UUTISIA ISRAELISTA PERJANTAINA 21.05.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

UUTISIA ISRAELISTA PERJANTAINA 21.05.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Pe 21 Touko, 2010 12:23


UUTISIA ISRAELISTA PERJANTAINA 21.05.10

1. SOTAA se on, tällä kertaa diplomaattista, sikäli kuin Nabil Shaathin julistuksiin on uskomista. Tämä Shaath on yksi Oslon sopimusten puuhamiehistä, eikä hänen intonsa Israelin tuhoamiseksi vaiheittain, mitä
Oslon sopimukset tarkoittivat, näytä laantuneen.

FATAHIN keskuskomitean jäsen Shaath julkisti torstaina suunnitelmansa, jonka tarkoituksena on eristää Israel kansainvälisesti ja lopulta karkottaa se kokonaan YK:sta.

Puhuessaan Ramallahissa hän sanoi näin: On tarve kehittää ja panna toimintaan uusia taisteluvälineitä, kuten kansan vastarinta, ja lisätä ponnistelujamme kansainvälisellä areenalla eristää ja kurittaa Israelia, estää sitä syventämästä suhteitaan EU:n kanssa ja karkottaa se Yhdistyneistä kansakunnista.

Hän jatkoi tähän tapaan: Juutalainen luonne ja holokaust Saksassa auttoivat juutalaisia yhteisöjä luomaan lujia strategisia suhteita valtioitten kanssa, joilla on vaikutusvalta kansainvälisellä kentällä. Näin analysoi tilannetta Abbasin läheinen avustaja Nabil Shaath.JP


2. JERUSALEM kuohuu (fumes) PA:n uuden aloitteen johdosta, sanotaan JP :n asiaa käsittelevän KH Toamehin ja H Keinonin kynäilemän artikkelin otsikossa.

Jotkut palestiinalaiset eivät pysty sovittelemaan, valittaa israelilainen virkailija.

Artikkelin mukaan kiihtynyt Jerusalem tuomitsi torstaina julkistetun PA:n yrityksen eristää Israel ja lopulta saada se karkotetuksi YK:sta törkeänä (outrages, sikamaisena) ja naurettavana (risible).

ISRAELIN viranomaisten on vaikea ymmärtää, että samaan aikaan kuin ponnistellaan kuten näyttää, molemmin puolin rauhankeskustelujen saamiseksi käyntiin, palestiinalaiset aloittavat kampanjoita, jotka ovat täysin rauhanprosessin vastaisia. He ihmettelevät, miten PA voi sanoa haluavansa rauhaa Israelin kanssa ja samalla pyrkiä saattamaan sen laittomaksi.

He vannoivat panevansa nämä kysymykset etusijalle torstain keskusteluissa Mitchellin kanssa. Hän viittasi PA:n ponnisteluihin estää Israelin pääsy OECD:n jäseneksi, jossa yhden valtion pään kääntäminen 31:stä vastustamaan pääsyä olisi riittänyt, mikä onneksi ei toteutunut. Hän tähdensi, ettei suurin peikko ole PA:n onnistuminen Israelin eristämiseksi, vaan sen johtajien kielteinen mielenlaatu, joka ei ole muuttunut vuodesta 1993 lähtien. Netanyahu tapasi Mitchellin eilen 3 tunnin ajan avustajansa Molchon kanssa, mutta ei ole tietoa, käsiteltiinkö siellä PA:n kiihdyttämää Israelin vastaista kampanjaa. (JP)


3. PA:N aloittaman ja sen johdon hyväksymän Israelin vastaisen kampanjan aloitti virallisesti pääministeri Salaam Fayad, jonka arvioidaan hakevan kansan tukea yrityksissään nousta kalifiksi kalifin paikalle, kuten Ahmed Julman piirretyssä sarjakuvassa sanottiin.

Fayadin aloittama boikotti kohdistuu setlementeissä, Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöissä, valmistettuihin tuotteisiin, ja palestiinalaisten työskentelyyn niiden pelloilla ja laitoksissa, sekä tiesulkuja ja tarkastuspisteitä vastaan Juudeassa ja Samariassa. Abbas osallistui siihen allekirjoittamalla lait, joissa juutalaisten valmistamien tuotteiden myynti sekä työskentely heidän yrityksissään tehtiin rikolliseksi, mistä voidaan rangaista.

USA:n kouluttaman ja aseistaman PA:n poliisin tulee valvoa lain noudattamista.

RAMALLAHISSA pidetyssä konferenssissa, jonka puheet välitettiin Gazan kaistalle, Shaath kehotti palestiinalaisia kiihdyttämään Israelin vastaisia toimia, oli rauhankeskustelut tai ei. Hän vaati painostuksen lisäämistä kansainvälisen tuen saamiseksi ponnisteluilleen saadakseen Israelin vastaiset sanktiot. Taistelu tulee ulottaa kaikkiin kansainvälisiin laitoksiin ja instituutioihin, hän kaavaili. Hän kehotti aseettomaan taisteluun, koska aseellinen taistelu on näissä oloissa mahdoton. Hän kertoi opastaneensa Hamasin pääministeri Ismail Haniyhiä tavatessaan tämän Gazassa, ettei arabi-, paikallinen ja kansainvälinen mielipide suosi aseellisen taistelun aloittamista Israelia vastaan.

Siksi Shaath kehotti jatkamaan ja kiihdyttämään aseetonta kansan vastarintaa Israelia vastaan voidakseen eristää sen ja lisätäkseen sen vastaista painostusta.

NÄITÄ rivejä lukiessa jää ihmettelemään, missä niissä puhutaan rauhanomaisesta yhteis-toiminnasta Israelin kanssa, mitä rauhansopimus ja Palestiinan valtion perustaminen Israelin sydänalueille edellyttäisi? Kuitenkin noita vaatimuksia esittää henkilö, joka toimii PA:n puheenjohtaja Abbasin läheisenä uskottuna ja neuvonantajana.
Netanyahun vastaus tähän on tarjota lisää myönnytyksiä ilman vastavuoroisuutta.

JP:n toisessa artikkelissa kerrotaan, etteivät PA ja Israel ole lähelläkään polkua, jonka tulisi johtaa rauhansopimukseen ja vihollisuuksien lopettamiseen. Tämä siksi, että Mitchellin tiimi ei suostunut antamaan minkäänlaista lausuntoa keskusteluista yritettyään kolmen päivän ajan haarukoida koordinaatteja, joiden avulla voisi osata takaisin rauhanpolulle. Mitchell matkusti saman tien takaisin kotiinsa itkemään Obaman ja Clintonin rintaa vasten.

Netanyahun lausunnossa sanotaan, että ensimmäinen erä keskusteluista kosketteli laajasti eri aiheita, mutta toisessa puhuttiin vedestä, jolle hän uskoo löytävänsä yhteisymmärrystä alueen valtioista. Toiseksi siinä keskusteltiin Netanyahun sovinnollisista tarjouksista vapauttaa muutamia (tuhansia?) palestiinalaisia vankeja, luovuttaa uusia palestiinalais-yhteisöjä PA:n täyteen hallintaan, poistaa tiesulkuja sekä päällystää PA:n uuteen rakenteilla olevaan Rawabin kaupunkiin johtava tie alueelle, joka on nyt C-aluetta, Israelin täydessä siviili- ja sotilashallinnassa. Toivomus positiivisemmasta ilmapiiristä esitettiin myös.

PA:n lausunnossa sanotaan, että Saeb Erekat keskittyi keskusteluissa Mitchellin kanssa lopullisen tilanteen kysymyksiin rajoista ja pakolaisista. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=176053


4. TARKKAILIJAT ihmettelevät, miksi Obam on yhtäkkiä pehmentänyt kovaa sanailuaan Israelin suhteen. Herb Keinon, joka tarkastelee asiaa kolumnissaan, vetää esiin Henry Kissingerin lausunnon joskus vuosikymmeniä sitten, ettei Israelilla ole ulkopolitiikkaa, vain sisäpolitiikka. Keinon pehmentää lausuntoa todeten, että sisäpolitiikka tietenkin määrittelee maan ulkopolitiikan, myös USA:ssa.

KEINON luettelee artikkelissaan pitkän listan viime viikkojen tapahtumia alkaen Ramat Shlomon 1600 asunnon rakennussuunnitelmasta, jonka varjolla Obaman hallitus väänsi Netanyahun kättä saadakseen tämän suostumaan epäsuoriin keskusteluihin PA:n kanssa. Sitä seurasivat Obaman ja Clintonin kovasanaiset lausunnot, viimeksi Azelrodin saman-suuntaiset kommentit TV-showssa. Tunnettu on Obaman käsittely Netanyahua kolmannen maan johtajana täydennettynä listalla vaatimuksista, jotka Netanyahun tuli toteuttaa välittömästi. Clinton jatkoi löylytystä puolentoista tunnin puhelinkeskustelussa, jonka aikana hän huusi Netanyahulle solvauksia ja syytöksiä annettujen tehtävien laiminlyönnistä.

Tämä kaikki on nyt historiaa, ja uusi lehti on käännetty Obaman ulkopolitiikassa. Tuskinpa hänen rakkautensa juutalaisiin oli yhtäkkiä syttynyt tai tullut huomatuksi luultavammin syynä oli havainto, että Obaman ja hänen hallituksensa suosio kasvaa mutta alaspäin kuin lehmänhäntä, ja syksyn elintärkeät välivaalit lähestyvät uhkaavasti.

OBAMAN mielenmuutos tuli havainnollisesti esiin viime tiistaina hänen tavatessaan vaikutusvaltaisia juutalaisia kongressin jäseniä, heidän joukossaan yksi suurista, New Yorkin senaattori Chuck Schumer, jota kehutaan yhdeksi vaikutusvaltaisimmista. Hän oli pysytellyt hiljaa, mutta luettuaan New Yorkin entisen pormestarin Ed Kochin haastattelun JP:n numerossa, hän lopetti vaikenemisensa ja kertoi Valkoiselle Talolle, mistä nyt tuulee: Kerroin presidentille, Rahm Emanulelille ja toisille hallituksessa, että heidän tapansa pakottaa keskustelut potkivat takaisin, sillä kun annat palestiinalaisille toivoa, että USA neuvottelee heidän asemestaan, he eivät tule mukaan keskusteluihin. Hän kertoi tehneensä selväksi, että jollei mielenmuutosta tapahdu hallituksen parissa, hän ottaa asian esille julkisuudessa.

TÄMÄN JÄLKEEN tapaamiset Obaman ja juutalaisryhmien ja merkkihenkilöitten kanssa ovat olleet hengeltään aivan toisella tasolla, jopa Eli Wieselkin lankesi Obaman charmin edessä.

Gallupit osoittavat, että 67 % USA:n juutalaisista ja 44 % kansasta vastustaa Obaman tapaa hoitaa Israelin ja PA:n välisiä keskusteluja, vain 28 % juutalaisista hyväksyy (35 % muista). Toisen gallupin mukaan 42 % juutalaisista äänestäisi nyt Obamaa; 46 % jotain toista. Vuoden 2008 marraskuun vaaleissa 78 % juutalaisista äänesti Obamaa. (JP)


4. UUTISOTSIKOITA

- USA:n yksipuoliset sanktiosuunnitelmat Irania vastaa tullevat nyt hidastumaan YK:n turvallisuusneuvostossa olevan sanktioluonnoksen käsittelyn vuoksi. Brasilia, Turkin ja Iranin välinen sopimus 1200 kg:n uraanierän siirtämisestä Turkkiin ei ole saanut suosiollista vastaanottoa. (JP9

- Saksan tulli pidätti äskettäin saksalaisen miehen, joka aikoi laittomasti viedä ydinteknologian tuotteita Iraniin. (JP)

- Hamasin kansanedustaja Abu Tir vapautettiin eilen, mutta hänet haettiin saman tien poliisin kuulusteluihin lehdistölle antamiensa lausuntojen vuoksi. Abu Tir asuu Jerusalemin itäosassa, mutta hänet karkotettaneen sieltä. (JP)

- Varapääministeri Moshe Yaalon vakuuttaa, ettei rakennuskieltoa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä jatketa syyskuun jälkeen. Hän sanoi, että rakentaminen voi alkaa 26. syyskuuta jälkeen, kun moratorium loppuu. (JP)

- Kansallinen kotirintaman järjestämä harjoitus massiivisesta ohjusiskusta Israelin kaupunkeihin alkaa ensi sunnuntaina. Keskiviikkona sireenit soivat kaikkialla klo 11.00, jolloin jokaisen kansalaisen tulee etsiä suojaa lähimmästä tarjolla olevasta paikasta. Harjoitus Turning Point 4 ei koske turisteja. Yhtenä aiheena on ohjusisku maan vesivarastoihin, toisena on bio/kemiallinen isku maahan, joka voi aiheuttaa vankien massapaon vankiloista. (JP)

- Ashkelonin Barsilain sairaalan laajennuksen alle jäävät haudat eivät ole juutalaisten vaan pakanain hautoja. Paikalta löydettiin mm. roomalaiselta ajalta periytynyt alttari, jolla palvottiin jotain epäjumalaa. (JP)

- Monet Euroopan parlamentin jäsenet ovat peruuttaneet osallistumisensa EU:n delegaation matkaan Lähi Idän maihin, koska sen matkaohjelma on rajusti yksipuolinen, kertoo H Keinon Strasbourgista tulleisiin tietoihin perustuen.(JP)

- Bar Ilan Yliopiston tutkijat uskovat, että tieteellinen infrastruktuuri on olemassa, jolla voidaan määritellä Sinailla annetun Toran tekstin alkuperäinen kieli. Toinen kysymys on, mitä vaikutuksia sillä olisi halachiin, seremonialakiin? Tutkijat keskustelevat näistä Yliopiston Nitzozot opintojaksoissa viime viikolla. Temppelissä arvellaan olleen kolme melkein samansisältöistä Tora-rullaa, joista yksi hyväksyttiin käyttöön enemmistön perusteella. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=176056

- USA hyväksyi Obaman esityksestä 205 miljoona USD Iron Dome kehittelyyn.
- http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... e-1.291339

- Israel painiskelee edelleen entistä lujemmin kysymyksen kanssa, miten suhtautua Iranin ydinpommin valmistuksen estämiseen? YK:n ja USA:n toimet ovat kovin hitaita, eikä kukaan tiedä, koska kynnys on ylitetty, eli Israel joutuu elämään ydinpommin varjossa toisten Lähi Idän maitten tapaan. Arabimaat ovat kysymyksessä aivan hiljaa, ne eivät pysty estämään Iranin pommia.
http://www.haaretz.com/magazine/week-s- ... t-1.291309* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron