TUOREET ISRAEL-UUTISET KESKIVIIKKONA 28.07.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET ISRAEL-UUTISET KESKIVIIKKONA 28.07.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ke 28 Heinä, 2010 13:27


TUOREET ISRAEL-UUTISET KESKIVIIKKONA 28.07.101. ROMANIASSA vuoren seinämään törmännyt israelilainen helikopteri tuhoutui täydellisesti. Koneen musta laatikko löydettiin, joka voi antaa vihjeitä, mikä törmäämisen aiheutti. Tällä hetkellä todennäköisenä syynä pidetään huonoa säätä ja ohjaajan virhettä, mutta helikopterin teknistä vikaa ei myöskään ole suljettu pois.
ISRAELIN pelastusryhmän epäkiitollisena tehtävänä on pyrkiä kokoamaan hajonneen kopterin romujen seasta inhimilliset jäänteet ja selvittää, mikä pala kuuluu kellekin. Eloonjääneitä ei luonnollisesti ollut olosuhteet huomioiden.

Romanialainen etsintäpartio löysi koneen tiistaina iltapäivällä ilmoittaen romanialaisen sotilas-henkilön kuolemasta, mutta jätti loppujen ilmoittamisen israelilaisille. Tämä tiimi löysi myös koneen mustan laatikon, joka tuodaan Israeliin tarkempia tutkimuksia varten.

Onnettomuuspaikalla jatkunut vaikea ilma ja huono näkyvyys ovat vaikeuttaneet pelastusryhmien pääsyä paikalle. Tänään IDF:n eliitti 669 etsintä- ja pelastustiimi yhdessä oikeuslääkintä-asiantuntijoitten kanssa pyrkivät paikalle onnettomuuden uhrien tunnistamiseksi. Heillä on apunaan IDF:n uskonnollinen edustaja uhrien tunnistamista varten sekä koulutettuja Oketz tiimin koiria.

PELASTUS- JA ETSINTÄHARJOITUKSIIN osallistuneen helikopterimiehistön tarkoituksena oli harjoitella matalalentoa, mikä suoritettiin vaikeakulkuisessa maastossa korkeitten vuorien välissä. Vuorten rinteet nousevat lähes pystysuorina korkeuksiin, ja seudulla on usein sumu-pilviä, kuten paikalta otetut videot osoittavat. Helikopteri törmäsi korkean vuoren rinteeseen valuen hajonneena romuna pitkin sen pystysuoria kalliorinteitä.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu piti eilen jäähyväispuheen sanoen mm. :He olivat nopeampia kuin kotkat, voimakkaampia kuin leijonat, mutta tänään kuulemme: Miten ovat mahtavat kaatuneet ja heidän sota-aseensa tuhoutuneet. Hän siteerasi 2.Sam.1:19-27)

Tämä on yksi niitä tilanteita, joissa Israel joutuu hautaamaan kuolleensa, tällä kertaa ilman vihollisen toimia, valmistautuessaan torjumaan uusia hyökkäyksiä.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1828312. PÄÄMINISTERI Netanyahu teki eilen yllätysvierailun Jordaniaan, jossa hän keskusteli syvällisesti kuningas Abdullah II:n kanssa, tällä kertaa kuninkaan palatsissa kuvaajien todistaessa tilannetta. Netanyahun mukana olivat kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Uzi Arad ja sotilaslähettiläs Jordaniassa kenraali Yohanan Locker. Abdullah II:n tukena keskusteluissa olivat pääministeri Samir Rifai, kuninkaallisen hovin päällikkö Nasser Lozi, uninkaan neuvonantaja Ayman Safadi, ulkoministeri Nasser Judeh sekä tiedustelujohtaja kenraaliluutnantti Mohammed Raqqad.

NETANYAHUN tarkoituksena lienee ollut saada Jordania tukemaan hänen pyrkimyksiään suorien keskustelujen aloittamiseksi PA:n kanssa. Arabiliitto käsittelee asiaa torstaina. Pääministerin kanslian antamassa julkilausumassa sanotaan keskustelujen olleen syvällisiä miesten keskustellessa tapaa, miten hoitaa Israelin ja palestiinalaisten välisiä suhteita kaikissa kysymyksissä, jotta voitaisiin saavuttaa vakaa, turvallinen ja kestävä sopimus , joka perustuu periaatteelle kaksi valtiota kahdelle kansalle.
Jordania julkisti oman samansisältöisen julkilausumansa.

ISRAELIN ja Jordanian väliset suhteet ovat kuningas Abdullah II:n määritelmien mukaan laantuneet alemmaksi kuin koskaan ennen, vaikkakin yhteistyö tiedustelun ja turvallisuuskysymysten alueella on pysynyt vahvana.

KOLME viikkoa sitten Abdullah II sanoi The Wall Street Journal lehden haastattelussa tähän tapaan: Ensimmäisen kerran isäni kuoleman jälkeen, kun isäni teki rauhansopimuksen Israelin kanssa, suhteemme Israelin kanssa ovat ennen näkemättömän alhaalla. Ne eivät ole olleet niin huonot kuin nyt eivätkä niin jännittyneet kuin nyt. Abdullah II:n määritelmä on katsaus siitä, miten asia nähtäneen Jordanian sekavassa poliittisessa kentässä; Israelin puolella ei ole havaittu jännitystä eikä haluttu suhteitten viilenemistä.

ABDULLAH II pelkää kruununsa puolesta, minkä vuoksi hän usein turvautuu Israelia tuomitseviin lausuntoihin vain tyynnyttääkseen maansa voimakkaan palestiinalaisväestön tuntemuksia. Jordanian edun mukaista olisi syventää taloudellista yhteistoimintaa Israelin kanssa, mutta palestiinalaisten vihamielinen asenne Israelia kohtaan estää tämän.

Abdullah II teki vaarallisen poliittisen päätöksen poistamalla Jordanian kansalaisuuden tuhansilta maahan muuttaneilta palestiinalaisilta ilmeisenä päämääränään vähentääkseen heidän vaikutusvaltaansa.

ISRAELISSA elää edelleen voimakkaana käsitys, että Jordania on palestiinalainen valtio, eikä uutta tarvita. NU:n kansanedustaja Arye Eldad esitti asian näin: Netanyahu on halukas antamaan maata vain saadakseen suorat keskustelut. Kaksi vuotta sitten kukaan ei olisi uskonut, että hän menisi Jordaniaan pyytääkseen Kuningas Abdullah II:n apua Palestiinan valtion perustamiseksi, ei Jordaniaan vaan Israelin maahan.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=1827883. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas oli myös Jordaniassa eilen, mutta hänen ja Netanyahun polut eivät yhtyneet Ammanissa. Abbas on ollut hillittömän painostuksen alaisena, jossa häntä vaaditaan luopumaan jääräpäisestä vastustuksestaan keskustelujen tason nostamiseksi Israelin kanssa.

ABBASIN puolue Fatah sekä kattojärjestö PLO vastustavat muutosta keskusteluissa ja vaativat, ettei Abbas suostu Israelin ja Obaman vaatimuksiin. Hän joutunee huomenna vastaamaan kannastaan arabijohtajille arabiliiton kokouksessa Kairossa. Abbas tapasi kuningas Abdullah II:n eilen Ammanissa, mutta sen tuloksista ei ole tietoa.

ASSOCIATED PRESS julkisti eilen salaiseksi tarkoitetun 36-sivuisen PA:n sisäisen dokumentin, johon sisältyy presidentti Obaman viesti Abbasille, jonka hän lähetti edustajansa George Mitchellin kautta. Siinä varoitetaan Abbasia, että hänen tulisi tehdä nopeita päätöksiä suostuakseen suoriin keskusteluihin varmistaakseen USA:n osallistumisen ja tuen niihin. Viestissä varoitetaan, ettei USA voi painostaa Netanyahua suostumaan jatkamaan rakennus-kieltoa sen loppuessa 26.09.01 eikä lopettamaan laittomien arabitalojen purkamista, ellei Abbas suostu Obaman vaatimuksiin.

PA:n dokumentissa tutkitaan sen suhteita Obaman hallituksen kanssa helmikuusta lähtien. Siinä todetaan PA:n vakaa asenne suoriin keskusteluihin ja suositellaan, ettei ole mitään mieltä suostua Netanyahun ja Obaman vaatimuksiin, ellei Israelin hallitus lopeta setlementti-toimintaa eikä suostu jatkamaan keskusteluja siitä, mihin ne jäivät joulukuussa 2008.

ABBAS näyttää olevan tyytyväinen asioitten nykyiseen tilaan ja antaa tilanteitten kehittyä puuttumatta niihin mitenkään odotellessaan syyskuun loppua. (JP)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1388084. SOTAUUTISET Lähi Idässä eivät ota laantuakseen. Jos yhdestä ongelmasta selvitään, joukko uusia on odottamassa. Viimeisimpiä tällaisia uutisia ovat JP :n artikkeli, jossa Bassem Mroue tarkastelee Israelin löytämiä valtavia kaasuesiintymiä Välimeren rannikon edustalla.

Kahdessa kaasuesiintymässä, Tamar ja Dalit, jotka löydettiin viime vuonna ja joiden kaasutuotanto voitaneen aloittaa 2012, on 160 miljoonaa kuutiometriä (5.5 triljoonaa kuutiojalkaa) luonnonkaasua, joka riittäisi tyydyttämään Israelin kaasuntarpeen 20 vuodeksi.

Yhdysvaltalainen yhtiö Noble Energy, joka on osa kenttiä kehittävää yhteisjärjestöä, ilmoitti, että kolmas löydetty kaasukenttä, Leviathan, jossa on 450 miljoonaa kuutiometriä (16 triljoonaa kuutiojalkaa) luonnonkaasua, voi palvella kaasun vientiä ulkomaille.

TAMAR-KENTÄN hyödyntäminen voisi alentaa Israelin energiakustannuksia miljardi USD vuodessa sekä tuoda 400 USD osuusmaksut (royalties) valtiolle. Tämä tarkoittaisi 40 miljardin USD säästöjä ja 16 miljardin USD korkoja kaasukentistä. Leviathan-kenttä lisää näitä lukuja. Asiantuntijat ovat valittaneet, että muissa maissa valtion osuusmaksut ovat 20 % suuremmat.

ISRAELIN taholta on vakuutettu kaiken aikaa, että kaasukentät sijaitsevat selkeästi Israelin vesialueilla eivätkä ulotu Libanonin aluevesille, johon ne rajoittuvat.

LIBANONISSA toimiva terrorijärjestö, jolla on edustajia myös Libanonin parlamentissa ja hallituksessa, ilmoittaa yksioikoisesti, että Israel varastaa Libanonin luonnonrikkauksia eikä voi seurata tilannetta sivusta.

Libanonin parlamentin puhemies Nabih Berri, Hizbullahin kannattaja, ilmoitti, että Israelista on kehittymässä öljyemiraatti samalla kun sen jättää huomioimatta, että karttojen mukaan kaasukenttä ulottuu Libanonin alueelle. Israelin kansallisen infrastruktuuri ministeri Yaakov Mimran pitää noita väitteitä turhina, sillä Leviathan ja muut kentät sijaitsevat Israelin vesialueilla. Hän pitää luonnollisena, että kaasuntuoksu nenässä herättää välittömän kateuden ja rikkauden himon.

Israelin ja Libanonin välistä vesialuetta ei kuitenkaan ole virallisesti määritelty, mikä antaa tilaisuuden vaatimuksille. Sekä Libanonin että Kyproksen vesialueet ovat potentiaalisia kaasukenttiä, arvioi Petroleum Geopalvelut yhtiö. Libanonin halua päästä osalliseksi kaasulöydöistä siivittää maan suhteessa jättimäinen ulkomainen velka, 52 miljardia USD, 147 % maan bruttokansantuotteesta.

Israelin talouden runkona on ollut korkean teknologian tuotteet, eikä maalla ole luonnon-rikkauksia. Kaasukenttien löytöjen ohella myös öljyesiintymiä on löydetty, viimeiseksi Rosh HaAyin lähellä, jonka esiintymä lienee kaupallisesti kannattava. Myös Kuolleenmeren reunamilla etsitään öljyä, mutta tulokset ovat toistaiseksi vähäisiä. (JP)5. UUTISOTSIKOITA

- Iranin presidentti kertoi Iranin median haastattelussa maanantaina, että USA ja Israel ovat yhdessä suunnittelemassa hyökkäystä Iraniin kolmen kuukauden sisällä. Syyksi hän arvioi nimeämättömiin lähteisiin viitaten, ettei USA voi sietää Iranin kehitystä, eikä katsoa Israelin tuhoutumista, joka on lähellä toteutumistaan ja lähenee pussikatua ilman etenemistietä.

Hän ei kuitenkaan maininnut, millä alueilla Iranin talous kasvaa, koska yleisesti katsotaan sen pysähtyneen ellei taantuvan kovenevien sanktioitten myötä. Ensimmäisenä niistä Iraniin meneviä aluksia aletaan tarkistaa, ettei niissä ole kiellettyjä materiaaleja ja tarvikkeita. Iran on todennut, että se tulee suorittamaan omia ratkaisujaan vastauksena tarkastuksille joko hyökkäilemällä USA:n laivoja vastaan lähivesillä tai kauempanakin, tai aktivoimalla sille uskolliset terrorijärjestöt Hizbullah ja Hamas, joilla on edustajia maailmalla. http://www.debka.com/article/8932/

- Ranskan juutalaiset ovat alkaneet palauttaa aiemmin liian juutalaisina pidettyjä sukunimiään. Esimerkkeinä Robert Zimmerman Lev Bronstein

Bernard Schwartz, jotka tunnetaan paremmin nimillä Bob Dylan Leon Trotsky Tony Curtis. La Force du Nom edustaa 200 perhettä, jotka sodan jälkeen ovat muuttaneet nimensä. Varsinkin Puolasta ja muualta Ranskaan muuttaneet halusivat suojella perheitään muuttamalla liian puolalaiset nimet ranskalaisiin antisemitismin pelossa. Monet haluaisivat muuttaa nimensä takaisin, mutta Ranskan laki kieltää sen, minkä johdosta La Force du Nom lähetti vetoomuksen oikeus-ministeriölle, että se tekisi poikkeuksen juutalaisten kohdalla. http://www.jpost.com/JewishWorld/Jewish ... ?id=182842

- ILA, Israelin maahallinto, lähetti satoja poliiseja purkamaan kymmeniä beduiinien laittomasti rakentamia taloja ja hökkeleitä Negevissä. Ilan taholta vakuutetaan, että useimmilla näistä on asunto virallisessa kylässä, jonne he voivat muuttaa ja jonne Israel ulottaa palveluksensa. Beduiinit pyrkivät välttelemään palvelujen mukana seuraavia kunnallisia ja valtion maksuja siirtyen asumattomille seuduille maalle, joka ei ole heidän. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=182848

- Libanonin hallitseva Future Movement haluaa, että muslimien täytyy suojella maassa asuvia kristittyjä, joiden turvallisuus vaarantuu shia-suunnan kasvun myötä. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=182839

- Eläkeläisten ministeriö perustaa uuden toimiston, jonka tehtävänä on tutkia juutalaisten arabimaihin jäänyttä omaisuuttaan joutuessaan pakenemaan henkensä kaupalla. Heidän omaisuutensa lasketaan olevan kaksinkertainen palestiinalaisten pakolaisten Israeliin jättämään omaisuuteen verrattuna.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=182837

- Muslimisäätiö wakf on vienyt raivaustraktori uudelleen Temppelivuorelle. Niiden tarkoituksena uskotaan olevan juutalaisten historian hävittäminen vuorelta. Muslimit yrittävät peitellä toimiaan, mutta traktorit kuljettavat maata Kalliomoskeijan lähellä alueella, jossa Temppelin uhrialttarin uskotaan sijainneen sen etupihalla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138823


--
www.shalom.fi/news | www.forever.fi/email | www.kosher.fi


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Oikaisu:

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ke 28 Heinä, 2010 13:45


Israel-Uutisiin on päässyt lipsahtamaan asiavirhe, sinänsä vähäpätöinen, mutta korjataan nyt kuitenkin.

Virhe on lähtenyt alkuaan jo Jerusalem Postin uutisesta. Linkki tuossa alla, että Tony Curtis olisi oikealta nimeltään Robert Zimmerman (Bob Dylan), kun hän on alkuaan Bernard Schwartz. Nämä nimet ja miehet, kun ovat maailmankuuluja omalla alallaan, mutta nimenomaan noilla taiteilijanimillään.

http://www.jpost.com/JewishWorld/Jewish ... ?id=182842http://fi.wikipedia.org/wiki/Tony_Curtis

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bob_DylanDimi Sefanja

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY


Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron