TUOREET UUTISET ISRAELISTA KESKIVIIKKONA 18.08.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET UUTISET ISRAELISTA KESKIVIIKKONA 18.08.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ke 18 Elo, 2010 13:44


TUOREET UUTISET ISRAELISTA KESKIVIIKKONA 18.08.101. PALESTIINALAINEN mies Ramallahista tunkeutui eilen Turkin Israelin lähetystöön pyrkien saamaan Turkin varakonsulin ja tämän vaimon panttivangeikseen, mutta he pääsivät pakoon. Tiedot ovat vieläkin epätarkkoja, sillä Turkin lähetystön virkailijat eivät päästäneet Israelin turvallisuuspoliisia tai lääkintähenkilöitä sisään, vaikka sieltä kuultiin laukaus miehen mentyä sisään. Hänellä ei ollut vaikeuksia päästä turvatarkastuksen läpi ennen lähetystöön menoaan.

Mies oli vaatinut poliittista turvapaikkaa Ankarasta, koska sekä Shin Bet että PA:n poliisit jahtaavat häntä, kuten hän väitti. Hän soitti lähetystöstä TV-2:n reportterille sanoen ottaneensa kaksi panttivankia ja uhaten räjäyttää lähetystön viemillään räjähteillä. TV-2:n tiedon mukaan mies vaikutti häiriintyneeltä. Hän syytti murhanhimoisia juutalaisia ja Abu Mazenia (Mahmoud Abbas) sekä muita korruptoituneita PA:n virkailijoita, jotka varastavat rahaa Palestiinan kansalta. Hän pyysi Turkkia pelastamaan hänen henkensä. Mies väitti tietävänsä paljon asioita, jotka paljastuessaan tuhoavat monen PA:n korkean virkailijan uran.

TURKIN lähetystöön tunkeutuneen miehen nimi on Nadim Injaz, joka tunkeutui Englannin lähetystöön Tel Avivissa vuonna 2006. Miehen uhatessa käyttää käsiasetta ja nesteräjähdettä lähetystön virkailija ampui häntä jalkaan. Lähetystö luovutti miehen ulkopuolella odottaville poliiseille ja lääkintähenkilökunnalle. Vielä paareilla maatessaan hän huusi kuolema juutalaisille, jotka ponnistelevat hänen jalkansa parantamisen puolesta. Lähetystön virkailijat sanoivat miehen halunneen ottaa panttivangeikseen varakonsulin ja hänen vaimonsa ja vaatinut poliittista turvapaikkaa Turkissa. Hän oli aseistautunut veitsellä, bensiinikanisterilla sekä käsiaseella, joka osoittautui leikkiaseeksi.

Israelin ulkoministeriön edustaja Yigal Palmor sanoi, että mies vapautettiin vankilasta jokin aika sitten kärsittyään rangaistuksen Englannin lähetystöön tekemänsä tunkeutumisen vuoksi. Hänet vietiin PA:n alueen rajalle, mutta mies sanoi pelkäävänsä PA:n poliisia, joka voi pidättää hänet. Turkin ja Israelin välit ovat kireät Mavi Marmaran välikohtauksen vuoksi, joten on toivottavaa, ettei tämä aiheuta lisäjännitystä maitten välille.
http://www.haaretz.com/news/national/tu ... f-1.3086322. USA:N entinen YK:n lähettiläs John Bolton kertoi journalisteille tiistaina, että Israelin potentiaalinen aika iskeä Iranin ydinlaitoksia vastaan on kutistunut pariin päivään. Tämä siksi, että Venäjä aloittaa ilmoituksensa mukaan Bushehrin atomivoimalan uraanisauvojen aktivoimisen 21.08.2010 eli tulevana lauantaina. Hän varoitti, että sauvojen asentamisen jälkeen Israel ei voine enää iskeä voimalaa vastaan peläten sen levittävän ydinsäteilyä sekä läheiseen ympäristöön että meriveteen. Debkafilen artikkelin mukaan Venäjän korkeita viranomaisia vierailee voimalassa perjantaina valmistellessaan voimalan käynnistämistä ja sen yhteyteen järjestettyjä avajaisseremonioita.

BOLTON kertoi JP:n journalistille H L Kriegerille, että tämä on hyvin suuri voitto Iranille. Se on suunnaton kynnys. Bolton johti aikoinaan USA:n NPT (ydinaseen levittämissopimus) politiikkaa todeten Venäjän yllättävän ilmoituksen Bushehrin voimalan käynnistämisestä vieneen käytännöllisesti yllätysedun Israelin hyökkäyksen suunnittelijoilta. Hän analysoi tilannetta todeten, että jos Israel katsoi oikeutetuksi tuhota Irakin rakenteilla olleen Orsirakin atomivoimalan, eikö olisi oikeudenmukaista toimia samoin tässäkin tapauksessa? Ei voida toimia kahdella tavoin, hän lisäsi. IAF:n koneet tuhosivat Irakin Osiralin atomivoimalan 1981 ja Syyrian rakenteilla olleen väitetyn plutonium-voimalan 2007.

VENÄJÄ solmi Bushehrin atomivoimalan rakentamissopimuksen 1995, mutta on viivyttänyt voimalan valmistumista viitaten epäselvyyksiin sopimuksessa tai Iranin maksusuoritusten viiveisiin sovitusta aikataulusta. Venäjä on vakuuttanut, että kaikki käytetty polttoaine kuljetetaan Venäjälle, joten Iranilla ei ole mahdollisuutta plutoniumin erottamiseksi siitä ydinpommia varten. Venäjä toimittaa voimalalle uraanipolttoainetta 10 vuoden ajan.

USA:N ulkomaanpolitiikkaneuvoston Iran asiantuntija Ilan Berman vähättelee Bushehrin atomivoimalan merkitystä, sillä Iranin keskeisenä tavoitteena on uraanin rikastaminen. Uraanin rikastus-laitokset ovat iskujen varsinaisina kohteina, hän arvioi, jos sellaisia toteutetaan. Berman sanoo Boltonin pystyttävän olkimiehen (variksen pelättimen) varoittaessaan Bushehrin atomivoimalan muuttavan tilannetta radikaalisti. Hän kuitenkin tunnustaa, että Bushehrin voimalan käynnistäminen on valtava propagandavoitto Iranille.

BOLTON puolestaan ei usko ulkomaisten tarkkailijoitten kykyyn ja mahdollisuuteen valvoa atomivoimalan käyttämän polttoaineen jälkikäsittelyä, koska Iran on toistuvasti käskenyt YK:n valvontajärjestön IAEA:n tarkkailijat ulos maasta niiden alkaessa lähestyä arkoja paljastuksia. Bolton arvioi, että jos IAF:n koneet lähetetään Iranin taivaalle, ne iskevät useisiin kohteisiin, mutta eivät Bushehriin. Tämä voisi kiihdyttää Venäjän lupaamien torjuntaohjus järjestelmien toimittamista Iraniin, joista vaarallisimpana pidetään S-300 järjestelmää.
¨
VENÄJÄ toimitti S-300 ohjusten torjuntajärjestelmän Kazackstanille, mikä rajoittaa suuresti IAF:n koneitten vapaata reittiä Iranin taivaalle. Vaikka järjestelmä Kazackstanissa ei tulittaisikaan lähellä lentäviä IAF:n koneita, tieto siitä voidaan välittää Iranille.
http://www.jpost.com/IranianThreat/News ... ?id=1850603. DEBKAFILE kertoo, että tiistaina, 17. elokuuta, Iranin ilmavoimien F-4 Fantom kone tuhoutui kuuden kilometrin päässä Bushehrin atomivoimalasta. Tapaus herättää vakavia kysymyksiä, sillä voimalan ympärillä on 20 km:n lentokielto. Miten kone pääsi näin lähelle voimalaa huomaamatta, vai ampuivatko sen suojaksi asetetut venäläisvalmisteiset Tor-M1 ohjukset koneen alas, koska se ei selvittänyt lennonjohdolle lupaa lentää alueella? Mutta miten kone sai lentää näin lähelle? Paikallinen virkailija Gholam Reza Kesthkar ilmoitti, että koneen molemmat ohjaajat pelastuivat laskuvajojen avulla ja kiidätettiin sairaalaan.

Iranin viranomaisten hämmästelevien kysymysten ohella he uhkaavat vakavilla vastatoimilla jokaista, joka uskaltaa vahingoittaa pian toimintansa aloittavaa voimalaa viitaten kansainvälisiin sopimuksiin, ettei käynnissä olevaa atomivoimalaa saa vahingoittaa.

DEBKAFILE kertoo toisestakin selvittämättömästä tapauksesta Bushehrin voimalan yhteydessä. Elokuun 1. päivänä tunnistamaton ohjaajaton kone (UAV) törmäsi voimalan kupoliin. Asukkaat sanovat kuulleensa kolme räjähdystä, mikä viittaisi koneita olleen kolme. Iranin viranomaiset tarjoavat selitystä, että tunnistamaton ohjaajaton kone tuhoutui voimalan lähellä, mutta sen tarkoituksena oli testata sen suojaksi asetettua ilmatorjuntajärjestelmää. http://www.debka.com/article/8973/4. LIBANONIN parlamentti teki historiaa myöntäessään maassaan asuville n. 400 000 palestiinalaispakolaiselle oikeuden työskennellä useimmissa ruumiillisissa töissä. Lain tarkoituksena lienee helpottaa ja saada oikeudenmukainen päätös pakolaisille, joista joiltakin on 1948 sodasta lähtien pidätetty lähes kaikki inhimilliset oikeudet. NGO- ja humanitääriset yleensä katsovat kuitenkin, että tämä on vasta ensimmäinen askel kohti täyttä vapautta ja oikeutta ihmisen arvoiseen elämään.

LIBANONISSA asuvat palestiinalaispakolaiset on eristetty tarkoin erotettuihin leireihin, joissa on niukasti tarjolla nykyaikaiseen elämään tarvittavia palveluja, vesi-, viemäri, sähköjärjestelmiä sekä terveydenhoidollisia ja sosiaalisia palveluja.

Alueet ovat liikakansoitettuja, minkä johdosta talot ovat ahtaasti toistensa lähellä ja asunnot pieniä ja huonosti varustettuja. Leireissä on oma sisäinen hallinto, eikä Libanonin armeijan ja poliisin edustajilla ole oikeutta mennä sinne ilman erikoislupaa. Niissä asuvat palestiinalaiset ovat myös hankkineet omaa aseistustaan jopa raketteja myöten, joita joku kärsimätön pienjärjestö ampuu Israelin puolelle. Suurin pakolaisleiri Ein el-Hilwe sijaitsee Sidonin lähellä, siellä asuu 70 000 palestiinalaista pakolaista.

YK:n tilastojen mukaan palestiinalaispakolaisia tai heidän jälkeläisiään on 4.7 miljoonaa. Tilastot eivät kuitenkaan kerro, ketkä heistä ovat aitoja pakolaisia, ketkä paikallisia asukkaita, jotka rekisteröitiin YK:n avustuksen piiriin ilmaisen avustuksen houkuttamina.

Pisimmälle palestiinalaisten oikeudet leireissä on huomioitu Syyriassa ja varsinkin Jordaniassa, jossa suuri osa heistä sai Jordanian kansalaisuuden. Poliittisista laskelmista johtuen kuningas Abdullah II poisti äskettäin tuhansilta palestiinalaisilta kansalaisuuden. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=1851015. ISRAELIN PUOLUSTUSVOIMIA (IDF) koettelee ja sen johtoa riepottaa yllättävä skandaali, joka näyttää nielevän syöveriinsä sen terävimmän johdon. Ikävintä tässä on se, että ilkeää kohua ja nimittelyä herättänyt skandaali on muuttunut poliittiseksi kiistelyksi kolumnistien ja analyytikoiden ottaessa rajusti kantaa ideologiansa ja poliittisen värinsä mukaisesti. Olisi voinut toivoa ja odottaa, että maan turvallisuudesta viime kädessä vastaava elin, puolustusvoimat ja sen toimintavalmiudesta vastaava johto, olisi pidetty poliittisen keskustelun ulkopuolella. Näin ei ole käynyt.

Varsin tasapuolisena yleensä pidetty kolumnisti Yaacov Katz suomii kovin sanoin IDF:n komentajaa Gabi Ashkenazia tämän joutuessa poliisin kuulusteluihin. Ashkenazi sanoo saaneensa kopion kohukirjeestä jo 3 viikkoa sitten, mutta ei katsonut olevan aihetta antaa sitä edelleen.

Katz ihmettelee, miksi Ashkenazi ei luovuttanut sitä poliisille heti, kun tämä aloitti tutkimukset? Ja miksi hän ei ottanut yhteyttä kirjelmän päähenkilöön kenraalimajuri Yoav Galantiin? Katz katsoo, että Ashkenazi syyllisti itsensä toimiessaan tällä tavoin, ja tulee jättämään itsestään kuvan armeijan komentajana, jota poliisi kuulusteli. Näinköhän todella? Poliisi moittii mediaa, että se julkisti Ashkenazin kuulustelun, mutta miksi poliisi teki sen julkisesti eikä vaivihkaa kulissien takana?

POLIISI ei ole tietenkään halunnut kertoa julkisuudessa tutkimustensa tuloksista, mutta vihjailee eri suuntiin, mikä vain pahentaa tilannetta. Gabi Ashkenazi valittaa raporttien epätarkkuutta haluamatta puuttua yksityiskohtiin, luvaten sanoa tutkimusten valmistuttua.

ISRAELIN ARMEIJA ja puolustusministeriö toimivat melkein kuin valtio valtiossa, mutta luulisi tällaisessa tilanteessa, jossa maan ja sen kansan kohtalosta valetaan kannua pitkin maailman turuja, pääministerin kutsuvan turvallisuuskabinettinsa tai minkä tahansa elimen, joka pystyy vaikuttamaan tilanteen nopeaan selvittämiseen, ja asettavan maan edun nimessä henkilö-kohtaiset mieltymykset ja antipatiat syrjään.

Keskeisimmät pelaajat ovat puolustusministeri Ehud Barak, joka harkitsemattomalla kiellollaan jatkaa Ashkenazin toimikautta vuodella, kuten on ollut tapana, ja käynnistäessään turhanaikaiset valintamenettelyt saattaen täten IDF:n komentajan halvaantuneeseen tilaan, sekä IDF:n komentaja Gabi Ashkenazi, jonka monet sanovat onnistuneen nostamaan armeijan Barakin aiheuttamasta alennustilasta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1850986. UUTISOTSIKOITA

- Kvartetti, USA, EU, YK ja Venäjä, eivät eilen saaneet puserrettua yhteistä julkilausumaa, jonka perusteella Israelin ja PA:n keskustelut aloitetaan. USA vaatii Israelin toiveen mukaisesti, ettei aseteta ennakkoehtoja, EU vaatii PA:n mukaisia ehtoja. Eurooppa näyttää olevan jo lujasti muslimien kukkarossa, vetoketjua vain ei ole vielä vedetty kiinni. (JP)

- IDF kävi tuhoamassa beduiinikylän Negevissä jo neljännen kerran. Beduiinien runsas lisääntyminen ja radikalisoituminen voi aiheuttaa vielä paljon harmia Israelissa. (JP)

- Kaksi IDF:n sotilasta haavoittui eilen terroristien ampuessa kranaatteja Gazasta turva-aidan yli Israelin puolelle. Iskut molemmin puolin näyttävät kiihtyvän uudelleen suhteellisen rauhallisen kauden jälkeen. IAF vastaa iskuihin ohjuksillaan salakuljetustunneleita ja oletettuja aseverstaita vastaan Gazassa. (JP)

- Hamas syyttää PA:n johtoa, että se on aloittanut sodan Islamia ja Allahia vastaan Länsirannalla. PA on tehnyt lukuisia aloitteita, joilla moskeijan johtajaa muezzinia kielletään kuuluttamasta otteita Koranista ilmoittaessaan rukousten alkamisesta, mikä on ollut tapana jo vuosisatojen ajan. Syyksi ilmoitetaan juutalaisasukkaitten valitukset kovaäänisten välittämistä ilmoituksista. Hamas syyttää, että PA on kieltänyt sadoissa moskeijoissa Koranin lukemisen ja opettamisen sisätiloissa.

Moskeijat ovat PA:n valvonnassa. PA:n viranomaisen sanoo niiden toimivan Hamasin propaganda- ja kokoontumistiloina. Hamasin mukaan moskeijat toimivat koulutiloina, joissa nuoret miehet ja naiset saavat opetusta ja Koraanin opettelemista ulkoa. PA:n wagf-säätiön edustaja Mahmoud Habbash sanoo, että hallitus on rakentanut viime vuonna 90 moskeijaa Länsirannalle; miten sitä voidaan syyttää islamin ja Allahin vastustajaksi?(JP)

- Ben Gurionin yliopiston äärivasemmistolaisuus Negevissä on noussut keskusteluihin. Siihen kuuluu sen joittenkin luennoitsijoitten ja professorien avoin Israelin vastaisuus ja maan mustaaminen ulkomailla artikkeleissaan ja puheissaan. Asia on tärkeä, sillä yliopiston tarvitsemat ulkomaiset avustukset vaarantuvat. Tärkein kriitikko on Im Tirtzu järjestö, jota yliopiston edustajat syyttävät McCartherin oppien toteuttamisesta. (JP)--

www.shalom.fi/news | www.forever.fi/email | www.kosher.fi | www.shalom.fi
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron