TUOREET ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 19.07.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 19.07.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 19 Heinä, 2010 23:32


TUOREET ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 19.07.10
1. PÄÄMINISTERI Netanyahun ja Egyptin presidentti Mubarakin välisissä keskusteluissa eilen Kairossa ilmeni, ettei Egyptin johto katso tilanteen kehittyneen tarpeeksi suorien keskustelujen aloittamiseksi.

EGYPTIN ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit analysoi tilannetta tähän tapaan: Täytyy vielä olla voimakas Israelin strateginen toimi, joka tulisi syventämään palestiinalaisten luottamuksen Israelin päämäärään, voidaksemme siirtyä epäsuorista suoriin keskusteluihin. Egyptin uskomus on, että on olemassa tarve suoriin keskusteluihin, että ne ovat tie sopimuksen saavuttamiseksi mutta voidaksemme päästä niihin, ilmapiirin täytyy olla kypsä ja on saavutettava tarpeeksi edistystä.

ULKOMINISTERI Gheit lisäsi, että on tarve jatkaa keskusteluja ja diplomatiaa erimielisyyksien hiomiseksi ja luottamuksen rakentamiseksi.

Me kaikki olemme toivorikkaita, että on vielä mahdollista rakentaa silta tämän kuilun yli, kuilun, joka on Israelin turvallisuusvaatimusten ja palestiinalaisten vaatimien rajojen välillä. On tarpeen rakentaa perustus siirtymiseksi epäsuorista suoriin, mutta tätä perustusta ei ole vielä. Meidän tulee auttaa amerikkalaisia ja molempia osapuolia lähentymään toisiaan.

GHEIT kertoi, että presidentti Obama oli lähettänyt viestin Mubarakille ja ulkoministeri Clinton soittanut hänelle, joissa he painottivat suorien keskustelujen kiireellisyyttä.

Gheit arvioi, että ehkä syyskuussa tilanne on kehittynyt suotuisaksi aloittaa suorat keskustelut, mikä mahdollistaisi israelilaisten ja palestiinalaisten suostumisen istumaan saman neuvottelupöydän ääreen, mitä sekä Netanyhau että Obama haluavat. Molemmat haluaisivat, että suoriin päästäisiin ennen kuin Netanyahun julistama 10-kuukauden rakennuskielto loppuu syyskuun 26. päivänä, mikä kiertäisi Abbasin vaatimuksen, että kieltoa tulee jatkaa ehtona suorille.

ISRAELIN puolustusviranomaiset ovat vihjailleet lisävaltuuksien antamisesta PA:n poliiseille sekä tiesulkujen ja tarkastuspisteiden poistamista liikenteen helpottamiseksi Länsirannalla. Gheit sanoi varovaisesti, että nämä toimenpiteet voisivat auttaa joissakin ongelmissa, mutta hän tähdensi setlementtitoiminnan jäädyttämistä sekä huomion keskittämistä 1967 linjoihin.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=1818632. ISRAELIN ulkoministeri Avigdor Lieberman tapasi eilen EU:n ulkomaanasioitten johtajan Catherine Ashtonin, jolle hän esitteli laatimaansa suunnitelmaa Gazan talouden kehittämiseksi. Hän kertoi esitelleensä suunnitelmaan useissa yhteyksissä, viimeksi 20 ulkoministerille Kazakhstanin konvention yhteydessä, ja kertoi heidän kaikkien osoittaneen kiinnostusta siihen.

PUHUESSAAN lehdistötilaisuudessa Lieberman kertoi esittäneensä suunnitelmansa myös pääministeri Netanyahulle, mutta tämä ei osannut ottaa siihen kantaa, eikä sitä ole käsitelty kabinetissa. Liebermanin suunnitelma tähtää talouden kehittämiseen Gazassa.

ON SURKEAN köyhiä ihmisiä sekä Gazassa että myös Israelissa, hän selitti. Liebermanin ohjelmassa on vedenpuhdistuslaitoksen, sähkövoimalan sekä infrastruktuurin uusimistoimet Gazan kaistalle, joilla hän uskoo olevan paremmat mahdollisuudet saada ulkopuolista tukea ja kannatusta kuin diplomatialla.

Uskon, että voimme edistyä paremmin näillä projekteilla kuin poliittisilla ohjelmilla.

Tässä voi olla pieni näpäys Netanyahun vaikeuteen saada PA:n johtoa neuvottelupöytään, mutta Lieberman kuitenkin kehotti Ashtonia suostuttelemaan Abbasia suoriin keskusteluihin.

ASHTON vieraili eilen Gazassa, jossa hän tutustumiskierroksen aikana pyysi Hamasia päästämään Gilad Shalit vapaaksi. Hän ei keskustellut asiasta Hamasin edustajien kanssa, mutta kertoi esittäneensä pyyntönsä EU:n virallisen kannan mukaan, ja sanoi hyvin ymmärtävänsä Giladin vanhempien Noam ja Avivan tuskan odottaessaan poikansa palaamista. Hän painotti, että Gaza täytyy ottaa mukaan rauhankeskusteluihin, ja että niissä tulee käsitellä keskeisiä kysymyksiä myös pakolaisista, rajoista ja Jerusalemista.

Ashton esitti myös huolensa talojen purkamisista Jerusalemissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 87,00.html3. NETANYAHUN hallituksen kiireisin ja hankalin este tiellä rauhaan tai yleensä säilyä hengissä tulee hallituksen sisältä. Ulkoministeri Avigdor Lieberman alkaa kyllästyä tapaan, millä hänet ja hänen virastonsa sivuutetaan, kuten niitä ei olisikaan olemassa. Viimeinen pisara on se, että Netanyahu valtuutti ministeri Ben-Eliezerin salaisiin keskusteluihin Turkin ulkoministeri Davutoglun kanssa edes kertomatta asiasta Liebermanille, joka uhkaa upottaa hallituksen hyväksymän kahden vuoden budjettiesityksen Knessetissä, ellei asiain käsittelytapaan tule muutoksia.

TOINEN pahaa päänsärkyä aiheuttava kysymys koskee kansanedustaja David Rotemin laatimaa lakiesitystä kääntymislaiksi, jonka mukaan päärabbinaatti vastaa yksin kaikista käännytyksistä.

Käännyttämisen käytännössä voi tehdä jokainen valtuutettu rabbi, mutta se tule suorittaa ortodoksitavan mukaan, eli kääntyjän tulee hyväksyä Toran kuorma alistua sen vaatimuksiin (commandments) juutalaisen Lain mukaan.

REFORMISUUNTAA edustavat katsovat tämän vaatimuksen jakavan juutalaisen kansan kahteen leiriin, sillä heidän tulkintansa juutalaista Laista on väljempi. Mutta Haredi-kansan radiossa Kol BaRama puhunut sefardi päärabbi Shlomo Amar kertoi asian näin: Jos he kuuntelisivat minua, he kertoisivat kuin yksi henkilö yhdellä suulla ja yhdellä sydämellä sanoen Netanyahulle, että hänen tulee ratkaista: Joko kääntymislaki tai ero hallituksesta. Hän syyttää reformoituja, että he käyttävät diplomaattista tilannetta uhkaillakseen pääministeriä. Kysymys on tietenkin Shas-puolueen pysymisestä hallituksessa.

He ovat siellä ulkomailla ja sieltä käsin haluavat määrätä meidän elämästämme. Kerroin pääministerille, että jos korkein oikeus sallii reformikäännytykset, se jakaa kansan. Hän selitti edelleen, että sellaisessa tilanteessa toinen puoli kansasta ei voisi mennä naimisiin toisen kansanpuolikkaan kanssa, mitä on tapahtunut ennenkin.

PÄÄMINISTERI Netanyahu pelkää, että jos lakiesitys hyväksytään, se tulee jakamaan Israelissa ja sen ulkopuolella olevan juutalaisen kansan erilleen kahteen leiriin. Se tulisi vaikuttamaan ennen kaikkea Amerikan juutalaisten asenteisiin ja heidän kannatukseensa Israelille, mitä mikään pääministeri ei voi jättää huomioimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138661
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1818684. USA on toimittanut Israelille uuden ohjushyökkäyksen varalta rakennetun järjestelmän Active Layered Theater Ballistic Missile Defence System (ALTBMD), jonka ansiosta johtavat komentajat voivat olla jatkuvasti tietoisia vihollisen ampumista ohjuksista niiden laukaisu-hetkistä lähtien. Järjestelmä kehitettiin NATO-joukkojen suojaksi ohjushyökkäyksiä vastaan.

ASIASTA kertova Debkafilen artikkeli selittää, että järjestelmä yhdistää toisiinsa ensimmäisen varoituksen tutkat ja sensorit, seurantatutkan, ohjusten torjuntalaitteet ja avaruudessa toimivat tunnistajat. Tämä monitasoinen järjestelmä antaa jokaiselle Israelin divisioonan ja rykmentin komentajalle kentällä ja kotirintamalla yhteen sovitetusta Israelin ja USA:n komento-keskuksesta varoituksen ballistisen ohjuksen ampumisesta aina 3000 km:n etäisyydeltä Israelin maa-, meri- että ilma-alueita vastaan.

ENSIMMÄISEN kerran tällaisen järjestelmän ansiosta komentajat voivat seurata vihollisen ampuman ohjuksen lentoa ja sen eliminoimistoimia torjuntaohjuksin.

Järjestelmä pystyy kertomaan onko ohjus lähestymässä komentokeskuksia, sotilaallisia joukkoja vai siviilikohteita.

Järjestelmä tullaan asentamaan Afganistanissa ja Euroopassa olevien Nato-joukkojen suojaamiseksi vuoden loppuun mennessä mahdollisen Iranin vastaisen sodan vuoksi.

Uutinen kertoo Israelin ja USA:n sotilaallisen yhteistoiminnan syvenemisestä ja moni-puolistumisesta päinvastaisista tiedoista huolimatta. http://www.debka.com/article/8917/printversion/5. UUTISOTSIKOITA

- Eilatin lähelle rakennettava uusi lentokenttä nimitetään Ilan ja Assaf Ramonin mukaan. Ilan kuoli avaruuslennolla Columbia sukkulan räjähtäessä, hänen poikansa Assaf kuoli hänen ohjaamansa hävittävän alassyöksyssä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138663

- Hamas on kieltänyt naisia polttamasta vesipiippua julkisilla paikoilla Gazassa. He yhdistävät usein vesipiipun ja internetin seuraamisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138660

- Peräti 2.5 miljoonaa afrikkalaista haluaa muuttaa Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138659

- 200 juutalaista perhettä Ala-Galileassa Harishin kylässä valittavat, että kylässä asuu 10 arabia, jotka terrorisoivat heitä. Yksi heitti kivenmurikan lastenvaunuihin, jota nuori äiti työnsi kylän kadulla. Lapsen isä sai kätensä väliin haavoittuen itse. Kivittäjä kivitti sitten autoja runnellen niitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138658

- Israelissa on hyväksymismenettelyssä lakiesitys, joka vaatii Israelin kansalaisuutta tai pysyvää oleskelua hakevilta vakuutusta hyväksyä Israel juutalaisena demokratiana. Tämä voi olla kova paikka niille Gazasta ja Länsirannalta tai muualtakin tuleville arabeille, jotka naivat Israelin arabeja ja haluavat asua Israelissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138656

- Libyalaisen Lockerbie-pommittajan Abdelbaset al-Megrahin ennenaikainen vapauttaminen elinkautisesta tuomiosta sairauden varjolla näyttää kehittyvän skandaaliksi, johon ovat sekaantuneet Tony Blair, BP-öljy-yhtiö ja Muammar Ghaddafi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138657

- Tisha Be´Av täydellinen paastopäivä alkaa tänään 19.42 ja loppuu huomenna 20.15 Israelin aikaa. Tänä iltana on Jerusalemin muurien ympärimarssi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138654

- Geert Wilders perustaa islamin vastaisen allianssin, jonka tarkoituksena on estää muslimien muutto länsimaihin. Se aloittaa toimintansa myöhemmin tänä vuonna viidessä länsimaassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138651

- Kultarahan 2000 vuoden takaa löysi onnekas arkeologian opiskelija USA:sta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138649

- Tuore tutkimus todistaa, että korkein oikeus käsittelee vasemmistoon kuuluvien esittämät asiat paljon joutuisammin kuin muitten asiat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138646


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron