TUOREET UUTISET ISRAELISTA TIISTAINA 22.06.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET UUTISET ISRAELISTA TIISTAINA 22.06.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ti 22 Kesä, 2010 15:22


TUOREET UUTISET ISRAELISTA TIISTAINA 22.06.101. FLOTILLA-UUTISIA.


KVARTETIN nimittämä Lähi Idän erikoislähettiläs Tony Balir vakuuttaa, ettei ole mitään syytä lähettää uusia avustuslaivoja Gazaan. Sen sijaan hän kehottaa niitä, jotka tuntevat tarvetta avustaa Gazan kansaa, käyttämään maayhteyksiä joko Egyptin tai Israelin kautta, jotka ovat laillisia ja avoimia teitä Gazan kaistalle.

BLAIR sanoi poikkeavansa joistakin muista kansainvälisten järjestöjen edustajista siinä, että hän näkee Israelin todellisen turvallisuusvaatimuksen, jotka täytyy huomioida. Täten hän katsoo, että Israelin tarjous ohjata avustuslaivat ensin Ashdodin satamaan tarkastusta varten ennen matkaa Gazan satamaan on täysin hyväksyttävä ja järkevä.

BLAIR vakuutti, että hän on keskustellut asiasta jo kauan ennen Mavi Marmaran välikohtausta Välimerellä ja ottanut Israelin turvallisuusnäkökohdat ja Gazan kansan päivittäiset tarpeet esityslistan kärkeen, joitten välillä on tehtävä selkeä ero. Koska aiempi politiikka Hamasin heikentämiseksi ei tuottanut tuloksia, on aika omaksua uusi, hän järkeili.

Toiseksi Blair kaavaili voivansa saada PA:n poliiseja valvomaan Gazan rajaliikennettä sekä ulottaa EU:n roolin Israelin ja Gazan välisiin terminaaleihin Rafahin terminaalin tapaan.
http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=179110

USA:N valkoinen talo antoi varoituksen kaikille kansalaisilleen välttää menemistä Gazan kaistalle mitä tietä tahansa, mukaan lukien merikuljetukset. Lausunnossa tähdennetään, että aiemmat yritykset päästä Gazaan Israelin julistaman saarron läpi on johtanut siihen, että Israelin armeijan merialukset ovat pysäyttäneet heitä kuljettavat alukset, mikä on aiheuttanut heille vammautumista, kuolemaa, pidätyksiä ja karkotuksia.

USA:n antama varoitus annettiin sen jälkeen, kun Israel oli virallisesti pyytänyt niitä maita, joiden kansalaisia osallistui aiempaan flotillaan, kieltämään kansalaisiaan osallistumasta niihin. Israel totesi tyydytyksellä Englannin antaman samansuuntaisen varoituksen. http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=179107

LIBANONIN viranomaiset ilmoittivat eilen, että Libanonista suunnitellut kaksi avustuslaivaa ovat saaneet luvan lähteä matkaan, mutta vain Kyprokselle, jossa ne voivat itse määritellä seuraavan satamansa. Tällä silmänkääntötempulla he katsovat sivuuttavansa määräyksen, joka kieltää libanonilaisia laivoja matkustamasta Israelin valvomaan satamaan, jollaisena Gazan satamaa pidetään. Israel ja Libanon ovat edelleen muodollisessa sotatilassa.

39-vuotias Syyriassa asuva palestiinalainen Yasser Kashlak, joka johtaa Free Palestine järjestön avustusryhmää, sanoi valmistelujen olevan lähes valmiit, mutta ei halunnut turvallisuussyistä antaa laivojen lähdön päivämäärää.

LIBANONIN liikenneministeri Ghazi Aridi sanoi, että avustuslaiva nimeltä Julia on Tripolin satamassa ja vain odottaa satamaviranomaisten lupaa. Se saa seilata Kyprokselle, mutta ei suoraan Gazaan, hän selitti. Hän sanoi Libanonin hallituksen vastaavan laivoista, Julia ja Mariam, niiden matkasta, lastista ja matkustajista (aktivisteista) sekä ulkomaisista että libanonilaisista. Kyproksen eteläosaa hallitseva hallitus kielsi Gazaan meneviä laivoja käyttämästä sen satamia, mutta Turkin hallitseman pohjoisosan satamat lienevät avoinna. Kyproksen hallituksen edustaja Stefanos Stefanou sanoi, etteivät Libanonin avustuslaivojen järjestäjät ole esittäneet virallista pyyntöä käyttää sen satamia.

HIZBULLAH on kieltänyt osallisuutensa Gazan avustussaattueeseen. Sillä on edustajia Libanonin hallituksessa, joten hallituksen vastuu koskee myös sitä. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=179047

EGYPTIN ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit kehotti maanantaina kaikkia osapuolia välttämään toimia, jotka voisivat antaa Israelille tekosyyn peruuttaa päätöksensä Gazan saarron helpottamisesta ja palata aiempaan käytäntöön, kuten hän lausui.

FREE PALESTINE MOVEMENT järjestön puolesta laivasaattuetta valmisteleva liikemies Yasser Kashlak sanoi Israelin varoituksista näin: Haukkuva koira ei pure. Kehotan israelilaisia lähtemään maastani ja palaamaan sinne, mistä tulivatkin. Israel on inhimillinen hirviö. Ei se ole vain minun viholliseni, se on inhimillisyyden vihollinen. Ei mikään historian kansa ole surmannut niin paljon lapsia kuin tämä terrori-vihollinen on tehnyt. He ovat Euroopan roskakansaa. Kehottaisin Kashlakia tutkimaan historiankirjansa uudelleen.


2. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas kertoo PA:n virallisessa äänenkannattajassa Al-Ayyam lehdessä, että hän harkitsee vakavasti vierailua Gazassa. Olen usein halunnut mennä sinne, mutta ehkä on parempi odottaa sovintoneuvottelujen tuloksia ennen sitä. Mutta toisaalta haluaisin mennä sinne, ja olen varma, että sellainen vierailu olisi avuksi.

GAZAN hallituksen edustaja Sami Abu Zuhri sanoo, ettei Abbas voi vierailla Gazassa, ellei hän ano lupaa Haniyehin hallitukselta ja koordinoi matkaansa sen kanssa.

Hamasin poliittisen toimiston apulaispuheenjohtaja Musa Abu Marzouk syytti Abbasia, että hän käyttää hyväkseen Hamasin ja Fatahin välisiä sovintoneuvotteluja auttaakseen Israelia viime kuussa avustussaattuetta vastaan tekemänsä iskun jälkiselvittelyissä. Hän sanoi puheitten sovintoneuvotteluista virinneen kansainvälisen painostuksen kasvaessa Gazan saarron poistamiseksi, toiset hyvässä, toiset pahassa tarkoituksessa.

MARZOUK vakuutti järjestönsä olevan valmis sovintoon Fatahin kanssa Egyptin tekemän välitysesityksen pohjalta. Hän tunnusti, että heillä on siihen useita varauksia, mutta että kummankin osapuolen tulee keskittyä Palestiinan kansan etuihin ennen muita. Egyptin ulkoministeri Gheit ilmoitti Kairossa viime viikolla, ettei Egypti tee muutoksia esitykseen.
HAMAS vastustaa PA:n poliisien sijoittamista Gazaan ja sen valvojia Rafahin terminaaliin. Se pelkää, että Hamasin sotilaallinen siipi Izzadin al-Qassam lopetetaan.

Hamasin taholta muistutetaan, että se voitti viimeiset parlamenttivaalit, mikä tulee huomioida keskusteluissa. Toiseksi Hamas vaatii, että oikeus vastarintaan (resistance, aseellinen vastarinta) tulee säilyttää. Kolmanneksi se syyttää, että PA jatkaa Hamasin tukijoitten pidätyksiä Länsirannalla, viimeisen 24 tunnin aikana sen poliisi pidätti 11 Hamasin tukijaa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=179104


3. ISRAELIN USA:N lähettiläs Michael Oren kertoo Herb Keinonin kirjoittaman artikkelin mukaan, että Turkin hallituksen diplomaattinen muutos edustaa historialista muutosta länsi-suuntauksesta itäiseen suuntaan, eikä kukaan osaa sanoa, mihin se johtaa. Hän vakuuttaa, ettei Israelin politiikka ole muuttunut Netanyahun hallituksen aikana juuri ollenkaan siitä, mitä se oli edellisten hallitusten aikana, eikä Yhdysvaltainkaan politiikan muutos ole syynä Turkin muutokseen. Hän luonnehtii tilannetta todeten, että elämme muutosten meressä. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa Lähi Idän historiasta, joten hänellä on sormituntuma asioihin.

MUUTOS Turkin orientoitumisessa sananmukaisesti Orienttia kohti on tapahtuma, jolla on historialliset mittasuhteet. Turkin paluu Lähi Itään 90 vuoden tauon jälkeen on valtava, eikä kukaan tiedä, mihin se johtaa.

Hän lisää, että Turkin kokeman muutoksen ohella on nähtävissä merkittävä muutos USA:n ulkopolitiikassa. Presidentti Barack Obaman tullessaan valtaan on päättävästi ja vakavissaan hakemassa muutosta USA:n sisä- ja ulkopolitiikkaan.

Pääministeri Netanyahun politiikasta hän sanoo, että sitä on vaikea erottaa siitä, mitä se oli edellisten hallitusten aikana.

OREN KERTOO, että presidentti Joe Bidenin Israelin vierailu aiheutti dramaattisen muutoksen Obaman politiikassa. Hän sanoi sen tapahtuneen viikon sisällä, vaikka väittääkin, ettei se ollut niin paha kuin mitä media raportoi. Hän sanoo USA:n hallituksen tajunneen, ettei enempää sen sisä- kuin ulkopoliittinen toimintakaan auttanut rauhankeskustelujen aloittamiseksi Israelin ja PA:n välillä.

Oren kertoo, että Obaman hallituksen politiikan suuntauksen muutos ilmeni välittömästi. PA:n johto oli asettunut mukavasti nojatuoleihinsa syventyen tarkkailemaan Israelin ja USA:n keskinäistä sananvaihtoa, odottaen ja kuvitellen, ettei siltä vaadita yhtään mitään. Muutos ilmeni siinä, että Abbas myöntyi välittömästi joskin melkoisen venkoilun ja vasta arabiliiton luvan saatuaan epäsuoriin keskusteluihin Israelin kanssa, joskin hyvin vastahakoisesti.

OREN kuvailee Obaman henkilökuntapäällikön Rahm Emanuelin ymmärtävän syvästi Israelin tilanteen, että hän on henkilö, jonka kanssa pystyy keskustelemaan. Hän sanoi Emanuelin soittaneen hänelle Israelin vierailunsa jälkeen ja kyyneltyen muistelleen, miten ystävällisesti ihmiset Israelissa suhtautuivat häneen ja hänen poikaansa, jopa Tel Avivin rantatiellä joggaillessaan ihmiset pysäyttivät hänet ja toivottivat onnea, mazel tov.

Rahm Emanuel eroaa syksyllä toimestaan, kertovat uutiset, koska hän ei ole kokenut muutosta, jota hän odotti, eikä ilmeisesti ole kaikkien suosiossa Valkoisessa Talossa. http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=1791084. UUTISOTSIKOITA

- Israelin suhteet USA:n kanssa ovat antaneet aiheen etsiä uusia turvallisuustakuita, ja IDF katsoo, että Kiina nousevana suurvaltana on sopiva kohde. Tärkeimpänä kohtana tässä orientoitumisessa on saada Kiina näkemään Israelin huoli Iranin ydinaseesta.

IDF:n delegaatio lensi lauantai-iltana kenraalimajuri Yair Golanin johdolla Pekingiin. Muita aiheita keskusteluissa ovat siviilipuolustus ja Israelin äskettäinen kotirintaman harjoitus Turning Point 4. Golan viettää seurueineen Kiinassa viikon verran.

Ennen häntä siellä vierailivat sotilastiedustelun johtaja kenraalimajuri Amos Yadlin ja strategisen suunnitteluosaston johtaja kenraalimajuri Amir Eshel pyrkien vaikuttamaan Kiinan Iranin politiikkaan. Israelin Kiinan suhteita ovat häirinneet USA:n tarkkailu sotilaallisten tuotteiden viennin alueella, aiheuttaen kriisin 2005 Israelin joutuessa perumaan sovitun kaupan tutkavalvonta laitteiden asentamiseksi venäläisvalmisteiseen koneeseen. (JP)

- Shin Bet yhdessä poliisin kanssa pidätti 13 Jerusalemin arabia osallistumisesta useisiin terrorihyökkäyksiin Silwanin lähiössä. Pidätykset tehtiin 30. toukokuuta autoa vastaan tehdyn hyökkäyksen johdosta 3. maaliskuuta 7-kerroksisen Jonatanin talon asukasta vastaan. Kolme Jebl Mukaberin arabia pidätettiin siihen syyllistyneinä. Yksi heistä tunnusti avanneensa tulen tarkastuskierroksella ollutta autoa kohti lähiössä.

Toisessa tapauksessa hyökkäys tehtiin turvallisuusjeeppiä vastaan haavoittaen yhtä vartijaa. Arabit valuttivat öljyä kadulle saadakseen auton pysähtymään ennen hyökkäystä. Maaliskuun 16. päivänä arabit avasivat tulen juutalaisia kohti Ras al-Amud lähiössä vastalauseena Hurvan synagogan avaamiselle. (JP)

- Jännitys on noussut huippuunsa maroniittikristittyjen patriarkan Boutros Sfeirin ja Hizbullahin välillä Libanonissa. Sfeir vieraili Zahlen kaupungissa Bekaan laaksossa, joka on Hizbullahin tukialuetta. Hizbullah pahoitti mielensä patriarkan käyttäessä siitä sanontaa niin sanottu Hizbullah, ja syyttäen sitä armeijan rakentamisesta naapurimaitten antamin asein Pariisin konferenssissa viime viikolla. Terroristi räjäytti Zahlessa auton päivää ennen vierailua. (JP)

- Israelin matkaoppaat tekivät opintomatkan Betlehemiin 10 vuoden tauon jälkeen. Tarkoitus on, että he voisivat opastaa seurueita kaupungissa. Oppaat pelkäävät, että arabit vaativat oikeutta opastaa seurueita Israelissa. (JP)

- USA:ssa vierailulla oleva puolustusministeri Barak kritisoi Jerusalemin alueellisen suunnittelu- ja rakennustoimikunnan päätöstä hyväksyä Silwanin kehityssuunnitelma, joka sisältää 22 laittomasti ja puutteellisesti rakennetun arabitalon purkamista ns. kuninkaan puiston rakentamiseksi. Barak sanoo päätöstä harkitsemattomaksi ja huonosti ajoitetuksi. Barakilla ei virkansa puolesta ole oikeutta puuttua Jerusalemin sisäpolitiikkaan, mutta Labourin puheenjohtajana hän voi niin tehdä.

Ollessaan virallisella vierailulla ulkomailla hänen ei tulisi antaa tämänkaltaisia lausuntoja. Yhä useammat vaativat Barakin eroa tai erottamista, mutta Netanyahu ei voi tehdä sitä hallituksensa yhtenäisyyden vuoksi.

Haaretz.com asiaa käsittelevä artikkeli on vahvasti puolueellinen eikä vastaa todellisuutta. Siinä väitetään asukkaitten vastustavan suunnitelmaa, kuitenkin osa vastustaa painostuksen vuoksi, osa ei. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... n-1.297635

- Itävaltaiset arkeologit sanovat löytäneensä maan sisästä tutkakameroitten avulla Avaris-kaupungin, jonka he olettavat olleen Hyksojen pääkaupunki 3 500 vuotta sitten Niilin suistoalueella. Hyksojen oletetaan hallinneen Egyptiä vuosisatoja, mutta egyptiläiset poistivat kaiken, mikä viittasi heidän aikaansa tuhoten heistä kertovia asiakirjoja, seinäkirjoituksia ja kaupunkeja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138198

* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron