ISRAEL-UUTISET TORSTAINA 01.07.2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISET TORSTAINA 01.07.2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 01 Heinä, 2010 23:35


TÄRKEÄT ISRAEL-UUTISET ISRAELISTA JA LÄHI-IDÄSTÄ LUETTAVAKSI - SUORAAN PAIKAN PÄÄLTÄ ISRAELISTA ILMAN LÄNSIMAISTEN UUTISTOIMISTOJEN TOTUUDEN VÄÄRISTELYÄ JA ISRAEL-VASTAISUUTTA!

ISRAEL-UUTISET TORSTAINA 01.07.20101. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas päätti aloittaa PR-kampanjan israelilaisten kanssa, kuten hän kuhertelee myös USA:n juutalaisten kanssa.

Hän kutsui israelilaisia journalisteja lehdistötilaisuuteen tai oli antanut järjestää sellaisen Ramallahiin tiistaiksi, Tilaisuuden aikana Abbas puhui epätavallisen avoimesti suhteistaan ja rauhankeskusteluista Israelin kanssa.

Abbasin tunnustusten keskipisteenä on hänen pahoittelunsa siitä joskaan hän ei koskaan myönnä sitä julkisesti ettei hyväksynyt pääministeri Olmertin tarjousta saada 93.5-93.7 % Juudeasta ja Samariasta ja puuttuvan osan vaihtamisesta 1/1 periaatteella, Jerusalemin ns. pyhä alue (holy basin) annettavaksi kansainvälisen hallinnon valvontaan sekä symbolisen määrän pakolaisten paluuta Israeliin. Jerusalemin itäisen osan Olmert lupasi Palestiinan valtion pääkaupungiksi.

Olmert teki tämän hätäisen tarjouksensa 2008 lopussa.
Korjatakseen pettymystään Abbas vaatii nyt, että Netanyahun täytyy omaksua Olmertin suunnitelma ja jatkaa keskusteluja siitä, mihin ne jäivät. Koska hän alkaa vähitellen tajuta, ettei Netanyahu suostu hänen vaatimukseensa eikä hän saa Obaman halitusta täysin vaatimuksensa taakse, hän pyrkii muotoilemaan ehtonsa suorien keskustelujen aloittamiseksi muotoon, jotka Netanyahu voisi hyväksyä kuitenkaan näyttämättä omaa tappiotaan. (JP)2. ABBAS kertoi lehtimiehille, että hän on odottanut Netanyahun hallituksen muodostamisesta lähtien vastausta vaatimukseensa, että Netanyahu suostuu Olmertin tarjouksen ottamiseen keskustelujen lähtökohdaksi. Kun mitään vastausta ei tullut, Abbas sanoo lähettäneensä Mitchellin kautta viestin Netanyahulle, että hän tyytyy siihen, että tämä ilmoittaa suostuvansa kahteen vaatimukseen: Rajat ja turvallisuus.
Abbas selittää asiaa näin:

Tämänkaltaiset vastaukset ovat välttämättömiä, nähdäksemme, puhummeko me samasta asiasta, sitten on mahdollista jatkaa. On parempi, etteivät suorat keskustelut räjähdä kymmenen minuutin keskustelujen jälkeen, emmekä sen jälkeen tietäisi, koska voisimme jatkaa niitä. Hän vakuutti aloittavansa suorat keskustelut heti, kun Netanyahu antaa vastauksensa noihin kahteen vaatimukseen.

ABBAS pyöritteli kysymystä keskustelujen ohjelmasta kuin vakuuttaakseen itselleen, ettei suoria keskusteluja voida aloittaa, jos rajoista ei ole sovittu. Onko olemassa sopimus keskustella rajoista ja turvallisuudesta? Emme tiedä, hän selvitteli omia ajatuksiaan.

Abbas kertoi ajatuksistaan näistä kysymyksistä tähän tapaan: Rajoista puheen ollen, me haluamme, että Palestiinan valtio perustetaan 1967 rajoilla (aselepolinjoilla), pääkaupunkina Itä Jerusalem, ja Länsi Jerusalem teidän (Israelin) pääkaupunkina.

Hän tunnusti, että PA on suostunut vähäisiin rajalinjan muutoksiin, jos ne tehdään yksi yhteen periaatteella. Hän väitti, että näistä asioista oli sovittu Olmertin hallituksen kanssa ja että kartat oli laadittu tältä pohjalta.

Abbas puhuu pehmoisia; mitään sopimuksia ei ole allekirjoitettu PA:n ja Olmertin välillä. Abbas hylkäsi Olmertin viimeisen tarjouksen kävelemällä pois keskusteluista edes antamatta kommenttia tai vastaehdotusta. Israelin pääneuvottelija Tzipi Livni selvitti keskustelujen periaatteita, ettei mistään ole sovittu ennen kuin kaikki on sovittu.

ABBAS väitti sopineensa Olmertin kanssa, että Israelin turvallisuus taataan sijoittamalla NATO tai UNIFIL-joukkoja Jordanjoenlaaksoon, jonka valvomista Netanyahu pitää ehdottoman tärkeänä. Hän ei sano suostuvansa siihen, että Israelin sotilaita sijoitetaan Palestiinan valtion alueelle. Täten Israel saa turvallisuutta ja minä saan itsenäisyyden, hän maalaili. Libanonin kokemusten perusteella UNIFIL-joukkojen tai sen kaltaisten kansain-välisten yhteisöjen sotilaitten sijoittaminen elintärkeänä pidetyn Jordanjoenlaakson valvojiksi olisi suuri strateginen virhe, mihin ei missään olosuhteissa tulisi suostua.

Abbas vakuutti, ettei hän suostu kompromisseihin Jerusalemista, mutta ettei kolmatta intifadaa, väkivalta-aaltoa, tule hänen hallituskaudellaan. Hän kielsi tiedot siitä, että hän neuvottelee rauhasta USA:n kanssa, ja sanoi tunnustavansa Netanyahun kumppanuuden, ja että keskusteluja käydään Israelin hallituksen kanssa.

Abbas sanoi toivovansa, että Gilad Shalit saadaan vapautettua pian, mutta muistutti samalla, että Israelin vankiloissa kärsii 8 000 palestiinalaista, joilla myös on perheet. Abbasin tapa rinnastaa tuomitut terroristit ja asepalvelustaan suorittava sotilas on järkyttävä. (JP)3. ABBASIN lehdistötilaisuudessa Ramallahissa tiistaina nostettiin esiin kysymys Abbasin tohtorin väitöskirjassa esitetty väittämä, ettei ole selvää, murhasivatko natsit 600 000 tai kuusi miljoonaa juutalaista. Abbas suoritti tutkimuksensa ja julkisti väitöskirjansa asiassa Moskovan yliopistossa vuonna 1982 otsikolla Salainen side natsien ja Sionistisenjärjestön johtajien välillä. Hän väitti kirjassaan, että holokaustin aiheutti sionistien kiihotus.

ABBAS selitti asiaa tähän tapaan: Tutkin asiaa ja viittasin kirjassani useitten ihmisten kirjoituksiin, niiden mukana juutalaisia. Kirjoitin siinä yhden lauseen, jonka te aina unohdatte: Koraanin mukaan yhden viattoman ihmisen surmaamista ei anneta anteeksi.

Olen uskon mies, en äärisuuntaa edustava, vaan uskonnollinen muslimi. On selvää, että jokainen murha holokaustin aikana oli laiton, hylättävä ja moraaliton. Kukaan ei voi kieltää, että holokausti tapahtui. Kysymykseen, mikä oli murhattujen juutalaisten tarkka luku, vastaan, ettei se ole minun määriteltävissä. Te sanotte heitä ollen kuusi miljoonaa, enkä kiellä sitä. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1800624. ULKOMINISTERI Avigdor Lieberman pahoitti mielensä saatuaan tietää, että Netanyhau oli valtuuttanut teollisuus-, kauppa- ja työministerin Binyamin Ben-Eliezerin salaisiin keskusteluihin Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglun kanssa ilmoittamatta hänelle asiasta mitään.

Tapaamisesta kertoi TV-2 illan uutislähetyksessään, mistä Lieberman lienee saanut tiedon tapaamisesta. Tapaaminen tapahtui Zyrichissä tiistaina. Ilmeisesti myös Ehud Barak oli tietoinen siitä, mutta Lieberman pidettiin siitä täysin ulkona.

MINISTERI Ben-Eliezerin lähettäminen salaiselle matkalle on selitettävissä sillä, että hänellä on hyvät suhteet Turkin johtomiesten kanssa. Israelin ja Turkin väliset suhteet ovat olleet jo jonkin aikaa ongelmalliset pääministeri Erdoganin etsiessä suhteita arabimaitten kanssa, joita liian läheiset suhteet Israelin ja myös USA:n kanssa ovat olleet rasitteita.

Erdogan pyrkii taiteilemaan hyvin epävarmalla pohjalla, sillä Turkki on NATO:n jäsen ja sellaisena saa järjestön aseita ja koulutusapua, ja haki EU:n jäsenyyttä, mitä varsinkin Saksa ja Ranska ovat vastustaneet.

Suhteet Israelin kanssa romahtivat uuteen aallonpohjaan Mavi Marmara aluksen kannella tapahtuneen IDF:n aseettoman valtausyrityksen muututtua veriseksi laivalla olleitten IHH:n palkkaamien palkkasoturien piestyä 7 sotilasta henkihieveriin 31.03.2010.

ERDOGAN on lietsonut sen varjolla Israelin vastaista mielialaa Turkissa, ja vaatii Netanyahun hallituksen anteeksipyyntöä sekä korvauksia sotilaitten surmaamien omaisille. Israel katsoo, ettei sillä ole mitään syytä pyydellä anteeksi, mutta Turkilla on siihen todelliset syyt, koska se osallistui laivan valmisteluihin ja seurasi sen matkaa kaiken aikaa.

ULKOMINISTERI Lieberman antoi katkeran lausunnon, jossa hän valittaa ministeriön jättämistä tapaamisen ulkopuolelle ja katsoo tämän vahingoittavan ulkoministerin ja pääministerin välisiä luottamussuhteita. Lieberman vaatii täyttä selvitystä asiassa.

Pääministerin kanslian lausunnossa selitetään, ettei se näe mitään syytä, miksi tapaamista ei olisi voitu sallia Turkin viranomaisten etsiessä suhteita Israelin kanssa. Lausunnossa vihjataan, että tapaaminen tapahtui ennalta valmistelematta, satunnaisesti, ja että pääministeri arvostaa ulkoministeriön roolia ja haluaa selvittää, miksi teknisistä syistä johtuen ulkoministeriä ei oltu informoitu tapaamisesta, josta ei ole annettu tietoja julkisuuteen.
http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=1800315. ALIUPSEERIN, joka oli palvellut IDF:n joukoissa yli 10 vuotta, epäillään välittäneen tietoja IDF:n asemista Libanonin rajalla huumejärjestöille, joilla on suhteita Hizbullahin kanssa. Hänen väitetään antaneen tietoja IDF:n sotilaitten liikkeistä rajan tuntumassa sekä heikoista kohdista rajalla, joita IDF ei valvo kovin tarkkaan.

EPÄILTY sotilas asuu maan pohjoisosassa. Hänen kanssaan pidätettiin Israelin siviili- ja sotilaspoliisien toimesta kuusi siviiliä, lisäksi yksi on vielä vapaana.

IDF:n lausunnossa todetaan, että epäilty sotilas antoi kriittisiä tietoja sotilaitten liikkeistä rajalla huumeitten myyjille kertoen, milloin rajan ylittäminen on turvallista.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen samankaltainen tapahtuma Libanonin rajalla, jonka takana huumekauppiaat odottavat suotuisaa tilannetta viedä huumeitaan Israelin markkinoille. Huumepoliisilla on valeasuisia poliiseja rajan tuntumassa kyttäämässä salakuljettajia. (JP)6. UUTISOTSIKOITA

- Iran aloitti kampanjan, jonka tarkoituksena on boikotoida sionistisia tuotteita kuten Coca-Cola, IBM ja Intel. Vastaavia iranilaisia tuotteita ei ole saatavissa. (JP)

- Latvian piirioikeus antoi luvan paikalliselle ryhmälle juhlia natsien suorittamaa Latvian miehityspäivää. (JP)

- Puolustusministeri Ehud Barak tapaa pääministeri Fayadin keskustellakseen rauhanmahdollisuuksista Netanyahun valmistellessa Washingtonin matkaansa. (JP)

- George Mitchell vaatii Gilad Shalitin välitöntä vapauttamista kutsuen hänen pitämistään vangittuna epäinhimilliseksi. (JP)

- Israelissa laaditaan laki, joka määrää puhdistamaan kaikki vaaralliset maamiinakentät, joissa silloin tällöin vammautuu ihmisiä. (JP)

- Tuomari Terkel sai lisävaltuuksia hankkia todisteita Mavi Marmara-aluksella tapahtuneen murhenäytelmän selvittämiseksi. (JP)

- Englannin metodistikirkko boikotoi Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä valmistettuja tuotteita kutsuen tilannetta siellä laittomaksi miehitykseksi. (JP)

- YK:n palveluksessa vapaassa suhteessa toimiva Lähi Idän asiantuntija Richard Falk antoi lausunnon, jossa hän pitää asukkaitten vaihtoa laittomana ja Jerusalemin laittomasti rakennettujen talojen purkamista laittomana esteenä rauhanponnisteluille. (JP) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138367

- Hamasin parlamentaarikko Muhammad Abu Tir, joka tunnetaan hennalla punaiseksi värjätystä parrastaan matkien islamin profeettaa Muhammadia, jolla kerrotaan olleen punainen parta , joutui uudelleen vankilan selliin, koska hän ei lähtenyt Jerusalemista oikeuden määräämässä ajassa. (JP)

- Beit Shemeksessä syttyi tiistain aikana useita paloja, joita poliisi pitää tuhopolttoina. Paloissa on tuhoutunut 30 000 puuta ja vahingoittunut 3 000 dunamia. (JP)

- USA:n ja Israelin viranomaiset kertoivat Wall Street Journal lehdelle, että Iran toimitti viime vuonna uuden voimakkaan tutkajärjestelmän Syyrialle, mikä vaikeuttaa IAF:n lentoja Syyrian ilmatilassa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 06,00.html

- Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi Ramallahissa eilen, että Venäjän PA:lle lupaamat 50 panssaroitua miehistön kuljetusvaunua on toimitettu Jordaniaan, jossa ne odottavat Israelin lupaa ajaa PA:n alueelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138355

- IDF sen sijaan saa leasing periaatteella tuhansia henkilöautoja Turkin Hyundai-tehtaalta boikotista ja diplomaattisista ongelmista huolimatta. IDF antaa upseereilleen everstiluutnantista lähtien auton käyttöönsä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138356

- Malta on hyötynyt suuresti israelilaisten Turkin matkojen ongelmien vuoksi. Myös kotimaan lomanviettopaikkojen käyttö on lisääntynyt. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138354

- INN haastatteli WND:n toimittajaa Aaron Kleinia, joka kirjoitti menestyskirjan nimeltä Manchurian president, jossa hän paljastaa Obaman aiempien vuosien aktiivisuuden ja poliittiset taustat sekä marxilaissuhteet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138357

* * * * * * * * * * * *
___ ___ ___ ___ ___ ___


www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron