ISRAEL-UUTISET SUNNUNTAINA 20.06. + MAANANTAINA 21.06.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISET SUNNUNTAINA 20.06. + MAANANTAINA 21.06.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 21 Kesä, 2010 16:30


ISRAEL-UUTISET SUNNUNTAINA 20.06.101. NAISFLOTILLAN organisoija Libanonissa sanoo: Naiset ovat salainen ase varastelevaa vihollista vastaan. Tämä organisoija on nimeltään Samar Alhaj, Libanonin turvallisuuspalvelun upseerin vaimo. Upseeri vietti 4 vuotta vankilassa tuomittuna osallisuudesta Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhaan. Pariskunta sai vastaanoton Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin luona 22.05.10.

Radio A-Shams toimittajan Zohair Bahloulin kysymykseen, miksi tämä alus nimeltään Mariam kuljettaa vain naisia, Samar Alhaj vastasi: Aluksessa on vain naisia siksi, ettemme antaisi varastelevalle viholliselle tekosyytä käyttää aseita.

Hän lisäsi, että aluksessa kuljetetaan syöpälääkkeitä lapsille ja naisille, jotka kärsivät rinta- tai kohtusyövästä, jonka he saivat Israelin käyttämistä kemiallisista pommeista Gazassa.

PUHUESSAAN Israelista Samar Alhaj kertoili tähän tapaan: Tuo yhteisö, jota ei ole voitettu voitetaan alukseen tulevien naisten toimesta.

Aseemme on syöpälääkitys. Meillä ei ole Scud-ohjuksia tai muitakaan ohjuksia, sittenpähän näette mitä he meille tekevät. Hän kertoi, että alukseen tulee 50 naista Libanonista, USA:sta, Ranskasta, Englannista, Japanista, Kuwaitista ja Egyptistä.

Haastattelijana toiminut Bahloul julisti, että oli kunnia hänelle haastatella noin merkittävää naista ja toivotti lopuksi: Allah varjelkoon teitä ja antakoon matkanne onnistua. (JP)


2. NAISFLOTILLAN kuten myös toisen aluksen rahoituksen järjestäjä palestiinalaista perua oleva syyrialainen liikemies tai sellaisena itseään mainostava Iranista Hizbullahille menevien rahavirtojen välittäjä ja Free Palestine Organization johtaja Yasser Kashlak kertoi Hizbullahin al-Manar TV-yhtiön haastattelussa olevansa entistä toiveikkaampi, että eräänä päivänä nämä samat alukset ottavat kansilleen Euroopan jätökset (tarkoittaen juutalaiset), jotka tulivat kotimaahani, takaisin omaan kotimaahansa. Hän kehotti Gilad Shalitia palaamaan Pariisiin ja muita murhaajia Puolaan.

Tämän jälkeen metsästämme heitä maailman ääriin, kunnes olemme saaneet heidät oikeuden eteen toimistaan Deir Yassinin teurastuksesta tähän päivään saakka.

YASSER KASHLAK, kiivas Hizbullahin kannattaja, kertoi Israelin tuntemuksistaan edelleen kutsuen sitä kapiseksi koiraksi, joka lähetettiin pelottelemaan arabeja. Hän lähetti viestin Israelille sanoen: Nouskaa aluksiin, joita lähetämme teille ja menkää takaisin omaan mahanne.

Älkää antako maltillisten arabijohtajien pettää itseänne, te ette voi tehdä rauhaa kanssamme. Lapsemme palaavat Palestiinaan eikä ole mitään syytä yhteiseloon kanssanne. Vaikka johtajanne allekirjoittavatkin rauhansopimuksen, me emme allekirjoita sitä.

Hän kertoi, että toinen alus Libanonista kuljettaa 12 amerikkalaista entistä parlamentaarikkoa.
http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=178935


3. ISRAEL ON ilmoittanut, että se tulee käyttämään kaikkia keinoja estääkseen aluksia murtamasta 2007 asetettua merisaartoa Gazan merialueille Hamasin kaapattua vallan Gazassa. Israelin lähettiläitä kaikkialla maailmassa kehotettiin välittämään tämä sanoma kohdemaissaan selittäen, että Israelilla on kansainvälisen lain mukaan oikeus puolustaa asettamaansa saartoa Gazassa.

ISRAELIN YK:n lähettiläs Gabriela Shalev lähetti kirjeen YK:n pääsihteeri Ban ki-Moonille, jossa hän selittää asiaa. Israel pyytää kansainvälistä yhteisöä käyttämään vaikutusvaltaansa estääkseen näiden alusten lähettämisen ja kehottaakseen jäsenmaitaan kieltäytymään osallistumasta sellaiseen toimintaan. Shalev kertoi lisäksi kirjeessään, että nämä alukset kiristävät jännitystä ja voivat vaikuttaa alueen rauhaan ja turvallisuuteen.

Huomioiden Israelin ja Gazaa hallitsevan Hamasin välisen jatkuvan jännitystilan, alusten ilmoitetun päämäärän saarron rikkomiseksi ja alusten lähdön Libanonista, joka on edelleen vihamielisissä suhteissa Israelin kanssa, Israel pidättää itselleen oikeuden kansainvälisen lain mukaan käyttää kaikkia keinoja estääkseen Gazan kaistalle asetetun merisaarron rikkomisen, Shalev kirjoitti viestissään.

ISHALEV sanoi epäilevänsä alusten todellista tarkoitusta jo pelkästään flotillaan osallistuvien lausunnoista päätellen, joissa he toivovat saavansa marttyyrin kohtalon. Hän epäili alusten järjestäjillä olevan yhteyksiä terrorijärjestö Hizbullahin kanssa Libanonissa, eikä sulkenut pois mahdollisuutta, että niissä kuljetetaan aseita Hamasille. Hän esitti toivomuksen Libanonin hallitukselle, että se toimisi vastuullisesti ja estäisi laivojen matkan Gazaan.

ISRAELIN apulaisulkoministeri Danny Ayalon sanoi näiden alusten järjestelyjen paljastavan niiden todellisen tarkoituksen: Jos edellisten alusten yhteydessä olikin humanitäärisen avun suojaverho, näitten yhteydessä se on vedetty täysin syrjään, koska ne kuljettavat kansillaan Hizbullahin ja Iranin jäseniä.

EDELLISISTÄ seitsemästä freedonm flotilla laivasta neljässä kuljetettiin Gazan humanitäärisiä tarvikkeita ja materiaaleja; kolmessa muussa vain matkustajia ja terroristeja sekä heidän matkatavaroitaan ja aseitaan.

YK:N PÄÄSIHTEERI Ban ki-Moon on vakaasti kansainvälisen tutkimuskomitean asettamisen kannalla todeten, ettei Israelin asettama komitea täytä kansainvälisiä vaatimuksia. (JP)

TÄYTYNEE tässä yhteydessä ihmetellä, miten Turkin armeija voi pommittaa kurdikyliä Irakissa ja Turkin koillisosissa, ja miten sen armeijan yksiköt voivat tunkeutua Iranin pohjoisosiin tuhotakseen kurdikyliä ja murhatakseen asukkaita siellä ilman YK:n väliintuloa?
Vai eikö YK:n pääsihteerille ole kerrottu asiasta?


4. HIZBULLAHIN upseerien on nähty liikkuvan esteettä Libanonin merivoimien Beirutin ja Yunianin satamissa, kertovat Debkafilen omat tiedustelulähteet todeten, että Libanonin armeijan merivoimien yksiköt ovat koordinoimassa voimiaan vastatakseen Israelin merivoimien mahdolliseen iskuun sen aluksia ja satamia vastaan. Libanonin merivoimat koostuvat vain muutamasta nopeakulkuisesta veneestä, kertoo Debkafile, mutta niillä on rannikkopuolustukseen tarkoitettuja ohjuksia.

Esimerkki tällaisesta oli Libanonin kakkossodan aikana Israelin ohjusveneen rampauttaminen kiinalaisvalmisteisella silkworm C-802 tutkaohjatulla maalta merelle ohjuksella. Nämä ohjukset ovat Libanonin armeijan hallussa, mutta se suostui Hizbullahin vaatimuksiin niiden käyttämiseen.

LIBANON on asettanut rannikkopuolustuksensa hälytysvalmiuteen, mihin on liittynyt Hizbullah omine ohjuspattereineen satamien suojaamiseksi.
Debkafile toteaa edelleen, että Libanonista lähetettävä laivue on potentiaalisesti paljon vaarallisempi kuin muut, sillä maat ovat muodollisessa sotatilassa, koska rauhansopimusta ei ole solmittu.

Toiseksi Hizbullah vain odottaa sopivaa veruketta laukaistakseen joitain sen väitetyistä 45 000 ohjuksestaan laivasaattueen tueksi, ja toiseksi sen sotilasjohtajan Imaad Mughniyehin salamurha Damaskoksessa on edelleen kostamatta.

Miten läntisten valtioitten Libanonin rannikkoa valvovat sota-alukset toimivat tässä tilanteessa, on täysin arvailujen varassa. http://www.debka.com/article/8863/

haaretz.com kertoo web-sivullaan, että Libanon on kieltänyt avustusaluksia lähtemästä libanonilaisesta satamasta, koska maan lakien mukaan alusten kiinnittyminen Israelin valvomaan satamaan on kielletty. Uutinen siitä oli al-Hayat lehdessä sunnuntaina. Toiseksi uutisessa kerrotaan, etteivät saattueen järjestäjät ole jättäneet lupa-anomusta. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... a-1.297194


5. UUTISOTSIKOITA

- Olkoot Israelin ja Turkin välit mitä tahansa, kohtalon ivaako lie, että lastenmurhista IDF:n sotilaita syyttävän Turkin armeija käyttää Israelin valmistamia Heron UAV miehittämättömiä koneita tuhotessaan kurdikyliä Irakissa. Turkki kehuu sotilaitten surmanneen 130 kurdia toukokuun aikana Irakissa, mutta viimeiset operaatiot eivät ole olleet yhtä ansiokkaita. http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... s-1.297122

- USA:n nimittämä välittäjä George Mitchell pistäytyi kuvien perusteella Israelissa, mutta media taitaa jo kyllästyä koko touhuun eikä välitä siitä enää. Eikä media ole ainoa, joka odottaa uusia luovia ratkaisuja kahden kansan väliseen ongelmaan. Moshe Arens esittää tosissaan, että Israelin tulee hylätä kahden valtion periaate ja myöntää Juudean ja Samarian arabeille täydet kansalaisoikeudet. Se todella ratkaisisi monia ongelmia, mutta ei varmaan miellytä kaikkia, ei Israelissa tai PA:ssa, ei oikealla eikä vasemmalla. http://www.haaretz.com/blogs/strenger-t ... n-1.296976

- Suezin kanavan läpi meni äskettäin 12 sotalaivaa yhtenä saattueena. Niistä 11 oli USA:n merivoimien alusta USS Harry S Truman lentotukialuksen johdolla; 12. alus oli Israelin merivoimien. Uutiset kertovat niiden seilaavan Punaiselle-merelle, osa ilmeisesti Persianlahdelle. Liittyykö niiden matka Iranin vastaisiin sotahankkeisiin vai Iranin lähettämiin avustusaluksiin, ei selviä uutisesta. http://www.debka.com/article/8862/

- Hamas ostelee tontteja ja kiinteistöjä Jerusalemissa, sanoo Shin Betin johtaja Yuval Diskin. Hamas on kielletty Jerusalemissa, mutta se toimii avustusjärjestön dawas kautta kilpaillen Fatahin kanssa. Diskin kertoi, että Hamas oli saanut ostoja varten 21 miljoonaa USD egyptiläiseltä Qatarissa asuvalta sheikiltä Yusef al-Qaradawilta, jolla on yhteyksiä terrorismiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138129

- Korkein oikeus harkitsee uudelleen päätöstään tuomita Emmanuel-kylän haredi-äitejä miestensä kanssa 2 viikoksi vankilaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138137

- Satoja ulkomaisia järjestöjä ja yhtiöitä, niistä 23 Englannista, osallistuu vuosittaiseen Biomed-tieteelliseen konferenssiin Tel Avivissa. Englanti on alan johtavia maita maailmassa. Konferenssia arvostetaan suuresti. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 58,00.html

- Hakaristejä oli töherretty Rishon Chadad-keskuksen seiniin tekstillä: Menkää takaisin puolaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 06,00.html

- Eversti Richard Kemp palveli 30 Englannin armeijaa eri puolilla maailmaa. Hän sanoo, ettei taistelu terroria vastaan suinkaan ole loppunut. Hän suhtautuu hyvin epäillen Palestiinan valtion perustamiseen, koska se aiheuttaa valtatyhjiön, jonka terrorijärjestöt täyttäisivät. Hän ei usko NATO:n tai YK:n joukkojen kykyyn suojella Israelin turvallisuutta Länsirannalla.
- http://www.jpost.com/Features/InThespot ... ?id=178738

- Kinneretin vedenpinta laski 2 sm 08.-10.06.välisenä aikana, 21 sm alemman varoitusviivan yläpuolella. Pinnan korkeus on nyt 212,81 m merenpinnan alapuolella.ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 21.06.101. ISRAELIN turvallisuuskabinetti, johon kuuluvat hallituksen tärkeimmät ministerit, päätti sunnuntaina helpottaa tarvikkeiden ja materiaalien vientiä Gazaan, joilla helpotetaan siviilien elämää, mutta joita ei voida käyttää rakettien ja sotilaallisten kohteitten rakentamiseen. Aiemman sallittujen tavaroitten luettelon sijaan julkistettaneen lista kielletyistä tavaroista ja materiaaleista, joka on selvästi lyhyempi ja yksityiskohtaisempi.

NETANYAHU on käynyt perusteellisia keskusteluja kvartetin Lähi Idän erityislähettilään Tony Blairin kanssa. Jpostin artikkelin mukaan Blairin osuus oli elintärkeä uutta Gazan politiikkaa suunniteltaessa. Kabinetin päätöksellä on kahdenlainen merkitys:

Ensiksi se tyydyttää kvartetin ja useimpien muitten maitten vaatimuksia käyttötarvikkeitten viennin helpottamiseksi,

ja toiseksi se vetää maton niiden alta, jotka ovat tukeneet avustuslaivojen lähettämistä Gazan saarron purkamiseksi. Jos sellaisia saattueita vielä lähetetään, ne nähdään entistä selvemmin aseitten ja rakettien valmistamiseen sopivien materiaalien sekä terroristien viemiseksi saarron läpi Gazan kaistalle.

TONY BLAIR selvitteli tilannetta tähän tapaan: Aiemman sallitun listan sijasta julkistetaan nyt kiellettyjen lista, jonka mukaan kaikki muut on vapaasti vietävissä Gazaan, eli siviilikäyttöön tarkoitetuilla vientiartikkeleilla ei ole mitään rajoituksia.

Samaan aikaan säilytetään kansainvälisen laillisuusperiaatteen mukaan kiellettyjen artikkeleitten turvallisuussaarto. Tämän periaatteen seurauksena Gazan saarron murtamisyrityksillä ei ole samaa oikeutusta kuin aiemmin. Uusi periaate sovittiin kolme viikkoa Välimeren välikohtauksen jälkeen.

Me sanomme nyt kyllä korianderille mutta ei Kassamille, kuten pääministerin kanslian virkailija totesi lisäten, että Olmertin julistaman Gazan saarron tarkoituksena oli heikentää Hamasia ja auttaa Gilad Shalitin vapauttamiskeskusteluja. Koska kummallakaan taholla ei ole saavutettu merkittävää edistystä, on paikallaan omaksua uusi suunnitelma. (JP)


2. PÄÄMINISTERI Netanyahu sanoo, että Gazan siviilisaarto on lopetettu, mutta kaistan turvallisuussaarto on entistä tiukempi. Kabinetin päätös merkitsee seuraavia toimia.

- Hallitus julkistaa listan kielletyistä, kahden käytön tavaroista.

- Määrättyihin kohteisiin tarkoitettuja kiellettyjä materiaaleja voidaan vielä.

- Terminaalien käyttöä kehitetään joustavammaksi ja niitä lisätään tarvittaessa.

- Ihmisten liikkumista terminaalien kautta helpotetaan ja kehitetään joustavammaksi inhimilliset ja lääkinnälliset seikat huomioiden. Tilanteen paranemisen myötä kehitetään uusia tapoja yhteyksien lisäämiseksi.

- Israel jatkaa politiikkaansa meriteitse Gazaan menevien tarvikkeitten tarkastamiseksi Ashdodissa.

HALLITUKSEN päätöksessä selitetään, että tarkoitus on estää terroristien liikkuminen Gazasta ulos ja sisään sekä aseitten, sotilaallisten tarvikkeiden ja kaksikäyttöisten materiaalien vienti kaistalle, joilla vahvistetaan Hamasin ja muitten terrorijärjestöjen sotilaallista kapasiteettia.

Päätöksessä todetaan, että Gilad Shalit on ollut lähes 4 vuotta Hamasin panttivankina, jonka vuoksi se vaatii kansainvälistä yhteisöä voimallisesti tuomitsemaan ne, jotka pitävät häntä vankeudessa, ja vapauttamaan hänet välittömästi.

DIPLOMAATTILÄHTEET ilmoittavat, että turvallisuuskabinetti suostuu EU:n rajanvalvonta avustajien (EUBAM) toiminnan ulottamisen kaikkiin rajaterminaaleihin Rafahin lisäksi. EU:n valvojat suorittivat tehtäviään Rafahin terminaalissa Gazan ja Egyptin rajalla 18 kuukauden ajan vuosien 2005-2007 aikana. USA on esittänyt rajaterminaalien lisäämistä Rafahin, Erezin, Kerem Shalomin, Karnin ja Kissufimin ohella.

NETANYAHU selvitellee uutta Gazan kuten myös koko palestiinalaiskysymykseen liittyvää -politiikkaansa USA:n presidentti Barack Obamalle, jonka kanssa hänellä on sovittu tapaaminen Valkoisessa Talossa kuudes heinäkuuta.

Gazan kaistan kohtalo on kuitenkin vain yksi sivujuoni Israelin ja palestiinalaisten välisissä keskusteluissa. Obaman vaatimuksena on saada nopeaa edistymistä rauhankeskusteluissa. Obama odottaa myös, että siviililiikenne Gazan ja Länsirannan palestiinalaisten yhteisöjen välillä helpottuisi.

Miten tämä käytännössä selvitettäisiin, on ongelma, johon ei ole helppoja ratkaisuja. PA vaatii maayhteyttä, jolla sillä olisi vapaus liikkua ilman IDF:n valvontaa, eli Israelin alue jaettaisiin kahteen osaan. Tällainen järjestelmä toisi mukanaan epämukavuuden ohella ratkaisemattomia turvallisuusriskejä.

VALKOINEN TALO julkisti eilen lausunnon, jossa se kiittelee Israelin hallituksen päätöstä todeten, että näillä toimenpiteillä uskotaan voitavan oleellisesti parantaa Gazan asukkaitten tilannetta. Se lupasi työskennellä yhdessä Israelin, PA:n, kvartetin ja muitten kansainvälisten järjestöjen kanssa päätöksen nopeaksi toteuttamiseksi ja tutkia mahdollisuuksia uusista toimenpiteistä, kuten yhteydestä Gazan ja Länsirannan välillä.

Siinä USA vahvistaa Israelin oikeuden itsepuolustukseen ja lupauksensa toimia yhdessä kansainvälisten liittolaisten kanssa laittomien aseitten viennin estämiseksi Gazan kaistalle. Lausunnossa kehotetaan kaikkia niitä, jotka haluavat viedä tavaroitaan Gazaan, tehdä se maayhteyksien kautta ilman tarvetta tilanteen kärjistämiseen.

VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov vierailee Israelissa heinäkuun lopulla. Israel saanee häneltä viimeisen tiedon Venäjän asemasta Iranin tilanteeseen ja sitä vastaan asetettuihin sanktioihin. Venäjä on tiettävästi perunut v. 2005 solmitun sopimuksensa myydä S-300 ilmapuolustusjärjestelmän Iranille.

IDF:N taholta kerrotaan, että akuutin tilanteen kärjistymisen helpottumisesta huolimatta merivoimat ovat jatkuvassa hälytysvalmiudessa. Välitön uhka tulee Libanonissa valmistellun kahden aluksen lähettämisestä Gazan saarron murtamiseksi, mutta toinen uhka seilaa jossain Punaisenmeren tienoilla Iranin varustamana kohti Gazaa.

Egyptin ilmoitti, ettei se aio estää tämän Iran-flotillan pääsyä Suezin kanavan kautta Välimerelle.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=178968


3. NAIS-FLOTILLA Gazasta uhoaa edelleen murtavansa Gazan saarron ja pääsevänsä kohdesatamaansa. Libanonin viranomaiset ilmeisesti pelästyivät Israelin mahdollisia vastatoimia, jotka voisivat kohdistua Beirutin ja Yunianin satamalaitteita vastaan, ja ovat keksineet byrokraattisia esteitä matkan toteuttamiselle.

Operaation puuhanainen on juristi Samar Alhaj, jonka mies istui 4 vuotta vankilassa Rafik Haririn murhaan osallisuudesta. Nais-flotillan alus nimettiin Jeesuksen äidin mukaan Mariamiksi (Maria), sen matkustajina on pelkästään naisia, shia- ja sunnimuslimeja sekä kristittyjä useasta maasta, yhteensä 50 naista Libanonista, USA:sta, Ranskasta, Englannista, Japanista, Kuwaitista ja Egyptistä. Mahtaa siellä on kova porina, jonka keskeisinä aiheena on arvattavasti sammumaton juutalaisviha.

JÄRJESTÄJÄT sanovat matkustajien edustavan feminismiä, mutta Guardian-lehden mukaan tunnettua naislaulajaa ja Libanonin kauneuskilpailun kakkosta, Haifa Wehbe, ei kelpuutettu mukaan, koska hän esiintyy vaillinaisesti puettuna, hänen alastomuutensa ja muslimien siveyssääntöjä polkeva julkisuutensa häpäisee puhtaan islamin mutta myös eurooppalaisten naisten julkisivua. Tämä selitys on Hizbullahin edustajan kynäilemä.

Artikkelissa kysytään viattomasti, miten vaikea kunniamurhiin ja kokovartaloverhoon tottumattomien ulkopuolisten on ymmärtää, miten Wehben mukanaolo voisi häväistä toisten mukanaolevien imagoa?
Wehbe tunnetaan miljoona-levikkeisten albumien tekijänä. Hän oli kuuluisa varsinkin Rafik Haririn murhan jälkeen 2005 julkistamansa levyn Baddi Eesh (haluan elää) ansiosta.

Kansanliikkeen painostama, ns cedar-vallankumous, ansiosta Syyria joutui vetämään joukkonsa Libanonista ja vähentämään osallistumistaan sen politiikkaan. Kuten tunnettua, tämä suuntaus on nyt kääntynyt päinvastaiseksi. Libanon on nykyisen pääministerinsä Saad Haririn johdolla antautunut Syyria ja sen kautta Iranin vasallivaltioksi. http://www.jpost.com/Opinion/Editorials ... ?id=178990


4. NAIS-FLOTILLAN ja muittenkin Gazan saarron murtamiseen tarkoitettujen todellisten suunnitelmien ja päämäärien paljastuessa ja joutuessa kansainvälisen tuomion kohteeksi suu messingillä odottaneet arabit ovat nostaneet kovan huudon: Mikä sionistien juoni tämänkin sai aikaan? Hamasin edustaja Mahmoud Zahar uhkaa aloittaa Kassamien ampumisen Gazasta uudelleen ja kehottaa palestiinalaisia Juudeassa ja Samariassa tekemään samoin niillä aseilla, joita heillä on. Zahar vakuuttaa, että julistakoon Blair mitä tahtoo Hamasin halusta ja kelvollisuudesta osallistua rauhankeskusteluihin, Hamasin kanta ei ole muuttunut miksikään.

DEBKAFILE, joka asiaa tarkastelee artikkelissaan, varoittaa omiin lähteisiinsä viitaten, ettei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, eli Hamas, Hizbullah, Turkki ja Iran suunnittelevat uutta toimenpideohjelmaa jatkaa aloittamaansa saarron murtamispolitiikkaa. Jos Beirutin satama on tukossa, potentiaalisia satamia alusten varustamiseksi ei ole useita tarjolla. Turkin ja Kyproksen satamat voivat tulla kysymykseen. Toiseksi Syyrian satamat voisivat myös olla tarjolla, mutta Debkafile arvioi, että presidentti Bashar Assadin ulkomaanmatkan vuoksi hän ei halua nostattaa ongelmia Israelin kanssa juuri nyt, vaikka maat ovat muodollisessa sotatilassa. http://www.debka.com/article/8865/ Viimeisen uutisen mukaan Libanon antoi luvan.http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=179047


4. UUTISOTSIKOITA

- David Skolni tutkii artikkelissaan Argentiinan jalkapallotähden Lionel Messin kabbalistisia aiheita sekä hänen henkilöönsä että nimeensä liittyen. http://www.debka.com/article/8865/

- Israel ilmoittaa, että Gazan kaista on edelleen pääsykiellossa ulkomaisille vip-vieraille. Tämän sai kokea Saksan taloudellisen ja yhteistyön ministeri Dirk Niedel, jolta evättiin pääsy sinne. (JP)

- Hallitus hyväksyi suunnitelmat kahden meriveden puhdistuslaitoksen rakentamiseksi Sorek-alueelle. Ne tuottavat 150 miljoona kuutiometriä puhdistettua vettä vuodessa. Haderan laitos puhdistaa vettä 127 miljoonaa kuutiometriä. Suurimmat puhdistuslaitokset ovat Saudi Arabiassa, mutta ne toimivat eri periaatteella, Israelissa käytetään osmosis-menetelmää. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179016

- Syyria, Turkki, Jordania ja Libanon ovat päättäneet perustaa vapaa-kauppa-alueen, mikä sallii vapaan matkustamisen maitten välillä. (JP)

- Israelin liikemaailma on kasvavassa määrin siirtymässä Hongkongin ja Manner-Kiinan tarjoamiin mahdollisuuksiin länsimaisen taloudellisen epävarmuuden ja kasvavan Israelin vastaisuuden vuoksi.
http://www.jpost.com/Business/BusinessN ... ?id=178989

- Jerusalemin kaupunki jatkaa Silwanin kaupunginosaan suunnitellun kehitys-ohjelman toteuttamista. Asiaa käsitellään paikallisessa suunnittelu- ja rakennustoimikunnassa tänään. Suunnitelmaan kuuluu useitten arabien laittomasti rakentaman talon purkaminen, joista 22 on pahiten tiellä, toiset kymmeniä rakennuksia käsittävät kohteet voivat hakea rakennusluvan jälkikäteen. Israel katsoo, että rakentamista maassa täytyy jatkaa oli Obama tai ei, ja varsinkin Jerusalemissa. Rakennuskieltoa Länsirannalla ei jatkettane
syyskuun jälkeen, vihjaavat uutiset.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179031
* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron