TUOREET UUTISET SUORAAN ISRAELISTA TORSTAINA 17.06.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET UUTISET SUORAAN ISRAELISTA TORSTAINA 17.06.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 17 Kesä, 2010 14:30


TUOREITA UUTISIA SUORAAN ISRAELISTA TORSTAINA 17.06.101. TULE sellaisena kuin olet, houkuttelee Fatahin korkea viranomainen Nabil Shaath toista palestiinalaista ajattelua tunnustavaa haaraa, joka ei ole vielä osannut tehdä päätöstään hyväksyäkö kosinta vai ei ja vilkuilee muihinkin mahdollisuuksiin.

SHAATH esittää kosintansa poliittisin termein kerrottuna vastatessaan toimittajan esittämään kysymykseen väitteistä, että PA vaatii Hamasia tunnustamaan Israelin ehtona sovinnolle puolueitten välillä tähän tapaan: Se ei ole ollenkaan totta. Emme koskaan ole pyytäneet, että Hamas tunnustaa Israelin oikeuden olemassaoloon. Emmekä ole vaatineet, että he hyväksyvät kvartetin (USA, Venäjä YK ja EU) asettamat ehdot.

Kuten valistunut lukija varmaan muistaa ja tiedostaa, kvartetti on toistuvasti vaatinut, että mikä tahansa palestiinalainen hallitus luopuu väkivallasta, tunnustaa Israelin oikeuden olla olemassa ja kunnioittaa aiemmin Israelin ja PLO:n välillä tehtyjä sopimuksia, ehtona länsivaltojen avustusten saamiseksi. Tähän voisi lisätä, että Obaman lupaamat 400 miljoonaa USD käytettäviksi Gazassa sotivat tätä vaatimusta vastaan.

SHAATH kertoi jordanialaiselle lehdelle Ad-Dustour antamassa haastattelussa, että PA vaatii vain sitä, että Hamas sallii PLO:n hoitaa rauhankeskustelut Israelin kanssa.

Haluamme esitetyn yhteishallituksen pitäytyvän PLO:n poliittiseen ohjelmaan, kuten Ismail Haniyehin johtama hallitus oli. PLO tulee käymään rauhankeskustelut Israelin kanssa. Vain tätä me pyydämme Hamasilta, hän selvitteli. Hän vaati, että kvartetti pudottaa kolmen kohdan vaatimuksensa, sillä jokainen arabimaa, joka ei tunnusta Israelia, kuitenkin tukee arabisuunnitelmaa, hän selitti jatkaen: Arabisuunnitelman ja tulitauon hyväksyminen ovat siten riittäviä.

SHAATH myönsi, että Hamasin johto Gazassa ja Damaskoksessa edustavat erilaista poliittista kantaa, mutta suuresta käsityserosta huolimatta hän sanoi olevansa optimistinen ja uskoi olevan mahdollista murtaa Gazan saarto ja saavuttaa Palestiinan yhtenäisyys.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=1786892. ISRAELIN merivoimat valmistautuvat sydän kylmänä tietoihin, että Gazaan tulee ensi viikon aikana pyrkimään useita laivasaattueita. Iranin lupaamat kaksi alusta lienevät jo matkalla, toinen Turkin kautta joko varusteiden tai rauhanaktivistien lisäämiseksi alukseen, toinen seilannee sinne suoraan. Keitä niiden henkilökuntaan ja matkustajiin kuuluu, on epäselvää, mutta Ahmadinejad sanoi, että Iran antaa Israelille opetuksen.

Tästä voisi päätellä, että tuskinpa he liikkuvat ruusuin ja ilmapalloin varustettuina. Aiemmin ilmoitettiin kolmannesta laivasta, joka olisi varustettu sairaalatarvikkeilla ja hoitohenkilökunnalla. Kansainvälinen Punainen Risti ilmoitti, ettei se ole osallisena Iranin Punaisen kuunsirpin suunnitelmissa varustaa oma laiva Gazan saarron murtamiseksi.

ENITEN Israelin merivoimia huolettaa Libanonissa kehitteillä olevat suunnitelmat nopeitten pienalusten lähettämiseksi Gazaan. Koska merimatka Libanonin rannikolta Gazaan on lyhyt, tällaiset alukset voivat päästä valvonnan ohi huomaamatta, varsinkin, jos niitä lähetetään useampia samaan aikaan. IDF:n upseeri selittää, että tämän vuoksi merivoimien tulee olla jatkuvassa hälytysvalmiudessa.

Toiseksi hän kaavaili, että alukset pyritään pysäyttämään avomerellä Gazan aluevesien ulkopuolella. IDF käytti tätä cast lead operaation aikana pysäyttäessään Iranilaisen aluksen tunkeutumatta siihen ja pakottaen aluksen kääntymään pois. Jos tämä ei toteudu, merivoimilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin miehittää alukset, jotka kieltäytyvät tottelemasta annettuja käskyjä. Jos iranilaisissa laivoissa on vallankumous-armeijan sotilaita, yhteenotosta voi tulla verinen.

TURKKILAISEN IHH-järjestön johtaja Bulent Yildirim, joka oli mukana Turkin varustamassa freedom flotillassa, ilmoitti keskiviikkona, että IHH lähettää kuusi uutta alusta Gazaan heinäkuussa. Hän kertoi, että joitain surmansa saaneitten perheitten jäseniä ilmoittautui mukaan uuteen laivasaattueeseen. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1786943. GAZAN avustuslaivojen lähettäminen mukamas saarron murtamista varten uhkaa kehittyä entistä vaarallisemmaksi USA:n valmistautuessa mahdolliseen Israelin sekä Turkin ja Iranin merivoimien alusten välisiin yhteenottoihin Välimerellä.

Iranin parlamentin puhemies Ali Larijani ilmoitti äskettäin, että Iranin merivoimat tulevat puuttumaan mihin tahansa sen lähettämiä avustuslaivoja vastaan tehtyihin toimiin sekä Persianlahdella että Välimerellä. Hän puhui sotilaallisista vastatoimista yksilöimättä tarkemmin, millaisista sotilastoimista on kysymys. Iranin sukellusveneet ovat levittäytyneet Persianlahden ulkopuolelle ainakin Punaiselle Merelle.

USA:n merivoimat päättivät pitää USS Harry S Truman lentotulialuksensa saattueineen Välimerellä mahdollisten väkivaltaisuuksien varalta. Aluksella on käytössään 60 hävittäjää ja 6000 merisotilasta, kuten Debkafile kertoo artikkelissaan.

ISRAELIN ulkoministeriö ilmoitti äskettäin, ettei Israel enää pidä Gazan saartoa murtavia aluksia avustussaattueina, vaan olettaa niiden kuljettavan kiellettyjä tarvikkeita ja materiaaleja sekä potentiaalisia terroristeja. Merivoimien erityisyksikön Shayetet 13 sotilaat eivät pyri enää valtamaan aluksia väripanoksin aseistautuneina, kuten Mavi Marmaran tapauksessa.
http://www.debka.com/article/8852/


4. BULGARIAN pääministeri Boyko Borisov soitti eilen Netanyahulle kysellen, koska Israel palauttaa Mavi Marmara-alukselta useilta bulgarialaisilta matkustajilta takavarikoidut henkilökohtaiset varusteet, kamerat ja tietokoneet. Asia tuli esille ulkoministeriön pääsihteerin Yossi Galin ulkomaisille lähettiläille pitämän tilaisuuden aikana, jossa Gal pyrki selvittämään kuulijoille avustussaattueen todellista luonnetta. Hän lupasi Bulgarian lähettilään kysymykseen henkilökohtaisten tavaroitten palauttamisesta vastatessaan, että asiaa tutkitaan, mutta ei antanut aikataulua.

Gal pyysi lähettiläitä varoittamaan kotimaittensa johtajia, etteivät he sallisi kansalaistensa osallistua tällaisiin operaatioihin, joissa viattomalta näyttävän julkisivun takana luuraa vaarallisia terroristeja ja väkivaltaisia aineksia, vaarantaen kansalaistensa turvallisuuden.
PÄÄMINISTERIN kanslia julkisti eilen Libanonissa suunnitteilla olevan avustuslaivueen taustahenkilöitä ja yhteisöjä.

Yksi aluksista on tarkoitus täyttää naisilla. Tämän suunnitelman takana on Samar Alhaj, Libanonin turvallisuuspalvelun virkailijan vaimo. Virkailija vietti neljä vuotta vankilassa tuomittuna osallisuudesta Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhaan.
Alhaj tapasi vaimonsa kanssa Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin 22.05.10. Mitä he siellä sopivat ei ole tiedossa, mutta ehkäpä siinä sovittiin yhteistyöstä nais-flotillan suhteen.

ALHAJ kertoi äskeisessä haastattelussa, ettei Hizbullah osallistu avustuslaivueeseen, mutta että laivaan tulevat matkustavat ovat kaikkia Libanonin kansakerroksia edustavia naisia, joita yhdistää sammumaton viha Israelia kohtaan.

Israelilaisten tietojen mukaan 30 naista viidestäkymmenestä ovat libanonilaisia, kolme kuwaitilaista, lopuista ei ole tietoa.
Jos IDF yrittää miehittää tämän aluksen, onkohan odotettavissa kauheita lähitaisteluja, kuten Tuntemattomassa Sotilaassa yksi sotilas kuvasi Venäjän naissotilaita rintamalla.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1786955. UUTISOTSIKOITA


- Poliisi pelkää haredi-väestön massamielenosoituksen muuttuvan väkivaltaiseksi. Haredi-väki on sotajalalla monestakin syystä. Yksi on Jaffassa meneillään olevat arkeologiset kaivaukset, joitten yhteydessä löydettiin muinoin kuolleitten luita. Ajankohtaisempi syy on Emmanuelin haredi-väestön kieltäytyminen lähettämästä tyttäriään Beit Yacov-kouluun, koska se ei heidän mielestään täytä halachan vaatimuksia.

Kaikkiaan 43 pariskuntaa odottaa korkeimman oikeuden päätöksen mukainen vankilatuomio. Massiivinen mielenosoitus alkaa tänään 13.30, jota johtavat sekä hassidic- että liettualaisrabbit. Ashkenazi haredi-rabbi Yosef Shalom Elyashiv sanoo myös osallistuvansa tilaisuuteen. Hän kehotti kaikkia yeshiva- ja kollel-opiskelijoita tulemaan mukaan, mitä myös pidetään harvinaisena opiskelun keskeyttämisenä. Vankilaan määrättyjen pariskuntien miehet viedään Mashiyahun vankilaan, naiset Neveh Tirza vankilaan osallistuttuaan mielenosoitukseen.

Koko kärhämän taustalla on haredi-väestön vaatimus tyttöjen ja poikien erottamisesta eri luokkiin, mikä on vastoin maan lakeja. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=178692

- Terkelin johtama tutkimuskomitea ei näytä tyydyttävän YK:n pääsihteerin vaatimuksia oman komitean muodostamiseksi avustussaattueen väkivaltaiseksi muuttuneen keskeyttämisen tutkimiseksi. (JP)

- EU:n viranomaiset vihjaavat, että YK:n asettamien Iranin vastaisten sanktioitten koventaminen joutui vastatuuleen freedom-flotillan välikohtauksen vuoksi. Yhtenä aiheena oli Iranin öljyn EU-maitten toimitusten siirtäminen tulevaisuuteen; toisena Iranin pankki- ja liikepalvelujen kieltäminen länsimaissa. Kolmantena mainitaan vallankumouskaartin tilien jäädyttäminen ja Iranin laivausyhtiön IRISIL toiminnan kieltäminen EU-maissa.
Myös USA harkitsee omia kovennettuja sanktioitaan Irania vastaan. http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=178688

Turkin jouduttua mustalle listalle potentiaalisena ja suosittuna lomakohteena on inspiroinut turismiministeriön laatimaan listaa houkuttelevista kotimaisista lomakohteista. Egyptin Siinai on vaarallisena myös boikotissa. (JP)

- Palestiinalaisten enemmistö, 63 %, vastustaa PA:n julistamaa kieltoa työskennellä juutalaisyhteisöissä Juudeassa ja Samariassa. Gallup tutki myös johtajien suosiota. Fayed vastaan Abbas 19 %-34 %; Fayad vastaan Haniyeh 36% 32 %. Haniyeh vastaan Abbas 39 % 54 %. Fatah saisi parlamenttivaaleissa 45 %, Hamas 26 %. Turkkia piti 43 % parhaana tukijana, Egyptiä vain 13 % Länsirannalla suoritetun kyselyn mukaan. (JP)

- USA:n presbyteerikirkko kokoontuu keskustelemaan, miten Israel orjuuttaa palestiinalaisia varastettuaan heidän maansa ja alistettuaan heidät työorjuuteen. Ennen 1967 sotaa ei ollut PLO:ta, ei terroristeja, ei fedeyeen, mutta sitten tulivat eurooppalaiset siirtolaiset. Kaikki alkoi 1948 nagballa, Israelin itsenäisyydellä, mitä seurasi laiton Länsirannan miehitys. Näiden valheellisten ja vääristeltyjen teemojen pohjalta kristillinen kirkkolaitos aikoo muotoilla uuden politiikkansa Israelia kohtaan. Kirkko sanoo kannattavansa rauhaa, mutta sen ajama rauha on pakkorauha Israelille unohtaen kokonaan, että kirkon opin tulisi pohjautua Raamattuun eikä propagandaan. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists ... ?id=178658

- Syyrian presidentti Bashar Assad kertoi haastattelijalle, että Israelia johtaa pyromaaninen hallitus, jonka kanssa on mahdoton tehdä rauhaa. Hän sanoi pelkäävänsä, että flotilla-välikohtaukset Välimerellä voivat johtaa sotaan.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... r-1.296723* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron