ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 08.06.2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 08.06.2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ti 08 Kesä, 2010 12:39


ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 08.06.20101. ISRAEL suostunee paikalliseen tutkimukseen Gazan flotillasta. Siihen nimitettäneen tunnettuja lainopillisia asiantuntijoita Israelista sekä kaksi tarkkailijaa USA:sta.

Toisaalta myös IDF suorittaa sisäisen tutkimuksen operaatiosta, joka puolustusministeri Ehud Barakin Knessetissä pitämän puheen mukaan ei mennyt kuten suunniteltiin.

Hän vakuutti, että hänen puheensa epäluottamusäänestyskeskusteluissa on tarkoitettu osoittamaan, että armeijan ponnistelut Hamasin vahvistamisen estämiseksi Gazassa, suotuisan tilanteen muodostamiseksi

IDF:n sotilaan Gilad Shalitin vapauttamiseksi ja terroristien hyökkäys-aikeitten heikentämiseksi Gazasta jatkuvat. Barak tähdensi, että komitean täytyy pystyä selvittämään Gazan saarron ja sen murtamisyritysten laillisuuskysymykset.

Barak totesi, että sama armeijan merivoimien yksikkö, joka osallistui Mavi Marmaran valtaukseen, osallistui myös Rachel Corrien onnistuneeseen ohjaamiseen Ashdodiin ilman välikohtauksia, sekä viiden sammakkomiehen estämiseen päästä terrorihyökkäykseen Israelissa.

Hän epäili oppositiojohtaja Tzipi Livnin tekemän välikysymyksen aitoutta, jossa myös vaadittiin Gazan merisaarron lopettamista. (JP)


2. VÄLIKYSYMYKSESSÄ kyseltiin hallituksen tapaa välttää vastuun ottamista ja suunnata kritiikki flotillasta IDF:n sotilaisiin ja komentajiin, sekä vaadittiin Gazan merisaarron lopettamista. Livini syytti hallitusta Israelin jatkuvasta kansainvälisestä eristämisestä, joka hänen mielestään ei tarkoita vain rock-orkestereitten peruttamista vaan myös presidentin vierailuja. Hän vakuutti puolueensa avustavan kansainvälisen tutkimuskomitean muodostamiseksi. Sotilaitten kuulustelemisen estämiseksi englanniksi pääministerin tulee valmistautua vastaamaan niihin kansainväliselle komitealle hepreaksi, hän esitti. Livni taisi unohtaa, että ulkomaiset jäsenet tuskin osaavat hepreaa tai ehkä se oli R A Stoil, joka artikkelin kynäili.

LIVNI VALITTI, että välikysymyksen tekijöitä syytetään petturuudesta, ja siksi yritti löytää keinoja IDF:n sotilaitten ja sen äskeisten toimien ylistämiseksi.

Välikysymys kaadettiin äänin 59 25. Samantapainen keskustelu käytiin valtion tarkastus-komitean kokouksessa, jossa hallitusta tukevat kansanedustajat kritisoivat komitean puheenjohtajan Yoel Hassonin (Kadima) yrityksiä muuttaa komitean työskentely poliittiseksi työvälineeksi hallituksen lakiesitysten kritisoimiseksi. (JP)


3. ISRAELISSA on laadittu ainakin kaksi suunnitelmaa käänteisen laivueoperaation suuntaamiseksi Kyprokselle ja Turkkiin, jotta pystyttäisiin osoittamaan Turkin johtajien kaksinaamaisuus ja tekopyhyys heidän tavassaan kritisoida juutalaista valtiota. Ehkä käyttökelpoisimman suunnitelman laativat Kansallisen Opiskelijaunionin opiskelijat, jotka julkistivat suunnitelmansa seilata kohti Turkkia viedäkseen humanitääristä apua Turkin Kurdistanin sorretulle kansalle sekä Turkin armenialaisvähemmistölle.

Opiskelijaunionin puheenjohtaja Boaz Torporovsky, joka on johtanut suunnitelmien laatimista, kertoo JP:n toimittajalle, että satoja ihmisiä on jo ilmoittautunut vapaaehtoisiksi laivueeseen ja lukuisia muita kyselee, miten he voisivat olla avuksi. Hän sanoi valmistelujen olevan meneillään suuresti odotettujen avustusten viemiseksi Turkin kurdeille joiden lukumäärä ylittää israelilaisten ja palestiinalaisten yhteismäärän. Hän sanoo tarkoituksena olevan osoittaa maailmalle, että Turkilla on omat sisäiset ongelmansa, joita sen tulisi hoitaa ennen kuin suuntaa kritiikkinsä Israeliin.

TORPOROVSKY sanoi, että yhden suunnitelman mukaan operaatiossa käytetään yksityisiä aluksia, jotka lähetetään merelle seuraavan Freedom flotillan suunnatessa kulkunsa kohti Gazaa. Hän kuvaili, että laivueet tapaavat toisensa merellä, ja tarkoitus on ilman väkivaltaa osoittaa Gazaan seilaaville totuus ja auttaa heitä ymmärtämään, ettei todellisuus ole se, miten se on heille esitetty. Hän sanoi useitten jahtien omistajien tarjonneen aluksiaan ja apuaan suunnittelussa. Hän sanoi ryhmänsä valmistautuvan tapaamaan lukuisia Gazaan suuntaavia aluksia, osa Euroopasta, osa jopa Iranista.

Toisen suunnitelman mukaan alukset suunnattaisiin avustuksineen Turkkiin, mutta myöntää, että tällaisen operaation rahoitus on pahasti auki. Tämä olisi kuitenkin hänen mielestään oikea tapa osoittaa Turkin kaksinaamaisuus, että he painostavat kurdeja ja estävät maailmaa huomioimaan Turkin aiheuttaman kansanmurhan armenialaisille. Hän sanoi löytäneensä sopivan kapteenin, eläkkeelle siirtyneen Israelin merivoimien upseerin, mutta aluksen löytäminen on vaikeampi ongelma.

TOINEN ryhmä, jonka puuhamiehenä toimii Pinchas Har-Zahav, Meretz-puolueen aktivisteja poikansa Haimin kanssa, haluaa osoittaa Turkin kyseenalaisen politiikan Kyproksen suhteen ja vaatia Turkin miehityksen lopettamista Kyproksen pohjoisosassa.

Tässä joukossa on mukana myös Alex Goldgarb, joka toimi Tzomet- ja Yiud-puolueitten kansanedustajana 1992-1996. Hänellä on tukijana nimeämätön varakas israelilainen.

Haim Har-Zahav selittää, että tarkoituksena on paljastaa maailmalle Turkin tekopyhyys sen syyttäessä Israelia miehityksestä, kun se itse miehitti Kyproksen pohjoisosan vain 7 vuotta kuuden päivän sodan jälkeen, jonka seurauksena Israel vapautti Juudean ja Samarian Jordanian miehityksestä ja Gazan Egyptin vallasta.

Israel veti kaikki joukkonsa ja juutalaisasutukset Gazasta 2005, eikä siellä ole tällä hetkellä yhtään israelilaista sotilasta. (JP)


4. USA:N LEVOTTOMUUS kehityksestä Lähi Idässä ja varsinkin sen Välimeren rannikkoalueilla sai varapresidentti Joe Bidenin siirtämään syrjään kaikki muut asiat ja matkustamaan kiireesti Egyptiin keskustelemaan Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa. Johtajat tapasivat toisensa Sharm el-Sheikin lomakeskuksessa Siinailla. Vierailu on oudosti sivuutettu median välineissä. JP julkisti siitä artikkelin kakkossivun alalaidassa.

Biden on kuitenkin yksi harvoista Obaman hallituksen jäsenistä, joka on antanut täyden tukensa Israelin oikeudelle puolustautua vihamielisessä ympäristössä.

VARAPRESIDENTTI Joe Biden sanoi lausunnossaan keskustelujen jälkeen mm. :

Konsultoimme läheisesti Egyptin kuten myös kumppaniemme kanssa uusista keinoista käsitellä humanitäärisiä, taloudellisia, turvallisuus- ja poliittisia Gazan tilanteeseen liittyviä kysymyksiä. USA on aiemmin esittänyt Gazaan sallittujen tarvikkeitten rajaamisen uudelleen muotoilemisen tarpeellisuutta, mikä on johtanut entistä tiiviimpiin keskusteluihin Freedon flotilla operaation traagisen lopputuloksen seurauksena.

ISRAEL on asettanut tarkat rajoitukset Gazaan sallituista tarvikkeista, mutta mitään inhimillistä kriisiä sen johdosta Gazassa ei ole syntynyt.

Egypti on harjoittanut samantapaista kontrollia omassa rajanylitysterminaalissaan Rafahissa, koska Hamas muslimiveljeskunnan alajärjestönä koetaan Egyptissä paljon suurempana uhkana hallitukselle kuin Israelissa.

BIDEN painotti myös Israelin ja PA:n välisten rauhankeskustelujen pitämistä käynnissä, vaikka kaikki huomio onkin kiinnittynyt Gazan tilanteen seuraamiseen.

Nykyinen tilanne on kestämätön kaikille osapuolille. On tärkeää saada epäsuorat keskustelut edistymään ja avustaa osapuolia siirtymään suoriin keskusteluihin mahdollisimman pian, Biden selitti puheessaan. Epäsuorat keskustelut ovat jatkuneet kaikessa hiljaisuudessa eikä Egypti ole vetänyt pois tukeaan siitä huolimatta, että se kritisoi äskeisiä tapahtumia merellä.

BIDEN kertoi keskustelleensa Mubarakin kanssa myös Iranin ydinasehaaveista. Hän sanoi YK:n turvallisuusneuvoston valmistelevan äänestystä Iranin vastaisista sanktioista tällä viikolla, vaikka Gazan tilanne onkin kaapannut sen viimeisten päivien huomion.

Huolemme Iranin ydinsuunnitelman ohella olemme jatkuvasti huolestuneita Iranin tasapainoa häiritsevistä toimista koko alueella, mukaan lukien sen Hizbullahille ja Hamasille antama aseellinen ja diplomaattinen tuki.
Biden vierailee matkansa yhteydessä Etelä Afrikassa ja Keniassa.(JP)


5. DIPLOMAATTINEN kuhina jatkuu tiiviinä Turkin toimiessa sen keskipisteessä. Syyrian presidentti Bashar Assad kävi esittämässä surunvalittelunsa ja tuenvakuutuksensa. Pian sen jälkeen vuorossa olivat Afganistanin ja Pakistanin ulkoministerit.

Tämän aamun uutisissa näytetään kuvia Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin ja Turkin presidentti Abdullah Gulin tapaamisesta 07.06.10 Istanbulissa.

AHMADINEJAD esitti harvinaislaatuisen varoituksen naapurilleen Venäjälle, ettei sen ole viisasta liittoutua Iranin vihollisten kanssa YK:n boikottiäänestyksessä. Heidän tulee olla varovaisia olla liittoutumatta Iranin kansan vihollisten kanssa. Hän puhui lehdistölle osallistuttuaan konferenssiin, jossa oli mukana myös Venäjän pääministeri Vladimir Putin.

Venäjän presidentti Medvedev vihoitti Iranin johtoa meditoidessaan, että Iranin vastainen boikotti olisi ehkä paikallaan.

IRANIN PRESIDENTTI Ahmadinejad hyökkäsi rajusti Obaman hallitusta vastaan, jonka hän sanoi luvanneen muutosta USA:n Lähi Idän politiikassa. Hän sanoi pettyneensä täysin Obaman lupauksiin muutoksesta, ja sanoi Obaman ja USA:n kansan kärsivän eniten Obaman kyvyttömyydestä uudenlaiseen politiikkaan. Hän viittasi Turkin ja Brasilian kanssa tehtyyn sopimukseen, jolla Iran siirtäisi 1200 kiloa alhaiseen tasoon rikastettua uraania Turkkiin, mikä ei saanut länsivaltojen ja IAEA:n hyväksymistä.

AHMADINEJAD ennusti maanantaina tavatessaan Turkin varusmaan Freedom flotillaan osallistuneita turkkilaisia, että Israelin tuhoutuminen on askeleen lähempänä. Hän kutsui Israelin merivoimien Shayetet 13 yksikön Mavi Marmaran valtaamista avomerellä suureksi rikokseksi.

Tapahtuman jälkiseurauksena Turkki uhkasi vähentää Israelin suhteensa minimiin, mikä kaikki on Iranin voitoksi. Iranin ja Turkin välinen kauppa oli 10 miljardia USD 2008 ja sen uskotaan kaksinkertaistuvan vuonna 2011.

Ahmadinejad jatkaa matkaansa Tajikistaniin ja Kiinaan. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... s-1.294868


6. UUTISOTSIKOITA

- Arabikansanedustaja Haneen Zoabi näyttää menettäneen kansanedustajalle kuuluvat erikoisoikeutensa vierailtuaan luvatta Libyassa ja osallistuttuaan Freedom flotilla risteilyyn. (JP)

- Englannin suurin ammattiliitto, jossa on 2 miljoonaa jäsentä, päätti torstaina asettaa Israelin terrorivaltiolle ja sotavaltiolle täydellisen Israelin tavaroiden boikotin. Päätöksessä mainittiin Israelin harjoittamasta etnisestä puhdistuksesta, PA:n pakotetusta vararikosta sekä jatkuvasta apartheidmuurin rakentamisesta. (JP)

- IDF:n entinen apulaiskomentaja kenraali Uzi Dayan analysoi, että jos Turkki lähettää merivoimiensa aluksia Gazaan luvatta menevien alusten suojaksi, se katsotaan sotatoimeksi ja siihen vastataan sen mukaisesti. (JP)

- Turkkilaisessa lehdessä näytettyjä valokuvia Mavi Marmarasta esitettiin myöhemmin Reutersin toimesta, mutta kuvista oli poistettu kaikki aseet, veitset sekä metalli- ja puukartut. (JP) http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 97,00.html

- Palestiinalaisia lapsia opetetaan laulamaan Israelin vastaisia vihaa tihkuvia lauluja sekä perhejuhlissa että PA:n TV:n kautta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137942

- Fatahin sisäiset riidat uhkaavat siirtää ensi kuussa pidettävät PA:n vaalit. Monet vanhat puolueaktivistit uhkaavat vaatia vaalien siirtoa, jos heitä ei kelpuuteta vaalilistojen kärkipaikoille. Tällä voisi olla vaikutuksia sekä rauhankeskusteluihin että rahavirtoihin länsimailta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137936* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron