ISRAEL-UUTISIA SUNNUNTAINA 06.06.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISIA SUNNUNTAINA 06.06.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 06 Kesä, 2010 17:02


ISRAEL-UUTISIA SUNNUNTAINA 06.06.101. FREE GAZA järjestön lähettämä alus Rachel Corrie kieltäytyi muuttamasta kurssiaan Gazasta Ashdodiin useista kehotuksista ja varoituksista huolimatta, että se seilaa kielletylle sotilasalueelle, jossa se voidaan miehittää. Koska alus ei totellut annettuja käskyjä Shayetet 13 kommandojoukot joutuivat lopulta nousemaan alukseen ja ohjaamaan sen Ashdodiin.

Kaikki sujui kuitenkin rauhallisesti, kukaan ei loukkaantunut, ja aluksesta jopa laskettiin köysi Israelin ohjusveneeseen. Pelättyä välikohtausta ei tapahtunut, ja Netanyahu saattoi kiitellä operaatiota ja osoittaa eron todellisten rauhanaktivistien ja provosoijien välillä. JP:n etusivun kuvassa nähdään Nobel palkittu Mairead Maquire astumassa hymyillen aluksesta Ashdodin laiturille raskaisiin armeijan varusteisiin sonnustautuneen sotilaan tukiessa häntä kädestä.

RACHEL CORRIEKSI ristityssä aluksessa oli 20 tonnia paperia, 550 tonnia sementtiä, 100 tonnia korkeatasoisia lääketieteellisiä laitteita mukaan lukien sähkökäyttöisiä pyörätuolia, sairaalavuoteita, CAT skannauslaite, hammashoitovälineitä sekä kankaita ja lankoja.

Irlannin ulkoministeri Michael Martin kertoi, että Israelin kanssa oli sovittu järjestelmästä, jolla alus olisi saanut ajaa Gazan kielletylle merialueelle, jossa YK:n asettamat tarkastajat olisivat tarkistaneet sen lastin, jonka jälkeen alus olisi päästetty Gazan satamaan lasteineen ja kaksi mukana ollutta aktivistia.

Hän totesi, että tästä olisi voitu kehittää sopiva järjestelmä muita vastaavia saattueita varten. Aluksessa olleet aktivistit hylkäsivät suunnitelman.
Israel voi hyväksyä Irlannin kanssa sovitun järjestelmän mukaisen menetelmän.

MERIVOIMIEN kolme alusta seurasi Rachel Corrie alusta usean tunnin ajan varmistaen, ettei se aja suoraan Gazan satamaan.

FREE GAZA organisaation puuhamiehet, joilla väitetään olevan suhteita Obaman hallitukseen, uhkaavat, että he lähettävät uusia ja suurempia saattueita Gazaan, kunnes sen saarto on murrettu. Rahoituksen sanotaan olevan kunnossa seuraava saattuetta varten. Libanonissa toimivat kaksi NGO-järjestöä uhkaavat lähettää aluksia Gazaan ensi viikolla.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177570


2. VAKAVAMPI ongelma syntyy, jos Turkki toteuttaa uhkauksensa lähettää laivastonsa jonkin seuraavan Gazaan lähetetyn laivasaattueen tueksi. Tämä voisi synnyttää vakavan yhteenoton merellä ja diplomaattisen kriisin, jolla voisi olla kansainväliset seuraukset. Olkoon pääministeri Erdoganin suuttumus ja loukatun osan näytteleminen kuinka aitoa ja oikeutettua tahansa, hän leikkii tässä vaarallisilla alueilla, mitä ei odottaisi maan pääministeriltä; tai sitten sen takana on kuten monet olettavatkin tarkoin laskelmoitu suunnitelma Israelin ja Iranin johtaman löysän liittoutuman välisten suhteitten tarkoitukselliseksi kiristämiseksi.

TÄMÄN ajatusmallin mukaan Iranin johtama liittoutuma katsoo ajan olevan sopiva USA:n taantuvan ulkopoliittisen aktiivisuuden ja muslimivaltioita kosiskelevan suuntauksen hyödyntämiseksi. Iranin johtamaan liittoutumaan kuuluvat Syyria, sen vasalli Libanon, Turkki sekä maanosan ulkopuolisina jäseninä Venezuela ja osittain myös Brasilia. Diplomaattista tukea se saa Venäjältä ja Kiinalta. Hamas ja Hizbullah ovat sen etäispesäkkeitä.

TURKKI näyttää tähtäävän sunni-johtoisten muslimivaltioitten kärkimaaksi syrjäyttäen aiemman johtajan Egyptin, mutta sen uskonnollinen kiihko ei sulje pois yhteistyöstä shia-johtoisen Iranin kanssa. Sunnit ja shiat ovat aiemminkin löytäneet toisensa yhteisen asian ajamiseksi, joka tässä yhteydessä tarkoittaa maailmanlaajuisen kalifaatin perustamista.

TÄLTÄ pohjalta on ymmärrettävissä pääministeri Netanyahun lausunto, jossa hän sanoo, ettei Israel voi koskaan hyväksyä sitä, että Gazaan perustettaisiin Iranin laivaston tukiasema, mitä hän katsoo merialusten vapaan pääsyn sinne tarkoittavan.

ERDOGANIN uhkaus mennä mukaan seuraavaan laivasaattueeseen on laskettava harkitsemattoman suuttumuksen aiheuttaman ajattelemattomuuden tiliin. Hän kai laskee, ettei Israel sentään uskalla saattaa mahtavan Turkin hallituksen pääministeriä vaaraan eikä hyökätä sellaista laivasaattuetta vastaan, jossa hän on mukana.

ISRAELIN USA:n lähettiläs Mike Oren totesi lausunnossaan: Turkki on astunut samaan veneeseen Iranin ja Hamasin kanssa, jotka molemmat ovat uhanneet tuhota Israelin. Hän sanoi, ettei Israelin politiikka ole muuttunut, mutta Turkki on selvästi muuttanut aluksensa kurssin pois lännestä ja ohjaa sitä nyt itään ja arabimaihin. Hän valittaa maitten välille syntynyttä kiistaa, mutta tällä tuntumalla se näyttää syvenevän.

Erdogan sanoi äskettäin puheessaan, ettei Hamas ole terrorijärjestö, vaan se taistelee maansa vapauden puolesta. Hän viittaa siihen, että Hamas voitti palestiinalaisten viimeiset vaalit ja on siten oikeutettu johtamaan hallitusta Palestiinassa. Te puhutte aina demokratiasta, mutta ette anna Hamasin hallita. Mitä demokratiaa se sellaisen on? hän ihmettelee. Erdogan unohtaa, etteivät Israel ja USA vastusta Hamasin hallintoa, vaan sen päämäärää Israelin tuhoamiseksi. Erdogan ei kai näe siinä mitään pahaa?

Toiseksi Erdogan syytti Israelia lasten murhaamisesta viitatessaan 19-vuotiaan Furkan Dogan Amerikan turkkilaisen kuolemaan Shayetet 13 sotilaitten luodeista.

Muslimijärjestelmän mukaan poika saavuttaa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana.
Onko 19-vuotias turkkilainen vielä vauva? Eipä ole hääppöinen Turkin lapsiarmeija.
http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=177577
http://www.debka.com/article/8837/


3. GAZAN laivasaattueen tapahtumia ja sen aiheuttamia jälkiseurauksia.

a.) Obama sanoi Larry King ohjelmassa, että flotilla-kriisiä tulisi käyttää hyväksi Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin ratkaisemiseksi. Hän kehottaa tuomaan kaikki yhteen etsiäkseen tapoja, jolla kahden valtion periaate toteutetaan ja nuo kaksi kansaa elävät siitä lähtien rauhassa ja turvallisina kenenkään pelottelematta. Vieläkö joku jaksaa uskoa tuohon?

b.) Tuhansia ihmisiä kokoontui Tel Avivissa osoittamaan mieltään 43-vuotista miehitystä vastaan, mutta tilaisuus muuttui Gazan flotillaa estäneiden merivoimien toimien vastustamiseksi.

c.) Merivoimien kehottaessa turkkilaista alusta suuntaamaan Ashdodiin tarkastusta varten, miesääni vastasi: Tuki suusi, mene takaisin Auschwitziin. Me autamme arabeja USA:ta vastaan. Älkää äijät unohtako 9/11. Äänet taltioituivat merivoimien laitteille ja julkistettiin perjantaina.

d.) Toisessa IDF:n taltioimassa videossa eräs aktivisti vakuuttaa: Kohota nyrkkisi taivaaseen ja sano perässäni: Mitä voi vihollinen minulle tehdä? Minulla on paratiisi sydämessäni. Jos he tappavat minut se on marttyyrius Allahin kunniaksi. Allah on suurempi. Eilen illalla kaikki maailmassa muuttui ja kaikki toimii nyt islamin hyväksi. Kuka hyvänsä ei seiso Palestiinan rinnalla sen valtaistuin kaatuu. Koko Islamin maailmaa haluaa johtajan kuten Recep Tayyip Erdogan (Turkin pääministeri). (JP)

e.) Mavi Marmaralta äänitettiin video: Mennessäni ensimmäiseen saattueeseen, halusin tulla shahidiksi (marttyyriksi). Toisella kertaa niin ei tapahtunut. Jos olen onnekas, se onnistuu kolmannella kerralla Allahin avulla, ja minä olen shahid. (JP)

f.) Turkki järjesti mahtavat hautajaiset yhdeksälle surmansa saaneelle turkkilaiselle shahidille, marttyyrille, jotka pääsivät suoraan paratiisiin. Turkin presidentti totesi: Turkki ei koskaan unohda tätä.
Suhteet Israelin ja Turkin välillä eivät koskaan voi olla enää samat.

Israelin maasta karkottamaa 466 aktivistia, joista yli 50 ulkomaalaista ja Israelin lähettiläs Celikkol oli suuren ihmismassan joukossa. Israel ei nostanut syytteitä niitä vastaan, jotka haavoittivat sotilaita.

Kaksi 7 haavoittunutta sotilasta oli ammuttu sotilailta otetulla aseella, yhtä oli puukotettu. Muilla oli ruhjeita päässä ja eri puolilla ruumista, joita he saivat puukarttujen, kirveitten ja metallitankojen iskuista.

g.)Valkoisen Talon kirjeenvaihtaja ja Hearst uutiskirjeenvaihtaja Helen Thomas joutui pyytämään anteeksi lausuntoaan Valkoisen Talon juutalaisperinneviikon aikana: Menkää helvetissä pois Palestiinasta. Menkää kotiinne Saksaan, Puolaan ja Amerikkaan. (JP)

h.) Ruotsin satamatyöntekijät päättivät asettaa viikon mittaisen boikotin 15.-24.06. israelilaisten tuotteitten käsittelemiselle vastalauseena Israelin merivoimien hyökkäykselle Gazaan menevää laivaa vastaan. (JP)

i.) Presidentti Peresin Vietnamin matka peruutettiin.

j.) Norjan armeija peruutti erityisoperaatioitten seminaarin, koska luennoitsijoitten joukossa oli israelilainen upseeri Toledano. (JP)

k.) YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon vaatii kansainvälistä tutkimusta Gazan flotilla-operaatiosta. Hänellä on ehdokas sitä johtamaan Uuden Seelannin entinen pääministeri. Israel ja Turkki olisivat mukana komiteassa. Israelin ei tulisi suostua tähän, maailmassa on paljon räikeämpiä tutkimuskohteita. (JP)

l.) Turkissa eräs lakifirma harkitsee syytteiden nostamista Israelin johtajia vastaan syytettyinä turkkilaisten murhista.


4. ARABILIITON äskeisessä kokouksessa Syyria, Qatar ja Kuwait vaativat arabiliiton hyväksymän ns. saudisuunnitelman vetämistä pois välittömästi. Päätökseksi kuitenkin tuli, ettei suunnitelma ole tarjolla loputtomiin, mutta toistaiseksi odotetaan. Israel ei ole hyväksynyt suunnitelmaa, sillä se tarkoittaisi pakolaisten paluuoikeutta, Jerusalemin jakamista ja vetäytymistä Auschwitzin rajoille , kuten Abba Eban nimitti 1949 aselepolinjoja. PA vaatii, että Israel hyväksyy saudisuunnitelman ehtona rauhansopimukselle.

ARABILIITON kokouksessa vaadittiin Gazan saarron purkamista ja sen vastustamista millä laillisin keinoin hyvänsä, jotta saarto lopetettaisiin. Julkilausumaan sisältyi sana vastustus (resistance), mikä koodikielellä tarkoittaa myös aseellista taistelua.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137880

KINNERETIN vedenpinta on nyt 212.76, eli 24 sm alemman punaisen varotusviivan yläpuolella. Suolameren pinta laski yli 12 sm muutamassa viikossa helteitten aikana.
http://twitter.com/kinbot. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 31,00.html* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron