Jumala on rakkaus

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Jumala on rakkaus

ViestiKirjoittaja Rallatirallaa » Ma 06 Helmi, 2012 12:35


Ajattelin kertoa aiheesta, joka minulla on ollut sydämellä ja koin, että siitä olisi hyvin tärkeä puhua.

Olen tosi paljon pohtinut sitä, että kovin monet ihmiset näkevät Jumalan tuomitsevana ja vihaavana. He näkevät itsensä Jumalan silmissä Hänelle kelpaamattomina, pitävät itseänsä Hänelle vääränlaisina, ja ajattelevat, että heidän uskonsa ei riitä, että tekonsa tähden he eivät pystyisi siihen, eivätkä kykenisi elämään Jumalalle mieluisaa elämää. Lisäksi he ajattelevat, että uskovaisten ihmisten elämä olisi jotenkin todella tylsää ja täynnä pelkkiä sääntöjä, eikä mitään muuta. He usein ajattelevat, että uskovat ihmiset tekevät asioita pelosta helvettiin.

Tämänkaltainen ajattelumalli johtuu siitä, että ihmiset ovat saaneet niin vääränlaisen kuvan Jumalasta. Jos ainoa, missä ihmiset ovat saaneet kuulla Jumalasta, ovat koulun uskonnontunnit, rippileirit tai joulukirkot, niin ei mikään ihmekkään, että heillä on niin vääränlainen kuva Jumalasta. Se kuva, joka heille on muodustunut Jumalasta, on hyvin uskonnollinen ja ihmiset ajattelevat Häntä tuomitsevana. Suorituskeskeisyys on uskontoa. Usko pelosta helvettiin on uskontoa (eikä ole aitoa uskoa ollenkaan). Vääristynyt kuva Jumalasta, se joka saa Hänet näyttämään ankaralta ja tuomitsevalta, johtuu uskonnosta. Kaikki se johtuu uskonnosta, ja se sitoo meitä, erottaa meidät Hänestä ja rakkaudesta, sillä Jumala on rakkaus.

Uskolla ja uskonnolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Monet saattavat ajatella sisimmässään, että usko ja Jeesuksen seuraaminen ovat uskontoa, sillä ne täyttävät kaikki uskonnon kriteerit. Kuitenkin se, miten Jumala määrittelee uskonnon, on täysin eri asia, kuin se, miten uskosta osattomat ihmiset määrittelevät sen. Uskonto on nimenomaan sitä, että yritämme suorittamalla ansaita Jumalan hyväksynnän, rakkauden ja huomion ja keskitymme vain itseemme ja mietimme jatkuvasti omia tekojamme. Uskonnossa luomme jatkuvasti itsellemme omia sääntöjä ja yritämme itse määritellä sen, kuinka ja miten meidän tulisi elää. Uskonnossa varomme tekemästä asioita, sillä pelkäämme joutuvamme helvettiin. Tällainen elämä on todellakin tylsää, apaattista ja suorituskeskeistä ja ei ole mikään ihme siis, että ihmiset pitävät uskovia tylsinä, jos ainoa kuva, minkä he ovat heistä saaneet, ovat olleet uskonnollisissa siteissä olevat tapauskovaiset. Jumala ei halua, että lokeroimme Hänet mihinkään pieneen lokerikkoon.

Haluan sinun tietävän, että Jumala hyväksyy sinut täysin. Hän ei vihaa sinua, Hänellä ei ole koskaan ollut minkäänlaista kaunaa tai tuomiota sinua kohtaan sydämellään, sillä Hän rakastaa sinua täydellisellä rakkaudella ja Hänen tunteensa sinua kohtaan ovat äärettömät. Hän ei ole koskaan ajatellut sinusta mitään pahaa. Sinä et ole vääränlainen. Ainoa mitä Hän vihaa ja inhoaa, ovat sinun väärät tekosi, mutta Hän ei vihaa sinua. Hän ei katso siihen, mitä olet tehnyt, vaikka ei hyväksykkään niitä asioita, joita olet tehnyt väärin. Hän vihaa vääriä tekemiä valintojasi siksi, että ne erottavat sinut Hänestä. Hän rakastaa sinua, Hän kaipaa ja ikävöi sinua, Hän haluaa sinut lähelleen, eikä halua, että mikään voisi tulla sinun ja Hänen väliinsä. Hän ei siis halua, että mikään erottaa sinua Hänestä.

Ainoa mitä Hän sinulta kaipaa, on saada sinun huomiosi ja hyväksyntäsi, sinun luottamuksesi ja uskalluksesi turvata Häneen, ei sitä, että yrittäisit olla suorittamalla parempi ihminen. Hän ei voi saada sinulta näitä asioita, jos sinulla on vääränlainen kuva Hänestä, etkä tiedä, mitä Hän oikeasti ajattelee sinusta ja mitä Hän tuntee sinua kohtaan. Hän hyväksyy sinut jo täysin, sinun ei siis tarvitse yrittää olla parempi ihminen, sillä et tule sen paremmaksi. Sinun arvokkuutesi ei riipu sinun teoistasi, olet aivan yhtä arvokas kuin kuka tahansa muu, sillä sinusta on maksettu sama hinta kuin kenestä tahansa ihmisestä. Vaikka olisit miten paatunut tahansa, et ole sen alempiarvoisempi, kuin kukaan toinen. Vaikka olisit tehnyt ihmisten silmissä miten hyviä tekoja tahansa, niin et silti olisi sen parempi, kuin kukaan toinen. Ihmisten silmissä saattaisit olla parempi, mutta et koskaan Jumalan. Sinä et voi koskaan ansaita Hänen rakkauttansa etkä huomiotansa, siksi sinun on turha yrittää niitä myöskään ansaita. Kukaan ei voi ansaita niitä asioita, vaikka kuinka niin luulisi ja kuvittelisi, eikä kukaan voi myöskään maksaa niistä minkäänlaista hintaa.

Mutta sen hinta on jo maksettu! Jumala antoi kaikkensa, jotta sinulla voisi olla taas yhteys Häneen. Jumala lähetti poikansa Jeesuksen, joka kärsi niin suunnattomasti vuoksemme, ja ainoastaan siksi, että me saisimme tulla osalliseksi siitä rakkaudesta, joka Hänellä oli Isässä. Hän antoi vuoksemme koko elämänsä, kärsi meille kuuluvan rangaistuksen vain ja ainoastaan siksi, että meidän ei tarvitsisi sitä kärsiä. Hän luopui kaikesta joka Hänelle olisi kuulunut, jotta me voisimme saada sen, mikä Hänelle olisi kuulunut. Hän uhrasi koko elämänsä siksi, että meillä voisi olla elämä. Voiko suurempaa rakkautta edes olla olemassakaan? Ja se kaikki on tehty yksin armosta! Se armo, jota Jumalalla on meitä kohtaan, on jotain niin käsittämätöntä ja suurta, että ei voi edes sanoin kuvailla. Se on sitä ansaitsematonta rakkautta. Jumala hyväksyy meidät täysin ja rakastaa meitä, vaikka me emme sitä edes ansaitse. Meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin hyväksyä se ja ottaa se lahja vastaan, se on täysin ilmaista, sillä sen hinta on jo maksettu!

Jumala ei siis halua tuomita sinua. Hän ymmärtää täysin sen, miksi olet tehnyt väärin ja miksi olet toiminut missäkin tilanteessa kuten olet toiminut, vaikka Hän ei hyväksykään sitä, että olet tehnyt väärin. Hän ymmärtää sinua, koska Hän tuntee sinut. Hän tietää en, mitä tunnet sisimmässäsi, Hän on nähnyt joka ikisen tilanteen ja kamppailun elämässäsi, jota olet käynyt läpi. Hänellä on vain suunnatonta myötätuntoa sinua kohtaan ja halua päästä lohduttamaan, sillä Hän on tuntenut tuskan sisälläsi, Hän on nähnyt sen, kun olet ollut surullinen. Hän haluaisi vain saada näyttää sinulle Hänen tunteensa sinua kohtaan, eheyttää ja parantaa sinut. Hän ei halua nähdä sinun kärsivän, sillä Hän rakastaa sinua. Hän ei ikinä ole halunnut eikä sallinut sinulle tapahtuvan mitään pahaa!

Hän kuitenkin antoi sinulle vapauden valita. Hän loi sinulle vapaan tahdon ja kunnioittaa sitä. Hän ei halua tehdä asioita väkisin, koska rakastaa sinua. Hän odottaa, että päätät itse antaa Hänelle ensin mahdollisuuden, siihen että Hän voi muuttaa sinut. Aivan, luit aivan oikein: Hän voi muuttaa sinut! Sinä itse et voi muuttaa itseäsi! Sinä et muutu katsomalla omiin tekoihisi ja suorituksiisi, niillä saat ongelmia kasaantumaan vain lisää. Sinä muutut sillä, että alat kiinnittämään katseesi Jeesukseen, siihen millainen Hän oli, mitä Hän teki ja mitä Hän kehoitti meitä tekemään. Sinä muutut sillä, että lähdet seuraamaan Jeesusta. Ainoastaan Jeesuksessa sinulla voi olla yhteys Isään. Ja Isä haluaa olla yhteydesä sinuun! Hän siis odottaa, että vastaat Hänen kutsuunsa lähteä seuraamaan Jeesusta! Silloin kun olet päättänyt vastata tuohon kutsuun ja tehdä sen koko sydämestäsi, eli päättänyt hyljätä entisen syntielämäsi, koska se tulee sinun ja Jumalan väliin, niin olet tehnyt parannuksen! Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa se lahja vastaan, niin yksinkertaista se on!

Hinta anteeksiannostasi on siis maksettu! Se tuo sinulle täydellisen vapauden. Se poistaa sinulta sen pelon, arkuuden, häpeän ja syyllisyyden jota tunnet, kun ajattelet, että et ole vielä saanut anteeksi. Se mitä Jeesus teki puolestasi ristillä noin 2000 vuotta sitten, sovitti syntivelkasi täysin. Ei ole yhden ainoataan syntiä, jota Hän ei olisi vienyt ristille. Hän vei sinne kaiken, Jeesuksen veri on siis sovittanut kaikki syntisi. Se on se, joka vie sinulta pahat ajatukset pois ja antaa sinulle jotain niin paljon parempaa. Mikä voisi olla sen parempaa, kuin täydellinen vapaus, vapaus niistä kaikista kahleista, joihin olet koko elämäsi ajan ollut sidoksissa?

Kun sinä päätät kohdistaa katseesi Jeesukseen ja tehdä parannuksen koko sydämestäsi, niin Jumala vahvistaa sinua. Hän antaa sinulle voimaa päästä eroon ahdistuksestasi, surustasi, tuskastasi, peloistasi, riippuvuuksistasi tai mistä ikinä, mihin olet ollut sidoksissa ja mistä sinun on ollut vaikea päästä eroon. Sinä et ole yksin. Sinä et pärjää yksin, et voi tehdä mitään omin voimin, siksi sinun ei pidäkkään katsoa omiin tekoihisi. Jumalalle kuitenkaan mikään ei ole mahdotonta ja silloin, kun haluat kaikesta sydämestäsi elää Hänen tahtonsa mukaan, niin silloin sinullekkin kaikki voi olla mahdollista! Se, mikä on ihmiselle mahdotonta, on Jumalalle aina mahdollista.

En kuitenkaan lupaa, että uskovan tie tulisi olemaan helppo. Vihollinen ei halua sitä, että pääsisit lähelle Jumalaa. Saatana on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Kaikki paha mitä elämässäsi on tapahtunut, on johtunut siitä, että vihollinen on yrittänyt estää pääsysi Jumalan lähelle. Vihollinen on pistänyt sinut suorittamaan, syyttämään Jumalaa ongelmistasi ja yrittänyt saada sinut uskomaan, että Jumalaa ei olisi laisinkaan, sillä vihollinen ei halua, että kukaan saisi todellisuudessa tietää, kuka on kaiken sen takana. Vihollinen on se narsistinen sadisti, joka yrittää hyväksikäyttää meitä jatkuvasti. Niin kauan, kun emme näe tätä asiaa, niin vihollisen on aivan helppo käyttää meitä pelinappuloinaan. Kun näemme totuuden, sen valta alkaa murtumaan, sillä se ei ole enää mitään, kun vaellamme uskossa. Jeesuksen Kristuksen veri ristillä kukisti sen voimat täysin ja sen veren suojassa olemme voittamattomat. Meitä ei voi enää pysäyttää mikään, sillä saamme todellakin olla voittajia Jeesuksessa! Saamme kulkea koko matkamme Hänen kanssansa ja Hän on aina ollutkin kanssamme, vaikka itse emme olisi sitä nähneetkään.

Jumala todellakin haluaa antaa sinulle sen kaiken sinulta varastetun takaisin, sillä Hän on hyvä, väkevä ja voimallinen lunastaja, rakastava Isä, joka tahtoo vain lastensa parasta. Hän haluaa antaa sinulle paljon enemmän, kuin mistä koskaan olisit osannut edes unelmoida. Hän haluaa antaa sinun unelmoida Hänen unelmiaan, jotka Hän haluaa myös toteuttaa elämässäsi. Hän ei sysää sinua syrjään, Hän ei tahdo heittää sinua luotansa pois. Hän ei halua enää koskaan sinun tuntevan ja luulevan, että olisit yksin tai vääränlainen. Vaikka tekisit virheitä, niin saat palata Hänen luoksensa aina takaisin. Hänessä ei ole pelkoa. Hän haluaa karkoittaa kaiken pelon elämästäsi. Sinun ei tarvitse murehtia eikä huolehtia mistään, sillä saat heittää kaikki pienimmätkin murheesi ja huolesi Jeesuksen ristin juurelle ja ainoastaan iloita Isässä. Hän järjestää asiat ja pitää sinusta huolen, kunhan luotat ja turvaat Häneen, vaikka sinusta tuntuisi miltä. Uskosi ei ole sinun tunteistasi kiinni, vaikka niin luulisitkin. Jumala tahtoo vapauttavan sinut niin, että tunteesi eivät olisi enää ristiriidassa tuon asian kanssa. Jumala rakastaa sinua, sillä Jumala on rakkaus.

Jes. 41:10

"älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä."

Joh. 3:16

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

1 Joh. 4:8-10

"Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailman, että me eläisimme hänen kauttansa.
Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
Rallatirallaa
 

Näin

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 06 Helmi, 2012 15:02

Kiitos Herralle hyvästä sanasta!
Lisää tällaista
.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2565
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 06 Helmi, 2012 16:02


Aamen!

Erinomaisen h y v ä kirjoitus! (HL)
Kiitos Rallatirallaa!
Viimeksi muokannut Dimi Sefanja päivämäärä Ma 06 Helmi, 2012 19:30, muokattu yhteensä 2 kertaa
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

ViestiKirjoittaja Rallatirallaa » Ma 06 Helmi, 2012 18:57


Mukava, että tykkäät, mutta kiitä Herraa!! (: :DDD Aina silloin tällöin tulee aika paljon tekstiä, kun haluaa tuoda asiat esille joita Herra antaa sydämelle. Niitä saattaa olla välillä aika paljonkin, mutta aina ei oikealla tavalla osaa tuoda niitä esille.
Rallatirallaa
 


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa

cron