Israel-raportti 17. kesäkuuta 2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israel-raportti 17. kesäkuuta 2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 17 Kesä, 2010 22:42


Israel-raportti 17. kesäkuuta 2010
TÄMÄN VIIKON UUTISIA:

» 1. PALESTIINALAISHALLINNON VIRKAMIES SANOO GAZA-LAIVUEEN VAHVISTANEEN HAMASIA

» 2. BARAK VAATII ROHKEITA ALOITTEITA TAI MUUTEN

» 3. GILAD SHALITIN VANHEMMAT TEHOSTAVAT KAMPANJAA POIKANSA PUOLESTA

» 4. LYHYESTI

» 5. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: HEINÄKUU 1937

* * * * * * * * * * * *
1. PALESTIINALAISHALLINNON VIRKAMIES SANOO GAZA-LAIVUEEN VAHVISTANEEN HAMASIAMarmara -alukselle astumisesta lähtien Israel on yrittänyt selittää maailmalle, että niillä, jotka järjestivät laivueen alukset Gazaan, oli muita motiiveja kuin tuoda humanitaarista apua. Laivuehan yritti murtaa Israelin saarron melkein kaksi viikkoa sitten. Faktojen paljastuessa Israelin väite on osoittautumassa oikeutetuksi. Israel sanoo, että asialla oli islaminuskoisia, joiden päätavoitteena oli Israelin oikeutusten osoittaminen vääräksi ja Hamasin vahvistaminen.

Tällä viikolla nimeltä mainitsematon palestiinalaishallinnon virkamies myönsi laivueen vahvistaneen Hamasia. Hän lisäsi: Se tuli kuin taivaan lahjana Hamasille. Israelin saarrosta virkailija sanoi: Haluamme nähdä Gazan saarron poistuvan. Mutta samaan aikaan meidän täytyy varoa, ettei Hamas pääse korjaamaan hedelmää Palestiinalaishallinnon (PA) johtava puolue Fatah on tyrmistynyt Arabiliiton pääsihteerin Amr Moussan vierailusta Gazaan, minkä Fatah sanoo laillistavan Hamasia. Meidän täytyy muistuttaa maailmaa ja kansainvälistä yhteisöä, että Hamas otti hallintaansa Gazan alueen verisellä ja väkivaltaisella vallankaappauksella, sanoi toinen Fatahin virkamies.

Netanyahun hallitus on puolestaan tehnyt kaksi tärkeää päätöstä laivuetapauksen vanavedessä. Ensinnäkin, USA:n painostuksesta Israel on suostunut muodostamaan Israelin johdolla komitean tutkimaan tapausta. Valiokunnassa on kaksi ulkomaista tarkkailijaa, William David Trimble Pohjois-Irlannista ja Ken Watkin Kanadasta. DebkaFilen mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkomaalaiset osallistuvat komiteaan tutkimaan Israelin sotilaallisia toimia.

Toiseksi, kvartetin edustajan Tony Blairin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen hallitus on päättänyt helpottaa Gazan saartoa. Hallitsevana periaatteena on edelleen estää Hamasia hankkimasta aseita, mutta Gazaan päästetään nyt enemmän tavaroita. Tavoitteena on palauttaa EU:n ja Fatahin valvojat rajoille ja kanavoida tavarat YK:n toimielinten välityksellä Gazaan, jottei vahvistettaisi Hamasia On keskusteltu myös siitä, että annetaan jonkin kansainvälisen tahon valvoa Gazan ulkopuolella olevaa merialuetta. Tämän elimen tehtävänä olisi valvoa, ettei Gazaan viedä meritse kiellettyjä tavaroita.


Kommentti:

Vaihteeksi ovat nyt monien maiden mediakanavat paljastaneet Mavi Marmaralla Israelin sotilaita vastaan hyökkäystä johtaneiden islamistisen ja väkivaltaisen luonteen. Kapteeni ja aluksen miehistö ovat myös todistaneet, että hyökkäyksen valmistelut alkoivat monta tuntia ennen kuin israelilaiset saapuivat. Mutta aluksella olleet eurooppalaiset rauhanaktivistit puhuvat edelleen provosoimattomasta Israelin väkivallasta ja kylmäverisistä murhista. Ja media antaa edelleen heille fooruminsa levittämään tietoisesti tai tiedostamatta harhaanjohtavaa versiota tapahtumista.

Voi olla, että jotkut rauhanaktivistit on johdettu uskomaan, että he olivat yksinomaan humanitaarisessa tehtävässä, mutta jos niin oli, heidän täytyisi nyt myöntää erehdyksensä ja yrittää korjata asia. Koska he vastoin todistusaineistoa ovat päättäneet pitäytyä omaan kertomukseensa, he menettävät kaiken uskottavuutensa ja ja vahvistavat sitä väitettä, että Israelin-vastainen ideologia on heille tärkeämpää kuin humanitaariset arvot.

Kansainvälinen painostus johti Netanyahun hallituksen sallimaan ulkomaiset tarkkailijat tutkintavaliokuntaan sekä helpottamaan saartoa. Riippuen siitä, kuinka saarron helpottaminen toteutetaan, ulkomaisten tarkkailijoiden salliminen saattaa osoittautua vielä vaarallisemmaksi päätökseksi. Kun Israel antaa näiden tarkkailijoiden tarkastaa, miten Israel suojelee itsemääräämisoikeuttaan, itse oikeus kyseenalaistetaan. Israel on allekirjoittanut tärkeimmät kansainvälisen oikeuden sopimukset, ja Israelilla on oma oikeusjärjestelmänsä, joka valvoo Israelin velvollisuuksia näiden sopimusten puitteissa samalla tavalla kuin muissakin sivistysvaltioissa. Vaatimalla kansainvälisiä tutkimuksia tai ulkomaisten tarkkailijoiden osallistumista Israelin sisäisiin tutkintatoimiin kansainvälinen yhteisö itse asiassa sanoo, ettei Israeliin voi luottaa se tarvitsee meidän opastustamme. Sallimalla tämän Netanyahu on asettanut vaarallisen ennakkotapauksen.

Saarron keventäminen on herättänyt Israelin tiedustelupalvelussa erittäin suurta levottomuutta siitä, että tämä vaarantaa Israelin turvallisuuden. Tiedustelupalvelu korostaa sitä, kuinka Hamas yrittää koko ajan salakuljettaa aseita ja kuinka Iran auttaa sitä siinä. Se viittaa myös aikaisempiin kokemuksiin Israelin turvallisuuden jättämisestä kansainvälisten joukkojen käsiin. UNIFILin läsnäolo Etelä-Libanonissa ei ole estänyt Hizbollahia hankkimasta aseistusta.2. BARAK VAATII ROHKEITA ALOITTEITA TAI MUUTEN

Puolustusministeri Ehud Barak työväenpuolueesta painotti äskettäin Netanyahulle tarvetta rohkeisiin aloitteisiin, jotta Israelin eristäminen loppuisi. Barakin mukaan Israelin täytyy ennakoida kasvava kansainvälinen eristäminen esittämällä "vakuuttava poliittinen ohjelma, joka käsittelee keskeisiä kysymyksiä lopullisen ratkaisun löytämiseksi palestiinalaisten kanssa." Hän sanoi, että tämä on ainoa tapa eheyttää suhteet Yhdysvaltoihin ja turvata heidän jatkuva tukensa.

Barak sanoi seuraavan kuuden kuukauden olevan kriittisiä, koska kymmenen kuukautta kestänyt siirtokuntien rakentamisen jäädyttäminen päättyy syyskuussa, YK:n yleiskokous pidetään lokakuussa, ja Yhdysvalloissa on puolivälin vaalit marraskuussa. Puolustusministeriä painostavat hänen vasemman laidan puoluetoverinsa, jotka ovat tyytymättömiä siihen, että heidän puolueensa mukanaolo hallituksessa ei ole tuonut Israelia lähemmäksi rauhansopimusta.

Kommentti:
Barakin käsitys, että rohkea aloite tuo Israelille suosiota, on testattu ennenkin ja on epäonnistunut surkeasti. Pääministeri Begin uskoi vetäytymisen Siinailta tuovan kansainvälistä tukea Juudean ja Samarian (Länsiranta) pitämiseksi. Barak vetäytyi Etelä-Libanonista vuonna 2000 vakuuttuneena siitä, että Israel voisi vapaasti toimia Hizbollahia vastaan, jos se hyökkäsi rajan yli. Sharon uskoi vetäytymisen Gazasta antavan hänen pitää tärkeimmät siirtokunnat Juudeassa ja Samariassa. Äskettäin Netanyahu uskoi siirtokuntien rakentamisen keskeyttämisen antavan hänelle kansainvälistä luottamusta ja antavan hänelle vapauden toimia Jerusalemissa. Kaikki nämä aloitteet osoittautuivat vääriksi. Kansainvälinen yhteisö vaatii nyt Israelin vetäytymistä Vihreälle linjalle ja tukee Jerusalemin jakamista. Voisi olla aika harkita uudelleen tätä strategiaa.

Kun ajatellaan silloisen pääministeri Barakin esittämää tarjousta Camp Davisin neuvottelujen jälkeen vuonna 2000, se antaa vielä yhden syyn ihmetellä, miltä rohkea aloite näyttäisi hänen mielestään.3. GILAD SHALITIN VANHEMMAT TEHOSTAVAT KAMPANJAA POIKANSA PUOLESTA


Siepatun sotilaan Gilad Shalitin vanhemmat, Noam ja Aviva, ovat päättäneet taistella tehokkaammin poikansa puolesta. Ensi perjantaina tulee neljä vuotta täyteen siitä, kun Hamas sieppasi sotilaan. Uudella taistelulla pyritään edelleen painostamaan maan hallitusta tuomaan Gilad kotiin. Yksi käynnistettävistä tapahtumista on protestimarssi. Se alkaa 27. kesäkuuta Giladin kotoa Mitzpeh Hilan yhteisöstä pohjoisesta jatkuen pääministerin virka-asunnolle Jerusalemiin 8. heinäkuuta. Kun mielenosoittajat saapuvat Jerusalemiin, he aikovat istua protestiteltassa pääministerin asunnon lähellä, kunnes Shalit on vapautettu Hamasin vankeudesta Gazasta. Marssista ennakoidaan tulevan kansallinen tapahtuma. Tuhannet ihmiset eri yhteiskunnallisilta aloilta opiskelijoista, lääkäreistä, urheilijoista ja taiteilijoista kunnan työntekijöihin ovat sitoutuneet osallistumaan.4. LYHYESTI

Shin Betin turvallisuuspalvelujohtaja Yuval Diskin varoitti tiistaina, että islamistinen Hamas-ryhmä on nopeassa tahdissa ostamassa maata Jerusalemin kunnan alueelta. Hän lisäsi, että Itä-Jerusalemissa tällä hetkellä toimivat keskeiset joukot ovat palestiinalaishallinto, Hamas ja islamilainen liike. Diskin selvitti, että ne kilpailevat toistensa kanssa vaikutusvallasta ja läsnäolosta alueella. Diskin varoitti, että Gazan merisaarron poistaminen aiheuttaisi valtavan turvallisuusaukon, vaikka laivat tarkistettaisiinkin kansainvälisissä satamissa matkalla Gazaan.

Kymmenet Euroopan maat ovat suostuneet Israelin ehdotukseen omaisuuden palauttamisesta holokaustista selvinneille, raportoi Arutz Sheva. Viime viikolla Prahassa pidetyssä konferenssissa 43:n maan ministerit ja edustajat sopivat, millä tavalla tämä olisi toteutettava. Israelissa toimivan holokaustista selvinneiden järjestön varapuheenjohtaja Alex Orly sanoi, että aikaisemmin Saksaa lukuun ottamatta useimmat Euroopan maat, varsinkin Itä-Euroopan maat, pidättäytyivät omaisuuden palauttamisesta, koska ne sanoivat sen olevan liian raskas taloudellinen taakka. Kysymys on satojen miljardien dollareiden omaisuudesta, hän sanoi ja lisäsi, että asia pitäisi hoitaa nopeasti selviytyneiden korkean iän takia. Jos vasta selviytyneiden lapset ovat asialla, on paljon vaikeampi vaatia omaisuutta takaisin.5. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: HEINÄKUU 1937

Royal British Peel -komissio antaa selontekonsa arabikapinasta, joka alkoi 1936. Komissio määrittää arabikapinan syyksi halun kansalliseen itsenäisyyteen ja vihan kansallisen juutalaisen kodin perustamista kohtaan. Raportissa suositellaan jäädyttämään juutalaisten maahanmuutto 12 000:een vuodessa viiden vuoden ajaksi ja jakamaan maa. Taloudellisesta tilanteesta maassa raportissa todetaan: "Olemme huomanneet, että vaikka arabit ovat hyötyneet juutalaisten maahanmuutosta johtuvasta maan kehityksestä, tällä ei ole ollut sovintoa aikaansaavaa vaikutusta. Päinvastoin... lähes matemaattisella täsmällisyydellä taloudellisen tilanteen parantuminen Palestiinassa on merkinnyt poliittisen tilanteen huononemista."* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
TUE WORD OF LIFE ISRAELIA

Israel tarvitsee äänen. Virheellisen ja usein yksipuolisen uutisraportoinnin keskellä Israel-raportti puhuu Israelin puolesta. Sinä voit vahvistaa tätä ääntä tukemalla Israel-raportin päämäärää, objektiivisen ja totuudenmukaisen informaation levittämistä Israelista käsin. Klikkaa seuraavaa linkkiä antaaksesi lahjoituksen Word of Lifen työlle Israelissa:

http://www.livetsord.se/new/donatetoisrael/?language=en

Kotisivu:
http://www.israelreport.org/


Palaute: feedback@israelreport.org

Israel-raportin uutiset ovat vapaasti kopioitavissa. Ole hyvä ja ilmoita silloin lähteeksi: "Word of Life Israel"

Ulkopuolisista lähteistä peräisin olevat uutiset ja siteeraukset eivät välttämättä edusta Word of Life Israelin mielipidettä.

Copyright 2009 Word of Life Israel

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron