ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 05.07.2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 05.07.2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 05 Heinä, 2010 18:00


TÄRKEÄT ISRAEL-UUTISET ISRAELISTA JA LÄHI-IDÄSTÄ LUETTAVAKSI - SUORAAN PAIKAN PÄÄLTÄ ISRAELISTA ILMAN LÄNSIMAISTEN UUTISTOIMISTOJEN TOTUUDEN VÄÄRISTELYÄ JA ISRAEL-VASTAISUUTTA!

ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 05.07.20101. PÄÄMINISTERI Netanyahu aloittaa Washingtonin matkansa tänään. Huomenna on tapaa presidentti Barack Obaman. Keskusteluista heidän välillään on heitetty monenlaista arpaa ja kirjoitettu monenlaisia arvailuja, miten ne voisivat mennä. Yleisenä kantana on, että Obama lienee joutunut taipumaan kovan sisäisen painostuksen alla havaittuaan, että hänen arabimyönteisyytensä ja Israelin vastaisuutensa vahingoittaa häntä ja hänen hallitustaan eniten. Kongressin jäsenet ovat lähettäneet hänelle yli puoluerajojen ulottuvia vetoomuksia ja varoituksia, että hänen Israelin vastaisen politiikkansa suunta on väärä.

JP:N etusivun artikkeli ennakoi jo otsikossaan, että Netanyahu voi tarjota rakennuskiellon poistamista Juudean ja Samarian suurissa juutalaisyhteisöissä mutta sen jatkamista muissa. Jerusalemin itäosien rakentaminen on ongelmallinen, sillä Netanyhaun tulkinnan mukaan se ei kuulu Länsirantaan eikä rakennuskielto siten koske sitä. Käytännössä Netanyahu on kuitenkin kehottanut panemaan suunnitelmat koipussiin odottamaan tilanteen selkiytymistä. Lieneekö Netanyahulla tietoja, joita julkisuudessa ei ole kerrottu, vai pelkääkö hän vain vihoittavansa Obaman lopullisesti toimimalla vastoin hänen toiveitaan? http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=180435

USA:N TOIMINTA Jerusalemin suhteen on kovin neuroottinen ellei peräti skitsofreeninen, sillä sen Jerusalemin konsulinvirasto toimii kuin PA:n ja YK:n asettamana epävirallisena valvonta-virastona. Sen valvojat kiertävät arabikuljettajien ajamissa diplomaattivaunuissa pitkin Juudeaa ja Samariaa ja Jerusalemin itäosaa tarkkaillen tilanteiden kehitystä ja varsinkin rakennustoimintaa siellä raportoiden kaikesta vahvasti arabipainotteisesti väritettynä toimeksi-antajilleen. Lisäksi sen arabikuljettajat toimivat heille myönnettyjen diplomaattipassien suojassa tarkoituksellisen hyökkäävästi IDF:n ja poliisien valvojia vastaan tiesuluilla ja tarkastuspisteissä. Tämä on aiheuttanut useita tarpeettomia ja ikäviä tilanteita.2. KNESSETIN lakivaliokunta hylkäsi esityksen, joka hyväksyttynä olisi vaatinut Knessetin luvan rakennuskiellon asettamiseksi maassa. Sen päämääränä oli ensi kädessä estää Netanyahua lupaamasta 10-kuukauden moratoriumin jatkamista Juudeassa ja Samariassa. Esitys ei siten voi edetä Knessetissä ilman oleellisia muutoksia, eikä Netanyahu katso olevansa estetty sopimaan asiasta Obaman kanssa itsenäisesti.

JP:N artikkelin kirjoittajat H Keinon ja G Hoffman vihjaavat lehden saamien vinkkien perusteella, että Obama käyttää Bushin kuuluisaa kirjettä vuodelta 2004, jossa Bush tunnustaa Israelin oikeuden muutoksiin tulitaukosopimuksen mukaisesta linjasta, syöttinä rakennuskiellon jatkamiseksi. Eli hän vahvistaisi Bushin kirjeen sisällön Netanyahun rakennuskiellon jatkamista vastaan. Tämä on voinut olla pääministerin alkuperäinen tarkoituskin, vaikka hän on kieltänyt sen julkisuudessa. Pääministerin tulee kuitenkin varautua kovaan vastarintaan kotimaassa, sillä häntä voidaan syyttää sanansa syömisestä ellei peräti totuuden kiertämisestä, josta voidaan käyttää voimakkaampaakin ilmaisua.

JUUDEAN JA SAMARIAN juutalaisasukkaat ovat vääntäneet pääministerin vastaisen kampanjansa kaasupoljinta selvästi syvemmälle. He vaativat, ettei Netanyahu suostuisi rakennuskiellon jatkamiseen. He pitivät eilen moottorinsa lämmittämiseksi pienen mielenosoituksen pääministerin toimiston edessä. He pelkäävät eikä varmaan aiheetta ettei Netanyhau kestä Obaman painostusta vaan tulee suotumaan tämän vaatimuksiin. Kielenkäyttö alkaa olla murskaavaa: Bibi tallaa setlementtejä, on eräs kovaäänisten välityksellä Pääministerin korviin tarkoitettu iskulause. He voisivat välttää setlementti sanan käyttöä, koska sillä he tunnustavat yhteisöjensä tilapäisyyden, ellei se ole artikkelin kirjoittajan Tovah Lazaroffin tarkoituksellisesti käyttämä.

JUUDEAN JA SAMARIAN juutalaisyhteisöjen Neuvosto lähetti 5000 puhelinviestiä Likudin jäsenille varoittaen, että sitä seuraa tärkeä viesti. Sen jälkeen tuli tallennettu Netanyahun puheen kopio, jossa hän julkistaessaan rakennuskiellon totesi, että se on ainutkertainen toimi, joka kestää 10 kuukauden ajan. Juutalaisneuvoston puheenjohtaja Danny Dayan totesi, että Netanyahun Washingtonin matka voi päättää kiellon kohtalon, mutta hän piti tärkeänä muistuttaa sekä Netanyahua että Obamaa lupauksesta, jonka Netanyahu antoi. (JP) http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1804433. JP:N ARTIKKELIT vihjaavat, että Netanyahun Washingtonin matka voi myös vaikuttaa henkilön nimeltä Ehud Barak, entinen pääministeri ja nykyinen puolustusministeri ja Laborin puheenjohtaja, kohtaloon. Barak on toiminut kovin kapealla maaperällä, sillä hän on ollut vahvin kannattaja Labourin pysymiseksi hallituksessa, ja toisaalta hän on toiminut näkyvimmin rauhansopimuksen solmimiseksi PA:n kanssa komentaen tuhoamisyksikkönsä poistamaan pienetkin uusien rakennuskohteiden aloittamisen tai jo aloitettujen merkit maastosta. Vaikka tämä on Labourin ideologian mukaista, Labourin vasemmistosiipi katsoo, että Barak tuhoaa puolueensa pysyttelemällä hallituksessa.

TOISTAISEKSI kapinayritykset ovat kariutuneet rohkeuden pettäessä, mutta Barakin ja Ben-Eliezerin välille leimahtanut ilmiriita uhkaa levitä kuin kesähelteen kulottamaan pensaikkoon. Ben-Eliezer syyttää Barakia
tai hänen kansliaansa valehtelusta ja luottamuksellisten tietojen päästämisestä julkisuuteen, tarkoittaen tällä hänen ja Turkin ulkoministeri Davutoglun salaista tapaamista, mikä ei lopulta johtanut mihinkään. Barak sanoi journalisteille, että hän vastusti tapaamista, mutta Ben-Eliezer muistaa asian toisin päin.

Tarkkailijat sanovat, että jos Netanyahu ei suostu rakennuskiellon jatkumiseen, Barakin asema Labourin johtajana päättyy, mikä samalla tarkoittaisi hallitusyhteistyön loppua. Hänellä ei ole juuri ollenkaan kannattajia puolueensa johdon parissa, mikä tehnee johtamisen ennen pitkää mahdottomaksi. (JP)4. TURKIN johto esittää Israelille kaksi vaihtoehtoa: Pyydä anteeksi ja kanna vastuu kompensaatioista surmansa saaneitten omaisille, tai suhteet maitten välillä katkaistaan. Turkki on johdonmukaisesti karsinut Israelin suhteitaan, aloittamalla lähettiläänsä kutsumisella kotiin ja jatkaen kaupallisten sopimusten peruutuksilla ja yhteisten sotilaallisten toimintojen vähentämisellä.

Viimeiseksi Turkki ilmoitti, ettei se enää tule mukaan vuosittaisiin etsintä- ja pelastusoperaatioihin, joita Israelin, USA:n ja Turkin laivastot ovat harjoitelleen Välimerellä. Tähän liittyy myös Turkin kielto israelilaisten koneitten, myös siviilikäyttöisten matkustajakoneitten, ylilennot Turkin alueella.

NEATANYAHU totesi äskettäin, ettei Israel katso olevan mitään syytä pyytää anteeksi tapausta, jossa Turkki tietoisesti varusti terroristilaivan tarkoituksella murtaa Gazan saarto. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 13,00.html

DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Turkin kääntyessä yhä enemmän Israelille vihamielisten leiriin se on saamassa uusia ystäviä. Ulkoministeri Avigdor Lieberman matkusti viralliselle vierailulle Latviaan, jossa äsken järjestettiin tilaisuus natsimiehityksen kunniaksi, mistä Lieberman muistutti Latvian johtajia. nämä tosin olivat jo tuominneet juhlinnan.

KREIKKA on nousemassa Turkin paikalle potentiaalisena kumppanina sekä rauhan että sodan aikana. Ben-Eliezerin viime hetken yritysten rauettua tyhjiin sovun löytämiseksi Turkin kanssa, Israelissa todetaan tyydytyksellä Kreikan aktivoituminen Israelin suhteitten voimistamiseksi. Kreikalla on Turkin tapaan intressejä päästä mukaan Lähi Idän sekaviin kuvioihin, joista se tähän saakka on pysytellyt syrjässä.

DEBKAFILE toteaa jo aiemmassa artikkelissaan, ettei aloite Kreikan ja Israelin suhteitten kohentamiseksi tullut pelkästään Israelin taholta, vaan ehkä jopa suuremmalla todennäköisyydellä Kreikan pääministeri George Papandreoun taholta, joka sanoo omaavansa hyvät suhteet moniin juutalaisiin ja israelilaisiin liikemiehiin ja vaikuttajiin, joilla voi olla tärkeitä asemia Israelin poliittisella ja tiedustelualueilla.

KREIKKA on osallistunut Israelin ilmavoimien yhteisharjoituksiin ja on antanut sen lentäjien harjoitella Kreikan vuonna 2000 Venäjältä ostaman S-300 ilmatorjuntajärjestelmän kanssa. Debkafila huomioi, että matka edestakaisin Israelista Kreikkaan on saman suuruinen 1900 km kuin etäisyys Iraniin ja takaisin. Tämä antaa edullisen tilaisuuden harjoitella käytännössä, miten pommituslento Iraniin tulisi toteutumaan. http://www.debka.com/article/8891/5. UUTISOTSIKOITA- IDF lisää ja vahvistaa kaupunkiympäristössä tapahtuvan sodankäynnin harjoittelupaikkoja ja koulutusta. (JP)

- Sisäministeri Eli Yishai sanoo, ettei hän karkota 800 vierastyöläisten lasta.

- Facebook valittaa, ettei se pystynyt täysin estämään viha-materiaalin pääsemistä sivuilleen. Eräällä sivulla esitettiin hakaristi symbolilla varustettu sivu tekstillä varustettuna: tapa juutalainen. http://www.jpost.com/JewishWorld/Jewish ... ?id=180456

- Israelissa valmistetut kaavut ja päähineet, joita käytetään valmistumis-seremonioissa, eivät Muslimiveljeskunnan mielestä sovi Jordaniaan. (JP)

- Libanonin johtava shia-oppinut suuajatollah Mohammed Hussein Fadlallah kuoli sunnuntaina pitkällisen sairauden murtamana. Hän syntyi 75 vuotta sitten Irakissa, jossa hän oli mukana perustamassa pääministeri Nouri Al-Malikin Dawa-puoluetta. 1980-luvulla hänen sanottiin olleen Hizbullahin hengellinen johtaja, minkä hän ja Hizbullah kieltävät. Hän muutti sukunsa synnyinseudulle Ainata-kylään, mistä käsin hän aloitti saarnatoimensa shia-väestön aseman nostamiseksi Libanonissa, jossa heitä on kolmannes maan 4.2 miljoonasta asukkaasta. (JP)

- Laajennus- ja muutostyöt alkoivat Kerem Shalomin terminaalin alueella Egyptin, Gazan ja Israelin rajojen yhtymäkohdassa. Sen kautta on tarkoitus lisätä tavaratoimituksia Gazaan. (JP)

- Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ovat valmiit muurauskauha kädessä aloittamaan 2 700 asunnon rakennustyöt syyskuussa. http://www.haaretz.com/news/national/2- ... s-1.300114

- INN näkee Barakin tähden nousun, mistä todistaa Fayadin tapaaminen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138424

- Obaman kanssa suhteissa oleva PR-huippuyhtiö on liittoutunut Qatarin
kanssa tarkoituksenaan Israelin mustaaminen Gazan operaation vuoksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138425

- Kaksi metsäpaloa Galileassa ovat tuhonneet noin 600 dunamia metsää ja aiheuttaneet miljoonien NIS vahingot. Ne ovat poliisin mukaan tuhopolttoja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138421

- Paviaaniäiti ei välttämättä ole paras kissanpennulle, koska se ei päästä sitä edes syömään saaden pennun nälkäkuoleman partaalle.
http://www.jpost.com/LocalIsrael/Around ... ?id=180459

* * * * * * * * * * * *
___ ___ ___ ___ ___ ___


www.shalom.fi, Pray for the peace of Jerusalem.
www.kosher.fi, we will have some delicious for you.
Please add our website to your favorites and keep visiting us regularly.

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron