”Olin ´voitelussa`”.

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

”Olin ´voitelussa`”.

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 21 Maalis, 2015 19:57

.

Tarkennuksia Jouko Niemisen kirjoittamaan kirjaseen, ”Olin ´voitelussa`”.

Alkukommentiksi Jesaja 5: 20: ”Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!”
On varottava, ettemme arvostellessamme sano hyvää pahaksi tai pahaa hyväksi. Molemmat erehdyksen puolet ovat nimittäin eksytystä. Tämän tähden on hyvä varoa mm. sanomasta Jumalan Hengen toimintaa pahan hengen työksi. Sehän saattaa äärimmäisyydessään olla jopa Pyhän Hengen pilkkaa (Mk.3:28-30), jota ei koskaan saa anteeksi.
Ei ole hyvä sanoa uskovien erehdyksistä suoralta kädeltä, että ne ovat saatanasta. On viisasta käyttää arvostelussaan lievempiä termejä. Eksytys saattaa nimittäin olla väärän opetuksen tulosta tai jonkun muun inhimillisen syyn seurausta, esim. vain käsityskyvyn puutteesta johtuvaa. Harhaoppiseksi nimittäminen on yhtä kuin kadotustuomion lausuminen. Luuk. 6:37.

On ikävää, että Raamattua ymmärtämättömillä on olevinaan kovinkin varmoja mielipiteitä Raamatun asioista. He eivät itse tiedä niitä, vaan ovat omaksuneet mielipiteensä joltain auktoriteetiltaan. Saisimme aikaan suurta selkiintymistä tähän eriskummallisten oppien aikaan, jos saisimme tietämättömät kuuntelijan paikalle ja asioista tietävät opettajiksi. Ajatus on kuitenkin vain ideaalinen ja utooppinen. Vapauteenhan kuuluu, että kaikki saavat esittää mielipiteitään. Seurakunnankokoukset eivät kuitenkaan ole mielipidefoorumi. Rakentumiskokouksissa tulee esittää vain Raamatussa olevia Jumalan mielipiteitä. Keskustelutilaisuudet ovat toinen asia. Mutta niissäkin ihmismielipiteet tulisi osata selvästi erottaa Raamatun mielipiteistä.
Tässä tulemmekin asian ytimeen. "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa” (Matt.22:29).
Kaikki väärä opetus on alunperin lähtöisin valheen isästä (Joh. 8:44). Mutta väärän opin vastaan ottaneissa on uudestisyntyneitä vilpittömiä Jumalan lapsia, jotka ovat joutuneet eksyksiin ja sitä kautta ajautuneet sielunvihollisen hengen vaikutukseen, eivätkä näin ollen välttämättä ole itse harhaoppisia, vaan eksyksissä olevia rakkaita veljiämme ja sisariamme, joita tahdomme etsiä takaisin laumaan. Jaak. 5:19-20.
Miten pitkään he voivat olla eksyttävän opetuksen vaikutuksessa menettämättä Pyhän Hengen johdatusta, on vaikeaselkoisempi asia.

KOMMENTIT

Sivu 6.
Siinä on virheellinen lause: ”Paavali ei missään toitota ihmeistä, joita Jumala teki hänen kauttaan.”
Ymmärrän kirjoittajan tausta-ajatuksen, ettei tule pitää meteliä itsestään ja itseään korottaen. Tästä on esimerkkinä Jeesus, josta jo profeetat ennustivat, ettei Hän pidä ääntä tekemisistään: ”Ei Hän riitele eikä huuda, ei Hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla” (Matt. 12:19).
Jumalan lapset voivat kuitenkin kertoa muille rohkaisuksi Jumalan suurista teoista kunhan se tapahtuu oikeamielisesti:
”Niin koko joukko vaikeni, ja he kuuntelivat Barnabasta ja Paavalia, jotka kertoivat, kuinka suuria tunnustekoja ja ihmeitä Jumala oli tehnyt pakanain keskuudessa heidän kauttansa” (Apt.15:12). He eivät kerskanneet ja korottaneet itseään, vaan Jeesusta, ”joka armonsa Sanan vahvistukseksi antoi tapahtua tunnustekoja ja ihmeitä heidän kättensä kautta” (Apt. 14:3).

Sivu 10.
Siinä on merkillinen ajatus, joka toi mieleeni tuon suuren eksytyksen elementin Suomessa, että Kansanlähetyksen väki (kuten yleensä luterilaisuus) olisi muka oikeaa ja jopa arvostettua Jumalan toimintaa. Uskossa olevatkin joskus vetoavat asiansa vahvistukseksi, miten ”Lutherkin oli tätä mieltä”. Todellisuudessa luterilaisuus on eksyttänyt runsaasti enemmän ihmisiä kuin mitkään karismaattisen liikehdinnän suuntaukset. Terveessä uskossa olevan ei tule veljeillä lapsikasteen harhassa olevien sen paremmin kuin mormonien tai jehovantodistajienkaan kanssa. – Kastamattomien luterilaisten kanssa veljeily aiheuttaa siis suurta sekaannusta!!!
Kirkon virallinen oppi on, että synnit saadaan anteeksi lapsikasteessa ja siinä muka koetaan uudestisyntyminen. Se on törkeää pelastustien vääristämistä. Se voidaan luokitella harhaopiksi. Siihen harhaan joutuneita pitää kehottaa parannukseen, eroamaan kirkosta ja tulemaan raamatulliselle kasteelle. Tämä ei ole ihmismielipide, vaan Jeesuksen sekä apostolien esiin tuoma ehdoton Totuus, josta Raamattu ei jätä neuvotteluvaraa. Mk. 16:15-20; Apt. 2:38,41; 10:48 ym. Luterilaisuus on vakavasti otettava eksytyksen muoto. Tämä asia on tiedotettava selvin sanoin julkisuuteen.

Sivu 14.
Tässä on mainittu merkkien tavoittelusta. Opetus siltä kohdin on tavallaan oikein, mutta se saattaa johtaa vanhaan tuttuun ilmiöön, että ”lapsi heitetään pois pesuveden mukana”. Raamattu nimittäin kehottaa selvin sanoin sekä esimerkein, että tulee tavoitella karismoja eli armolahjoja (1 Kor. 12:31 sekä 14:1-2). Armolahjojen anomisen lisäksi tulee edelleen rukoilla apostolien esimerkin opettamalla tavalla: ”ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen Nimen kautta” (Apt. 4:30).

Sivu 22.
Kirjoittaja paheksuu, että kokouksissa ei opeteta eksytyksistä. Mielestäni ne eivät kuulukaan hengellisen kokouksen sisältöön. Mutta esim. raamattutunneissa sellaisia on selvitettävä. Raamatullisissa rakentumiskokouksissa tulee puhua pääosin seurakunnalle rakennukseksi, Jumalan Sanaa, joka on Raamatussa (1 Kor.14:26..).
Kukaan ei jaksa käydä sellaisissa tilaisuuksissa, jossa ei ole muuta kuin eksytysten setvimistä yms. kielteistä tiedottamista. Jumalan hyvyydestä ja suurista teoista tulee puhua. Vihollisen teoista ei ole hyvä puhua. - - - Siis hengelliset kokoukset pitää osata erottaa eksytyksistä tiedottavista tilaisuuksista.
Tämän ajan Matt. 24:24 ja 2 Tessal. 2:10-12 -linja tulee selittää Raamatun opetuksena ja sitten tarkentaa, mikä ko. Raamatun kohdissa mainittu osoite on.
Lusteuskonnon eli Matt. 24:24. mainitun eksytyksen osoite on :
1. Alkuperäisestä kristinuskosta ja sen opetuksesta erkaantuneet piirit; Suomessa ensimmäisenä luterilaisuus, sitten kaikki muut uskonsuunnat, jotka ovat yhteydessä ekumeenisen liikkeen kanssa sekä tietenkin kaikki muutkin uskonnot.
2. Kaikki sellainen ihmeitä ja tunnustekoja sisällään pitävä uskonnollinen toiminta, jossa toimitaan Jeesuksen Nimessä, mutta jossa opetus poikkeaa alkuperäisestä kristinuskosta. Matt. 7:22-23.
3. Lopunajan eksytys kulminoituu paljolti kastekysymykseen. Kastamattomuuden hyväksyminen (= lapsikaste) tai uskovien kasteen vähättely muodossa tai toisessa on eksytystä. Joissain uskovien piireissä ollaan mukana tuossa eksytyksessä hyväksymällä esim. ehtoollisyhteyteen kastamattomia.

Sivu 30.
Mahtavan siunaava raamatullinen linjanveto eksytysten paljastamisessa. Nimetään eksytyksen osoite jopa ihmiset nimeltä mainiten. Tämä on apostoliseen uskoon kuuluvaa. ”säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet. Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi” (1 Tim. 1:19-20). Nimeltä mainitaan myös ”Hymeneus ja Filetus, jotka ovat totuudesta eksyneet..” (2 Timot.2:17-18). Eräs eksyttäjä oli myös ”Aleksander, vaskiseppä” (2 Tim.4:14-18).

Sivu 41.
Ilm. 6:2. mainittu ”valkoinen hevonen, joka lähti voittajana ja voittamaan” saa selityksensä Ilm. 19:11: ”Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa” (Ilm. 19:11). Tiedämme kuka on valkoisella voittohevosella ratsastaja! = Alkuseurakunta lähti ylösnousseen Herransa Jeesuksen kanssa voittajana voittamaan! Siinä ei ole kyse antikristuksen joukoista. Antikristuksen eksytysjoukot ovat alusta asti tuomitut häviöön.
Jumalan seurakuntaa eivät Tuonelan portit voita (Matt. 16:18). Se ei ole tyhjiin rauennut (Apt.5:38-39), vaan vielä nyt kahden tuhannen vuoden päästä se pysyy Golgatan voittotyön kalliolla turvaten Karitsan vereen, sijaisuhrin ansioon.

Pian Jeesus tulee! Maran ata!

Siunausta ko. kirjan kirjoittajalle, rakkaalle veljelle, Jouko Niemiselle!
Ja siunausta kaikille kirjan lukijoille!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2570
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron