ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 29.06.2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 29.06.2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ke 30 Kesä, 2010 3:52


ISRAEL-UUTISIA TIISTAINA 29.06.20101. AL-QAIDA solu pidätettiin Nasaretissa Shin Betin ja poliisin yhteisten ponnistelujen tuloksena. Solu, nimeltään Alhabiyya, sai alkunsa 7 pidätetyn solun jäsenen kertoman mukaan ottamalla yhteyksiä internetin kautta kansainväliseen jihadiin ja al-Qaidan jäseniin. He etsivät internetistä tietoja aseista ja ohjeita pommien rakentamiseksi sekä al-Qaidan propaganda-aineistoa, joita he tallensivat tietokoneisiinsa.

Kaksi solun jäsentä halusi matkustaa Somaliaan saadakseen lisäkoulutusta ja päästäkseen taistelemaan vääräuskoisia kristittyjä vastaan Somaliassa, mutta heitä ei päästetty Keniasta Somalian puolelle.
Solun ideologia perustaa islamin sunni-haaran salafismiin. Esikuvana he pitivät al-Qaidan toimintaa pyrkien toteuttamaan sitä Israelissa. He ovat Israelin arabeja Nasaretista.

KANSAINVÄLISEN terrorismin inspiroima solu suunnitteli hyökkäyksiä sekä juutalaisia että kristittyjä vastaan. He aloittivat hyökkäyksenä kutsumalla taksin Yafin Weinsteinin Nasaretin lähellä olevaan kibbutsiin 30. marraskuuta 2009. Siellä he ampuivat hänet ja piilottivat aseen. Murhaan osallistui viisi solun jäsentä. Weinstein, 54, asui Nasaret IIlitissä perheensä kanssa. Hänen ruumiinsa löydettiin hänen autostaan Kfar Hahoresh kibbutsin läheltä. Häntä jäivät suremaan vaimo, lapset ja yksi lapsenlapsi.

Kolme muuta solun jäsentä suunnitteli sieppaavansa Nasaretissa asuvan kristityn voidakseen katkaista hänen kaulansa, mikä tallennettaisiin videonauhalle internetiä varten. He sanoivat kaivaneensa haudan valmiiksi tälle vääräuskoiselle, joka oli halventanut Muhammedia. Tätä he eivät kuitenkaan toteuttaneet, mutta he heittivät tainnutuskranaatteja ja petrolipommeja juutalaisten ja kristittyjen omistamiin liikkeisiin ja koteihin Nasaretissa. He polttivat kristittyjen turistibusseja sekä syyllistyivät aseitten myymiseen. Weinsteinin murha-ase löydettiin solun jäsenten antamien vihjeitten mukaan, ja he näyttivät, miten murha tapahtui. Myöhemmin he puukottivat pizzan kotiin kuljettajaa ja varastivat hänen skooterinsa myyden sen 100 NIS.

PIIRIOIKEUDEN istunnossa solun jäsenten asianajaja väitti poliisin saaneen tunnustukset käyttäen uhkailua ja väkivaltaa. Hän väitti, että kahden solun jäsenen matka Somaliin oli normaali lomamatka. Solun jäsenet hymyilivät leveästi oikeussalissa ja vilkuttivat kannattajilleen. Kysyttäessä, vihaavatko he juutalaisia ja kristittyjä eräs heistä sanoi Long live Bin Laden. Poliisi vihjaa, että pidätyksiä jatketaan.

Viime vuoden huhtikuussa poliisi ja Shin Bet murskasivat pohjoisessa viiden Israelin arabi-beduiinin muodostaman terrorisolun, joka suunnitteli hyökkäyksiä israelilaisia vastaan. Solu oli rakentanut useita kotitekoisia pommeja sekä simuloinut IDF:n sotilaan sieppaamista yhden esittäessä sotilasta. Tilanne kuvattiin videonauhalle. (JP) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138297


2. HAMASIN Damaskoksessa asuva ja toimiva ulkopoliittisen toimiston johtaja Khaled Mashaal vakuuttaa, että Gilad Shalitista maksettava hinta nousee Israelin hallituksen vitkastellessa suostua ehtoihin, joita Hamas on asettanut Shalitin vapauttamiselle. Hän puhui Damaskoksessa opiskelijoitten konferenssissa.

Hän ennakoi, että Hamas tulee suorittamaan uusia sotilaitten sieppaamisia. Gilad ei tule olemaan ainoa, hän julisti. Me sieppaamme toisia sotilaita, myös upseereita. Emme tule vapauttamaan Giladia ennen kuin Netanyahu suostuu ehtoihimme. Israel on vastuussa vapauttamiskeskustelujen epäonnistumisesta.

MASHAAL sanoi lähettäneensä viestin saksalaiselle välittäjälle, ettei tämän tarvitse tulla esittelemään Netanyahun esittämiä uusia vaatimuksia. Hän sanoi Hamasin esittäneen listan vangituista, joiden vapauttamista he vaativat, ja vakuutti, ettei Hamas tule muuttamaan vaatimuksiaan, mutta ne voivat kasvaa tulevaisuudessa.

Hän syytti Israelia, että se on Amerikan hännystelijä, joka haluaa tukea Mahmoud Abbasin asemaa, ja siksi se on todellinen syyllinen keskustelujen pitkittymiseen.

PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak toistelee mantraansa, jonka mukaan hän työskentelee yöt ja päivät Gilad Shalitin vapauttamiseksi, koska ministeriö lähetti hänet IDF:n tukikohtaan, josta hänet siepattiin, ja IDF on vastuussa hänestä. Ehkä ensimmäistä kertaa hän julkisesti viittasi muihinkin mahdollisuuksiin vankienvaihdon ohella Giladin vapauttamiseksi. Hänen pidättäjänsä ovat varautuneet IDF:n suunnitelmaan vapauttaa hänet kommandoiskulla ja vaihtavat hänen olinpaikkaansa useita kertoja viikossa.

GILAD SHALITIN vanhemmat ja lähisukulaiset ehtivät Giladin vapauttamista tukevalla marssillaan Mitzpe Hilasta tänään iltapäivällä Haifan satama-alueelle, josta he jatkavat marssia kohti Jerusalemia. Marssijat saavat käyttää tien piennarta poliisin suojeluksessa, mutta viivytyksiä tiellä autoileville on luvassa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179861 http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179831


3. EGYPTIN poliisi on tehostanut luonnonkaasua Egyptistä Israeliin tuovan kaasujohdon vartiointia Egyptin hallitusta vastustavien beduiinien ilmoitettua suunnittelevansa iskua kaasujohtoa vastaan. Johdon kautta tulee Israeliin 1.7 miljardia kuutiometriä kaasua vuosittain kattaen kolmanneksen maan kaasun tarpeesta.

Beduiini-separastien hyökkäykset egyptiläisiä kohteita vastaan ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun beduiinit vapauttivat armeijan pidättämän johtajan Salim Lafin vankilan autosaattuetta vastaan helmikuussa tehdyllä hyökkäyksellä, jossa yksi poliisiupseeri sai surmansa. Beduiiniryhmään uskotaan kuuluvan ainakin 12 jäsentä. Heidän uskotaan lymyilevän Siinain keskiosassa, jossa on myös heidän johtajansa Salim Lafi.

POLIISI on lisännyt valvontaansa El-Arishin lentokentällä sekä Al-Oujan Israelin ja Egyptin välisellä raja-asemalla.

BEDUIINIEN johtaja Mussa el-Duleh sanoo, että poliisi käyttää uhkailua ja pelottelua beduiinien taltuttamiseksi. Hän vakuutti, etteivät beduiinit ole vielä aloittaneet iskuja egyptiläisiä kohteita vastaan, ja kehotti poliisia tekemään selvän eron todellisten rikollisten ja rauhanomaisen beduiinikansan välillä.

Poliisi idätti Salim Lafin, kun beduiiniryhmä sieppasi ja piti panttivankeinaan tusinan verran egyptiläisiä poliiseja kolmen beduiinin saatua surmansa mielenosoituksessa 2008. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 67,00.html

ISRAELIN löytämät kaasuesiintymät Välimeren rannikolla tullevat hyödyntämään maan kaasuntarvetta aikaisintaan 2013, minkä jälkeen maa saavuttanee omavaraisuuden ja mahdollisesti jopa kyvyn kaasutoimituksiin ulkomaille.


4. USA:N armeijan komentajien päälliköitten puheenjohtaja amiraali Mike Mullen sanoi puhuessaan Aspen Security Forum järjestön tilaisuudessa, ettei ole mitään syytä luottaa Iranin vakuutuksiin, että sen ydinsuunnitelman toteuttaminen palvelee vain siviilitarpeita. Hän sanoi ymmärtävänsä Israelin huolen Iranin ydinaseesta, mutta uskoi Israelin johdon myös ymmärtävän, miten äärimmäisen (incredible) epävakaan tilanteen IDF:n hyökkäys Iranin ydinlaitoksiin saisi aikaan. Samalla hän tunnusti, että ydinasein varustettuna Iran muodostaisi äärimmäisen (incredible) vaarallisen tilanteen alueella.

HÄN VASTAILI kysymyksiin, miten hän näkee CIA:n päällikön Leon Panettan arvion, että Iranin ydinase on käyttökunnossa kahden vuoden kuluessa.

Mullen sanoi, että kaikkein vaikein asia tässä yhteydessä on päättää toimintaperiaatteista, koska USA ei lopultakaan tiedä, mikä on tilanne Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisessa, ja kuinka lähellä se on ydinaseen valmistumista. Hän ei kiellä, että Iran pyrkii saamaan pommin, mutta hän kiertelee kysymystä siitä kuin kissa kuumaa puuroa: Mieli tekee mutta ei uskalla koskea, eikä haluaisi toistenkaan koskevan siihen.

AMIRAALI Mullen oli tyytyväinen Israelin sotilasjohdolta saamiinsa vaikutelmiin todeten, että Israelilla ja USA:lla on yhteneväiset turvallisuustarpeet. Israelissa todetaan tyydytyksellä tämänkaltaisten vierailujen ystävällinen ja ymmärtävä sävy, mikä on karkeana vastakohtana sille torjuvalle, salailevalle ja vastenmielisyyttä henkivälle ilmapiirille, mihin on totuttu pääministeri Netanyahun ja USA:n presidentti Obaman tapaamisten yhteydessä.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 89,00.html


5. USA jatkaa merivoimiensa kasvattamista vastapäätä Iranin rannikkoa Persianlahdella. Lentokoneitten emälaiva USS Nassau höyrysi saattoaluksineen Bahrainissa sijaitsevan viidennen laivaston tueksi. Nassaussa on yhdessä kahden saattoaluksensa kanssa 4000 USA:n merisotilasta.

Persianlahdella on kaksi muuta lentokoneitten emälaivaa, USS Harry S Truman ja USS Dwight D Eisenhower, joitten merijalkaväen vahvuus yhdessä USS Nassaun kanssa on 10 000 miestä.

USS Nassaun mukana tulleella amfibio-kuljetusaluksella USS Ashlandilla on 400 merisotilasta ja lisäksi 102 kommandosotilasta, jotka on koulutettu erityisoperaatioita varten. Ashland joutui al-Qaidan terroristien Katjusha-rakettitulen kohteeksi olleessaan ankkurissa Jordanian Akaban sataman edustalla. Alus irrottautui satamasta välittömästi päästen satama-alueelta aivan Eilatin kaupungin kupeessa ilman vaurioita.

USA ei ole avoimesti ilmoittanut. mitä tehtäviä tällä valtavalla sotilaallisella keskittämisellä on pelotustoimien lisäksi, mutta varoituksena USA:n päättäväisyydestä esteettömän öljynkuljetuksen turvaamiseksi Persianlahdella se palvelee hyvin.
Iran peruutti suunnitelmansa oman avustussaattueen lähettämiseksi Gazaan peläten USA:n pysäyttävän sen tarkastusta varten. http://www.debka.com/article/8879/


6. UUTISOTSIKOITA


- Neljä Hamasin parlamentaarikkoa ovat vihjanneet mieluummin luopuvansa Hamasin sidonnaisuudesta kuin suostua karkotettaviksi Jerusalemista.(JP)

- Turkin pääministeri Erdogan toisti äskettäin päätöksensä, etteivät Israelin koneet saa lentää Turkin ilmatilassa. (JP)

- Rakennustyöt ovat alkaneet Jerusalemin Sheikh Jarrassa sijaitsevan ns. Shepherdin hotellin muuttamiseksi asuntokäyttöön. Vasemmistolaiset aktivistit ja Peace Now, joka kiihottaa kaikkeen muuhun paitsi rauhaan, ovat esittäneet vastalauseita. Jerusalemin kaupunki ilmoittaa, että sijoittajien esittämät lupahakemukset on hyväksytty ja kaikki on siltä osin kunnossa. Netanyahu on selittänyt, ettei Jerusalem kuulu rakennuskieltoalueeseen, vaikka hän onkin pyytänyt Jerusalemin kaupunkia harkintaan lupia myöntäessään. Mielenkiintoista nähdä, onko tällä vaikutusta Netanyahun ja Obaman tapaamiseen kuudes heinäkuuta. (JP)

- USA:n presidentin vaalien varapresidentin paikkaa havitellut Sarah Palin syyttää presidentti Obamaa, että tämä myy Israelin ja muutkin liittolaisensa samalla kun hänen hallituksensa murentaa maan suurvalta-asemaa. (JP)
- http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138315

- Moshe Feiglinin 16-vuotias poika David Yosef haavoittui hengenvaarallisesti toisen auton ajaessa hänen autonsa kylkeen lähellä Alfei Menashea Samariassa. Kuljettaja menetti auton hallinnan ja ajoi lyhtypylvästä vasten. Kolme muuta autossa ollutta kärsivät lieviä vammoja. Moshe Feiglin on yksi oppositio-johtajista Likudin sisällä vastustaen Netanyahun politiikkaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138320

- Turkkilaiset sotilaat ampuivat kaksi kurdi-siviiliä näitten ollessa keräämässä yrttejä maaseudulla. Sotilaat sanoivat luulleensa heitä PKK:n jäseniksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138311

- Kongressin jäsen varoittaa, että Hizbullahin terroristit voivat suunnitella raketti-iskuja USA:n siviilikohteisiin naamioitumalla meksikolaisiksi rajan ylittäjiksi liittoutuen rikollis- ja huumejengien kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138316* * * * * * * * * * * *

___ ___ ___ ___ ___ ___
www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron