ISRAEL-UUTISIA TORSTAINA 10.06.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISIA TORSTAINA 10.06.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Pe 11 Kesä, 2010 10:05


ISRAEL-UUTISIA TORSTAINA 10.06.10R1. YK:N TURVALLISUUSNEUVOSTO päätti uusista sanktioista Irania vastaan äänin 12 2, Libanonin pidättyessä äänestämästä. Uusiin sanktioihin kuuluu:

- Asevientikiellon voimistaminen kieltämällä tavanomaisten aseiden ja ohjusten viennin.

- Kieltää Irania hankkimasta raskaita aseita, mukaan lukien hyökkäyshelikopterit ja ohjukset.

- Kieltää Irania investoimasta ydinteollisuuteen ja uraanimalmin kaivauksiin.

- Kehottaa jäädyttämään 40 iranilaisen yhtiön ja järjestön tilit.

- Isfahanin ydinteknologiakeskuksen johtaja Javad Rahiqi ei saa matkustaa ulkomaille ja hänen tilinsä on jäädytetty.

- Oikeuttaa tarkastamaan Iraniin menevät ja sieltä tulevat tavarankuljetukset.

- Kieltää maita sallia Iranin investoida ydinteknologian teollisuuteen.

- Kehottaa maita estämään määrätyt valuutansiirrot, mukaan lukien Iranin pankkien virallistaminen.

USA:N YK:n lähettiläs Susan Rice kehui sanktioita yhtä koviksi kuin järkeviksi ja tarkoiksikin. Sanktiot on pyritty kohdistamaan nimenomaan vallankumouskaartin omistamaan ja valvomaan teollisuuteen ja liiketoimiin. Rice sanoi näiden YK:n hyväksymien sanktioitten olevan YK:n vastaus vakavaan uhkaan kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta vastaan Iranin kieltäytyessä täyttämästä sille asetettuja velvollisuuksiaan NPT-sopimuksen mukaisesti.

Olemme tulleet tähän, koska Iranin hallitus on selvästi ja tieten tahtoen päättänyt väistää velvollisuuksiaan IAEA:lle ja tämän neuvoston julkilausumille.

IRAN on vuosien aikana pelannut kissaa ja hiirtä IAEA:n ja kansainvälisten yhteisöjen kanssa vuoroin luvaten vuoroin kieltäen lupaamansa lisäten esityksiin omia lisävaatimuksiaan. Iran ei ole suostunut keskeyttämään ydinsuunnitelmansa toteuttamista tai ydintietoisuuden levittämistä vastoin NPT-sopimusta ja toistuvia kansainvälisiä vaatimuksia.

Vaikka nyt hyväksyttyjä kovennettuja sanktioita kehutaankin, ne eivät aiheuta merkittävää muutosta aiemmin hyväksyttyihin ja voimassa oleviin pakotteisiin. (JP)


2. ISRAEL toisaalta arvostaa uusien sanktioitten hyväksymistä mutta toisaalta valittaa, että ne jäivät puolitiehen Iranin energiahuoltoa vastaan.

Ulkoministeriön varovaisessa julkilausumassa todetaan: Tämä on kuudes julkilausuma, joka kieltää uraanin rikastamisen ja kehottaa yhteistyöhön IAEA:n kanssa. Iran rikkoi räikeästi kaikkia edellisiä julkilausumia ja osoittaa peittelemättömän välinpitämättömyytensä kansainvälisestä yhteisöstä ja sen instituutioista. On välttämätöntä, että tämä julkilausuma toteutetaan täysin ja välittömästi.

Vaikka ministeriö tunnustaakin sanktioitten koventumisen, se ei katso niiden riittävän Iranin taivuttamiseksi ydinsuunnitelmansa alistamiseksi kansainväliseen valvontaan. Ministeriö varoittaa, että liitto Iranin äärimmäisen ideologian ja ydinaseitten välillä tulisi merkitsemään katastrofia.

BRASILIA, Turkki ja Libanon pyrkivät estämään sanktioitten hyväksymisen aivan viimeiseen hetkeen saakka todeten, etteivät sanktiot ole tehokas tapa tässä tapauksessa, kuten Brasilian lähettiläs Maria Luiza Ribeiro Viotti sanoi. Hän uskoi niiden aiheuttavan kärsimyksiä Iranin kansalle ja vahingoittavan Turkin ja Brasilian pyrkimyksiä rakentaa sovintoa Iranin kanssa. Keskiviikkona ennen äänestystä USA, Venäjä ja Ranska hylkäsivät Turkin ja Brasilian Iranin kanssa sopiman suunnitelman 1200 kg:n alhaiseen tasoon rikastetun uraanin siirtämiseksi Turkkiin sen jatkorikastamiseksi 20 %:n tasoon.

RANSKAN YK:n lähettiläs Gerard Araud sanoi julkilausuman olevan viesti kansoille, että ne pidättyvät ydinaseitten hankkimisesta.

LIBANON oli ainoa maa, joka äänestyksen yhteydessä mainitsi Israelin väitetyistä ydinaseista sanoen, että Israel on ainoa Lähi Idän maa, joka omistaa ydinaseita. (JP)


3. TIEDUSTELUN ja terrorismin informaatiokeskus (ITIC) julkisti raportin, jossa se paljastaa IHH islamilaisen järjestön noin 40:n jäsenen huolella valmistautuneen väkivaltaiseen väijytykseen IDF.n sotilaitten kanssa turkkilaisella Mavi Marmara aluksella.

Raportin mukaan IHH-jäsenet varustettiin veitsillä, kirveillä ja muilla aseilla, tiedonvälitys-laitteilla käyttäen kännyköitä, he perustivat komentokeskustilan alukseen ja pitivät jatkuvaa yhteyttä Turkin pääministeri Erdoganin kanssa.

IHH osti Mavi Marmara aluksen yhdeltä suurimmista laivayhtiöltä, jonka omistaa Istanbulin kaupunki, jota hallitsee Erdoganin johtama AKP puolue.
ITIC sanoo raporttinsa perustuvan alustaviin lausuntoihin, joita kerättiin laivan matkustajilta Ashdodin satamassa sekä tietoihin, joita pystyttiin purkamaan laivalta löydetyistä ja IDF:n takavarikoimista tietokoneista. Raportissa todetaan myös: IHH:n jäsenet, jotka toimivat selkeästi muotoillun hierarkian mukaan, nousivat laivaan Istanbulin satamassa ilman turva-tarkastusta, muitten matkustajien noustessa laivaan Anatoliassa käyden läpi täyden turvallisuustarkastuksen. Erdogan väitti kaikkien joutuneen turvatarkastukseen.

RAPORTISSA todetaan edelleen, että IHH:n jäsenet saivat kännykkänsä Istanbulin satamassa noustuaan laivaan asettuen yläkannelle. He perustivat komentokeskuksen, josta käsin laivalla ollut IHH johtaja Bylent Yildirim antoi ohjeita miehilleen pari tuntia ennen IDF:n sotilaitten tuloa ja valvoi heidän toimiaan koko operaation aikana. Laivan yläkannelle oli tuotu leikkureita ennen lähtöä, ja miehet aseistettiin puukoilla, kirveillä, metallikaapeleilla ja -putkilla, jakoavaimilla ja muilla aseilla.

MATKUSTAJAT ja IHH:n jäsenet myönsivät haastatteluissa, että IHH järjestöllä ja pääministeri Erdoganilla oli läheiset yhteydet ja että Erdoganin hallitus oli mukana saattueen valmisteluissa. Erdogan antoi luvan lähteä matkaan vaikka kaikille oli selvää, etteivät he pääse Gazan satamaan. Tietokoneesta löydettiin IHH:n lähettämä kirje presidentti Gulille, jossa häntä pyydettiin vaatimaan Israelin pidättämän IHH:n jäsenen Izzat Sahinin vapauttamista, mikä tapahtuikin turkin viranomaisten vaatimuksesta. Sahin pidätettiin 27.05. Länsirannalla epäiltynä varojen lähettämisestä Hamasille Gazaan humanitäärisenä apuna.

RUOTSALAINEN turvallisuusasiantuntija Svante Cornell vakuuttaa, ettei tällainen operaatio olisi voinut tapahtua ilman Turkin hallituksen hyväksymistä ja mukana oloa. Hän selittää, että IHH on malliesimerkki, miten NGO-järjestöjä käytetään hyväksi ulkopolitiikassa. IHH toimi yhdessä Turkin Kansallisen Kehityksen agentuurijärjestön kanssa, joita hallitus käytti avustusten lähettämiseksi Irakin pohjoisosaan vaikutusvallan saamiseksi.

IHH:n syntyhistoria perustuu Orthodox Islamic Milli Görüs liikkeeseen, josta AKP-puolue järjestönä erosi 2001. Erdogan nousi valtaan Turkissa 2002, selittää Cornell ja lisää, että IHH on puhdas islamilainen järjestö, jota epäillään ja on toistuvasti tutkittukin aseitten viemisestä islamilaisille joukoille eri maissa.

Eli Karmon Herzlian vastaterrorismin instituutista vahvistaa, että Turkin AKP-puolue on useissa yhteyksissä toiminut yhteistyössä IHH:n kanssa. (JP Yaakov Lappin)


4. ISRAEL on höllentämässä Gazaan vietävien tavaroitten määrää ja laatua viranomaisten väittäessä, ettei tällä ole yhteyttä äskeiseen yhteenottoon Välimerellä.

Gazaan voidaan viedä entistä enemmän kevyitä elintarpeita (välipaloja), juomia, mausteita ja partavaahtoa. Viranomaiset vakuuttavat, että uusien artikkeleitten sisällyttäminen sallittuihin tarvikkeisiin liittyy politiikkaan, jonka mukaisesti valvontaa lievennetään asteittain.

Politiikan tarkoituksena on estää aseitten ja rakettien valmistamiseen sekä bunkkereitten rakentamiseen soveltuvien tavaroitten kuljettaminen Gazaan, viranomaiset selvittävät vakuuttaen, että valvottu osittainen saarto Gazan ympärillä on täysin laillinen ja käytännön sanelema.

Hallituksen asettama koordinaattori kenraalimajuri Eitan Dangot painottaa, että suurempien tavaramäärien salliminen Gazaan on hänen toimintansa tarkoituksena ja että hän pyrkii toimimaan yhteistyössä kansainvälisten järjestöjen kanssa Gazassa.

ON SYYTÄ MUISTAA, että Gazan saarto tuli voimaan sen jälkeen, kun Hamasin johtama kommando-operaatio surmasi muutaman IDF:n sotilaan ja otti panttivangikseen Gilad Shalitin ja että hänen vapauttamisensa Hamasin vankeudesta epäinhimillisissä olosuhteissa on avaimena saarron lopettamiseen. Kuten voi arvata, JP:n vasemmistolaiset kolumnistit vähättelevät hallituksen toimia väittäen, että tavoite on vielä kaukana. (JP)


4. UUTISOTSIKOITA

- IDF suunnittelee siirtävänsä enemmän turvallisuusvastuuta Juudeassa ja Samariassa PA:n poliisijoukoille Jeninin antaman esikuvan mukaan, jota PA:n joukot valvovat joskin IDF pitää oikeuden halutessaan tehdä siellä etsintöjä.

USA:n asettama koordinaattori kenraaliluutnantti Keith Dayton siirtyy syksyllä toisiin tehtäviin. Hänen kouluttamansa poliisit valvovat jo useissa kaupungeissa kuten Jeriko, Nablus, Jenin ja Hebron yhdessä 7 aluepataljoonan kanssa. Ensi vuonna viisi uutta pataljoonaa on suorittanut koulutusjaksonsa. PA suunnittelee siinä vaiheessa hajottavansa aluepataljoonat ja yhdistävänsä Daytonin johtamat vajaan 1000 miehen pataljoonat yhdeksi armeijaksi, jossa on noin 10 000 miestä. (JP)

- Pääministeri ilmoitti, ettei hän halunnut muodostaa Freedom flotillan tutkimus-komiteaa ennen YK:n äänestystä Iranista. Hän painottaa, että komitean tulee tutkia väkivaltaan johtaneen operaation IHH-järjestön taustahenkilöitä ja heidän yhteyksiään, mutta hän ei halua, että sotilaita grillataan sen yhteydessä. (JP)

- Kongressin edustaja Floridasta Ron Klein vaatii, että USA:n tulee määritellä IHH järjestö terroriryhmäksi. (JP)

- Espanjan lähetystö Tel Avivissa vakuuttaa, että Espanja on turvallinen maa vierailla siitä huolimatta, että palestiinalaismieliset huligaanit pahoinpitelivät kaksi päivää sitten israelilaista liikemiestä ja hänen ystäväänsä Madridissa. (JP)

- USA:n talouden alamäki on antamassa vauhtia Amerikan juutalaisille alkaa vakavasti harkita muuttoa Israeliin. Tätä tukevat vahvistuvat talousennustukset, että talous ei suinkaan ole ohittanut pahinta kauttaan, vaan odottaa vain tuloaan. (JP)

- Peres tervehti Daejonissa Etelä-Koreassa Hugo-robottia, joka ojensi hänelle kukkia. Peres piti räävittömänä vastaanottoa, jolla Ahmadinejadia juhlittiin Istanbulissa. Iranin ulkoministeri Mottaki joutui munasateeseen Dublinissa. Hänen henkivartijansa pahoinpitelivät useita ihmisiä ja suojasivat Mottakia sateensuojilla. (JP)

- Obama lupasi Abbasille 400 miljoonaa USD ja vakuutti hänelle, että Gazan tilanne on kestämätön. Hänen kerrotaan antaneen Abbasille useita vakuutuksia, joilla Israelia painostetaan entistä suurempiin myönnytyksiin. (JP)

- Turistien määrä Israelissa kasvaa. Vuoden alusta 1.4 miljoonaa turistia vieraili Israelissa, ja toukokuu oli ennätyskuukausi, 309.000 turistia tuli maahan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137979

- Bidenin Egyptin vierailun tuloksena USA:n teknikot, jotka rakentavat teräsmuuria Gazan ja Egyptin rajalle, poistuivat. Toiseksi USA lupaa vääntää Netanyahun kättä Erdogania kosiskellessaan, kertoo debkafile. USA, Ranska ja Englanti harjoittelevat pommituslentoja YK:n vesitetyn Iranin sanktioitten vuoksi. http://www.debka.com/article/8844/

* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron