Raamatullista - mikä?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Raamatullista - mikä?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 25 Elo, 2015 9:39

Mitä tarkoittaa raamatullisuus ja epäraamatullisuus? Tämän kysymyksen oikea vastaus ratkaisee kaikki kiistakysymykset uskovien väliltä.
Raamatullisuus on sitä, mikä on ilmoitettu Raamatussa. Epäraamatullisuus on sitä, mikä ei ole Raamatussa.
Hengelliseen elämäämme liittyviä kysymyksiä on nyt siis on tarkasteltava tältä pohjalta. Mehän tahdomme olla raamatullisia?
"Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, niin tekin pysytte Pojassa ja Isässä. Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille luvannut: iankaikkinen elämä." 1 Joh. 2:24,25.
Siinä Jumalan oma opetus: " Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä.."
Alkuperäinen opetus ja käytäntö ratkaisee asian.
Raamatullisuuden periaatteen mukaan 1 Kor. 10:16,17 ja 11:23-34. mainittu ehtoollisen vietto tulee myös asettaa Raamatun viitekehyksiin: Minkälaisille Korintton uskoon tulleille Paavali kirjoitti ehtoollisen viettoon tarkoitetut opetukset? Vastaus on Apt. 18:8: "... ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin." Näille kastetuille korinttolaisille Paavali kirjoitti opetuksen ehtoollisen vietosta! Kaikki muutkin Paavalin kirjeet on kirjoitettu uskoville, jotka olivat tulleet uskoon ja sen jälkeen kastetut upotuskasteella vedessä Jeesuksen Nimeen. Kastetuille annettuja opetuksia ei tule soveltaa kastamattomiin. Tämä on ehdoton periaate. Seurakunta ei ole maailma, vaan on maailmasta erotettujen Taivaan kansalaisten pyhä joukko.
Myös Roomalaiskirjeen vastaan ottajat olivat kastettuja. Room. 6. Sen tähden mm. Rm. 10:9-11. opetusta suun tunnustuksesta ei voida soveltaa kastamattomiin. Raamattu ei ollenkaan tunne käsitettä: ”kastamaton kristitty”. Siksi alkuseurakunnan yhteydessä ei ollut kastamattomia. Sama tilanne tulee edelleen toimia.
Yhteysateria oli siis alussa tarkoitettu vain kastetuille. Tämä on yksiselitteinen asia. Enkä usko kenenkään vakavasti otettavan kristityn sitä kieltävän.

Apostolit toteuttivat Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä. Markus 16:15-16.
Ensimmäinen kristillinen saarna huipentui parannus- ja kastekehotukseen: ”Ottakoon kukin teistä kasteen…” Apt. 2:38. Asia jatkui jakeen 41 toteamuksella: "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin ja niin heitä lisääntyi.." Siis kasteen kautta seurakunta lisääntyi. He olivat ottaneet konkreettisen upotuskasteen vedessä ”Jeesuksen Kristuksen Nimeen.” Apt. 10:48. Ja ratkaiseva opetus on, että "HE pysyivät ... leivän
murtamisessa". Apt. 2:42. Meidän ei nyt tarvitse kuin tietää tuo "he" sanan sisältö tietääksemme ketkä osallistuivat alkuseurakunnan aikana leivänmurtoon. "He" tarkoittaa uskoon tulleita, parannuksen tehneitä ja kastettuja kristittyjä. Pietari siis kehotti kuulijoita kasteelle. Sanan vastaan ottaneet kastettiin. Ja "HE" pysyivät ehtoollisyhteydessä.

Emme saa antaa tukea valheellisuuteen ja epäraamatullisuuteen, että Jumala muka hyväksyisi lapsikastetoimituksen kasteeksi. Sellaista opetusta ei ole Raamatussa, joten emme hyväksy sitä. Tämä on raamatullisuutta.
Raamatussa ei siis ole opetusta, että kastamaton olisi alussa osallistunut ehtoolliseen tai että sellaista käytäntöä voitaisiin myöhemminkään harjoittaa.

"... mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä." Joh. 3:36.

Rukous- ja siunausterveisin
Weijo Lindroos Turussa
olevasta Jumalan seurakunnasta.

Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2561
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa

cron