ISRAEL-UUTISET PERJANTAINA 25.06.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISET PERJANTAINA 25.06.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Pe 25 Kesä, 2010 12:55


ISRAEL-UUTISET PERJANTAINA 25.06.101. ULKOMINISTERI Avigdor Lieberman kehotti Italian ulkoministeri Franco Frattinia kokoamaan seitsemän eurooppalaisen ulkoministerin ryhmän ja vierailla sen kanssa Gazassa. Tämä tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun ulkoministeriö kielsi Saksan taloudellisen yhteistyön ja kehityksen ministerin Dirk Niebelin vierailun siellä, mistä saksalaiset lehdet kirjoittivat kriittisiä ja tuomitsevia artikkeleita.

POLIITTISET tarkkailijat pyrkivät selvittelemään, onko tämä merkkinä Israelin uudesta poliittisesta suuntauksesta Gazan suhteen, jolla ehkä pyritään irrottautumaan kokonaan kaistasta. Lieneekö Egyptin presidentti Hosni Mubarakin syytös Israelille velvollisuuksiensa laiminlyönnistä Gazan suhteen ennakointi tästä uudesta suuntauksesta.

LIEBERMAN teki esityksensä Euroopan ulkoministereitten ryhmän Gazan vierailusta torstaina tavatessaan italialaisen virkaveljensä keskusteltuaan asiasta ensin Netanyahun kanssa.

Esityksen mukaan ulkoministerit voisivat tutustumismatkalla Gazassa omin silmin havaita, ettei Gazan kansa kärsi nälkää eikä puutetta, kuten maailmalla huudetaan. Heidän ei kuitenkaan olisi syytä tavata Hamasin johtoa Gazassa, koska se antaisi sille poliittista tukea.

Lieberman suunnitteli, että ulkoministerit vierailisivat myös Sderotissa, joka on pahiten kärsinyt Gazan terroristien ampumista raketeista ja jonne on koottu näyttävä kokoelma rakettien jäännöksiä. Kolmanneksi ulkoministeriryhmä voisi käydä Ashdodissa tutustumassa sen satamapalveluihin, joita Israel tarjoaa välietappina Gazaan matkalla oleville laivoille niiden tavaroitten tarkastusta varten. Ulkoministeri Frattini innostui esityksestä. (JP) http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179479


2. LIEBERMAN selitti journalisteille, että Israel etsii tapoja irrottautua vähitellen kokonaan Gazan palvelujen tarjonnasta, joka koskee veden ja sähkön toimitusten lopettamista. Tämä edellyttää kuitenkin, että Gazassa pystytään kehittämään kapasiteettia näitä palveluja varten. EU on ilmaissut kiinnostuksensa rakentaa Gazaan voimalan, jäteveden puhdistamon sekä meriveden puhdistuslaitoksen. Niiden toteuttaminen edellyttää EU-ministereitten omakohtaista vierailua Gazassa. Israelin politiikan mukaisesti se on vuoden aikana estänyt useitten ministerivierailujen toteutumisen, mikä on herättänyt vastalauseita varsinkin Ranskan, Turkin ja Irlannin sekä viimeksi Saksan ulkoministeriöistä.

Maaliskuussa Israel salli YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin sekä EU:n ulkoasioitten johtajan Catherine Ashtonin vierailun Gazassa.
Israelin oppositio on moittinut hallitusta, että se on antautunut Gazan saartoa yrittävien painostuksen alla ja tehnyt toistuvia myönnytyksiä terroristeille. Oppositiojohtaja Tzipi Livni asetteli sanansa tähän tapaan. Netanyahu on laillistanut Hamasin heikkoudesta unohtaen kokonaan kvartetin asettamat kolme vaatimusta Hamasille ehtona sen hyväksymiseksi. (JP)
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 41,00.html.


3. GAZAN terroristit ampuivat eilen ainakin kolme erillistä kranaatti-iskua Gazasta Israelin puolelle. Kaikkiaan 12 kranaattia todettiin ammutun.
Ensimmäinen salvo ammuttiin puolenpäivän jälkeen kohti Shar HaNegevin aluekeskusta. Kolme kranaattia putosi Israelin puolelle, yksi jäi lyhyeksi ja putosi Gazan puolelle.

Toinen salvo ammuttiin iltapäivällä, josta kaikki 4 putosivat Gazan puolelle turva-aitaa. Vähän myöhemmin ammuttiin viides yhtä huonolla suuntauksella.

Kolmas salvo ammuttiin seitsemän aikoihin eilen illalla lähelle Erez rajaterminaalia.
Ihmisvahinkoja kranaatit eivät aiheuttaneet eivätkä osuneet rakenteisiin.

GAZAN terroristit ivat selvästi aktivoineet rakettiensa ja kranaattiensa ampumista, jota on jatkunut harvakseltaan pitkin viikkoa. Lieneekö itsetehostuksen lisäämiseksi?

Keskiviikkona terroristit avasivat tulen kahdesti IDF:n partiosotilaita vastaan Nahal Oz alueella osumatta kuitenkaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138260

IAF:N koneet tekivät ilmaiskuja Gazan kaistalle yön aikana pommittaen asevarikkoa ja tyhjää rakennusta Gazan kaista pohjoisosalla. Koneet palasivat turvallisesti tukikohtiinsa. IDF ilmoitti pommitusten onnistuneen aiotulla tavalla, ihmisuhreja ei ole ilmoitettu.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 53,00.html


4. USA:N ulkoministeriö julkisti eilen lausuntonsa, jossa se kehottaa Gazan saarron murtoa yrittäviä valtioita luopumaan aikeistaan, koska laivakuljetukset Gazaan ei ole järkevä eikä tehokas tapa auttaa sen ihmisiä. Lausunnossa selitetään, että mekanismit avustusten kuljettamiseksi Gazaan ovat olemassa, eivätkä merikuljetukset ole järkeviä eivät vastuullisia eivätkä ensinkään tehokkaita.

USA:n lausunnossa kehotetaan sen liittolaismaita, jotka haluavat avustaa Gazaa, käyttämään käytössä olevia maayhteyksiä ja tavaroiden tarkastusjärjestelmiä ennen niiden viemistä Gazaan. Ei ole mitään syytä tarpeettomiin vastakohtaisuuksiin, ja me yhdessä kvartetin liittolaistemme kanssa kehotamme kaikkia käyttäytymään vastuullisesti Gazan kansan tarpeitten tyydyttämiseksi.

PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak tapasi Washingtonissa Hillary Clintonin, puolustusministeri Robert Gatesin, varapresidentti Joe Bidenin sekä turvallisuusneuvonantaja James Jonesin. Heidän keskusteluissaan lienevät Iranin ydinsuunnitelmat muodostaneen pääsisällön, vaikka julkisia lausuntoja niistä ei annettu.

IRAN ilmoitti eilen, että sieltä suunniteltu avustusaluksen matka Gazaan peruttiin epäinhimillisen sionistisen hallituksen väkivaltaisen vastustuksen vuoksi Gazan kansan avustamiseksi. Myös Libanonissa suunnitellun aluksen matka Gazaan on epävarma.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 44,00.html


5. LIBANONIN pääministeri Saad Hariri on sen ohessa, että hän julkisesti kannattaa avustusalusten lähettämistä Gazaan, kaikessa hiljaisuudessa pyrkinyt viivyttämään niiden lähtöä Libanonista peläten ilman sitäkin jännittyneen tilanteen räjähtävän käsiin ja mahdollisesti aiheuttavan uuden sodan Israelin ja Libanonin välillä. Libanonissa valmisteltu alus Julia on Tripolin laiturissa odottamassa lähtökäskyä. Se ei saa seilata suoraan Gazaan, koska Israelin valvoma Gazan satama on Libanonin mukaan vihollisaluetta. Siksi aluksen tarkoituksena oli höyrytä ensin Kyprokselle, jossa se täydentäisi varastojaan. Debkafile kertoo, että Julia-aluksen omistaa Syyrian presidentti Assadin serkku.

PÄÄMINISTERI Hariri on soitellut Kyproksen, Kreikan, Turkin ja Maltan johtajille pyytäen heitä kieltämään alusten saapumisen niiden satamiin.

HARIRIN pelko on täysin aiheellinen, sillä Hizbullah antoi kovasävyisen varoituksen, jossa se uhkaa iskeä ohjuksillaan Tel Aviviin, jos Israel vahingoittaa Libanonista lähteviä aluksia. Lausunnossa selitetään, että jos IDF pidättää Libanonin aluksissa olevia, se katsotaan sota-toimeksi ja pidätettyjä kutsutaan sotavangeiksi, jotka täytyy vapauttaa.

Libanonin hallitus antoi Julia-alukselle luvan lähteä 23.06., mutta alus on edelleen satamassa. IDF ilmoitti 24. 06, että se pitää kaikkia Gazaan pyrkiviä laivoja vihollisluksina ja toimii sen mukaan. IDF:n pohjoisen lohkon komentaja Eisenkott sanoo uskovansa, että IDF on valmis mihin tahansa Hizbullah turvautuu laivansa tukemiseksi.
http://www.debka.com/article/8869/


6. LIBANON on esittänyt syytöksiä, että Israelin rannikon edustalta Välimeressä löydetyt kaasuesiintymät Dalit ja Tamir ulottuvat Libanonin merialueelle. Libanonin parlamentin puheenjohtaja Nabih Berry kehotti Libanonia toimimaan nopeasti ja aloittamaan merialueittensa tutkimukset, ettei Israel varasta niitä. Hizbullah tarttui aiheeseen nopeasti Berryn esittämän lakiesityksen merialueitten tutkimisesta tultua Libanonin parlamentin käsittelyyn ja antoi kitkerän varoituksen Israelille pitää näppinsä erossa Libanonin kaasuesiintymistä. Ministeri Landau sanoo Israelin puolustavan löytöjään. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179436

RANNIKON läheisyydessä olevat porauslautat ovat tulenarkoja kohteita Hizbullahin ohjuksille. Israelin kansallisen infrastruktuuri ministeriön öljy- ja kaasututkimusten johtaja tri Yaacov Mimran sanoo Libanonin vaatimuksia perättöminä. Hän sanoi, että Leviatan kenttä kuten Tamir ja Dalit kaasukentät Välimerellä ovat Israelin alueella. Hän selitti, että maitten taloudellinen meriraja ulottuu 200 km rannasta. Sen ulkopuolella oleva merialue tulee jakaa yhteistoimin ympärillä olevien valtioitten kesken. Hän sanoi, että Kypros toimi siten antaessaan tutkimuslupia rannikkonsa lähellä 200 km:n sisällä rannikosta.

Israel ei ole vielä virallisesti määritellyt merialueensa rajoja. En ihmettelisi ollenkaan, jos PA:n johto alkaa esittää Libanonin kaltaisia vaatimuksia Israelin löytöihin. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... s-1.298077


7. UUTISOTSIKOITA

- IDF uudentyyppisiä rypälepommeja, jotka tuhoavat itsensä määräajan kuluessa vähentäen siten dramaattisesti siviiliuhrien määrää. (JP)

- USA:n senaatti hyväksyi kovennetut sanktiot Iranian vastaan. (JP)

- Gilad Shalitin neljäntenä vuosipäivänä Hamasin panttivankeudessa hänen vanhempansa esittivät kainon pyynnön edes yhdestä humaanista teosta ja vapauttaa heidän poikansa. New Yorkissa järjestettiin todellinen vapaa flotilla Gilad Shalitin vapauttamisen tukemiseksi. Tänään hän on ollut 1461 päivää Hamasin pimeässä kellariloukossa. Roomassa Colosseum sulki kaikki valonsa vapauttamisen tukemiseksi. (JP)
- http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... e-1.298173

- Lieberman esitteli suunnitelmansa Israelin rajoista, jonka toteuttaminen edellyttäisi maan ja ehkä asukkaittenkin vaihtoa Israelin ja PA:n kesken. Sekä Kadima että Labour nostivat kovan vastarinnan, ei niinkään sen sisällöstä kuin siitä, että se tunkeutui niiden poliittiselle alueelle. (JP)

- Shin Bet on esittänyt harvinaisen pyynnön, ettei USA karkottaisi sinne paennutta Hamasia vakoilutta palestiinalaista Mosab Hassan Yousefia. Hän vakoili Shin Betin toimeksiannosta tehden tyhjäksi useita terrori-iskuja.

- Sisäministeriö antoi käskyn Hamasin entisille parlamentaarikoille, joista osa oli Israelin vankiloissa, muuttaa Jerusalemin alueelta viimeistään tänään. Abbas tuomitsi ministeriön päätöksen. (JP)

- Ghanan worldcup joukkueessa pelaavan John Paintsilin veli Mark odottaa Israelin vankilassa pyyntöään sada jäädä Israeliin. Hän haluaa pelata täällä jalkapalloa, kuten hänen veljensä teki. (JP)

- Englannin suurin ammattiliitto kehottaa karkottamaan Israelin lähettilään ja katkaisemaan kaikki kauppasuhteet Israelin kanssa. (JP)

- Muinaiset israelilaiset tuottivat hunajamehiläisiä Turkista, sanovat arkeologit.
- http://www.jpost.com/HealthAndSci-Tech/ ... ?id=179363

- Israel lisää Gazaan menevien tavararekkojen määrää 200 %. (JP)* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron