Toimitko seurakunnan valvonnassa?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Toimitko seurakunnan valvonnassa?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 05 Tammi, 2015 13:31

!

Seurakunta on Jumalan suunnitelma!

Seuraavassa Raamatun ohjeita Jumalan tahdon mukaiseen seurakuntaan.
Jeesus osti itselleen seurakunnan omalla verellään. Ilm. 5:9. Hän tahtoo nyt johdattaa jokaiselle paikkakunnalle toimivan, Jumalan rakkaudella täytetyn uskovien seurakunnan. Seuraava opetus on siis päämääränä. Se on vain harvoilla paikkakunnilla toimiva.
:
Seurakunta on Jumalan suojeleva suunnitelma Hänen omilleen. Seurakunnan perustamisesta lähtien (2000 v. sitten) Jumala on säätänyt, että jokainen uskoon tullut alkaa toimia seurakunnan keskellä, sen siunaavassa valvonnassa. Se ei tarkoita, että vahtisimme toisiamme, vaan että Jumalalta saadut tehtävät tulevat kaikille uskoville yhteiseksi hyödyksi valvotussa ympäristössä. Valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin; älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehottakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.” Hebr. 10:24,25. Epäraittiudet eivät pääse leviämään terveessä seurakuntayhteydessä.
Paikkakunnittain järjestäytynyt seurakunta on Jumalan työmaa. Voimme olla hyödyksi toisillemme vain yhteisesti valvotussa toiminnassa, jossa vanhimmatkin toimivat seurakunnan valvonnassa. Siunaus seuraa mukanamme, kun lähdemme liikkeelle esim. evankelioimaan seurakunnan siunaamana. Näin Jeesus osoittaa hyvyytensä meitä kohtaan seurakunnan kautta, jossa Hän on keskellämme välittäen meistä toinen toisemme kautta.
Yksityisyritteliäisyydestä on pelkästään ikäviä esimerkkejä. Siksi uskovien tulee asettua seurakunnan vanhimmiston turvalliseen alaisuuteen ja seurakuntakuriin:
”Olkaa kuuliaiset johtajillenne ja tottelevaiset, sillä he valvovat teidän sielujanne niin kuin ne, joiden on tehtävä tili, että he voisivat tehdä sitä ilolla eikä huokaillen.” Hebr. 13:17.
”Mutta me pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksenne niille, jotka tekevät työtä teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajanne Herrassa ja neuvovat teitä, sekä pitämään heitä erinomaisen rakkaina heidän työnsä tähden.” 1 Tessal. 5:12,13.
”Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa.” Efes. 5:21.
Ilman raamatullista seurakuntayhteyttä oleva on altis menemään mukaan vieraisiin opintuuliin. Efes. 4:11-16. Siksi jokainen uskoon tullut tulee johdattaa seurakuntayhteyteen, ensin oppilaaksi, sitten askel kerrallaan eteen päin. Luuk. 14:7-11. Apt. 2:42.
- Yksi kasvu- ja toimintapaikka. -
Maan päällisen elämänsä aikana Jeesus suojeli omiaan. Mutta ristintyön jälkeen Hän lähetti toisen Puolustajan, Pyhän Hengen, joka johdattaa meitä kaikkeen totuuteen seurakunnan yhteydessä.
”Runsaasti asukoon teissä (kaikissa) Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne. Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa Hänen kauttansa.” Kol. 3:16,17.


:idea:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2566
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Toimitko seurakunnan valvonnassa?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 05 Tammi, 2015 13:33

Tämä opetus on vaikea pala joillekin, esim. sellaisille, jotka ovat alkaneet kerätä rahaa itselleen ja joilla on taloudellisia kannattajia kenenkään tietämätön määrä. Parannus tarkoittaisi, että ilmoittaa rehellisesti, ettei enää ota vastaan rahaa, vaan ohjaa tukijat uhraamaan seurakunnalle, valvottuun systeemiin. Filip. 4:15. Tämän vuoksi irtolaisuskoville ei koskaan tule antaa rahaa.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2566
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Toimitko seurakunnan valvonnassa?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 05 Tammi, 2015 14:26

Tähän yhteyteen sopii myös kysymys:
Mistä johtuu, että kristikunnassa on monia uskonsuuntia?

Kysymykseen löytyy vastaukset Raamatusta. Mutta terve järkikin antaa vastauksen.
Uskonsuuntia on, koska harhaan menneet ihmiset ovat perustaneet niitä. Kirkot yms. lahkot pysyvät voimassa, koska on ihmisiä, jotka tukevat niitä. Raamatullinen seurakunta ei vielä menesty, koska on hyvin vähän sitä tukevia.

Katso aiheesta lisää tästä linkistä:

http://Jeesus-on-Herra.com/?p=214

.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2566
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron