Selvitys salassapitovelvollisuudesta

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Selvitys salassapitovelvollisuudesta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 05 Marras, 2015 20:12Selvitys salassapitovelvollisuudesta.
Siis onko Jumalan tahto paljastaa väärintekijät julkisesti ja siten saattaa heidät julkisen häpeän alaiseksi?
Mitä Raamattu sanoo? -
Jumala kunnioittaa sellaista, "joka ei panettele kielellänsä, joka ei tee toiselle pahaa eikä saata lähimmäistään häväistyksen alaiseksi." Psalmi 15:3.
”Riitele oma riitasi vastapuolesi kanssa, mutta toisen salaisuutta älä ilmaise.” Snl. 25:9.
”Jumalan kunnia on salata asia, ja kuningasten kunnia on tutkia asia.” Snl. 25:2.

Entä miten voimme ajatella Jeesuksen opetuksen, Luuk 12:2,3:
”Ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi. Sen tähden, kaikki, mitä te pimeässä sanotte, joutuu päivänvalossa kuultavaksi, ja mitä korvaan puhutte kammiossa, se katoilta julistetaan” ? –
Saman suuntainen asia Matt. 10:27: ”Minkä minä sanon teille pimeässä, se puhukaa päivän valossa. Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne, se julistakaa katoilta.”
Mikään asiamme ei ole salassa Jumalalta. Mm. Psalmi 139.
Mutta Raamatun mukaan Jeesuksen veri peittää kaikki entiset synnit. Eikä niitä siis enää pidä katoilta kuuluttaa. ”Kaikki heidän syntinsä Sinä heität meren syvyyteen.” Miika 7:18,19. ".. unhottaen sen, mikä on takana.." Filip. 3:13,14. 2 Kor. 5:17.
Emme siis huutele ”pimeässä” kuulemiamme toisten virheitä ja syntejä julkisuuteen. Nehän ovat meren syvyydessä. Ko. Raamatun kohdassa on siis kyse jostain aivan muusta. !!!
Jeesuksen opetus tarkoittaa, että Kristityn ei koskaan tule puhua tai tehdä mitään sellaista, mikä ei kestäisi päivänvaloa ja minkä paljastumista hän pelkäisi. Mutta jos lankeemus tulee, niin asia tulee tunnustaa eli tuoda valoon. ”Minkä valo paljastaa, sen veri puhdistaa!” Ja kun olet tunnustanut syntisi esim. sielunhoitajalle, ei hän ole oikeutettu asiaa enää muistelemaan. Kuulemamme ihmisten heikkoudet, virheet ja lankeemukset ovat salassa pidettäviä. Niitä ei ole oikeus julkisesti setviä.

Mutta Jumalan siunattu Raamatun Totuus ei salli salassa oloa, vaan se pitää tuoda esiin. Evankeliumi Jeesuksen verestä ei piilottele itseään, vaan tahtoo tulla ilmi joka paikassa ja tilanteessa. "Tarjolla pitäessänne Jumalan Sanaa". Filip.2:15,16. "Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla salassa."
Totuus, joka siis tulee katoiltakin julistaa, on Jumalan Sana, ei meidän virheemme. Totuus, joka siis tulee katoiltakin julistaa, on Jumalan Sana, ei meidän virheemme. Uskovien vioista puhuminen julkisesti on yleensä alhaista. Efes. 4:29-30.
Langenneen nuhtelu tulee tapahtua Matt. 18:15-17 johdannolla. Ensin kahden kesken, sitten toisen kanssa; lopuksi julkisesti ellei parannusta tapahdu.
Totuuden Sanan vihollisia tulee ojentaa sopivalla ja sopimattomalla ajalla, että he kääntyisivät. 2 Tim. 4.

Jumala sanoo:
Puhu Sanaa rohkeasti pilkasta ja jopa vainosta huolimatta. Älä pelkää,.. "vastustajia missään kohden säikähtämättä." Filip. 1:28.
Minä olen sinun kanssasi silloin, kun sanasi on Totuuden Sanaa. Vahvistan Sanani niille kuulijoille, jotka rakastavat Totuuttani.
W.L.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2561
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Selvitys salassapitovelvollisuudesta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 05 Marras, 2015 20:56

Julkinen seurakunnalle synneistä tiedottaminen tapahtuu siis Matt. 18:15-17 periaatteen mukaisesti:
"Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahden kesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi. Mutta jos hän ei sinua kuule, niin ota vielä yksi tai kaksi kanssasi, 'että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla.' Mutta jos hän ei kuule heitä, niin ilmoita seurakunnalle. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niin kuin olisi pakana ja publikaani."
Julkinen ilmoittaminen edellyttää, että on olemassa järjestäytynyt seurakunta, jolle voi tehdä ilmoituksen syntitilan tai harhaopin valinneesta uskovasta. Tänä aikana on kuitenkin niin paljon Raamatusta poikkeavaa evankeliumia ym., että jos alkaisi noudattaa ed. m. nuhtelu-systeemiä, ei ehtisi muuta tehdäkään. Pitää yrittää hoitaa vain oma pesä, oma seurakuntayhteys puhtaana.

Ja ns. rippisalaisuus tulee aina pitää. "Toisen salaisuutta älä ilmaise.” Snl. 25:9.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2561
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Selvitys salassapitovelvollisuudesta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 14 Marras, 2015 20:17

Tästä linkistä löytyy aihetta tarkentava kirjoitus, joka kannattaa lukea:

http://Jeesus-on-Herra.com/?p=151
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2561
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron