Israel-raportti 24. kesäkuuta 2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israel-raportti 24. kesäkuuta 2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 24 Kesä, 2010 15:54


Israel-raportti 24. kesäkuuta 2010


TÄMÄN VIIKON UUTISIA:


» 1. GAZAN SAARRON VASTUSTUS PALJASTAA AUKON MORAALISSA

» 2. LYHYESTI

» 3. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 1938


* * * * * * * * * * * *1. GAZAN SAARRON VASTUSTUS PALJASTAA AUKON MORAALISSA

Erilaiset israelilaiset ryhmät ovat kritisoineet vahvasti pääministeri Netanyahun hallituksen päätöstä heikentää Gazan saartoa ja sallia periaatteessa kaikenlaisten muiden tarvikkeiden kuljettamisen kaistaleelle paitsi sellaisten, joita voidaan käyttää sodankäyntiin,.

Saartoon ryhdyttiin alunperin Hamasin painostamiseksi ja kaapatun israelilaisen sotilaan, Gilad Shalitin, vapauttamisen turvaamiseksi. Jopa yleensä sovittelevampi oppositiojohtaja Tzipi Livni asettui vastustamaan pääministeriä sanoen päätöstä heikkouden merkiksi. Huolimatta hänen mahdollisista poliittisista syistään hyökätä Netanyahua vastaan, hänen lausuntonsa viestii: Tällä alueella...Israelin täytyy tehdä päätöksensä tahtonsa ja etujensa mukaisesti, ei paineen vuoksi. Tahtoon perustuvat päätökset kuvastavat voimaa, kun taas paineen johdosta tehdyt päätökset kuvastavat heikkoutta eikä meillä ole varaa heikkouteen.

Mutta saarron helpottaminen ei ole johtanut avustuslaivueiden loppumiseen. Tällä hetkellä järjestellään kahta laivuetta: yhtä Libanonissa ja toista Iranissa. Yhdellä libanonilaisista aluksista, Mariamilla, on pelkästään naisia, ja osallistujat sanovat kuljettavansa lääketarpeita. Kahden iranilaislaivan sanotaan kuljettavan lääkkeitä, ruokatarvikkeita, nukkeja ja vaatteita, sekä reporttereita ja niin sanottuja vapaaehtoisia. Iranilaisen laivueen tiedottaja sanoi: Tällä tavoin voidaan rikkoa Gazan viattoman kansan piiritys ja lopettaa se.

Samaan aikaan yhä useammat tahot vaativat Israelin saarron täydellistä lakkauttamista ja keskustelujen aloittamista Hamasin kanssa. YK ja EU ovat kumpikin tuominneet saarron. Ihmisoikeusjärjestöt ja älyköt ovat verranneet Gazaa juutalaisiin gettoihin Euroopassa. Kuuluisa ruotsalaiskirjailija Henning Mankell, joka oli mukana Marmara-laivalla, jonka Israel otti haltuunsa kaksi viikkoa sitten, sanoi hiljattaisessa haastattelussa, ettei Hamas ole terroristijärjestö vaan vastarintaliike. Useat eurooppalaiset valtiot ovat jo aloittaneet keskustelut Hamasin kanssa, ja muut kannustavat sellaiseen asennoitumiseen.

Kommentti:

Kesäkuussa 2007 koko maailma todisti, miten Hamas silpoi ja murhasi vastustajiaan, lähinnä Fatahin jäseniä, ottaessaan Gazan kaistaleen haltuunsa verisessä vallankaappauksessa. Siinä vaiheessa maailman mielipide ei asettunut vastustamaan Israelin saartoa, jota pidettiin oikeutettuna keinona julmaa diktatuuria vastaan. EU ja Yhdysvallat asettivat Hamasille ehdot, jotka sen tulisi täyttää tullakseen tunnustetuksi.
Hamasin tulisi:

a) luopua terrorismista,
b) hyväksyä Israelin oikeus olemassaoloon ja
c) noudattaa aikaisempia sopimuksia.

Sen jälkeen Hamas on:

a) lisännyt terrorioperaatioitaan dramaattisesti,
b) jatkanut puheita Israelin tuhoamisesta ja väestönsä kasvattamista vihaamaan juutalaisia ja
c) torjunut kiivaasti kaikki sopimukset Israelin kanssa.

Kuitenkin kesäkuussa 2010 maailman mielipide on muuttunut täysin. Hamas on nyt uhri ja Israel on hyökkääjä. Hamasia puolustetaan ja Israelia demonisoidaan. Kaikki Hamasille aiemmin asetetut vaatimukset piilotetaan ja vaatimukset kohdistetaan nyt Israeliin. Israelia täytyy tutkia ei Hamasia. Israelin täytyy osoittaa tahtonsa teoissa ei Hamasin.

Koska tällaista Hamasin puolustamista ei voida oikeuttaa, terroristijärjestö täytyy esittää toisenlaisessa valossa. On mahdotonta osoittaa sympatiaa Hamasille, jos puhutaan sen terroriteoista, tai siitä, että se opettaa lapsille, että Palestiinan maaperä kaipaa juutalaisten verta ja että palestiinalaisarabilapsen korkein päämäärä on kuolla marttyyrina.

Arabimaailman YouTuben viimeisimmässä hittivideossa lapsikuoro laulaa marttyyriutta ylistävää laulua, kun juutalaisia esittävät pojat, joilla on kipat ja leikkipyssyt, ampuvat heitä. Laulu on nauhoitettu Jordaniassa, mikä paljastaa ilmiön levinneisyyden, mutta teema kuuluu Hamasin tv-ohjelmien suosikkeihin.

Edellämainitun perusteella on ilmeistä, että Israelilla on oikeus vahvasti puolellaan jos se tuomitaan objektiivisesti. Vuonna 2007 Hamasin väärinkäytökset paljastuivat selkeästi ja johtivat tuomioon kaikkialta maailmasta. Mutta muistakaamme, että siinä vaiheessa Hamasin väkivaltaa ei ollut kohdistettu juutalaisiin. Se kohdistui heidän arabiveljiinsä.

Hamas ei ole muuttunut. Heidän käytäntönsä ja ideologiansa eivät ole muuttuneet. Mutta tänä päivänä heidän kohteenaan ovat jälleen juutalaiset. Vaikuttaisi siltä, että juutalaisiin kohdistuva väkivalta saa maailman menettämään objektiivisuutensa.

Päin vastoin kuin mitä suuri osa tiedotusvälineistä ja älyköistä kirjoittaa, Israel ei vastusta todellisuuden paljastamista, on sitten kyse Marmaran tapahtumista tai sodasta Gazassa. Totuuden täysi paljastaminen tuo todennäköisesti ilmi joitakin Israelin virheitä, mutta ennen muuta se paljastaa Hamasin todelliset tarkoitusperät ja luonteen. Vasta kun saavutamme tämän tason, pystyy laaja yleisö muodostamaan tietoon perustuvan mielipiteen. Nyt käynnissä oleva Hamasin kaunistelu kätkee totuuden ja johtaa yleisöä harhaan.

Loppuhuomio: Se, että laivueiden järjestäjät jatkavat lääkkeitä ja humanitäärisiä varusteita kuljettavien laivojen lähettämistä siitä huolimatta, että näiden tarvikkeiden kuljettaminen Gazaan on koko ajan ollut sallittua, osoittaa, ettei heidän päämääränsä ole helpottaa arabiväestön olosuhteita, vaan antaa oikeutusta Hamasille.


2. LYHYESTI

Kuwaitilainen sanomalehti Al-Rai raportoi, että terroristijärjestö Hizbollah peruutti viime hetkellä suunnitelman salamurhata korkea-arvoinen israelilainen virkamies, koska se ei tahtonut viedä huomiota laivuekriisiltä. Sanomalehti ei kertonut, missä salamurhan oli määrä tapahtua, mutta raportoi, että Israel määräsi virkamiehen palaamaan välittömästi kotiin käsittelemään laivuevälikohtausta seurannutta Israelin kansainvälistä tuomitsemista...

Maanantaina eräs avustuslaiva sai Libanonilta vihreän valon lähteä Kyprokselle, joka olisi sen ensimmäinen etappi matkalla Gazaan. Se on tällä hetkellä laiturissa Tripolin pohjoisessa satamassa. Libanonilaiset järjestäjät ovat sanoneet, että he saattavat muuttaa kurssiaan ennen Kyprokselle saapumista ja suunnistaa suoraan Gazan alueelle. Vastauksena Israelin varoitukseen, että se pysäyttää Gazaan matkalla olevat avustuslaivat, Libanon sanoo, että Israel joutuu vastuuseen, jos laivoja kohtaan hyökätään millään tavalla...

Samalla kun Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan on syyttänyt Israelia rikoksista ihmisyyttä vastaan, Turkki on ryhtynyt omaan terrorismin vastaiseen sotaansa saamatta juurikaan tai lainkaan huomiota kansainväliseltä yhteisöltä, eikä ainakaan vaatimuksia itsenäisten tutkimuskomissioiden perustamisesta.

Israel Today kirjoittaa, että samana päivänä, jona laivasaattue otettiin haltuun, kurdikapinalliset hyökkäsivät turkkilaiseen meritukikohtaan tappaen 12 sotilasta. Erdoganin hallitus vastasi ilmaiskuilla kurdiasemiin pohjoisessa Irakissa tappaen 120 ihmistä, mukaanlukien 7-vuotiaan tytön...

Ynet News raportoi, että Israelin puolustuslaitos laukaisi tiistai-iltana uuden vakoilusatelliitin avaruuteen. Satelliitti nimeltä Ofek 9 tulee olemaan kuudes yhtäaikaa käytössä oleva satelliitti. Uuden satelliitin odotetaan osallistuvan Israelin Iraniin ja muihin alueen valtioihin liittyviin pyrkimyksiin. Vaikka Israel on menestynyt tällä alueella, virkailijat pitävät matalaa profiilia ja vaikenevat tähänastisista saavutuksista...

Kaksitoista Kirgisiasta tullutta juutalaista laskeutui Israeliin maanantaina, Ynet News raportoi. Maahanmuuttajat olivat ensimmäinen ryhmä, joka saapui etnisten mellakoiden puhjettua maassa. Koska Israelilla ei ole suurlähetystöä Kirgisiassa, ulkoministeriö neuvoi naapurimaa Kazakstanin suurlähetystöä ottamaan yhteyttä juutalaisyhteisöön ja tarjoamaan apua maasta muuttamiseen. Juutalaisvirasto laati myös evakuointisuunnitelman 1200-henkiselle yhteisölle, ja juutalaisviraston alija- ja kotiutumisosaston johtaja Eli Cohen ennustaa, että mellakoiden kasvaessa päivästä toiseen yhä useammat muuttaisivat pian maahan.3. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 1938


Juutalainen filosofi ja kouluttaja Martin Buber suorittaa alijan eli muuttaa takaisin Israelin maahan. Hänet tunnetaan hyvin siitä, että hän kannattaa kulttuurisionismia, joka keskittyy juutalaiskansan hengelliseen ja kulttuuriseen rakentamiseen. Buber vastustaa Herzlin ajatusta juutalaisvaltiosta ja kannattaa kaksikansaista ratkaisua juutalaisille ja arabeille Brittiläisessä Palestiinan mandaatissa.

Kyllästyneenä valtavirtasionistien poliittisiin huolenaiheisiin Buberia kiehtoo tapa, jolla hasidiyhteisöt harjoittavat uskonnollisia uskomuksiaan. Hän huomaa heidän ilmaisevan juutalaiskansan hengellistä rikkautta, ja Buber uskoo tämän tekevän juutalaiset valoksi kansoille. Buber kuolee vuonna 1965 talossaan Jerusalemin Talbiyehin kaupunginosassa.* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
TUE WORD OF LIFE ISRAELIA

Israel tarvitsee äänen. Virheellisen ja usein yksipuolisen uutisraportoinnin keskellä Israel-raportti puhuu Israelin puolesta. Sinä voit vahvistaa tätä ääntä tukemalla Israel-raportin päämäärää, objektiivisen ja totuudenmukaisen informaation levittämistä Israelista käsin. Klikkaa seuraavaa linkkiä antaaksesi lahjoituksen Word of Lifen työlle Israelissa:

http://www.livetsord.se/new/donatetoisrael/?language=en

Kotisivu:
http://www.israelreport.org/


Palaute: feedback@israelreport.org

Israel-raportin uutiset ovat vapaasti kopioitavissa. Ole hyvä ja ilmoita silloin lähteeksi: "Word of Life Israel"

Ulkopuolisista lähteistä peräisin olevat uutiset ja siteeraukset eivät välttämättä edusta Word of Life Israelin mielipidettä.

Copyright 2009 Word of Life Israel

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron