Kärsivien auttaminen?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Kärsivien auttaminen?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 08 Touko, 2016 11:34

Jumalan seurakunnan alkukristilliseen arvomaailmaan kuuluu huolehtia keskuudessaan olevista kärisvistä lähimmäisistä: "Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä." Gal. 2:10. "Sen tähden, kun meillä vielä aikaa on, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin uskonveljille." Gal. 6:10.
Näemme ympärillämme paljon sairaita ja kärsiviä, monenlaisten kipujen ja tuskien ahjossa kilvoittelevia lähimmäisiä. Monilla on myös sisäisiä vammoja, haavoja, rikkinäisyyksiä. On masennusta, yksinäisyyttä, surua ja hylätyksi joutumista, rikkoontuneita ihmissuhteita ja pettyneisyyden tuskaa. On myös vaikeita psyykkisiä sairauksia. Mistä löydämme avun lähteen?
Sellainen on löytynyt. Keskellämme on Jeesus, ristin Herra, ylösnoussut Vapahtajamme, joka tuntee ihmisen tuskat ja murheet. Hänellä on myös ratkaisu vaikempiinkin elämän solmuihin. "Sillä sen tähden, että Hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi Hän kiusattuja auttaa." Hebr. 2:18. Hän ansaitsi meille sijaisuhrillaan Golgatan ristillä vapauden sekä avun vaivoihimme. "Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi ja Hänen haavojensa kautta me olemme parannetut!" Jes. 53:5. Kiitos Jeesus, että perustit seurakunnan verihaavojesi kautta!!!
Jumala antoi seurakuntayhteyden omilleen parantavaksi tekijäksi. Pahimmatkin sisäiset vammat parantuvat pysymällä tiiviissä seurakuntayhteydessä, yhdessä kasvupaikassa, jossa veljet ja sisaret huolehtivat toisistaan. - Monissa yhteyksissä käyminen rikkoo sisintä. -
Kutsumme edelleen toimintaan mukaan kaikenlaisia ihmisiä, kärsiviä ja vaikeuksissa olevia. Mutta kutsumme mukaan myös niitä, jotka ovat sielunhoitamiseen armoitettuja rinnallakulkijoita, jotka kykenevät auttamaan monenlaisissa kärsimyksissä olevia.
Pyhä Henki kutsuu ja johdattaa sinutkin sisälle omaan tehtävääsi.
Jumalan seurakunnan yhteydessä voit aina olla turvallisella mielellä. Tässä raamatullisessa yhteysmuodossa kaikki tahtovat hyvää toisilleen, ja jokainen tahtoo suojella rakkaita kanssamatkaajia julman maailman pahuudelta.
Tule siis mukaan yhteiseen lähimmäisten auttamisrintamaan.

Kaikkia yritetään siis auttaa. Aamen. Mutta aina emme onnistu. Mm. katkeruuden tilassa eläviä risaavia vikolijoita ja seurakunnan parjaajia on erittäin vaikeaa auttaa. Kapinallinen asenne on vaikeimpia ihmiselämän sairauksia parantaa. Vaikeus johtuu siitä, että sellaiset yleensä luulevat itse olevansa oikeutetulla asialla, eivätkä näe turmelevansa itseään ja ympäristöään. Hebr. 12:15. Kapinallinen katkeruus on mielen sairaus.
Mutta Jeesus voi kaiken. Hän ansaitsi ristillä vapauden vaikeimmistakin mielen sairauksista. Tehtävämme on siksi auttaa jokainen Jumalan eteen, rukouksessa kyselemään, jos omassa sydämessä on katkeruuden sappea. Nöyrtynyt ihminen saa avun. Jeesus auttaa nöyrtyväistä.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Kärsivien auttaminen?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 22 Helmi, 2017 11:09

Tähän sopii jatkoksi opetus sivuiltamme:

http://Jeesus-on-Herra.com/214/


:!:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron