ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 01.06.2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 01.06.2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ti 01 Kesä, 2010 17:24


ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 01.06.2010


1. ON TUNNUSTETTAVA, että minulla on pala kurkussa aloittaessani käsitellä tämän Free Gaza operaation ilkeitä jälkiselvittelyjä. Tällä hetkellä, kun ei ole täysin selvää, miten kaikki tapahtui ja mikä johti mihinkin, jää tuntuma, että siinä meni pieleen kaikki, mikä voi mennä pieleen.

Armeijalla oli kuukausi aikaa tutkia humanitäärisen saattueen taustatekijöitä ja niiden siitä etukäteen antamia lausuntoja, mutta joko niihin ei uskottu tai ne sivuutettiin.

VIISI ALUSTA kuudesta suostuivat IDF:n sotilaitten käskyyn keskeyttämään matkansa ja ohjaamaan laivat Ashdodin, mutta kuudes kieltäytyi antaen ymmärtää, että sen matkustajat tulevat asettumaan vastarintaan, mikä on koodisana väkivallalle, IDF:n mahdollista miehitys-yritystä vastaan.

Barak selitti lausunnossaan, että kieltäytynyt alus, Mavi Marmara, oli turkkilaisen humanitäärisen apusäätiön (IHH) valvonnassa, joka tunnetaan väkivaltaisena, terrorismia tukevana äärijärjestönä. Sen Mavi Marmarassa olleet jäsenet vannoivat taistelevansa kuolemaan asti, ellei heitä päästetä Gazaan.

Heidän taisteluhuutonsa oli Muista Khaibar, joka oli viimeinen juutalaiskaupunki Arabiassa, jonka muhamettilaiset tuhosivat v.628 ja murhasivat sen asukkaat; naisia ja lapsia myytiin ajan tavan mukaan orjiksi.

Matkustajilta takavarikoitiin tusinoittain veitsiä, minkä lisäksi he käyttivät hyökätessään alukseensa helikoptereista laskeutuvia sotilaita vastaan puisia ja metallikarttuja, lasinkappaleita, työvälineitä ja mitä käsiinsä saivat. Osa näistä näkyy INN:n artikkeliin liittyvässä kuvassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137803 http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=160673

WND kertoo, että Free Gaza operaation puuhamiehiin kuului Obamaa lähellä olevia henkilöitä, William Ayers ja Bernardine Dohrn, Weather Underground terrorijärjestön perustajia, sekä Jodie Evans, Code Pink radikaalijärjestön johtaja.

Nämä kolme henkilöä ovat aiemminkin osallistuneet Free Gaza järjestön toimiin, mm. järjestämällä kansanmarssia Kairosta Gazaan sekä kiihottamalla mielenosoituksia Egyptissä. Yksi marssi Kairosta Gazaan sovittiin Egyptin viranomaisten kanssa siten, että 100 marssijaa päästettiin Gazaan, jossa heitä oli ottamassa vastaan Hamasin valtaapitävät viranomaiset Ismail Haniyehin johdolla.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=160661

ARMEIJAN suunnittelijat olisivat voineet varautua väkivaltaan, mutta sen sijaan helikoptereista yksitellen Mavi Marmaraan lasketuilla sotilailla oli väripalloja ampuvat kiväärit.

He kuvittelivat menevänsä tavanomaisen mieltään osoittavan joukon keskelle, eivätkä olleet varautuneet siihen, että kolmisenkymmentä patukoilla, kartuilla ja metallitangoilla olevaa murhaavaan mielialaan kiihotettua terroristia hyökkäsi heidän kimppuunsa hakaten heidät puolikuolleiksi.

Ainakin kaksi sotilasta heitettiin laidan yli alemmalle kannelle. Terroristeilla oli selvä taktiikka erottaa sotilaat toisistaan siten, etteivät he voineet tukea toisiaan.

Kymmenen sotilasta hakattiin sairaalakuntoon, kolme heistä on kriittisessä tilassa.

SOTILAAT pyysivät lupaa käyttää aseitaan vasta havaitessaan, että he olivat kuolemanvaarassa. Ainakin kahdella sotilaalla on ampumahaavoja, ja eräs heistä sanoo nähneensä, miten heitä kohti ammuttiin, ja lisäksi heitä pommitettiin tainnutus- ja petrolipommeilla.

Sotilaat aloittivat ammunnan tähtäämällä jatkoihin, mutta kaaosmaiseksi muuttunut tilanne johti kymmenen matkustajan kuolemaan ja usean kymmenen haavoittumiseen. Alus saatiin lopulta valvontaan erikoiskoulutettujen mellakkapoliisien noustessa laivaan.

Haavoittuneet vietiin sairaalaan; aamulla 37 matkustajaa ja viisi sotilasta oli vielä hoidossa. 150 laivojen matkustajaa tutkittiin eilen, heistä 40 tuli Mavi Marmaralta. 40 pääosin turkkilaista ja kreikkalaista matkustajaa suostui lentämään suoraan kotiinsa valtion kustannuksella.

15 matkustajaa kieltäytyi paljastamasta henkilöllisyyttään ja heidät passitettiin vankilaan.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... a-1.293380

2. YNETNEWS.COM kertoo että Mavi Marmara aluksen 500 matkustajaa siirretään alustavan kuulustelun jälkeen laiturille, mistä heidät kuljetetaan suljetuilla busseilla Ela vankilaan Beershebassa.
Heille annetaan kullekin alusvaatteita, toalettitarvikkeet, huopa, pyyheliinat ja muita tarvikkeita.

Kuhunkin selliin mahtuu 2-4 vankia. Heidän kohtelunsa tuntuu ruhtinaalliselta verraten siihen, miten Egypti tai Syyria kohtelevat vankejaan.

Laivoissa olleita matkustajia oli n. 700, heistä neljä Israelista, loput 40:stä maasta.

Mukana oli Islamilaisen liikkeen pohjoisen haaran kevyesti haavoittunut johtaja sheikki Raed Salah, jota kuulusteltiin ennen vapauttamista, sekä arabi-kansanedustaja Haneen Zoabi, joka oli mukana Mavi Marmaralla, ja joka vieraili Libyassa luvatta. Knessetin sisäinen valiokunta keskustelee hänen erottamisestaan Knessetistä ja syyttämisestä valtionpetoksesta.

Hän syytti puolustusministeri Barakia ja pääministeri Netanyahua sotilaitten lähettämisestä hyökkäämään avustus-tarvikkeita kuljettavien alusten kimppuun avomerellä. Yhdellä naisella oli alle 2-vuotias lapsi mukanaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 36,00.html

3. ISRAELIN kolumnistit toteavat melkoisen yksituumaisesti, että Israelin viranomaisten julkiset ilmoitukset olivat taas kerran pahasti myöhässä.

Tämä avasi koko mediakentän Israelin vihollisina tai vihamielisinä pidettyjen yhtiöitten kuten Al-Jazeera TV:n käyttöön jotka levittivät englanninkielellä Turkin propagandan levittämiä tulkintoja tapahtumista.

Mavi Marmaralla oli turkkilainen TV-kameramiehistö, joka lähetti kuvia ja tietoja isännilleen.

MAVI MARMARAN ottaminen valvontaa toteutui 4.30 aikaan aamulla. Hallituksen edustaja ei osannut antaa mitään tietoja median edustajille vielä 09.00 aikaan.

Vasta 10.00 apulais-ulkoministeri Danny Ayalon kertoi epätäydellisessä lausunnossaan, että on havaittavissa yhteyksiä Free Gaza järjestön ja al-Qaidan välillä, mitä media piti perättömänä.

ISRAELIN virallinen tiedostustoiminta nukkui iltapäivään saakka, minkä aikana maailman maat tuomitsivat Israelin kohtuuttoman väkivaltaiset valtausoperaatiot. Kreikka keskeytti lentokoneitten yhteisharjoitukset, joiden oli määrä kestää torstaihin.

Saksa vaati tutkimusta tapahtumista ja YK:n turvallisuusneuvosto kutsuttiin koolle Turkin vaatimuksesta. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon antoi Israelia tuomitsevan lausunnon Sudanista vaatien Israelilta täyttä selvitystä, miten kaikki tapahtui.

ISRAELIN VIRALLINEN taho antoi lausuntonsa vasta 15.45 maanantaina, yli 12 tuntia myöhässä. IDF oli filmannut tapahtumia Mavi Marmaralla, mutta sitäkään ei annettu julkisuuteen ennen iltapäivää. Otteita filmistä esitettiin TV-ssä pitkin iltapäivää väsyksiin asti.

Niissä selviää rauhantahtoisten avustustarvikkeita toimittavien matkustajien todelliset ilmeet: Sotilaita hakattiin pitkillä kartuilla, puukotettiin, heitettiin laidan yli alemmalle kannelle.

Lopulta nähtiin apujoukkojen saapuminen paikalle, jonka seurauksena ainakin 9 matkustajaa sai surmansa, mitä edelsi 7-8 sotilaan hakkaaminen tohjoksi.

Matkustajat sitoivat helikopterin sotilaiden käyttämän köyden aluksen mastoon kuvitellen voivansa pudottaa sen mereen.

Monelta taholta on vaadittu puolustusministeri Ehud Barakin eroa, mikä tuskin toteutuu.


3. OPERAATIO Free Gaza laivasaattueen miehittämisen jälkiseurauksista muutamia.

Pääministeri Benyamin Netanyahu keskeytti vierailunsa Kanadassa ja peruutti tiistaiksi sovitun tapaamisen presidentti Barack Oman kanssa, ja palaa kotiin kokoamaan palasia.

VÄKIVALTAINEN mielenosoitus puhkesi Umm el-Fahmissa sinne kantautuneitten väärien huhujen vuoksi, että Saed Salah olisi kuollut tai vaarallisesti haavoittunut Mavi Marmaralla. Kivien heittely ja piiloleikki poliisin kanssa jatkui pitkin iltapäivää tässä Galilean kaupungissa. Kolme poliisia haavoitti kivistä, ja kolme mielenosoittajaa pidätettiin.

SATOJA vasemmistolaisia mielensoittajia kokoontui IDF:n päämajan lähettyville Tel Avivissa protestoiden IDF:n toimia Free Gaza saattuetta vastaan. He huusivat herjauksia ja syyttivät Israelia fasistiseksi valtioksi, jota tuleekin boikotoida.

Satakunta vasta-mielenosoittajaa kerääntyi läheisyydelle, mutta poliisi esti joukkojen yhteenotot. Myös Turkin lähetystön edustalla osoitettiin mieltä, mutta tämä Turkkia vastaan sen osallisuudesta operaatioon.

Turkki kutsui lähettiläänsä Ahmet Aguz Celikkolin kotiin, jo toistamiseen.

JERUSALEMIN Pariisi-aukealle kokoontui satakunta vasemmistolaista osoittamaan mieltään, mikä sai ohikulkijat heittämän katkeria syytöksiä heitä kohti. Poliisi joutui sielläkin erottamaan kokoontuneet ihmisryhmät toisistaan väkivallan estämiseksi.

ISRAELISSA on kaikesta huolimatta rauhallista muutamia pienehköjä mielenosoituksia lukuun ottamatta. Poliisi sanoo, että mieltä saa osoittaa, mutta ei väkivaltaisesti.

ISRAELIN ARABIT ovat uhanneet uudella intifadalla, mutta merkkejä siitä ole näkyvissä.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kutsui tapahtumia merellä lahtaukseksi (slaughter), ja julisti kolmen päivän suruajan. Tämä voi vaikuttaa keskusteluihin Israelin kanssa.

NÄKYVIN seuraus eilisen päivän tapahtumista on voimistunut vaatimus Gazan saarron lopettamiseksi. Sitä vaati Ban ki-Moon ja monet muut valtion johtajatkin.


4. AL-AKSA säätiö syyttää, että Israelin arkeologit kaivavat taas al-Aksa moskeijan perustuksia. Aiemmin on ollut puhetta siitä, että arabien ajan taju heittää oudosti; menneet ja tulevat ovat ihanassa sekasotkussa nykyisyyden kanssa, mutta nyt täytyy kysellä koskeeko sama suuripiirteisyys myös heidän paikantajuaan?

JERUSALEMIN työntekijöitten uusiessa kaupungin ikivanhoja vesi- ja viemärijohtoja he törmäsivät syvällä maan sisällä vanhoihin holvattuihin muureihin, jotka ovat kannatelleet muinaisia vesijohtaja. Vesijohtotöitä tehdään Sulttaanin lammikon alueella, joka sijaitsee lähes kilometrin päässä Temppelivuoresta vanhankaupungin muurien ulkopuolella Hinnomin laaksossa, Siioninvuoren ja Jemin Moshen välissä.

Parhaalla tahdollakaan ei pysty ymmärtämään, miten nämä kaivaukset vaikuttaisivat kilometrin päässä olevan moskeijan perustuksiin? Säätiö on tietenkin oikeassa siinä, että kyseinen kohde rakennettiin muhamettilaisten toimesta 1320 Mamelukkien aikana sulttaani Nasser al-Din Muhammad ibn Qalawun vastatessa kustannuksista.

Al-Aksa säätiön kirjeessä vaaditaan tämän muhamettilaisen perintökalleuden säilyttämistä sitä, ettei sitä vahingoiteta. Israelin arkeologien tapana ei ole vahingoittaa löytämiään muinaisia rakenteita ja esineitä, mitä samaa ei aina voi sanoa kirjelmän laatijasta. (JP)


4. UUTISOTSIKOITA

- 480 Free Gaza aktivistia on edelleen vankilassa odottamassa kohtaloaan.

- IDF sotilaat surmasivat 2 Gazasta Israelin puolelle pyrkinyttä terroristia. Ainakin yksi Kassam ammuttiin myös, mutta tähtäys oli onneton.

- IAEA sanoo, että Iranilla on yli 2400 tonnia rikastettua uraania.

- Yhtään uutta rakennusta ei ole aloitettu 2010 aikana Länsirannalla.

- Free Gaza operaation seurauksista yksi lienee se, että Gazan saartoa on harkittava uudelleen. Nykyinen tilanne on kestämätön ja aiheuttaa toistuvia harmeja antamatta mitään takaisin.

- Netanyahun PA:lle antamat myönnytykset eivät ole tuoneet yhtään parempaa yhteyttä sen kanssa. Rakennuskielto on yksi niistä, mikä voitaisiin peruuttaa välittömästi täysin tarpeettomana. PA on antanut ymmärtää, ettei se neuvottele Israelin vaan USA:n kanssa, lupasi Bibi mitä tahansa.


* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron