Israel-raportti 12. elokuuta 2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israel-raportti 12. elokuuta 2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 15 Elo, 2010 18:58


Israel-raportti 12. elokuuta 2010


12. elokuuta 2010

TÄMÄN VIIKON UUTISIA:
» 1. ISRAEL UUDELLEENARVIOI SUHTEENSA LIBANONIN ARMEIJAAN
» 2. LYHYESTI
» 3. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 1867

* * * * * * * * * * * *

1. ISRAEL UUDELLEENARVIOI SUHTEENSA LIBANONIN ARMEIJAAN

Sen jälkeen, kun Libanonin armeija viime viikolla hyökkäsi Israelin puolella rajaa huoltotöitä tehneitä israelilaissotilaita vastaan tappaen reservisotilaan, Israel on uudelleenarvioimassa suhdettaan Libanonin armeijaan. Toisen Libanonin-sodan lopussa vuonna 2006 Israel ilahtui nähdessään Libanonin armeijan saapuvan Libanonin eteläosiin. Sen läsnäolon siellä yhdessä UNIFILin kanssa oli tarkoitus ehkäistä Hizbollahin sotilaallisten mahdollisuuksien kehittämistä.

Israelilaiset sotilaslähteet ilmaisevat nyt huoltaan siitä, että Hizbollah on soluttautunut Libanonin armeijaan, ja siitä on tulossa yhä negatiivisempi Israelia kohtaan. Hiljattain raja-alueella vartioineet libanonilaissotilaat osoittivat aseillaan ja kirosivat aidan toisella puolen olleita Israelin puolustusvoimien (IDF) sotilaita.

Israelissa diplomaatit uskovat, että viimeviikkoinen välikohtaus oli Libanonin armeijan tahallinen väijytys, jonka tarkoitus oli harhauttaa huomio YK:n tuomioistuimen tutkimuksesta, joka kohdistuu Libanonin entisen pääministerin, Rafik Haririn, kuolemaan. Tuomioistuimen odotetaan syyttävän murhasta Hizbollahin jäseniä ja syyrialaisia. Välikohtauksen suunnitelmallisuudesta todistaa lehdistön läsnäolo sillä Libanonin raja-asemalla, josta laukaukset ammuttiin.

Amerikkalaiset kongressin jäsenet vaativat nyt Yhdysvaltoja lakkauttamaan Libanonin armeijan rahoittamisen, kunnes raja-asemahyökkäykseen liittyneet olosuhteet ovat selvinneet.

Kongressin ulkoasiainkomitean puheenjohtaja Howard Berman sanoi, että ennen kuin on varmaa, että Libanonin armeija on vastuuntuntoinen tekijä, en voi hyvällä omallatunnolla sallia Yhdysvaltojen jatkavan aseiden lähettämistä Libanoniin. Ulkoministeriössä kuitenkin jatketaan väittämällä, että Libanonin armeijan tukeminen on kansallisten etujemme mukaista ja alueen tasapainoa ylläpitävää.

Kommentti:
Viimeviikkoinen välikohtaus vahvistaa laajalle levinneen huolen, että Libanonin poliittinen kartta on muuttumassa eikä parempaan suuntaan. Saad Haririn johdolla ja Hizbollahin jäsenten vaikutuspiirissä Libanonin hallitus on yhä enemmän lisäämässä yhteyksiään Syyriaan sekä laajentamassa niitä Iraniin. Druusijohtaja Walid Jumblatt, joka aiemmin johti Syyrian-vastaista taistelua, on nyt päätynyt hyviin väleihin Syyrian presidentin, Bashar Assadin kanssa, ja hänestä on tulossa yhä vihamielisempi sekä Israelia että länsimaita kohtaan. Libanonin armeija, hallituksen ojennettu käsi, ei millään tavalla estä Hizbollahia muuttamasta eteläisen Libanonin kyliä varustetuiksi armeijan tukikohdiksi, ja saattaa jopa tehdä yhteistyötä tämän terroristijärjestön kanssa.

Mutta mikään näistä kehityskuluista ei näytä johtavan muutoksiin Yhdysvaltain ulkoministeriön tai Euroopan valtioiden toimintatavoissa. Kuten aina, kyseiset valtiot pelkäävät tuhoavansa Libanonin monikasvoisen yhteiskunnan herkän tasapainon ja katsovat sen tähden läpi sormien rikkomuksia YK:n päätöslauselmia ja kansainvälistä lakia vastaan säilyttääkseen tasapainon. Ketään ei vaikuta kiinnostavan, että tämä tasapaino rakennetaan yhteiselle vihamielisyydelle Israelia kohtaan.

Kyseessä on sen kaltainen tasapaino, joka voi räjähtää sillä sekunnilla, kun yksikin Libanonin sisäisistä puolueista ei enää pidä rauhan säilyttämistä omien etujensa mukaisena. Se saattaa johtaa sisällissotaan tai, luultavammin, Israelin-vastaiseen hyökkäykseen. Jos maailmanyhteisö kieltäytyy kohtaamasta Libanonin tämänhetkisen tilanteen ja jatkaa sokeasti seetripuiden maan rahoittamista ja tukemista, on luultavaa, että se vain siirtää myöhemmäksi yhteentörmäystä, jota ei voida välttää. Jos ja kun se lopulta koittaa, niin aseilla, joita Libanoniin rohmutaan niin laillisesti kuin laittomastikin, tulee olemaan valtava potentiaali.


2. LYHYESTI

Hamasin hallitus on alkanut uudelleen metsästää niitä, jotka tekevät yhteistyötä Israelin kanssa. Kaduilla roikkuu julisteita, joissa kehoitetaan sotaan näitä kätyreitä vastaan, ja aiheesta keskustellaan radiossa sekä moskeijoiden saarnoissa. Tulevana kouluvuonna aihe lisätään opetussuunnitelmaan, jolloin Gazan lapset tulevat oppimaan yhteistyön vaarallisuudesta.

Opettajia pyydetään selittämään, mitä hyvät, epäluuloiset lapset tekevät: ilmiantavat vanhempansa. Gazan kaduilla liikkuu huhuja katoavista ihmisistä. Gazan sanomalehdissä julkaistaan toisinaan uutisjuttuja merestä löytyneistä ruumiista, joita on ammuttu päähän.

Nämä eivät aina ole pelkästään tavallisia Israelin avustajia, vaan ihmisiä, jotka ovat päässeet niin syvälle Hamasin hallitukseen, että sen johtajat ovat liian nolostuneita ilmaistakseen epäonnistumisensa ja aiheuttavat mieluummin tällaisten ihmisten katoamisen, lyhyellä sotaoikeudenkäynnillä tai ilman. Erään vanhemman israelilaisen puolustusviranomaisen mukaan tämä valtava ihmismetsästys ei ole osoitus voimasta, vaan antaa päinvastoin selviä merkkejä Hamasin hallituksen huolista.

Tieteen ja teknologian ministeri Daniel Hershkowitz tapasi NASA:n pääjohtajan Charles Boldenin tiistaina, ja he keskustelivat yhteistyön mahdollisuuksista, Ynet News raportoi. Ministeri sanoi, että keskustelu keskittyi lähinnä NASA:n kiinnostukseen israelilaisia teknisiä kehittelyjä kohtaan. Hershkowitzin mukaan yhdysvaltalainen virasto ilmaisi mielenkiintonsa Israelin kykyyn tehdä kevyitä satelliitteja, joiden paino on vain viidesosa amerikkalaisten ja eurooppalaisten satelliittien painosta, vaikka käyttömahdollisuudet ovat samat. Kevyitä satelliitteja voi laukaista lentokoneista pelkkien ballististen ohjuksien sijaan.

Toinen israelilainen erikoisuus, joka herätti NASA:n kiinnostuksen, on hyperspektrikamera, joka voi avaruudesta käsin havaita saasteita maassa, ilmassa ja meressä, sekä luokitella maaperien ja mineraalien tyyppejä. Kaksikko keskusteli myös Israelin kehityksestä sellaisten satelliittiantennien alalla, joilla voidaan analysoida valokuvia käyttämällä tutkia. NASA suunnittelee Venuksen kartoittamista, ja israelilainen teknologia voisi auttaa sitä näkemään tuon planeetan pilvipeitteen läpi.

Tri Idit Sulkin Israelin Ben-Gurionin yliopistosta (BGU) suoritti ensimmäisen tutkimuksen taputuslauluista, paljastaen suoran linkin kyseisistä toimista tärkeiden kykyjen kehittymiseen lapsilla, Israel21c kirjoittaa. Saimme selville, että ykkös-, kakkos- ja kolmosluokkalaiset lapset, jotka laulavat näitä lauluja, osoittavat kykyjä, joita ei löydy niiltä lapsilta, jotka eivät osallistu samanlaisiin aktiviteetteihin, hän selittää.

Hän sanoo, että tällaisilla lapsilla on siistimpi käsiala, he kirjoittavat paremmin ja tekevät vähemmän kirjoitusvirheitä. Tri Warren Brodsky, musiikkipsykologi, joka valvoi Sulkinin tohtorinväitöskirjaa, sanoo Sulkinin löytöjen johtavan oletukseen, että lapset, jotka eivät osallistu sellaisiin leikkeihin, voivat olla kehitykseen liittyvien oppimisvaikeuksien, kuten dysleksian ja dyskalkulian, riskiryhmässä. Epäilemättä tälläiset aktiviteetit harjoittavat aivoja ja vaikuttavat kehitykseen muilla alueilla.

Lasten opettajat uskovat myös, että näiden lasten sosiaalinen kanssakäyminen on parempaa kuin niiden, jotka eivät osallistu näihin lauluihin. Käsientaputuslaulut ilmaantuvat luonnollisesti lasten elämään noin seitsemän vuoden iässä ja katoavat noin kymmenen vanhana.

Tässä lyhyessä ajassa nämä aktiviteetit toimivat kehityksen pohjana lasten tarpeiden parantumisessa niin tunteellisten, sosiologisten, psykologisten kuin kognitiivistenkin. Tämä on siirtymävaihe, joka johtaa kasvamisen seuraaviin vaiheisiin, totesi Sulkin.


1. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 1867

Boris Schatz syntyy Varniaissa Venäjän keisarikunnassa. Opiskeltuaan lyhyesti yeshivassa Boris jatkaa maalaus- ja veisto-opintojaan ensin Vilnassa, sitten Varsovassa ja Pariisissa. Vuonna 1903 Boris perustaa taidekeskuksen Jerusalemiin ja nimeää sen raamatullisen artesaanin Besalelin mukaan, jolle Mooses antoi tehtäväksi ilmestysmajan rakentamisen. Boriksen pojasta, jonka nimi myös on Bezalel, ja tyttärestä Zaharasta tulee myös taiteilijoita, ja vuonna 1955 perhe saa Israelin taiteenpalkinnon. Besalelin taidekoulu on nykyään osa Heprealaista yliopistoa.


* * * * * * * * * * * *


Palaute: feedback@israelreport.org

Israel-raportin uutiset ovat vapaasti kopioitavissa. Ole hyvä ja ilmoita silloin lähteeksi: "Word of Life Israel"

Ulkopuolisista lähteistä peräisin olevat uutiset ja siteeraukset eivät välttämättä edusta Word of Life Israelin mielipidettä.

Copyright 2009 Word of Life Israel


TUE WORD OF LIFE ISRAELIA

Israel tarvitsee äänen. Virheellisen ja usein yksipuolisen uutisraportoinnin keskellä Israel-raportti puhuu Israelin puolesta. Sinä voit vahvistaa tätä ääntä tukemalla Israel-raportin päämäärää, objektiivisen ja totuudenmukaisen informaation levittämistä Israelista käsin. Klikkaa seuraavaa linkkiä antaaksesi lahjoituksen Word of Lifen työlle Israelissa:

http://www.livetsord.se/new/donatetoisrael/?language=en


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron