UUTISIA ISRAELISTA SUNNUNTAINA 02.05.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

UUTISIA ISRAELISTA SUNNUNTAINA 02.05.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 02 Touko, 2010 14:24


UUTISIA ISRAELISTA SUNNUNTAINA 02.05.10


1. AAMUN tärkein uutinen ainakin Israelin kannalta on piilotettu JP:n artikkeliin, jossa kerrotaan USA:n viranomaisten vakuuttavan, että Iranin vastaisissa sanktioissa on tapahtunut edistystä. Alaotsikko kertoo, että YK:n NPT-konferenssin avajaisissa juutalaisryhmät aikovat marssia ulos Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin puheen aikana. Tämä ydinaseitten levittämistä käsittelevä, joka viides vuosi kokoontuva, konferenssi alkaa New Yorkissa huomenna, 03.05.10 ja kestänee kolmisen viikkoa. Mukana on 189:n allekirjoittajamaan edustajia. Israel ei lähetä konferenssiin virallista edustajaansa, ei ole allekirjoittanut NPT sopimusta eikä myöskään myönnä tai kiellä omistavansa ydinaseita.

EGYPTI aikoo esitellä konferenssissa laatimansa suunnitelman, jolla se haluaa Lähi Idästä muodostettavaksi ydinaseettoman vyöhykkeen. Egyptin aloitetta tukee Turkki ja ilmeisesti suurin osa sitoutumattomista valtioista. Suunnitelmassa mainitaan erityisesti Israel, jonka omistamat ydinaseet on saatettava sopimuksen piiriin mahdollisimman pian.

Lisäksi Egypti esittää kansainvälisen konferenssin kutsumista kokoon, jossa Israel olisi mukana, ja jossa välittömästi aloitettaisiin prosessi ydinaseettoman Lähi Idän muodostamiseksi.

EGYPTIN YK:n lähettiläs Maged Abdel Aziz totesi journalisteille viime viikolla näin: Onnistumisemme Iranin asian käsittelemiseksi riippuu suuresti siitä, miten tuloksellisesti käsittelemme ydinaseetonta aluetta.

Me hylkäämme ydinaseet, olkoot ne sitten Iranin tai Israelin käsissä.
USA:n alivaltiosihteeri asevalvonnan alueella Ellen Tauscher totesi, ettei rauhanprosessi ole valmis sen tapaiseen konferenssiin, jota Egypti haluaa. Hän totesi, etteivät olosuhteet ole oikeat. Tämä on jotain, minkä alueen täytyy omaksua, ja sen täytyy tapahtua oikealla ajalla, kun kaikki osapuolet voivat siihen osallistua. Tauscher vastasi kysymykseen, aikooko USA vaatia Israelin NPT-sopimuksen allekirjoitusta, väistäen, että USA on aina halunnut kaikkien allekirjoittavan sen. USA:n edustajat vakuuttivat myös tarpeen vahvistaa IAEA:n asemaa sen valvontatehtävissä antamalla sille tarvittava auktoriteetti. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=174419


2. HAARETZ kertoo websivullaan, jota WND lainaa artikkelissaan, että USA työskentelee aktiivisesti Egyptin kanssa ydinaseettoman vyöhykkeen perustamiseksi Lähi Itään. Uutinen tästä julkistettiin ensin Wall Street Journal (WSJ) lehdessä lauantaina. USA:n ja Egyptin esityksen tarkoituksena on estää Irania torpedoimasta NPT-konferenssia syyttämällä Yhdysvaltoja puolueellisuudesta siinä, ettei se vaadi Israelia tilille sen väitetyistä ydinaseista. Iranin presidentti Ahmadinejad totesi äskettäin, että myös Iran on huolissaan ydinaseitten joutumisesta vääriin käsiin yksilöimättä asiaa, mutta osoite lienee selvästi Israel.

USA:n viranomaiset kertoivat Wall Street Journalin toimittajille, että esitys on merkittävä askel osoittamaan USA:n toimivan tasapuolisesti, sillä USA:n hallitusta on usein syytetty Israelin suosimisesta toisten kustannuksella ydinaseitten pitämiseksi pois Lähi Idästä.

Olemme tehneet heille (Egyptille) esityksen, joka ulottuu pitemmälle kuin mitä USA on ollut halukas tekemään aiemmin, viranomainen totesi WSJ:n toimittajalle kuitenkin lisäten, ettei tämä ole realistinen ennen merkittävää edistystä Israelin ja arabien välisissä suhteissa.

WSJ kertoo Israelin viranomaisen todenneen, että Israel on aina vastustanet massatuho- ja ydinaseita, mutta sen tulee kulminoitua prosessissa, joka alkaa yksittäisenä ja kaksipuolisena rauhansopimuksina alueen maitten välillä.

Artikkelissa viitataan edellä mainittuun Tauscherin lausuntoon, joka lisäksi mainitsee, että USA on jo aiemmin keskustellut asiasta arabiliiton ja sitoutumattomien maitten edustajien kanssa. Israelin uskotaan valmistaneen merkittävän ydinasearsenaalin, joskaan se ei ole koskaan sitä myöntänyt eikä kieltänyt.

Egypti vaatii, että ensi vuonna on pidettävä konferenssi, jossa ydinaseetonta Lähi Itää käsiteltäisiin, ja jossa Israel on mukana. USA ja Venäjä tutkivat yhdessä, miten Egyptin vaatimus toteutetaan, kerrotaan artikkelissa. Monet NPT-sopimusmaat vaativat, että Israel, Pakistan ja Intia allekirjoittavat sopimuksen.
Pohjois-Korea sanoutui siitä irti 2003 ja on suorittanut ydinkokeita 2006 ja 2009.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1166548.html

EDELLÄ OLEVA uutinen kertoo sen, että Obaman hallitus työskentelee arabimaitten kanssa Israelin riisumiseksi henkivakuutuksestaan, pelotteluvoimasta, jota se on pitänyt viimeisenä keinona välttää tuhoutuminen ylivoiman edessä.

USA voi tarjota sen tilalle turvatakuitaan, mutta aiempien kokemusten mukaan se ei ole koskaan toiminut suunnitellun mukaisesti. Ensin on hankittava demokratian vaatimat hyväksymiset, joita hankittaessa piskuinen maa ehditään tuhota savuaviksi raunioiksi.


3. WND kertoo artikkelissaan, että Obaman hallitus on menettämässä kärsivällisyytensä rauhankeskustelujen hitaaseen alkamiseen Israelin ja PA:n välillä. Saadakseen asioihin vauhtia Obama uhkailee siirtävänsä vastuun keskusteluista kansainväliselle konferenssille vielä kuluvan vuoden aikana. Kysymys ei suinkaan ole rauhankeskusteluista sinänsä, vaan Obaman omasta uskottavuudesta muslimien ja arabimaitten silmissä. Tämä liittyy suurempaan kuvioon, jossa on tarkoitus löytää yhteisymmärrys USA:n ja muslimimaitten välille, eikä siinä Israel saa olla esteenä. Se voidaan hyvin uhrata tälle alttarille.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -East.html

TOISESSA WND:n artikkelissa kerrotaan, että USA ei toimi enää vain välittäjän roolissa Israelin ja PA:n välillä, vaan se neuvottelee PA:n puolesta Israelin kanssa. Korkea Obaman hallituksen virkailija kertoi Washington Post lehden toimittajalle David Ignatiukselle, että Obaman hallitus tosissaan harkitsee oman suunnitelmansa pakottamiseksi Lähi Itään. Hän sanoo asian siten, että kysymys poistetaan Jerusalemin itäosien rakentamisesta ja nostetaan 30 000 jalan korkeuteen, joka sisältää Jordanian, Syyrian ja muita Lähi Idän valtioita.
Palestiinalaiset ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä tapaan, millä Obama asiaa käsittelee.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=137793

KOLMANNESSA artikkelissa WND lainaa JP:n artikkelia, joka Guardian lehteä lainaten kertoo Obaman luvanneen Abbasille, että USA harkitsee luopuvansa automaattisen veto-oikeutensa käyttämisestä Israelia tuomitsevissa YK:n päätöslauselmissa. Guardia kertoo David Halen, George Mitchellin varamies Lähi Idässä, todenneen Mahmoud Abbasille, että koska Israel provosoi Jerusalemin itäosien rakennussuunnitelmillaan, Washington voi harkita veto-oikeuden käytön pidättymisestä YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmissa. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että USA pidättyy äänestämästä sellaisissa tapauksissa.

Abbas kertoi kiinalaiselle Xinhua uutistoimistolle, että Obama vakuutti estävänsä Israelin provosoivat toimet, jotka voivat nousta keskustelujen esteiksi. PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat vakuuttaa, että yhden talon rakentaminen Länsirannalla voi keskeyttää keskustelut.
Abbas vakuutti Xinhualle, että jos keskustelut epäonnistuvat, hän vie asian YK:n turvallisuus-neuvoston käsittelyyn, joka voi tehdä asiassa pakkoratkaisun.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=174389


4. IRANIN presidentti Mahmoud Ahmadinejadin osallistuminen NPT-konferenssiin New Yorkissa on herättänyt ristiriitaisia tunteita ja lausuntoja etenkin USA:n edustajien keskellä. Hänen pelätään pyrkivän torpedoimaan Iranin sanktioitten käsittelyn YK:ssa. Hän tavannee konferenssin aikana sekä Venäjän että Kiinan edustajia, joilla kummallakin on veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvostossa. Jännityksellä odotetaan, tuleeko hänen ja USA:n ulkoministeri Hillary Clintonin välille sananvaihtoa konferenssin aikana. Tapaamista heidän välilleen ei ole sovittu. Iran väittää systemaattisesti, että sen ydinohjelma on pelkästään rauhanomainen ja tähtää sähkön tuottamiseen maahan.

AHMADINEJAD ilmoitti ennen New Yorkin matkaansa, että Bushehrin ydinvoimala, yksi suurimmista maailmassa, aloittaa toimintansa elokuussa 2010. Sen rakentaminen aloitettiin shaahin aikana 30 vuotta sitten ranskalaisten toimesta, mitä Venäjä on jatkanut. Toiminnan aloittamista on siirretty useita kertoja eri syistä johtuen.
Ahmadinejadin vieraili USA:ssa on herättänyt vastalauseita myös kongressin edustajien taholta, ja hän voi odottaa mielenosoituksia saapuessaan kaupunkiin.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=148473


5. UUTISOTSIKOITA

- Arabiliitto hyväksyi epäsuorat keskustelut PA:n ja Israelin välillä, mutta odottaa edistystä kahden ja korkeintaan neljän kuukauden sisällä. Aikataulu ei ole realistinen, sillä PA haluaa suuria osia Jerusalemin itäosista, jossa asuu 300 000 juutalaista, sekä setlementtien poistamista Juudeassa ja Samariassa, jossa asuu yli 300 000 juutalaista. Obaman hallitus on ottanut vahvasti PA:n kannan julistaessaan, että juutalaisten rakentaminen ja asuminen Juudeassa ja Samariassa ja Jerusalemin itäosissa on laitonta, mikä on totuuden vastaista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137312

- New Yorkin ratsupoliisit havaitsivat limusiinin takaosan savuavan Times Sguare alueella ja tyhjensivät sen. Autosta löydettiin räjähtäviä aineksia sekä öljyä, propaiinia ja sähköjohtoja, jotka paloivat. Kysymyksessä oli karkea-tekoinen pommi, mutta se ei onneksi syttynyt.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137311

- Arviolta puoli miljoonaa ihmistä osallistui Lag Ba´omer juhliin Meron-vuorella. Poliisi oli asettanut 4000 upseeria valvomaan juhlallisuuksia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137308 Nuotioita
sytyteltiin pitkin maata palokuntien suorittaessa jälkisammutuksia. Onneksi aamuyöstä tulivat mukavat sadekuurot, jotka auttoivat heitä.

- Yesha-neuvoston puheenjohtaja Danny Dayan kehottaa Israelia maksamaan Juudean ja Samarian asukkaille PA:n heidän tuotteilleen julistamasta boikotista johtuvat menetykset PA:lle menevistä veroista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137302

- Egypti lisää valmiuttaan Gazan rajalla peläten Hamasin yrityksiä murtautua Egyptin puolelle. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=174460

* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Käsitykseni syveni

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 02 Touko, 2010 22:16

Olen jo muutaman vuoden aikana ymmärtänyt, että USA tuhoaa itsensä siirtymällä Israelin vastustajien leiriin. Jumalan kirous vyöryy jo nyt tuon obamalaisuuden ylle. Nyt näen tämän aivan selvästi.
Saamme nähdä, että Israelia ensin kohtaava suuri ahdistus ja hätä siirtyy kaikkien sitä vastustavien maitten päälle.
USA on mennyt liian pitkälle alkaessaan vastustaa jopa Israelin rakennustoimintaa heidän omassa pääkaupungissaan Jerusalemissa. Seuraukset ovat mittavat.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2561
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 03 Touko, 2010 1:01


Shalom! Tämä on kyllä ennenkuulumatonta ja -näkemätöntä, ettei vapaassa demokratissa saisi, saa esim. rakentaa ihan mihin nyt vaan haluaa, puhumattakaan omassa pääkaupungissaan! Että vieraan maan suuret päälliköt tai vielä oudompaa, että viholliset määrittelevät itsenäisen maan rakennusprojekteja, mihin niitä saa tai ettei saa ollenkaan rakentaa!!!

Ja näiden naapureiden, arkkivihollisten kanssa pitäisi vielä neuvotella, kun tahtovat haukata suuren palan naapurin maa-alasta ja puolet monituhatvuotisesta pääkaupungista, joka oli juutalaisten pääkaupunki tuhansia vuosia ennen näiden vihollisten jumalan keksimistä ja "parhaassa tapauksessa" ajaa koko Israelin mereen, kuten he haluaisivat!!!

Näihin vihollisiin on nyt ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa luettava myös USA:n presidentti, maan, joka perinteisesti on ollut hyvä liittolainen kuin isoveli taustalla vaikuttamassa, puhumattakaan materiaalisista ja rahallisista tuista ja sijoituksista Israeliin ja sen turvallisuuteen.

Obama ja hänen kehittämänsä obamalaisuus on ilmiönä todella outo, kun se kaikki tapahtuu julkisesti maailman johtavassa läntisessä maailmassa ja vain 9 vuotta WTC-tornien terrori-iskun jälkeen, jossa hänen lempikaverinsa hyökkäsivät 3:lla rintamalla USA:n maaperällä tappaen tuhansia amerikkalaisia ja hän syytää kohteliaisuuksia ja lupauksia näille terroristeille ja pelaa heidän pussiinsa.

Jumalalla on varmaan varattuna Obamaa ja hänen uhoavia liittolaisiaan varten ihan omat lahjat, kun eivät jätä Hänen Silmäteräänsä rauhaan!!!


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY


Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron