Millä perustein tulisi vanhimmat valita?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Millä perustein tulisi vanhimmat valita?

ViestiKirjoittaja Tyyne_Barry » Pe 17 Heinä, 2009 23:10

Jotenkin kaiken taustalla monessakin paikkaa tuntuu yksi asia nousevan yli muiden, KOULUTUS! Olen huomannut että seurakunnan vanhimmostoon kosiskellaan ne joilla on eniten maallisia titteleitä. Esim lääkärit,juristit,maisterit ja korkeakoulun käyneet uskoontulleet jostain syystä tulevat valituiksi sinne. En tiedä sitten onko "Hyvä todistus ulkopuolella olevilta" tulkittu jotenkin väärin, tarkoittamaan koulutuksia jne? Vai pitäisikö hyvän todistuksen tarkoittaa hyväntekemistä?
Avatar
Tyyne_Barry
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ma 13 Heinä, 2009 15:06
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » La 18 Heinä, 2009 4:00

Se on sitä maallistumista, joten ei enää oteta huomioon kaikkia seurakunnan jäseniä, hyvämaineisia, kun voidaan olla ja ollaankin oikeasti ihan muin, toisin perustein. Sillä ei ole oppiarvojen kanssa vähäistäkään tekemistä.
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Su 19 Heinä, 2009 20:22

Kyllä hengelliset perusteet tulee vanhimpien valinnassa olla :) . Vanhimpien tulee ennen kätten päällepanemista ja tehtävään siunaamista osoittaa ennen kaikkea uskollisuutta palvelutehtävissään. "Sitä tässä huoneenhaltijoilta ennen muuta vaaditaan, että heidät havaitaan uskollisiksi (1.Kor.4:2)." Hänen tulee pysyä totuudessa... ja Hengessä..

Tiituksen kirjeessä annetaan ohjeita vanhimpien asettamiseen: "Minä jätin sinut Kreettaan sitä varten, että järjestäisit, mitä vielä jäi järjestämättä, ja että asettaisit, niinkuin minä sinulle määräsin, joka kaupunkiin vanhimmat, jos missä olisi joku nuhteeton, yhden vaimon mies, jonka lapset ovat uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä eivätkä niskoittelevia. Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä, vaan vieraanvarainen, hyvää rakastava, maltillinen, oikeamielinen, pyhä, itsensähillitseväinen; hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet (Tiit.1:5-9)." [/size]
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron