TUOREET ISRAEL-UUTISET TORSTAINA 22.07.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET ISRAEL-UUTISET TORSTAINA 22.07.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 22 Heinä, 2010 15:31


TUOREET ISRAEL-UUTISET TORSTAINA 22.07.101. IDF joutui turvautumaan tuliaseisiin kahdessa välikohtauksessa viime yön aikana. Ensimmäinen verisesti päättynyt yhteenotto tapahtui lähellä Gazan ja Israelin turva-aitaa. Sotilaat havaitsivat miesryhmän lähestyvän turva-aitaa alueella, jota IDF pitää kiellettynä vyöhykkeenä.

Sotilaat arvioivat, että ryhmän tarkoituksena oli asentaa pommia lähelle tietä, jota pitkin IDF:n partiot ajavat jeepeillään tai käyttää panssarintorjuntaohjusta sitä vastaan. He pyysivät lähellä ollutta panssarivaunua avaamaan tulen ryhmää kohti. Kaksi miestä kuoli tulituksessa ja palestiinalaislähteen mukaan 8 haavoittui. Miehet kuuluivat Islamic Jihadiin.

Raketti- ja kranaattituli Gazasta Israelin puolelle on selvästi vähentynyt operaatio cast lead jälkeen, mutta yritykset päästä aidan Israelin puolelle ja asentaa pommeja aidan varteen ovat samaan aikaan lisääntyneet. Yrittäjiä tulee sekä Hamasin että Islamic Jihadin taholta.

Juutalaisyhteisön Barkanin lähelle sijoitettu IDF:n osasto havaitsi kolmen hengen palestiinalaisryhmän lähestyvän yhteisöä parin sadan metrin päästä. Sotilaat antoivat heille varoitusmerkin kehottaen heitä pysähtymään. Miehet kuitenkin hajosivat yhden miehen suunnistaessa kohti Barkanin yhteisöä, ja kuten sotilaat selittivät, aseen kanssa. Mies ei totellut sotilaitten pysähtymiskäskyä, minkä johdosta he aloittivat tulituksen miestä kohti, joka sai kuolettavia osumia luodeista. Suoritetuissa tutkimuksissa häneltä ei löydetty asetta.

Tämä tullee herättämään vaatimuksia täydellisempään tilanteen arvioimiseen ennen tulituksen aloittamista. Tilanteen varhainen ja epäselvä näkyvyys lienee vaikuttanut sotilaitten arviointiin asetta kuljettavasta miehestä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 53,00.html

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=182204
2. ISRAELIN puolustusvoimien parissa valmistaudutaan mahdolliseen sotatilanteeseen Hizbullahia vastaan. Oikeutuksen tällaisen mahdollisuuden toteutumiseen periaatteessa koska vain antoivat IDF:n keräämät tiedustelutiedot Hizbullahin linnoittautumisesta 160 kylään Etelä Libanonissa ja 20 000 miehen siirtämisestä Litanijoen eteläpuolelle, 5000 heistä lähelle valtioitten välistä rajaa, kuten uutiset ovat kertoneet.

IDF:n parissa otetaan todesta Syyrian ja Hizbullahin uhkaukset, että seuraava sota käydään Israelin kaupungeissa ja kylissä, joita tulitetaan uudenaikaisin täsmäohjuksin ja raketein, joita Hizbullahilla arvioidaan olevan yli 40 000. Syyrian ohjukset ovat uudenaikaisempia.
Puolustusvoimien suunnittelijat olettavat, että Hizbullah ja mahdollisesti Syyria samaan aikaan tulevat tulevassa sodassa keskittämään ohjuksensa IDF:n huoltoteihin, mikä nopeasti rampauttaisi armeijan mahdollisuudet jatkaa operaatioitaan Libanonissa.

PUOLUSTUSVOIMAT pitävät lähitulevaisuudessa suuret harjoitukset huomioiden edellä mainitut olettamukset huoltoteiden joutuessa massiivisten hyökkäysten kohteiksi. Harjoitus tapahtuu osaksi simuloituna harjoituksena, osin maastossa. Harjoituksen suunnittelee ja sitä johtaa armeijan teknologia- ja huoltohallinto. Niihin osallistuu sadoittain ajoneuvoja ja upseereita. Harjoituksen tarkoituksena on tutkia, miten etulinjassa olevia sotilasosastoja voidaan huoltaa tilanteissa, joissa normaalit huoltoreitit ovat jatkuvan tulituksen alaisina.

Pystyäkseen pitämään reitit ajokunnossa IDF:n tulee käyttää miehittämättömiä lentokoneita ja hyökkäyshelikoptereita.

Olettamuksen mukaan Hizbullah sallii IDF:n etujoukkojen saavuttaa kohteensa ennen kuin se aloittaa huoltoteitten pommitukset ohjuksillaan. Tämä mahdollistaisi Hizbullahin maanalaisiin tunneleihin ja kyliin piiloutuneitten miesten hyökkäykset ilman huoltoyhteyksiä joutuneita armeijan yksikköjä vastaan tarkoituksenaan niiden kuluttaminen ja tuhoaminen.

IDF joutui kohtaamaan osittain samankaltaisen tilanteen Gazassa cast lead operaation aikana, minkä johdosta se yhdisti perinteisiin jalkaväen osastoihin panssari- ja insinöörijoukkoja. Libanonin eteläosassa Hizbullah on miinoittanut vahvasti kyliin johtavat tiet, mitkä insinööri- ja panssarivoimien tulee puhdistaa ennen jalkaväen etenemistä.
IDF muodosti uudelleen välillä hajotetut kuljetusosastot, joiden tehtävänä on sotatilanteessa yhdessä liikennepoliisin kanssa toimittaa raskaat tykistö- ja muut kuljetukset sovittuihin asemapaikkoihin maan keskiosissa sijaitsevista varikoista.

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=182165
3. ABBAS osoittaa harvinaisen suorasanaisen hyökkäyksen USA:n presidentti Barack Obamaa kohti; harvinaisen siksi, että tähän saakka PA on katsonut USA:n neuvottelevan sen puolesta Israelin kanssa sen itsensä puuttumatta asiaan. Abbas puhui Fatahin vallankumousneuvoston kokouksessa tilanteessa, joka oli suljettu ulkopuolisilta. Tiedot näyttävät kuitenkin vuotaneen julkisuuteen.

ABBAS sanoi joutuneensa Obaman voimakkaan painostuksen kohteeksi, mikä ilmeisesti yllätti hänet aiheuttaen eräänlaisen paniikkitunnelman. Hän syytti Obamaa, ettei tämä ole antanut selviä vastauksia hänen esittämiinsä vaatimuksiin suorista keskusteluista ja keskustelujen päämääristä , ja että Obama on lausunnoissaan kaksimielinen ja epäselvä.

Hän selitti, ettei hän voi mennä keskusteluihin silmät sidottuina, vaan hänen tulee tietää, mihin keskusteluilla tähdätään.

Abbasin kerrotaan maininneen neuvoston kokouksessa, että sekä Egypti että Jordania vastustavat siirtymistä suoriin keskusteluihin ilman selvää edistymistä epäsuorissa. Päällimmäisinä kysymyksinä ovat rajat ja turvallisuus, joihin Abbas haluaa vastaukset.

ARTIKKELIN mukaan Abbas sai äskettäin Obamalta suullisen viestin, jossa tämä kehottaa Abbasia suostumaan suoriin keskusteluihin ilman ennakkoehtoja. Tämä on uusi piirre, mitä Obama ei aiemmin ole esittänyt, Netanyahu kylläkin toistuvasti.

Abbasin kerrotaan toistaneen puheessaan neuvostolle vaatimuksensa rajoista ja turvallisuudesta, Jerusalemin asemasta, Israelin hyväksymisestä 1949 aselepolinjat, ns. Auschwitzin rajat, tulevan Palestiinan valtion länsirajaksi. Obama ei kuitenkin antanut Abbasille tämän vaatimia takuita, minkä johdosta hän haroo ilmaa ilman selvää kohdetta.

Abbasin kerrotaan myös vaatineen, että PA:n hallitusta tulee laajentaa siten, että Fatahin ministerien osuus siinä vahvistuu. Jotkut neuvoston jäsenet syyttivät pääministeri Fayadia, että tämä estää avainministereitten antamista Fatahin jäsenille vähentäen siten sen valtaa. Muhammad Taha oletti hallituksen muutosten toteutuvan parin viikon sisällä. Abbas pyysi neuvoston jäseniä tekemään ehdotuksia ministerivalinnoiksi.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=1821114. YKSI VAI KAKSI valtiota on edelleenkin kysymys, joka tunkee esiin kesken kiihkeitä pyrkimyksiä nostaa toivottamilta tuntuvia, USA:n välityksellä käytäviä keskusteluja rauhansopimuksen synnyttämiseksi vaikka emo ei ole edes raskaana johtajien välisiksi. Osoituksena tästä on JP:n artikkeli, jonka laati Felice Friedson, amerikkalaisen uutistoimiston Media Line Ltd johtaja.

Kirjoittaja lähtee ajatuksesta, että 16.05.1948 Israelin valtio syntyi, kuten Palestine Post kirjoitti, tai Yediot Aharonot/Haaretz otsikoi: Toukokuun 16. Israelin valtio perustetaan.

Kirjoittaja ennakoi, että ehkä jonain ensi vuoden päivänä voimme lukea noista lehdistä ensi sivun artikkelin, että YK on hyväksynyt Palestiinan valtion. Hän kehottaa valmistautumaan yllätyksiin, joka voi olla edellisen otsikon kaltainen tai siiten jokin muu.

FRIEDSON päätyy artikkelinsa alkuosassa toteamukseen, että ratkaisu jää lopulta YK:n turvallisuusneuvoston ratkaistavaksi. Hän viittaa PA:n pääministeri Salaam Fayadin julkistamaan suunnitelmaan elokuussa 2009 Palestiinan valtiosta, jonka hän uskoi voivan toteutua kahden vuoden sisällä.

Kuten tunnettua, suunnitelma herätti laajaa mielenkiintoa maailmalla, vaikkakin Fayadin rasitteena on se, ettei hänellä ole vaikutusvaltaista puoluetta tukenaan. Jotkut vaativat hänen poistamistaan pääministerin pallilta, jopa hänen eliminoimistaan, koska he pelkäävät hänen vähentävän Fatahin otetta vallasta. Tilanne on herkkä, sillä Fatahin vallantavoittelun takana luuraa Hamasin synkkä varjo.

FRIEDSON toteaa, miten Israel on antanut tilaa USA:;n kouluttamille PA:n poliiseille liikkua entistä laajemmalla alueella ja useimmissa kaupungeissa, 60 israelilaista matkaopasta sallitaan viedä ryhmänsä Betlehemin PA:n valvomille osille ja pian israelilaiset päässevät monen vuoden tauon jälkeen asioimaan Jeninissä ja ehkä muissakin PA:n kaupungeissa. Hän spekuloi näiden suuntausten edustavan vain pientä äärilaitaa ideassa yhdestä valtiosta, mutta korjaa sitten, että entinen puolustusministeri Moshe Arens toteaa tuon idean toimivan jo käytännössä, mihin Knessetin puhemies Reuven Rivlin tarttui myönteisesti.

Friedson viittaa Muammad Gaddafiin ja jopa Einsteiniin, joka esitti Israelin valtiota silloiseen Palestiinaan, tarkoittaen tällä juutalaisten silloin asuttamia osia. Hän myös vastustaa ajatusta, että tilanne olisi jähmettynyt, päinvastoin hän yhtyy Obaman esittämään havaintoon, että nykyinen tilanne on kestämätön ja vaatii pikaista ratkaisua ja muutosta. http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContr ... ?id=182156
5. UUTISOTSIKOITA

- Knessetin vahvistaman lain mukaan alkoholin myynti kaupoissa ja kioskeissa on kielletty 23.00 06.00 välisenä aikana. Kielto ei koske ravintoloita eikä pubeja. Kiellon rikkomisesta voi saada 9 000 NIS sakon. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=182167

- Amerikkalainen tuomari määräsi Pohjois-Korean maksamaan 300 miljoonaa USD korvaukset osallisuudestaan 1972 Ben Gurionin kentällä tapahtuneeseen terrori-iskuun. Tuomiossaan perjantaina US piirioikeustuomari Francisco Besosa Puerto Ricassa katsoi Pohjois-Korean osallistuneen japanilaisen Punaisen Armeijan ja PFLP:n terrori-iskuun materiaalitoimitusten muodossa. Iskussa kuoli 26 ihmistä ja yli 80 haavoittui lentokentällä tapahtuneessa tulituksessa. (JP)

- YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon totesi turvallisuusneuvoston tiedostustilaisuudessa, etteivät avustuslaivat auta Gazan tilanteen helpottamista ja toivoi niiden lopettamista. Samalla hän esitti vaatimuksen, että Gilad Shalit täytyy vapauttaa välittömästi. http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=182172

- EU-maat katsovat äskettäin julkistetun gallupin mukaan, että kansainvälisen yhteisön tulee estää Iranin ydinaseen valmistuminen ja haluavat kovempia sanktioita. Saksa, Ranska ja Ruotsi kannattavat estäviä toimia 80%, 83 % ja 90 % äänin vastaavasti. Nämä maat vaativat kovennettua luvuin Saksa 70-22 % (vastaan); Ranska 66-27%; Ruotsi 78-15 %. Maat suhtautuvat Iraniin viileästi. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=182208

- Turkin ja Israelin välit, huonot tai ei, Israel toimittaa 4 miehittämätöntä konetta Turkkiin.

http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=182144


- Puolustusministeriö harkitsee 19 F-35 stealth hävittäjäkoneen ostamista USA:sta. Sopimus on valmis, odottaa vain Israelin hyväksymistä. Koneen valmistaja Lockheed Martin yhtiö odottaa hermostunee tilausta, minkä arvoa nostaa se, että Israel on ensimmäisenä jonossa ja EU-maat pitävät konetta liian kalliina. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=182171

- IDF:n upseerit pitävät Israelin vastausta YK:lle cast lead operaatiosta turhan anteeksi-pyytävänä, mikä sitoo sen kädet tulevaisuudessa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 21,00.html

- Suosittu kastepaikka Qasr al-Yahud Jordanjoessa todetaan joen veden saastumisen vuoksi terveydelle vaaralliseksi. Sekä Israel, Syyria että Jordania käyttävät joen vettä siinä määrin, ettei sen vesimäärä riitä puhdistamaan siihen samaan aikaan laskettavien puhdistamattomien viemäri- ja kala-altaiden joutovesien vaikutuksia. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 47,00.html

--
www.shalom.fi/news | www.forever.fi/email | www.kosher.fi


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron