Uskovien vapaus?

Otamme tässä kantaa valtio- ja yhteiskuntaelämän asioihin.

Uskovien vapaus?

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ti 23 Maalis, 2010 21:12

Suomalaisessa yhteiskunnassa uskovalla on vapaus toimia oikeaksi katsomallaan tavalla, jos siis toimii uskonsa mukaan. Vai onko jotain osa-aluetta, millä yhteiskunta jollain tavalla rajoittaa raamatullista uskonelämää?
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Kyllä niitä on

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 23 Maalis, 2010 22:04

Joitakin asioita on, joista ei Suomen lain mukaan saa puhua oikeilla nimillä. Vaikka meillä pitäisi olla voimassaoleva laki sanan- ja ilmaisunvapaudesta. Suomen perustuslaki on näiltä osin ristiriitainen.
Esim. seksuaalisista kieroutumista kuten homoudesta ja lesboudesta ei saa esittää raamatullista kantaa. Jos ehdottaisin esim., ettei uskossa olevan leipomon omistajan pidä ottaa töihin henkilöä, joka on homo, niin se tulkittaisiin lainvastaiseksi syrjinnäksi ja siitä olisi seurauksena lain mukainen rangaistus.
+
Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voidaan tuomita, jos sanoo koko totuuden esim. muslimiuskonnosta.
Myöskään luterilaisuuden harhasta ei saisi lain mukaan esittää oikeita huomioita.
+
Siitä huolimatta. Apt. 5:29.
Itse aion pitää Raamatun opetukset Suomen lakia edellä kaikissa kysymyksissä. Muistaen kuitenkin 1 Piet. 2:13-17 ja Room. 13. Mutta siis Apt. 5:29 menee niiden edelle.
__________

Rikoslaki

17 luku (24.7.1998/563) Rikoksista yleistä järjestystä vastaan
10 § (24.7.1998/563) Uskonrauhan rikkominen

Joka
1) julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa (267/1922) tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai
2) meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta,
on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
_______________

Edellä mainitussa rikoslaissa olevat sanat "herjaa tai häpäisee" voidaan helposti soveltaa esim. siihen, jos sanon jotain uskonnollista toimintaa eksytyksen demonin aiheuttamaksi, kuten Raamattu sanoo, esim. 1 Tim. 4:1-. ym. Tai jos sanoisimme Jeesuksen esimerkkiä noudattaen uutta arkkipiispaa "kyykäärmeen sikiöksi". "Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?" Matt 23:33. "Te olette isästä perkeleestä.." Joh. 8:44.
Tuon tapainen Raamatun mukainen totuuden puhuminen voitaisiin pahalla tahdolla tulkita herjaukseksi. Jeesuksen selvät sanat eivät kuitenkaan ole herjausta, vaan totuutta niistä sen ajan "korkeakirkollisista" ihmisistä, joille Hän puhui. - Ristille Jeesus oikeista sanoistaan sitten lopulta joutuikin. -
+
Meidän ei tule koskaan loukkaamismielessä herjata ketään eikä mitään:
"Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan." Tiit. 3:1-3.
Totuutta pitäisi puhua Jumalan rakkaudesta käsin. Mutta sanaa ei pidä lieventää. Ja henkilöön ei katsota. Totuus sanotaan kansanedustajalle ja piispalle tai tuomarille aivan samoin kuin kadunmiehelle... ja meille kaikille.
Ja aamen ja
.

Totuudessa pysytään! 2 Tes. 2:10-15.
.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ti 23 Maalis, 2010 23:01

Olen kyllä monesti nähnyt esimerkiksi meluamalla häirittävän uskovien kokouksia... Sakkoihin tai vankeuteen siis vain meluajat :lol: Ehkä näissä kuitenkin on joku ikäraja, että jos 3-vuotias häiritsee seurakunnan kokouksia meluamalla tai muuten, niin ei häntä varmaan tuomita enintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen :D
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku


Paluu Politiikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron