WORD OF LIFE: Israel-raportti 19. elokuuta 2010

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

WORD OF LIFE: Israel-raportti 19. elokuuta 2010

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 19 Elo, 2010 20:18


WORD OF LIFE: Israel-raportti 19. elokuuta 2010TÄMÄN VIIKON UUTISIA:


» 1. KVARTETTI TODENNÄKÖISESTI ASETTAA ENNAKKOEHTOJA SUORILLE NEUVOTTELUILLE

» 2. LYHYESTI

» 3. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: NOIN 40 EKR.* * * * * * * * * * * *1. KVARTETTI TODENNÄKÖISESTI ASETTAA ENNAKKOEHTOJA SUORILLE NEUVOTTELUILLE

Kvartetin (USA, EU, YK ja Venäjä) odotettiin antavan aikaisemmin tällä viikolla julkilausunnon, joka koskisi suorien neuvottelujen lähtökohtaa Israelin ja palestiinalaishallinnon välillä. Lausuma on viivästynyt Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin välisten riitojen takia, paljastivat Israelin diplomaattiset lähteet tiistaina.

Johtavat virkamiehet Jerusalemissa sanovat, että kvartetin ilmoitus voi perustua aiemmin 19. maaliskuuta Moskovassa annettuun lausumaan. He arvioivat, että lausumaan sisältyy kolme ehtoa, joita Israel pitää mahdottomina hyväksyä: juutalaisten siirtokuntien rakennuskiellon pidentäminen Juudeassa ja Samariassa (Länsirannalla), palestiinalaisvaltion perustaminen vuoden 1967 rajojen sisälle ja neuvottelujen ajan rajoittaminen 1-2 vuoteen. Virkamiehet uskovat näiden edellytysten avulla palestiinalaishallinnon johtajan Mahmud Abbasin viivyttävän lisää suorien neuvottelujen alkamista ainakin kunnes Länsirannan rakentamiskielto päättyy 26. syyskuuta.

Sunnuntaina seitsemän ministerin foorumi päätti olla hyväksymättä säädettyjä lausuman ennakkoehtoja. "Kvartetin julistus on todennäköisesti viikunanlehti, jotta saadaan palestiinalaisten asettamat ennakkoehdot täytettyä, ja tätä meidän on mahdotonta hyväksyä", ilmoitti vanhempi virkamies Jerusalemissa. Hallituksen ydin, jota johtaa pääministeri Benjamin Netanyahu, aikoo ilmeisesti odottaa erillistä amerikkalaista ilmoitusta, jota odotetaan muutaman päivän kuluttua kvartetin ilmoituksen jälkeen. Amerikkalainen julistus ei ilmeisesti aseta mitään edellytyksiä suorien neuvottelujen käynnistämiselle Israelin ja palestiinalaishallinnon välillä.

Valtiovarainministeri Yuval Steinitz sanoi vierailullaan Efratiin ja Gush Etzioniin tiistaina, että 10 kuukauden rakentamisen keskeyttäminen Juudeassa ja Samariassa oli virhe ja että rakentaminen aloitetaan uudestaan välittömästi kiellon päätyttyä 26. syyskuuta. Steinitz oli kahdestoista ministeri, joka on käynyt Efratissa viime kuukausina ja vaatinut siellä rakentamisen uudelleen aloittamista.2. LYHYESTI

Entinen Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs John Bolton kertoi Israelin radiolle tiistaina, että Israelilla on vain kolme päivää aikaa hyökätä Iraniin, jos se haluaa lopettaa islamilaisen tasavallan ydinasevalmistuksen. Viime perjantaina Venäjä ilmoitti, että 21. elokuuta se alkaa lastata ydinpolttoainetta Bushehrin reaktoriin. Bushehr on Iranin ensimmäinen ydinvoimala. Bolton sanoi, että kun reaktori, joka sekin on Venäjän rakentama, aloittaa toimintansa lauantaina, on liian myöhäistä hyökätä, koska hyökkäys johtaisi radioaktiivisten aineiden laskeumaan aina Persianlahdelle asti ja vahingoittaisi Iranin siviilejä. "Mikäli Israel ei iske, Bolton sanoi, Iran saavuttaa jotain, mitä millään toisella Israelin vastustajalla ei ole, eikä kenelläkään toisella Yhdysvaltain vihollisella Lähi-idässä todellakaan ole, nimittäin toimiva ydinreaktori."

Cliona Campbell, 19-vuotias irlantilainen opiskelija, oli vapaaehtoisesti kaksi kuukautta Israelin puolustusvoimissa (IDF). Campbell, joka ei ole juutalainen, sanoi tulleensa vapaaehtoisesti, koska oli "innostunut juutalaisesta kansasta, joka on kestänyt vihaa, vainoa ja kansanmurhaa, ja silti säilyttänyt järkkymättömän tahdon elää, ja se liittää heidät saumattomasti yhteen". Kun Campbell palasi kotiin Irlantiin, hän kirjoitti kokemuksistaan paikallislehteen, ja tämä lietsoi vihakampanjan häntä vastaan. "Tulin takaisin kahden kuukauden kuluttua ja kirjoitin palasen omia kokemuksiani", hän sanoi. "Nyt saan vihaisia viestejä ja joudun maalitauluksi. Menin vaatekauppaan paikkakunnalla, jossa asun ja vartija tuli luokseni ja huusi minulle. Facebook-sivuni linkki on lähetetty verkossa foorumiin ja minä aloin saada sähköpostia, jossa minun käskettiin olemaan varovainen tästä lähtien. Ystävänikin alkoivat saada herjaavia sähköposteja pian sen jälkeen." Campbelliä on kutsuttu "terroristiksi". "He eivät edes pidä minua irlantilaisena enää", hän sanoi.

Israel on alkanut nostaa veden säilyttämistä seuraavalle tasolle, Arutz Sheva kirjoittaa. Kahden viime viikon aikana vesilaitoksen urakoitsija Milgam on asentanut yli 100 000 vettä säästävää laitetta yli 40 000 asuntoon Keski- ja Etelä-Israelissa. Laite on asennettu tavallisen pesualtaan päälle tai kylpyammeen hanaan, ja se säästää noin kolmasosan veden kulutuksesta ilman että käyttäjä kokee mitään muutosta veden virtauksessa. Hankkeen odotetaan säästävän 25 miljardia litraa vettä vuodessa, maassa jossa jokainen pisara on tärkeä.1. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: NOIN 40 EKR.

Hillel syntyy Babylonissa. Kun hän kasvaa, hän siirtyy Jerusalemiin fariseusten oppiin. Köyhyyden tähden Hillelillä on ongelmia päästä opiskelemaan, mutta hän onnistuu lopulta ja hänestä tulee aikansa johtava oppinut asiantuntija. Rabbi Hillel kannattaa lievempiä otteita uskonnon harjoittamiseen, ja hänen näkemyksensä on usein ristiriidassa sen ajan toisen suuren tutkijan Shammain kanssa, joka on tiukempi tulkinnassaan. Hillel on kuuluisa sanonnastaan: "Se mitä vihaat, älä tee sitä muillekaan. Tämä on koko laki, loppu on selitystä."* * * * * * * * * * *


TUE WORD OF LIFE ISRAELIA

Israel tarvitsee äänen. Virheellisen ja usein yksipuolisen uutisraportoinnin keskellä Israel-raportti puhuu Israelin puolesta. Sinä voit vahvistaa tätä ääntä tukemalla Israel-raportin päämäärää, objektiivisen ja totuudenmukaisen informaation levittämistä Israelista käsin. Klikkaa seuraavaa linkkiä antaaksesi lahjoituksen Word of Lifen työlle Israelissa:

http://www.livetsord.se/new/donatetoisrael/?language=en


Kotisivu:

http://www.israelreport.org/

Tilaa:
http://www.livetsord.se/new/default.asp ... anguage=sv


Palaute: feedback@israelreport.org* * * * * * * * * * *


Israel-raportin uutiset ovat vapaasti kopioitavissa. Ole hyvä ja ilmoita silloin lähteeksi: "Word of Life Israel"

Ulkopuolisista lähteistä peräisin olevat uutiset ja siteeraukset eivät välttämättä edusta Word of Life Israelin mielipidettä.


Copyright 2009 Word of Life Israel

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron