Kaappaus merellä, jatkoa. Osa II, Pekka Sartola

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Kaappaus merellä, jatkoa. Osa II, Pekka Sartola

ViestiKirjoittaja pike464 » Su 13 Kesä, 2010 1:38

http://www.ajanteos.com/kolumni.htm

Kaappaus merellä, jatkoa. Osa II

11.6.2010


Viikko sitten julkaistu kolumni perustui luonnollisesti vain niihin tietoihin jotka oli saatu Gazan tapausta seuraavina parina päivänä ja siinä ei siten voinut olla vielä kovinkaan yksityiskohtaisia tietoja tapauksen eri vaiheista. Maailman media ja eri kansainväliset järjestöt ja useiden maiden parlamentit ovat ehtineet tehdä jo varsin pitkälle meneviä johtopäätöksi ja laatineet niiden pohjalta ultimaatumeita, päätöslauselmia ja toimintaohjeita niin YK:lle kuin muillekin organisaatioille. Näyttää kuitenkin siltä että vanha totuus osuu jälleen kerran enemmän kuin oikeaan - joukossa tyhmyys tiivistyy. Kolumnisti ei tietenkään väitä omaavansa kaikkea tietoa, totuutta ja oikeaa analyysia tapahtumaketjun kaikista vaiheista, siltä osin on vielä jäljellä "musta aukko" joka valkenee vasta kun kaikki tutkimukset on saatettu puolueettomasti ja asiallisesti loppuun. Tällaista ajattelu- ja toimintamallia uskallan suositella heillekin jotka mielestään ovat asioista niin hyvin perillä että ovat tehneet jo lopulliset johtopäätöksensä. Yleensä niiden linja noudattelee samaa kaavaa, joitakin otsakkeita: Israel on asetettava boikottiin, - juutalaiset takaisin Auschwitziin, - painukoot helvettiin Gazasta (siellä ei muuten ole ollut ainuttakaan juutalaista lähes viiteen vuoteen), - ennenkin on osattu käyttää kemikaaleja juutalaiskysymyksen ratkaisemiseksi, - Gazan saarto lopetettava, - kansainvälinen tutkimus sallittava, - inhimillinen kurjuus Gazasta saatava loppumaan jne.

Gazan saarron toinen toimeenpaneva osapuoli Egypti noudatti kehotuksia ja avasi Rafahin portit gazalaisille ja samalla tietysti Hamasille joka käytti siekailematta tilaisuutta hyväkseen ja alueelle on virrannut runsain määrin sitä tavaraa jota Israel on yrittänyt jo vuosikaudet estää. No, Egypti on islamilainen valtio, Muslimiveljeskunta joka on Hamasin ideologinen ja osaltaan myös sitä finansioiva isähahmo pitää päämajaansa juuri Egyptissä ja osallistuu myös maan poliittiseen elämään, siltä osin muslimi on lähempänä toista muslimia. Mutta koska maailmalla ja myös maamme eduskunnassa näyttää esiintyvän laajaa tietämättömyyttä tai välinpitämättömyyttä tai edes haluakaan ymmärtää Lähi-Idän ongelmien todellista taustaa niin katsotaan hieman tarkemmin järjestöä nimeltä Hamas ja sen yleviä tavoitteita heidän oman peruskirjansa (netissä Hamas charter) valossa. Koko laitos käsittää viisi suurta lukuosaa joissa yhteensä 36 eri artiklaa, seuraavassa vain tiivistelmiä muutamista oleellisimmista.

Israel nousee ja tulee säilymään vain niin kauan kunnes islam tuhoaa sen kuten on tuhonnut sen edeltäjätkin.

Islamilainen Vastarintaliike (Hamas) ammentaa ohjeistuksensa islamista.

Koska liike hyväksyy islamin elämäntavakseen, sen aikajana ulottuu ajassa taaksepäin aina islamilaisen sanoman ja oikeamieliseen kantaisän syntymään saakka. Liikkeen lopullinen päämäärä on islam, sen malli on Profeetta (Muhammad), ja Koraani on sen perustuslaki.

Hamas on linkki Pyhän sodan ketjussa vastustamassa sionistista maahantunkeutujaa .

Hamas katsoo eteenpäin toimiakseen Allahin lupauksien työkaluna. Profeettamme, rukous ja rauha olkoon hänen yllään, sanoi: Aika (tarkoittaa tuomiopäivää) ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan ja tappavat heidät; kunnes juutalaiset piiloutuvat kivien ja puiden taakse jotka huutavat: Oi muslimi, takanani on juutalainen piilossa, tule ja tapa hänet.

Islamilainen Vastarintaliike uskoo että Palestiinan maa on ollut islamilainen - waqf-maa läpi sukupolvien ja aina ylösnousemuksen päivään saakka. Kukaan ei voi kieltäytyä tunnustamasta sitä tai hyljätä sitä.

Palestiinan ongelmaan ei ole olemassa ratkaisua muun kuin Pyhän sodan kautta. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat ajan hukkaa ja harjoittavat turhanpäiväisyyteen.

Vapautuksen ongelma liittyy kolmeen ympyrään; Palestiina, arabit ja islam.

Kuten tarkkaavainen lukija havaitsee niin uskonto nimeltä islam hallitsee täysin peruskirjan sisältöä, laajemmin katsoen se myös ohjeistaa Hamasia toimimaan uskontonsa vaatimalla tavalla. Koko peruskirja kaikkine lukukappaleineen noudattaa samaa linjaa, islam ylitse muiden ja kaiken. Teksti ei ole suinkaan miltään keskiajalta vaan alle 20 vuotta vanhaa julkilausumaa joka velvoittaa sanomansa mukaan jokaista muslimia. Miten länsimainen poliittinen ajattelumalli voi jättää tällaisen huomioimatta tai laittaa sen vain uskonnollisen retoriikan piikkiin? Sen vielä voisi jotenkin ymmärtää että maallistunut ajattelija, jolle uskonto on vain mitään sanomaton ja merkityksetön elementti muiden joukossa voisi ajatella näin. Mutta kun länsimainen kristillisyyskin kieltäytyy tunnustamasta tosiasioita joita Hamas ja islamilainen maailma pitävät itsestään selvyyksinä niin olemme humaanisuuden nimissä ajautumassa kristillisen kirkkolaivamme kanssa pahasti ja peruuttamattomasti karille.


Gazan tilanne.
Alueella on siis inhimillinen hätä, kriisí ja puute kaikesta, siksi saarto on murrettava ja alueen asukkaita autettava. Näin siis kuulemme väitettävän. Katsotaanpa hieman lukuja, numeroita ja tilastoja.

Israel kuljettaa ja sallii kuljetettavan alueelle 100-120 rekkalastillista tavaraa joka viikko. UNRWA sekä Punainen Risti ilmoittavat että varastot ovat täynnä, lisää on vaikea varastoida. Koko laivasaattueen (7 alusta) yhteenlaskettu tonnistomäärä mahtui 25 rekkakuormaan. Hamas ei suostunut ottamaan niitä vastaan koska ne ovat tahrattu marttyyrien verellä. Israel on toimittanut pelkästään lääke- ja sairaalatarvikkeita Gazaan 1200 tonnia, siis 60 rekkalastillista pelkästään viimeisten 2 kk:n aikana. Niistä ei ole saatu maksua, aivan kuten Hamas ei maksa Israelille penniäkään sähköstä tai vedestä joihin se on saanut kansainvälistä avustusta korvamerkittynä rahana. Rahat on käytetty aseiden ja ammusten hankkimiseen salakuljetusreittejä myöden Siinain puolelta.

Kaikki avustustarvikkeet joita UNRWA ja PR toimittavat kulkevat Hamasin varastoihin ja valtaosa niistä myydään mustassa pörssissä vain murto-osan päätyessä heille joille ne ovat alunperin tarkoitetutkin ja lahjoitetut. Sementti ja rakennustarvikkeet päätyvät poikkeuksetta Hamasille joka rakentaa niiden avulla bunkkereita ja sotilaskäyttöön tarkoitettuja asemia. On täysin turha väittää että Gazassa olisi sellainen kriisi, pula tarvikkeista ja ruoasta jota Hamas ei voisi näiden kansainvälisten kanavien avulla ja välityksellä poistaa. Palestiinalaiset myöntävät tämän itsekin, useat PLO:n virkailijoidenkin lausunnot vahvistavat tämän olevan totta, siellä missä nämä ongelmat ovat tosiasia, siellä niistä tiedetään. Länsimaissa mennään ennemmin kuin pässi narussa mielikuvien perässä ja luullaan tietävän jotakin kun pitäisi olla objektiivinen ja tulisi myöntää vain olettavan asioiden olevan jollain tavoin.

Miksi saarto pitää purkaa?
Merisaarto on kansainvälinen sotatoimi, viittasin siihen jo edellisessä kolumnissa. Kun meidän eduskunnassamme viikko sitten vaahdottiin sydäntä särkevin voivotuksin saarron purkamisen ehdottomasta välttämättömyydestä niin voivottelijoiden tulisi suunnata ponnistelunsa aivan toiseen suuntaan kuin Israeliin. USA:n, YK:n, EU:n ja Venäjän muodostaman "kvartetin" nimellä kulkeva ryhmittymä laati jo vuosia sitten tavoitteet Gazan saarron purkamiseksi, samalla asetettiin myös ehdot jotka Hamasin on täytettävä jotta Israel puolestaan velvoitettaisiin purkamaan saarto ja avaamaan rajat. Ehdot ovat mm seuraavat:

1. Hamasin on tunnustettava Israelin oikeus olla olemassa juutalaisvaltiona sillä paikalla jossa se nytkin on.

2. Hamasin on lopetettava aseellinen vastarinta, itsemurhaiskut ja kaikenlainen terroritoiminta.

3. Hamasin on tunnustettava ne sopimukset joita Israel ja PLO tai PA ovat vuosien aikana tehneet, koskien sekä Länsirantaa, Gazaa ja Jerusalemia.

Miten näihin on vastattu?
1. Hamas ei tule milloinkaan tunnustamaan Israelia.
2. Hamas ei lopeta milloinkaan Pyhää sotaa sionistista miehittäjää vastaan.
3. Hamas ei tunnusta milloinkaan sopimuksia joita on tehty sionistien kanssa.

Kaikki nämä argumentit löytyvät heidän peruskirjastaan, niistä ei ole luovuttu eikä tulla milloinkaan luopumaan. Jos ja kun rauha sekä saarron purkaminen voitaisiin saavuttaa pelkästään näiden rauhanomaisten keinojen avulla niin miksi poliitikot ja eri kansalaisjärjestöt länsimaissa vaativat Israelia purkamaan saarron ja antamaan vapaat kädet ryhmälle jonka tavoite on vain ja ainoastaan Israelin tuhoaminen tavalla tai toisella eivätkä esitä sille osapuolelle minkäänlaisia vaatimuksia.

Vaaditaan kansainvälistä tutkimusta mitä Mavi Marmara aluksella todella tapahtui ja missä järjestyksessä ampumiset alkoivat. Vaaditaan Israelia hyväksymään YK:n Ihmisoikeusjärjestön työryhmä osallistumaan tutkimuksiin ja sen pohjalta tehtyyn päätöksen tekoon. Israel ilmoittaa tekevänsä ensin oman perusteellisen selvityksensä ja kronologian sekunti sekunnilta mitä aluksella tapahtui ja kutsuvansa tarkkailijaksi edustajan USA.sta ja jostain puolueettomasta valtiosta. Miksi sitten YK ei kiinnosta Israelia? Ehkä siksi että YK:n kyseisessä komiteassa istuu mm Kuuba, Pakistan ja Iran, jos joku kuvittelee vakavissaan näiltä mailta heruvan edes asiallista huomiota tapahtumien kulkuun niin hän lukeutuu todella optimistien ehdottomaan eliittiin.

Miten tästä eteenpäin?
Useat valtiot ovat ilmoittaneet lähettävänsä uusia laivasaattueita vapauttamaan Gaza saarrosta. Kaiken edellä olevan ja myös kaikkien hyvin tiedossa olevien faktojen valossa kyse ei mitenkään voi olla Gazan asukkaiden auttaminen vaan Israelin vastustaminen ja samalla sitä vastustavien islamilaisten voimien tukeminen. Miten Israel sitten tulee suhtautumaan näihin "avustus saattueisiin" sen aika näyttää, itse arvelisin heidän noudattavan aikaisempaa linjaa mutta pitävän huolta myös siitä että eivät enää aja miinaan.

Iran.
Kyse ei ole pelkästään saarron murtaminen, jos Iran esimerkiksi lähettää aluksia Gazaan ja niiden turvaksi sota-aluksia kuten he ovat uhanneet merkitsee se avointa sodanjulistusta. Ahmadinejad on uhonnut antavansa sionisteille sellaisen opetuksen että he tulevat sen muistamaan, lopputulos saattaa kuitenkin olla päinvastainen kuin Ahmadinejad kuvittelee tai toivoo.

Libanon.
Free Palestiina Organisation - Vapaa Palestiina organisaatio sekä Reporters Without Borders - reportterit Ilman Rajoja järjestöt ilmoittivat myös osallistuvansa Gazan saarron purkamiseen lähettämällä avustuslaivan jonka mukana on 50 reportteria ja 25 Eurooppalaista Palestiina- aktivistia, mukana seuraa myös muutamia EU parlamentin jäseniä.

Sudan.
Maassa toimiva järjestö nimeltä Palestine Aid Committee - Palestiinan Apukomitea on mukana ja provosoitunut toimittamaan Gazaan lääkkeitä ja sairaalatarvikkeita. Kumpiakin siellä on jo ennestään riittämiin joten kyse on selvästi saarron murtamisyrityksestä ja Israelin saattamisesta ikävään valoon mikäli he estävät yrityksen.

Kansainväliset järjestöt.
International Free_Palestiina Organisation (Kansainvälinen Vapaa Palestiina Järjestö) on kumppaneineen: Viva Palestiina (Eläköön Palestiina), ECESG - European Campaign to End Siege of Gaza (Eurooppalainen Kampanja Gazan Saarron Lopettamiseksi) lupautunut kokoamaan useita eri aluksia ja suuntaamaan ne Gazaan. Mitä näillä kaikilla sitten kuvitellaan saavutettavan näyttää olevan täysin sokean ajattelumallin ulkopuolella, tarkastelen pahinta mahdollista asetelmaa kolumnin lopulla.

Turkki.
Siinä paha missä mainitaan. Pääministeri Erdogan joka on henkilökohtaisesti vastuussa ensimmäisen laivasaattueen organisoimisesta sekä aktiiviterroristien pääsystä alukseen ilman henkilöpapereita ilmoitti olevansa valmis lähtemään mukaan seuraavalla avustusalukselle. Hän uhkasi myös sota-alustensa turvaavan perille menon, toisin sanoen haastaa Israelin avoimeen konfliktiin ja uhmaa kaikkia kansainvälisiä sopimuksia säilyttääkseen kasvonsa. Erdogan leikkii tulella. Turkki on sekulaari islamilainen valtio jossa maan armeijalla on edelleen erittäin vankka ote kaikkeen mitä tapahtuu ja viimeisin niistä olisi myös USA:n uhmaaminen Nato yhteyksien kautta. Turkki tarvitsee Natoa, Nato ei välttämättä tarvitse Turkkia sillä Nato on kosiskellut Israelia jo pitkään liittymään organisaatioon ja mikäli maat ajautuvat avoimeen konfliktiin, jopa aseelliseen yhteenottoon niin USA:n kuudes laivasto Välimerellä tuskin jää seuraamaan sitä sivusta vaan peliin puututaan. Todennäköisimmin jo ennalta ja diplomaattisella tasolla. Mutta asetelmat kovenevat koko ajan, syynä ei ole Gazan tilanne, sen jokainen joka vain haluaa myös ymmärtää. Kyse on paljon suuremmasta ja vakavammasta pelistä, islam vastaan juutalaisuus, islam vastaan länsimainen kristillisyys. Nämä ovat ne todelliset taustat, viitekehykset joiden pohjalta tapahtumat vain eskaloituvat näkyviin tuloksiin. Nyt jos milloinkaan jokaisen kristityn tulisi valita puolensa, kenen joukossa seisot.

Saarto poistetaan, entä sitten?
Oletetaan että kansainvälisen painostuksen seurauksena Gazan merisaarto lopetetaan ja sinne saa tulla aluksia vapaasti kaikista satamista. Tuoda vapaasti kaikkea mitä Hamas haluaa, mitä gazalaiset haluavat ja mitä Israel tuskin haluaa. Muutaman kuukauden kuluessa Hamas on siten saanut aseita, uusia ohjuksia, raketteja, it- ja panssarintorjuntakalustoa, miinoja, ja kaikkea mitä se tarvitsee sotilaallisen infrastruktuurinsa rakentamiseksi. Tavoitteethan ovat kirjattu Hamasin peruskirjaan.

Noin vuoden kuluessa saarron purkamisesta Hamas on saanut koulutettua Iranin, Hizbollahin, Turkin ja Syyrian tuella aseistetun joukon joka on valmis asettumaan yhteenottoon Israelin kanssa. Tämä asetelma lienee hyvin looginen.

Uskoen vakaasti kansainvälisten voimien olevan edelleenkin tukenaan, Hamas aloittaa takuuvarmasti rakettien ampumisen Israelin puolelle. Tällä hetkellä niiden jo tunnettujen ja Hamasin hallussa olevien rakettien ja ohjusten kantosäteen piirissä asuu noin miljoona ihmistä, joukossa tietysti myös palestiinalaisia. Vuoden parin kuluttua lukumäärä on noussut kaksinkertaiseksi kun ohjusten avulla saavutetaan Israelin tiheään asutut seudut. Samaan aikaan ja samoin välinein myös pohjoinen Hizbollah varustautuu, tosin se on jo Syyrian tuella saavuttanut asteen jonne Hamasilla on vielä matkaa.Mitä tekee Israel?
Ei tule istumaan kädet ristissä toivoen että ohjukset eivät osuisi kohteisiinsa, he tulevat vastaamaan tuleen. Huolimatta kansainvälisestä painostuksesta Israel ei tule suostumaan siihen että heitä ammutaan joka puolelta vaan vastaa tuleen ja huomioiden heidän armeijansa tehokkuuden he tulevat myös voittamaan senkin taistelun. Jos Operaatio Cast Lead - Valettu Lyijy talvella 2009 surmasi 1300 ihmistä niin tulevassa yhteenotossa luku saattaa kymmenkertaistua. Kummankin terrorijärjestön, niin Hamasin kuin Hizbollahinkin peruskirjoissa määritellään samat tavoitteet juutalaisvaltiota kohtaan. En ole oraakkeli enkä ennustaja, perustan vain arvioni niihin tosiseikkoihin jotka ovat käytettävissä, toivoisin olevani väärässä mutta kaiken valossa mitä alueella on jo tapahtunut, mitä alueen toimijat suunnittelevat ja toivovat ja mihin Israelin on pakko reagoida, tulos saattaa olla edellä kuvatun kaltainen tai sitten vieläkin pahempi. Nyt jos koskaan olisi päättäjien herättävä tunnistamaan tilanteet niiden oikeassa valossa ja toimittava sen mukaan. Tätäkö kaikki Gazan saarron purkamista ajavat voimat todella haluavat? Jos eivät ehkä tietoisesti haluakaan niin toden näköisesti saavat mitä ovat tilanneet.

Mitä Mavi Marmara aluksella tapahtuneisiin ampumisiin ja niiden selvittämiseen tulee niin palaan asiaan kunhan riittävästi oikeaa informaatiota on saatavilla.

Pekka Sartola
"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1058
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron