivat Jeesuksen kuolemaan ilman syytä ja todisteita. Kun Johannes tämän näki, järkytti se varmaan tämän sydäntä, kun maassa e enää ollut oikeutta
Myöhemmin hän evankeliumissaan tuo nämä tapahtumat esille.

Kun nyt Jeesus tuotiin maaherra Pilatuksen eteen, hän heti kysyi, että mikä syy ja kanne. Mutta kun heillä ei ollut mitään syytä, tajusi Pilatus, että he vain kateudesta olivat jättäneet Jeesuksen hänen tuomittavakseen. Ja kun Pilatus itse tutki Jeesusta, vakuuttui hän vielä enemmän Jeesuksen syyttömyydestä. Vieläpä hänen vaimonsa oli yöllä kärsinyt Jeesuksen tähden ja varoitti miestään, että hän ei tuomitsisi tätä vanhurskasta miestä. Näin Jumala antoi myös Pilatukselle mahdollisuuden tehdä vanhurskaan tuomion ja vapauttaa Jeesus sillä hän oli tullut oikeaan päätökseen, että Jeesus oli syytön. Mutta valitettavasti Pilatus pelkäsi enemmän ihmisiä ja keisaria kun Jumalaa ja tahtoi mieluummin olla keisarin ystävä kuin Jeesuksen ystävä. Sanoihan kansa, että jos vapautat Jeesuksen, et ole keisarin ystävä. Kansa vielä todisti että heillä ei ole Kuningasta, vaan heillä on keisari. Voiko synti saada vielä suurempia mittoja, sillä olihan Jumala itse sanonut Sanassaan kansalleen, että hän on itse kansansa Kuningas. Näin he kielsivät Herransa ja Jumalansa ja pyysivät että heille Jeesuksen sijasta vapautettaisiin murhamies. Näin syvälle ihmisen viha ja synti Totuutta vastaan voi kasvaa. Kun nyt Pilatus huomasi, että tätä kansaa ei ohjannut totuus ja oikeudenmukaisuus, vaan suuri murhan himo Jeesusta kohtaan, niin häntä järkytti tuomita viaton mies kuolemaan. Vaikka hän yritti vielä ruoskittamalla Jeesuksen henkihieveriin saada kansan säälin ja omantunnon heräämään Jeesusta kohtaan, että saisi hänet vapautetuksi, niin kaikki yritykset valuivat tyhjiin. Mutta koska hän ei halunnut menettää virkaansa ja keisarin ystävyyttä, niin hän lopulta tuomitsi Jeesuksen kuolemaan ja jätti hänet alttiiksi heidän mielivallalleen. Kuitenkin Pilatusta järkytti tuomita viaton mies kuolemaan ja peitelläkseen omantunnon ääntä hän pesi kätensä ja sanoi. Viaton olen minä tämän miehen kuolemaan. Mutta ei ihminen voi pestä itseään puhtaaksi ja viattomaksi, jonka voi ainoastaan tehdä Jeesuksen Golgatalla vuodattama veri. Pilatus oli yhtä syyllinen kuin kansa, koska ei vapauttanut viatonta miestä, vaikka tiesi hänet syyttömäksi. Jeesuksen vapauttaminen olisi tietänyt hänelle viralta panoa ja keisarin ystävyyden menetystä, mutta se olisi tuonut hänen elämäänsä Totuuden tuntemisen ja iankaikkisen elämän Jeesuksen kanssa. Niinpä lähdettiin Jeesusta kuljettamaan kohti Golgataa.

Kun Jeesus oli ristiinnaulittu Golgatan keskimmäiselle ristille, niin ei kukaan muu opetuslapsista ollut ristin juurella kuin se opetuslapsi jota Jeesus rakasti. Hän oli rohkein opetuslapsista ja uskalsi käydä Jeesuksen viimeiset tuskantäyteiset hetket hänen kanssaan. Hän oli niin Jeesuksen rakkauden läpitunkema, että ei edes Jeesuksen kuolema erottanut Johannesta Herrastaan jota hän niin suuresti rakasti. Siinä hän tuskissaan katsoi Herransa kärsimystä ja kuolemaa, sillä Johanneskaan ei vielä täysin ymmärtänyt Jeesuksen opetusta, että Jeesus oli nouseva kolmantena päivänä ylös kuolleista ja oli ilmestyvä opetuslapsilleen, ennen kuin hänet otettiin ylös Kirkkauteen istumaan Jumalan oikealle puolelle, ja hänen allensa on kaikki vallat ja voimat alistetut. Sillä hän on ennen kaikkia ja hänessä kaikki pysyy voimassa. Jumala on alistanut kaiken hänen valtaansa ja siksi hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mutta Johannes ei tässä vaiheessa nähnyt näin pitkälle vaan oli surun murtama. Kun nyt Jeesus näki Johanneksen seisovan ristin juurella ja äitinsä Marian hänen vierellään, sanoi Jeesus Johannekselle, poika katso äitisi ja Marialle, vaimo katso poikasi. Tästä hetkestä lähtien Johannes otti Marian Jeesuksen äidin kotiinsa ja huolehti hänen ajallisista tarpeistaan Marian kuolemaan asti. Näin Jeesus osoitti, että meidän tulee huolehtia perhekuntalaisista loppuun asti. Apostoli Paavali kirjoittaa, että joka ei pidä perhekuntalaisistaan huolta, niin hän on uskonsa kieltänyt ja on uskotonta pahempi. On ihmeellistä että Jeesus uskoi äitinsä Marian Apostoli Johanneksen turviin, eikä oman perhekuntansa turviin. Olihan Jeesuksen velipuolet kaikki elossa ja Jeesus jopa ilmestyi velipuolelleen Jaakobille noustuaan ylös kuolleista. Ja muutkin Jeesuksen perhekuntalaiset uskoivat Jeesukseen hänen noustuaan kuolleista. Jeesuksen veljet eivät tosin uskoneet Jeesukseen hänen maallisen vaelluksensa aikana, mutta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen koko perhekunnasta tuli palavia Jeesuksen seuraajia. Niinpä Jeesus joutui useampaan kertaan sanomaan seuraajilleen, että ei ole profeetta missään niin halveksittu kuin kodissaan, sukulaisten keskuudessa ja kansansa keskellä. Tämä tulee myös kaikkien vilpittömien Jeesuksen seuraajien osaksi, sillä kaikki jotka vilpittömästi seuraa Jeesusta joutuu vainottavaksi ja pilkattavaksi. Niinpä joutui kaikki apostolit kokemaan koko maallisen elämän ajan pilkkaa ja vainoa Jeesuksen sanan ja todistuksen tähden, sillä maailma joka rakastaa synnin harjoittamista ja joka ei halua tulla parannukseen, että pelastuisivat, vihaavat evankeliumia koska se tuo synnintunnon ja tekee ihmisen syylliseksi Jumalan edessä. Niinpä evankeliumi yritetään vaientaa, mutta Jeesus on luvannut että tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaiken maan päällä kaikille kielille ja kansoille ja sitten tulee loppu. Ylipapit, fariseukset ja saddukeukset luulivat pääsevänsä Jeesuksesta lopullisesi eroon kun hänet häpeällisesti ristiinnaulitaan. Mutta heidän järkytyksensä oli suuri, kun Jeesuksen kuoleman jälkeen Jeesuksen opetuslapset täyttivät koko Jerusalemin opetuksellaan, että Jeesus on Herra ja kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien. Eivätkä he saarnanneet ainoastaan Jerusalemissa, vaan myös Samariassa ja aina maan piirin ääriin asti. Näin Jumala aina kuljettaa voittosaatossa Kristuksessa niitä, jotka ehyellä sydämellä on antautunut palvelemaan Jeesusta Herraansa.

Tiberiaan järven rannalla sai Apostoli Johannes vielä kerran kohdata Herransa ja vapahtajansa Jeesuksen Kristuksen saadakseen Pietarin ohella lisää valaistusta tulevista kohtaloistaan. Johanneksen rakkaudesta Herraansa kohtaan kertoo myös se, että hän ensimmäisenä kalastamassa olevista opetuslapsistaan tuntee rannalla seisovan miehen olevan Herra Jeesus Kristus. Nuotion äärellä Jeesus tarjoaa läsnä oleville opetuslapsilleen kala-aterian ja asettaa apostoli Pietarin virkaansa kaitsemaan ja ruokkimaan Jeesuksen karitsoita ja lampaita. Samalla Jeesus nuhtelee Pietaria siitä että Apostoli Johanneksen kohtalon tietäminen ei ole Pietarin asia, vaan Johanneksen kohtalo on yksin Jumalan tahdossa ja johdatuksessa. Meidän tulee itse kunkin vain katsoa Jeesukseen ja seurata häntä.

Helluntaina yläsalissa kuului humaus ja näkyi tulisia kieliä jotka jakaantuivat heidän itse kunkin päälle ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi. Apostolit Pietari ja Johannes ottivat johdon opetuslasten keskuudessa ja kiertelivät työparina ja julistivat Kirkkauden evankeliumia aluksi kansansa keskuudessa. Kun Pietari oli kieltänyt kolmesti Herransa ja ymmärtänyt tekonsa vakavuuden niin hän meni ulos ja itki katkerasti. Hän oli nyt yksin suruna kanssa. Mutta kun Jeesus oli noussut kuolleista ja Maria Magdaleena meni kertomaan opetuslapsille että Jeesuksen hauta oli tyhjä, niin tapaamme Pietarin olleen Johanneksen seurassa. Tästä näkee että Pietarilla oli ystävä opetuslasten joukossa joka jaksoi rakastaa ja olla Pietarin tukena myös Pietarin suurimman lankeemuksen jälkeen. Näin meidänkin tulee olla langenneiden tukena vetämässä heitä takaisin uskon yhteyteen Jeesuksen kanssa eikä olla heitä työntämässä heti pois. Raamattukin opettaa, että seitsemästi vanhurskas lankeaa mutta nousee jälleen. Vielä Sana opettaa, että jos joku luulee seisovansa, niin katsokoon, ettei lankea. Tämä Pietarin lankeemus ei saanut Johannesta vetäytymään Pietarin seurasta, vaan lohdutti ja tuki Pietaria tämän sielunsa hädän ja tuskan keskellä. Tästä tulee mieleen toisen maailmansodan suomalaisten sotilaiden sananlasku, että kaveria ei jätetä. Eikö meidän Herramme Jeesuksen sotamiesten sitten pitäisi vielä enemmän pitää huolta toisistamme ja palvella toinen toistamme rakkaudessa. Kun Jumala näki Johanneksen rakkauden Pietaria kohtaan, niin Jumala teki heistä työparin Jumalan valtakunnan työssä.

Vanhoilla päivillään apostoli Johannes oli vankina Patmos nimisellä saarella Jumalan Sanan ja Jeesuksen todistuksen tähden. Hän sai nähdä suurimman ilmestyksen mitä kukaan ihminen on koskaan saanut nähdä. Hän näki Jumalan istuvan valtaistuimellaan ja valtaistuinolennot ylistivät Jumalaa jatkuvasti. Vieläpä hän näki ikään kuin teurastetun Karitsan seisovan Jumalan valtaistuimen edessä. Hän näki vielä seitsemän tulisoihtua palamassa Jumalan valtaistuimen edessä ja jotka ovat ne seitsemän Jumalan Henkeä jotka on lähetetty kaikkeen maailmaan. Ilmestyskirja alkaa sanoilla, Jeesuksen Kristuksen ilmestys jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle. Nyt me näemme taivaassa valtaistuimella istuvan kädessä olevan seitsemällä sinetillä suljetun kirjakäärön. Eikä kenelläkään taivaassa ja maan päällä ollut valtaa avata sitä. Kirjakäärössä oli koko maailmaa koskeva Jumalan pelastussuunnitelma ja tulevat tuomiot epäuskoiselle maailmalle ja tulevan maailman ajan ihanuus Jumalan täydellisessä hallintavallassa. Johannes itki kovin sitä että kukaan ei ollut arvollinen avaamaan kirjakääröä. Kirjakääröä ei voitu avata sen tähden koska osa enkeleistä ja ihmiskunta eli kapinassa Jumalaa vastaan. Mutta Johannesta lohdutettiin että Jumalan Karitsa on voittanut saatanan vallan ihmisten elämästä vuodatettuaan oman viattoman verensä syntisten ihmisten puolesta ja näin ostanut kaikki ihmiset saatanan vallasta. Näin Jumalan Karitsa on arvollinen ottamaan kirjakäärön Jumalan kädestä ja avaamaan sen sinetit. Näin Jumalan koko pelastussuunnitelma tuodaan kaikkien enkelien ja ihmiskunnan tietoon. Apostolit Pietari ja Paavalikin valottavat Kristuksen toista tulemista ja tulevan maailman ihanuutta, mutta tässä Johanneksen ilmestyksessä tuodaan sanoma täydellisimmin esille. Vanhan liiton profeetat Daniel, Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sakarja, Jooel, Malakia ym profeetat myös tuovat selkeästi esille tulevan maailman ajan ihanuutta, sillä sanoohan Raamattu
kirjeessä hebrealaisille, että Jumala muinoin ja monesti ja monella tapaa puhui kansalleen profeettojen kautta, mutta näinä viimeisinä aikoina on Jumala puhunut itse Poikansa kautta. Ilmestyskirja siis täydentää vanhan liiton kirjoitukset ja tuo lisää valoa Jumalan pelastussuunnitelmaan johon enkelitkin halaajat katsahtaa. Kun Apostoli Johannes sai nähdä tulevan maailman ajan ihanuuden Jumalan ja Karitsan valtakunnassa, niin hänen henkensä hänessä elpyi julistamaan evankeliumia ihmisten pelastumiseksi ja hänen henkensä alati ikävöi Jumalan lasten ilmestymistä. Hänen henkensä ja Pyhä Henki hänessä ja koko morsian ikävöi autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme ilmestymistä meille iankaikkiseksi elämäksi. Niinpä Henki ja morsian huokaavat. TULE HERRA JEESUS.

Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. AAMEN.


:D :P :)
Avatar
Sepi
 
Viestit: 30
Liittynyt: La 18 Huhti, 2009 17:50

Kiitos Jumalalle!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 19 Joulu, 2011 13:18


Taivas antoi meille tuon hyvän sanoman Sepin kautta! Sydän iloisti rakentavasta tekstistä. Halleluja! Ilo Herrassa täyttää sydämen. Saamme olla Jumalan lapsia syntisen ja nurjhan sukukunnan keskellä!

Lukekaa, veljet ja sisaret, tuo hyvä sanoma!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2567
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron