Elintärkeä seurakuntayhteys

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Elintärkeä seurakuntayhteys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 17 Maalis, 2014 17:34

Seurakuntayhteyteen tuleminen.
(Parannuskehotus!)

Jeesus ei turhaan opettanut ja kehottanut omiaan pysymään raamatullisessa uskovien yhteydessä. ”Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen..”, maailmanhengen vietäväksi, ja antaisi hengellisen elämän tärkeysjärjestyksen häiriytyä. Uskonelämän ensisijainen toiminnan edellytys on, että pysyy rukouksessa ja uskovien yhteydessä. Apt. 2:42. Hebr. 10:24,25. Muussa tapauksessa raitishenkinen uskossa oleminen ei voi toimia. Jumala on säätänyt asian niin, että saamme kokea yhteisissä seurakunnan kokouksissa Jumalan rakkautta veljien ja sisarten kautta. ”Koossa pysyen.” Ef. 4:16.
Sielujemme vihollinen on aina valmis järjestämään Jumalan lapsille mielenkiintoista ohjelmaa, työtä, opiskelua, harrastuksia ja jopa maallista menestystä, tarkoituksenaan pitää uskova irti hengellisestä elämästä ja seurakunnan toiminnasta. -
Todellisesti on niin, että jokaisella ihmisellä on aikaa osallistua oman seurakuntansa toimintaan vähintään kerran viikossa. Ihmisellä on aina aikaa asialle, joka on hänelle tärkeää. Et ole raamatullisessa uskossa ellei sinulla ole seurakuntayhteyttä.
Muistatko, miten hyvää sinulla oli uskoontulosi alussa? - Luit Raamattua paljon ja innostuneesti. Kirja oli aina mukanasi. Rukoushetket olivat sinulle tärkeitä. Mikään ei olisi saanut sinua jäämään pois hengellisistä tilaisuuksista. Uhrasit mielelläsi Jumalan työhön. Ja miten hyvältä sinusta tuntuikaan saada polvistua rukoukseen jopa monta kertaa päivässä, aina kun se oli mahdollista. Uskovat olivat sinulle rakkaita. Rukoilit paljon heidän puolestaan. Mutta ennen muuta, Jeesus oli sinulle elämäsi rakkain ja tärkein Henkilö!!!
- Mistä johtuu, että ensimmäinen rakkaus alkoi kylmetä? Jeesus sanoo sinulle: ”Se minulla on sinua vastaan, että olet hylännyt ensimmäisen rakkautesi. Muista siis, mistä olet langennut, ja tee parannus!” Ilm. 2:4,5. On suurta armoa, että Hän kutsuu sinua parannukseen!
Vielä on toivoa! Jeesus seisoo ovella ja kolkuttaa. Ilm. 3:20. Hän kutsuu sinua uudistumaan! Ja Hän tahtoo tehdä kaiken entistäkin paremmaksi. ”Minä annan sinulle tulevaisuuden ja toivon!” Jer. 29:11. Mitä vastaat Hänelle? -
Jeesus tarjoaa sinulle tänään uutta mahdollisuutta. Silloin saat kokea todeksi sanan Jes. 38:17: ”Katso, onneksi muuttui minulle katkera murhe. Sinä rakastit minun sieluani. Nostit sen kadotuksen kuopasta. Sinä heitit kaikki minun syntini selkäsi taa.”

Jumalan seurakunnassa kehotamme, rohkaisemme ja valvomme toisiamme (Hebr. 10:19-25) pysymään Pyhän Hengen johdossa. Hän on antanut meille neljä varmaa ja kestävää ohjetta, joissa pysyen uskonelämämme toimii Jumalan tahdon mukaisesti. Apt. 2:42:
1. Pysy apostolien opetuksessa. 1 Joh. 2:24.
2. Pysy seurakuntayhteydessä kasteella käyneiden kanssa. 2 Tim. 2:22.
3. Pysy säännöllisessä ehtoollisyhteydessä. 1 Kor. 11:26.
4. Pysy valvovassa rukouksessa yksin ja muiden kanssa. Matt. 26:41. Apt. 12:12.

Tahdothan parantua?


W.L.


:?:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Elintärkeä seurakuntayhteys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 13 Huhti, 2014 11:04

TODELLISTA JA VAKAATA kristinuskoa.
Sitä on erittäin vaikea löytää, koska kirkkokuntien esittämä nimikristillisyys muotomenoineen ja ohjelmineen peittää ihmisiltä raamatullisen seurakuntatoiminnan. Monet luulevat edelleen, että luterilainen kirkkouskonto edustaa oikeaa kristinuskoa. Mutta tosiasia on, että luterilainen kirkko on harhaopin perustalla oleva eksytyslaitos.

+

Viihdekulttuurin ja kristinuskon yhdistäminen on hämärtänyt rajan seurakunnan ja maailman väliltä!!!
Apt. 2:40 kehottaa: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta!" Tämä tarkoittaa, että uskoon tuleminen on muutto maailmasta seurakuntaan, kokonaan toisenlaiseen elämänmuotoon. Uskoon tulemisen kautta Jumalan seurakuntaan siirtyminen on siirtymistä pimeydestä valkeuteen, aivan erilaiseen systeemiin ja elämänsisältöön mitä maailma ja sen viihde-elämä tarjoaa. Maailmaa sen tapoineen ei pidä tuoda Jumalan seurakuntaan.

Uskoon tulleet eivät enää aiheuta lähimmäisilleen vahinkoa …
JUMALAN seurakuntaan ja sen opetuksen piiriin siirtyvän ihmisen pitää huomata, että seurakunnassa toiminta on jyrkästi erilaista, kuin oli maailmassa. Muun muassa nuoret eivät kuule rock-musiikkia yms., vaan ymmärtävät ensimmäisestä käyntikerrasta, että täällä on täysin erilaista, mitä diskoissa ja muissa huvitilaisuuksissa.
Meidän ei pidä yrittää madaltaa kynnystä. Seurakunnassa ei hyväksytä maailman viihdemusiikkia.

”Se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät!” Matt. 7:14. Mutta vaikka pelastuksen portti on ahdas, on se kuitenkin auki!
Tervetuloa sisään!


:idea:

+
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Elintärkeä seurakuntayhteys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 23 Huhti, 2014 18:43

MATALA KYNNYS ?

Elävässä uskossa olevien yhteyteen ei ole matalaa kynnystä. ”Se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elmäään ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät!” Matt. 7:14. Tämä tarkoittaa, että uskovien toiminta poikkeaa paljon maailmanihmisten tavoista. Kun uskosta osaton tulee uskovien kokouspaikkaan, huomaa hän, että kaikki on erilaista. Ihmiset puhuvat Jeesuksesta, rukoilevat, lukevat Raamattua yhdessä ja laulavat hengellisiä lauluja. Musiikki on kaunista ja harmonista, maailman musiikista selvästi poikkeavaa. Minkään tasoisia kirosanoja ei koskaan kuulu. Ei ole riitelyä. Uskovat kunnioittavat toisiaan. Keskinäinen rakkaus on selvästi havaittavaa.
Uskossa olevina meillä on erilaiset elämänarvot. Mielipiteemme monista asioista poikkeavat jyrkästi maailmanihmisten ajatuksista. Esimerkiksi homoudesta olemme jyrkästi sitä mieltä, että sellainen on väärin. Olemme samaa mieltä Jumalan kanssa.
"Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä." Room. 12:2.

Meidän ei tule pelätä sanoa ihmisille, että elämä seurakuntayhteydessä on kokonaan toisenlaista kuin uskosta osattomilla. Kynnys on korkea. Portti on ahdas. Tämä pitää ilmoittaa kaikille ihmisille. Mutta ahtaalta portilta alkava Elämän tie on suora ja tasainen, joka johtaa ikuiseen päämäärään!

"Sillä mistä muutoin tiedetään, että minä olen saanut armon sinun silmiesi edessä, minä ja sinun kansasi, ellei siitä, että sinä käyt meidän kanssamme, niin että me, minä ja sinun kansasi, olemme erikoiset kaikkien kansojen joukossa, jotka maan päällä ovat?" 2 Moos. 33:16.
Olemme erilaisia, koska JEESUS ON HERRAMME!

Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Elintärkeä seurakuntayhteys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 10 Heinä, 2014 16:47

Jumalan rakkautta voidaan osoittaa
1. seurakuntayhteydessä
2. kotona, perheessä
3. ystävien ja tuttavien keskuudessa
4 yleisesti.

RAKKAUSKOHTEIDEN TÄRKEYSJÄRJESTYS
Kristillisen elämän tasapainoisuus on sidottu Jumalan rakkauteen. ”Rakkauden kautta vaikuttava usko..!” (Gal. 5:6) on raamatullista.

1.) Ensimmäinen rakkautemme kohde on Jumala! ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi.” Mk. 12:30. Jumalan rakkaus on mielenlaatu, elämänasenne ja elämän tarkoitus.
Rakastamme Jumalaa, koska Hän on antanut rakkauden sydämiimme, Pyhän Hengen kautta. Room. 5:5. ”Me rakastamme, sillä Hän on ensin rakastanut meitä.” 1 Joh. 4:19.
Elämämme ylin tarkoitus on siis kohdistaa rakkautemme Luojaamme! Huomiomme, ihailumme, kiitoksemme ja ylistyksemme kohdistuu ennen muuta ja kaiken muun ohi Häneen! Jumala on rakkauden Lähde ja kohde!
Mikään ei saa mennä Jumalan edelle tai rinnalle.

2.) ”Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä." Mk. 12:31.
Lähimmäisemme on sanan merkityksenkin mukaisesti meitä lähinnä oleva, jolle kykenemme käytännössä osoittamaan rakkautta. - Hyvänä esimerkkinä Luuk. 29-37. kertomus laupiaasta samarialaisesta, joka auttoi lähinnä avun tarpeessa olevaa.
Käytännössä lähimmäisiämme ovat tietenkin oma puoliso, lapset ja muut omaiset. Jumalan rakkauden vaikutuksessa lähimmäisemme voivat hyvin, niin kotona yksityiselämässä kuin seurakunnassakin.
Lähimmäiset sekä kauimmaiset ovat meille yhtä rakkaita! Mutta voimme käytännössä osoittaa Jumalan hyvyyttä meitä lähinnä oleville, joihin ulotumme.
Jeesus sanoo: ”Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niin kuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus." Joh. 13:34-35.

Jumalan rakkaus ei ole suljettu myöskään uskosta osattomilta. Heidänkin tulee saada maistaa, että ”Jumalan hyvyys vetää parannukseen”. Rm. 2:4.
Uskossa olevien tulee rakastaa myös vihollisiaan, jopa vainoojiaan. ”Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi.' Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä Hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin?” Matt. 5:43-46.
Koska Jumala rakastaa synnin vallassa olevaa maailmaa, tulee meidänkin tehdä samoin. Tahdomme Jumalan kanssa samaa, että ”kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden”. 1 Timot. 2:4. Kertomalla kanssaihmisille Jeesuksesta, osoitamme heitä kohtaan suurinta rakkautta!

Kaikkien uskovien tulee pukeutua keskinäiseen rakkauteen. ”Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä, te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän Sanan kautta.” 1 Piet. 1:22-23.
”Kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side.” Kol. 3:14 (12-16).
On ihanaa olla rakkauden kohteena, mutta vielä parempaa on olla rakastavien uskovien keskellä itsekin kaikkia rakastava ihminen.

"Tavoitelkaa rakkautta … ” 1 Kor. 13:1 - 14:1.

Jumalan seurakunta on rakkauden yhteisö, josta rakkauden ja totuuden säteet loistavat pimeän maailman myrskyihin.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2557
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron