UUTISIA ISRAELISTA KESKIVIIKKONA 12.05.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

UUTISIA ISRAELISTA KESKIVIIKKONA 12.05.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ke 12 Touko, 2010 20:50


UUTISIA ISRAELISTA KESKIVIIKKONA 12.05.10


1. JERUSALEM vapautettiin Jordanian miehityksestä 43 vuotta sitten, mitä tänään kunnioitetaan eri tilaisuuksissa Jerusalem päivän nimellä.
Eilen illalla järjestetyssä tilaisuudessa Jerusalemin Merkaz HaRav Yeshivassa Kiryat Moshessa pääministeri Benyamin Netanyahu totesi vakuuttaessaan Jerusalemin merkitystä ja sen keskeytymätöntä sidettä juutalaiseen kansaan lainaten palan Jesajan kirjasta: Sionin tähden minä en voi vaieta ja Jerusalemin tähden en lepoa saa, ennen kuin sen vanhurskaus nousee kuin aamunkoi ja sen autuus kuin palava tulisoihtu. (Jes.62:1) (englantilainen käännös: Sionin tähden en ole vaiti ja Jerusalemin tähden en ole hiljaa, ennen kuin sen vanhurskaus nousee kuin loistava valo ja sen pelastus palaa kuin soihtu.)

NETANYAHU totesi puheessaan, että taistelu Jerusalemista on taistelu totuudesta, minkä jälkeen hän esitteli mukanaan tuomansa vieraan professori Alan Dershowitzin, joka puolustaa Israelia ja joka itse on saman Yeshivan oppilaita. Hän totesi, ettei ole oikeutta ilman totuutta, ja jos on oikeuden väärinkäyttöä kaupungissamme ja kansassamme, se tarkoittaa totuuden väärentämistä, sillä Jerusalem on meidän kaupunkimme, emmekä koskaan ole tehneet kompromisseja sen suhteen, hän selitti, ei ensimmäisen pyhän Temppelin hävityksen eikä toisen Temppelin hävityksen jälkeen. Olimme enemmistönä kaupungissa yhdeksännelle vuosisadalle saakka ja 2000 vuoden jälkeen palattuamme voimme todeta kaupungin tuhoutumisen uudelleen.

NETANYAHU vakuutti, ettei ole toista kansaa, joka tuntee niin syvästi tämän kaupungin, eikä ole toista kansaa, joka on sallinut toisten uskontojen harjoittamisen vapauden tässä kaupungissa. Jatkamme rakentamista tässä kaupungissa, joka on täynnä elämää. Hänen puheensa sai runsaasti suosionosoituksia myös Yeshivan ulkopuolelle kerääntyneeltä kansalta, joka ei mahtunut sisään.

YESHIVAN johtaja rabbi Yaakov Shapira rohkaisi Netanyahua pysymään lujana kohdatessaan toisten kansojen painostuksen, ja pyysi häntä rohkaistumaan Yeshivan antamasta tuesta. Netanyahu vakuutti pysyvänsä lujana. Hän selitti isoisänsä olleen läheinen ystävä rabbi Kookille, jonka nimiin Yeshiva perustettiin. Menneisyytemme muotoilee meidän tulevaisuutemme. Rohkaiskaamme toinen toistamme.

PÄÄKAUPUNGIN vapauttamisesta ja sen yhdistämisestä lähtien 43 vuotta sitten Yeshiva on ollut keskeinen Jerusalem päivän järjestämiseksi. Illalla pidettävään tilaisuuteen osallistuu maan päärabbi sekä runsaasti muita merkittäviä rabbeja, ministereitä, kansanedustajia ja muita merkkihenkilöitä. Puheitten jälkeen koko seurakunta vaeltaa tanssien ja laulaen Länsimuurille keskellä yötä.

KNESSETIN puhemies Reuven Rivlin aloitti puheitten sarjan, jossa hän totesi, että Jerusalem päivän merkitys on hiipumassa, siitä on tulossa virkattujen kalottien juhla, mitä hän murehti. Hän murehti sitä, että aivan äskettäin jotkut kansanedustajat näkevät Jerusalemin esteenä jatkuvalle pysymisellemme täällä. Samat poliitikot, jotka äänestivät Jerusalemin suojelemisen puolesta jokin aika sitten, etsivät nyt aukkoja samassa laissa voidakseen nostaa kätensä Jerusalemia vastaan. Tänään Jerusalem ei tiedä, kuka puolustaa sitä ja kuka vastustaa, ketkä ovat sen rakentajia ja ketkä sen saalistajia, kuka on todella uskollinen sille, ja kuka pyrkii hyödyntämään sitä. Rivlin totesi, ettei yhdistynyt Jerusalem juutalaisessa hallinnassa ole itsestään selvyys. Olemme saavuttaneet tilanteen, jossa maailma haluaa kääntää kelloa takaisin 43 vuotta. On entisestään selvempää, että kansa, jonka uskollisuus on ostettavissa, havaitsee vapautensa rajoittuneeksi. Jumala armahtakoon, Sionismi ilman sionia, ilman Jerusalemia, on ontto kuori. Kykymme kestää hyökkäykset Jerusalemia vastaan riippuu suurelta osin kestävyydestämme ja kärsivällisyydestämme, odottaessamme aikaa, jolloin kaupungin ylle vedetty miekka on poistettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137500, http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=175319


2. JERUSALEM PÄIVÄ jatkuu tänään runsailla tilaisuuksilla pitkin päivää; virallinen ohjelma alkaa kaupungintalossa aamukymmenestä alkaen järjestetyillä kiertokäynneillä sekä ohjelma-numeroilla, joihin asukkailla on vapaa pääsy. Kello 15.30 pormestari Nir Barkat vaimonsa kanssa pitää virallisen vastaanoton Davidin museon tornissa; neljältä alkaa perinteinen lippumarssi Sacher puistosta (jota poliisi ei ehkä päästä vanhaan kaupunkiin) matkallaan Länsimuurille, jossa järjestetään tanssiesityksiä; Ammunition harjulla järjestetään tilaisuus kuudelta, johon osallistuu maan johto pääministeriä ja johtavia puolustusviranomaisia myöten; kahdeksalta illalla pidetään 12 merkittävän Jerusalemin puolustajan palkitsemistilaisuus Davidin tornilla, johon myös osallistuu kutsuttuina maan merkkihenkilöitä.

JERUSALEMIN asukasluku on 774 000, josta 63 % (488 000) juutalaisia; 34 % (261 000) arabeja; 2 % (15 000) kristittyjä; loput 1 % asukkaista ei ole luokiteltu uskonnon perusteella.

Naisen hedelmällisyys elinikänsä aikana on 3.96 %, mikä on prosentin korkeampi kuin maan keskiarvo (2.96%). Avioliittojen osuus on suurempi kuin muualla maassa, mutta avioero- prosentti pienempi. Vuonna 2009 pääkaupungissa oli 193 000 asuntoa, 249 asuntoa tuhatta asukasta kohti, mikä on alempi kuin muissa neljässä suurimmassa kaupungissa. Asukastiheys on suurempi kuin muualla; 1.18 asukasta asuntoa kohti (Ashdod 0.92, Rishon Lezion 0.81, Tel Aviv 0.75 ja Haifa 0,75, maan keskiarvo 0.92)
44 % käyttää työmatkallaan autoa; 32 % yleisiä välineitä ja 12.4 % kulkee jalan.
Peruskouluoppilaitten osuus haredi-instituutioissa nousi 57.3 %:sta (2003) 64 %:iin vuonna 2009. Yli 20 vuotiaista puolet uskoo lähiönsä muuttuneen enemmän uskonnolliseksi; Tel Aviv 22 %; Haifa 20 % Rishon Lezion 18 % yli 20-vuotiaista uskoo niin.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=175319


3. VENÄJÄN presidentti Dmitry Medvedev tapasi maanantaina 11.05. Damaskoksessa Hamasin johtajan Khaled Mashaalin, mikä oli täydellinen yllätys Israelin ja USA:n johtajille. Tämä oli toinen ikävä yllätys hänen Syyrian vierailunsa aikana; ensimmäinen oli tämä vierailu pian sen jälkeen, kun USA oli palauttanut Syyrian vastaiset sanktiot. Kolmantena voitaneen mainita Venäjän tarjous yhteistyöstä Syyria ydinteknologian alalla, mikä osoittaa, etteivät jauhot Syyrian pussissa ole olleet puhtaat päinvastaisista vakuutteluista huolimatta.

DEBKAFILE arvioi, että Venäjän asekaupat Syyrian kanssa voivat olla takaportti uusimpien torjuntajärjestelmien toimittamiseksi Iranille, jota Venäjä on hidastellut lupauksista huolimatta.

Israelin johto oli Debkafilen mielipiteen mukaan niin kiinni epäsuorien keskustelujen aloittamiseksi PA:n kanssa, ettei sillä riittänyt aikaa tarkkailla, mitä sen takapihalla puuhataan.

Israelin presidentti Peres, joka osallistui sunnuntaina Moskovassa järjestettyihin 65-päivä voitonjuhliin natsien joukoista, yritti turhaan vaikuttaa venäjän johtoon, ettei se menisi Assadin asettamaan ansaan, jolla Venäjä vedetään tuntemattomiin seikkailuihin. Hän kuitenkin lähetti viestin Medvedevin kautta Assadille, ettei Israel haudo hyökkäystä rajan yli, vaikka jännitys rajalla onkin noussut ja IDF kouluttaa reservejään pohjoisessa.
http://www.debka.com/article/8777/


4. DEBKAFILE kertoo toisessa artikkelissa, että Iran on jatkanut Ukrainasta saamiensa risteilyohjusten kehittelyä ja on saanut rakennettua oman versionsa saamastaan mallista. Israelin Airospace teollisuuden puheenjohtaja Yair Shamir kertoo, että tämä Iranin kehittämä versio, jolle hän antoi nimen KH-55, muodostaa erittäin suuren uhkan Israelille, ja myös Euroopalle. Iran sai alkuperäisen risteilyohjuksen Ukrainasta 2006 ja on sen jälkeen jatkanut sen kehittelyä siten, että se voidaan laukaista myös lentokoneista. Ukrainasta saatu ohjukseen on mahdollista asentaa ydinkärki, mutta ei tiedetä, oliko kärkiosa mukana toimituksessa. Asennusohjeitten uskotaan kuitenkin sisältyneen toimitukseen.

SHAMIR pitää erityisen vaarallisena risteilyohjusta siksi, että Iran voi laukaista sen omasta ilmatilastaan, ja koska ohjuksen kantomatka on 2 500 km, jota Iranin tiedemiehet pyrkivät jatkamaan sen yli, sen vaikutuspiiriin kuuluu lähes koko Lähi Itä ja suuri osa Eurooppaa.
http://www.debka.com/article/8777/


5. UUTISOTSIKOITA

- Medvedev pyysi Khaled Mashaalia vapauttamaan IDF sotilaan Shalitin. (JP)

- Valtiontarkastaja Micha Lindenstrauss julkisti eilen vuotuisen raporttinsa valtion tilasta löytäen 20 sm:n paksuisen kirjapinon verran huomautettavaa. Niihin kuuluu ministerin omanvoiton tavoittelua, poliisipäällikön nepotismia (sukulaisen suosimista), Tel Avivin ja Jerusalemin välisen rautatien viivästyminen tarpeettomasti 8 vuodella, ja jopa rabbien työskentelyssä havaittiin epäsäännöllisyyttä. Osan niistä Lindenstrauss sanoi olevan kiireellisiä, jotka tulee korjata välittömästi. (JP)

- Islamilaisen liikkeen pohjoisen haaran johtaja sheikki Raed Salah sai vapauttavan tuomion Jerusalemin piirioikeudessa eilen. Häntä syytettiin poliisin haavoittamisesta 2007 tapahtuneitten mielenosoitusten aikana. Sheikillä on kuitenkin pitkä sarja muita syytteitä kontollaan. (JP)

- Netanyahu kävi tarkkailemassa maastoa pohjoisessa meneillään olevien reservin harjoitusten aikana suurella kaukoputkella, josta linssisuojat oli poistettu. Hän vakuutti Israelin rauhantahtoa eikä sanonut harjoitusten tarkoituksena olevan uhkailla ketään. (JP)

- Vaarallisempi kehitys muhii IDF:n korkeimman johdon ja puolustusministerin välillä. Ynetin kolumnisti Ron Ben-Yishai kertoo, että IDF:n komentajan Gabi Ashkenazin ja Ehud Barakin välit ovat huonommat kuin koskaan, eikä pääministeri uskalla puuttua tilanteeseen peläten menettävänsä hallituksensa. Barak ilmoitti jokin aika sitten, ettei hän jatka Ashkenazin toimikautta vuodella, kuten on ollut tapana. Toiseksi hän haluaa, että nimitettyään syksyllä IDF:n uuden komentajan hän tulee yhdessä tämän kanssa uudistamaan armeijan johtoportaan. Tämä on asettanut suuren joukon kenraaleita ja everstejä epämukavaan tilanteeseen tulevaisuudestaan.
- http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 98,00.html

- Israelin apulaisulkoministeri sanoi Japanissa, ettei Israel ole lupautunut kieltämään rakentamista Jerusalemissa, jota hän kutsui vapaaksi kaupungiksi kaikille, juutalaisille, muslimeille ja kristityille. Hän sanoi, että Bangkokin kentällä joulukuussa takavarikoitu aselasti oli matkalla Hamasille ja Hizbullahille. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 98,00.html

- Obama kehotti Abbasia puhelinkeskustelun aikana eilen pidättymään Israelin vastaisesta kiihotuksesta ja sen laillisuuden kieltämisestä. Samalla hän lupasi puolustaa kumpaakin osapuolta maailmalla. Abbas väittää, että Obama lupasi Palestiinan valtion hänelle kahden vuoden kuluessa. Obama kiitteli Abbasia, että hän suostui esiintymään Israelin TV:ssä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 17,00.html
- http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... e-1.289747

- Israelin ydinvakoojana tunnettu Vanunu passitettiin takaisin vankilaan hänen kieltäydyttyä siviilipalvelusta. (haaretz)

- Jordania käynnisti kampanjan: Ei sionistivihollisen tuotteita. Jordanian pikku kunkku yllättää jatkuvasti, hän ei halua jäädä toiseksi Israelin vastaisuudessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137504

* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 12 Touko, 2010 21:01

Jerusalem on iloni! :lol: (HL)
"Jos minä unhotan sinut, Jerusalem, niin unhota sinä minun oikea käteni. Tarttukoon kieleni suuni lakeen, ellen minä sinua muista, ellen pidä Jerusalemia ylimpänä ilonani. " Psalmi 137:5-6.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2566
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron