TUOREET UUTISET ISRAELISTA PERJANTAINA 20.08.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET UUTISET ISRAELISTA PERJANTAINA 20.08.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Pe 20 Elo, 2010 22:58


TUOREET UUTISET ISRAELISTA PERJANTAINA 20.08.101. VENÄJÄN diplomaatit Jerusalemissa vakuuttavat, ettei Israelilla ole mitään pelättävää Iranin juuri valmistuneen Bushehrin atomivoimalan taholta, jonka uraanisauvat aktivoidaan lauantaina avajaisseremonian yhteydessä. Voimalan valmistuminen ja käynnistäminen sähköä tuottavaksi laitokseksi on tulos pitkälle operaatiolle, jonka aloitti shaahi Reza Pahlavi 1979 aluksi ranskalaisten asiantuntijain johdolla, mutta jota heidän vetäytyessään siitä Venäjä on jatkanut yhteistyössä Iranin asiantuntijain kanssa.
BUSHEHRIN voimala alkaa tuottaa sähköä noin kuukauden kuluttua.

VENÄLÄISET diplomaatit ja sen ydintutkimuksen johtaja Sergei Kiriyenko vakuuttavat, että laitos on IAEA:n tarkastajien silmien alla kaiken aikaa alkaen Venäjän toimittamien 3.5 %:n tasoon rikastettujen uraanisauvojen asentamisesta reaktoriin, sen toiminnan aikana ja käytetyn polttoaineen palauttamiseen Venäjälle. Kriitikot varoittavat, että Iran voi erottaa osan Venäjän toimittamasta alhaiseen tasoon rikastetusta uraanista ja jatkaa sen rikastamista omissa rikastuslaitoksissaan.

Sergei Kiriyenko sanoi televisioidussa haastattelussa pääministeri Vladimir Putinin kanssa, että Bushehrin voimalan valmistuminen ja sen toiminnan alkaminen osoittavat, että Venäjä aina toteuttaa sopimuksensa.

YK:n turvallisuusneuvosto kovensi Iranille asetettuja sanktioita siksi, ettei se ole suostunut IAEA:n esittämiin menetelmiin Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisen valvontaan kaikilla tasoilla. YK:n epäilyksiä ovat ruokkineet paljastukset, joista Iranin salaa rakentama uraanin rikastuslaitos lähellä Teherania on yksi osoitus.

Israel on kuitenkin tyytymätön asetettujen sanktioitten kykyyn estää Irania valmistamasta ydinpommia. USA:n hallitus on Obaman johdossa muuttanut alun myönteisyydestä varovaiseen kritiikkiin Iranin todellisia aikomuksia kohtaan, mistä on osoituksena sen asettamat omat boikottitoimensa, jotka ovat kovemmat kuin YK:n turvallisuusneuvoston asettamat.

Presidentti Onama kuitenkin etsii edelleen mahdollisuuksia aloittaa keskustelut Iranin johdon kanssa ratkaisun löytämiseksi ilman sotilaallisia toimia, joihin sen armeija on kuitenkin tehnyt valmisteluja ja suunnitelmia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139223
http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=1853802. IRANIN presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoo japanilaisen Ypmiuri Shimbun lehden haastattelussa perjantaina, että Iran on valmis aloittamaan uraanin vaihtokeskustelut välittömästi. Me lupaamme keskeyttää uraanin rikastamisen 20 %:n tasoon, jos uraani-polttoaineen tarpeemme on tyydytetty, hän todisti. Iran sanoo tarvitsevansa 20 %:n tasoon rikastettua uraania tutkimusreaktoriaan varten Teheranin lähellä.

AHMADINEJAD kritisoi Yhdysvaltoja ja länsimaita, että ne tavallisesti turvautuvat keskusteluja tarjotessaan uhkauksiin. Iranin kansaa pidetään ylpeänä ja omasta arvostaan kiinni pitävänä kansana, joka kokee tällaisen kohtelun kansallisena loukkauksena.

Iranin kansa tukee neuvotteluja, mutta niitä tulee käydä arvostavassa ja tasapuolisessa hengessä. Ikävä todeta, että länsivallat tavallisesti turvautuvat uhkauksiin voidakseen säilyttää etulyöntiasemansa. Ei tämä ole keskustelua. Keskustelun tulee olla ymmärtäväinen, ei uhkaileva, hän selvitti kantaansa.

NEW YORK TIMES kertoi web-sivullaan torstaina, että USA:n viranomaisten vakuuttelujen mukaan Iran tarvitsee ainakin vuoden ajan ydinpommin valmistamiseksi.

Israelin asiantuntijat ovat vakuuttaneet, että Iranin ydinpommi valmistuu kuukausien sisällä. He vakuuttavat, että jos tämä pystytään vahvistamaan, Israel voi turvautua ennalta ehkäisevään iskuun Iranin ydinlaitoksia vastaan vaikka yksin, ellei se saa tukea muilta. http://www.jpost.com/IranianThreat/News ... ?id=1854023. USA:n armeijan 4. hyökkäysprikaati ja 2. jalkaväkidivisioona aloitti poistumisensa Irakista torstaiaamuna ja siirtyi Kuwaitiin lopettaen samalla USA:n armeijan osallistumisen sotaan, jossa 4 400 USA:n sotilasta sai surmansa ja maksoi arviolta 1 triljoona USD.

Näin kertoo Debkafile (DF) artikkelissaan, jota referoin seuraavassa.
Artikkelissa todetaan, että Irakin sisäpoliittinen tilanne on kuolleessa tilanteessa nykyisen toimintahallituksen pääministerin Nouri al-Malikin kieltäydyttyä kokoomushallituksesta vaalit niukasti voittaneen Iyad Allawin Iraqiya puolueen kanssa. DF arvioi, että tämä asettaa Irakin alttiiksi arvaamattomille vaaroille.

Kummankaan pääministeriehdokkaan puolue ei ole tarpeeksi voimakas hallitsemaan yksin, joten epäselvä tilanne jatkuu. DF arvioi, että tilanne voi johtaa valtion hajaantumiseen, jossa Irania kannattavat shia-muslimit voivat yrittää miehittää strategisia alueita ja öljyrikkaita kenttiä estäen Saudi Arabian tukemien sunni-muslimien suunnitelmat.

DF:n mukaan Maliki on valmistellut sotaa asettamalla armeijan johtoon ja tärkeille upseeripaikoille shia-muslimeja, jotka ovat valmiit aloittamaan sotatoimet heti, kun amerikkalaiset joukot ovat poistuneet maasta. USA:n n. 50 000 sotilasta pidetään tarkoin vartioiduissa tukikohdissa, eikä niillä ole oikeutta puuttua maan sisäisiin asioihin.

Kenttä on siten avoin kehitykselle, joka voi alkaa koska vain. DF kertoo, että USA:n tiedustelun mukaan Malikille uskolliset joukot miehittävät laajan osan Bagdadia, Habaniyan, Ramadin, Tikritin, Fallujan sekä osia Anbar provinssista.

MALIKIN suunnitelmissa on murskata saudi Arabian suurella rahalla rakentamat tukikohdat ja alistaa sunni-yhteisöt neuvottelujen tai väkivallan kautta. Jos sota alkaa, DF:n arvion mukaan se voi kestää 2 vuotta, 2012 puoliväliin tai 2013 alkuun saakka.

DEBKAFILE arvioi artikkelissaan, että pohjoisen kurdit syyttävät Yhdysvaltoja aloittamansa tehtävän jättämisestä kesken ja altistamalla Irakin sisällissotaan. Kurdit ovat rakentaneet omaa Peshmerga armeijaansa, jonka he uskovat pystyvän erottamaan kurdialueet muusta maasta ja jopa miehittämään alueita sen ulkopuolelta Bagdadin johdon taistellessa maan eteläosissa. Varsinkin Kirkukin kaupunki ja sen alueen öljyrikkaudet ovat kurdien kohteina, jotka se haluaa varmistaa hallintonsa alle. Rajalinja kulkisi 250 km Bagdadista pohjoiseen.

IRANIN tiedusteluministeriö MOIS ja vallankumouskaartin al-Qods prikaatit ovat yhdessä Irakissa toimivien liittolaistensa kanssa laatineet suunnitelmia Basran öljyalueitten miehittämiseksi. Basran alue tuottaa 60 % Irakin raakaöljystä. Iran haluaa siepata myös shia-muslimien pyhät kaupungit Karbala ja Najaf. http://www.debka.com/article/8976/
Mielenkiinnon vuoksi viittaan kirjoitukseen alla olevassa osoitteessa, jossa kerrotaan muslimien aloittaneen maailman valloituksensa silloin, kun näet mustien lippujen lähtevän Korashanin kaupungista Iranin itäosassa. http://israelupdate.achlak.net/?page_id=3184. DIPLOMAATTILÄHTEET kertovat haarytz.com web-sivun mukaan, että kvartetti on hyväksynyt lauselma-esityksen, jonka mukaan Israel ja PA kutsutaan Washingtoniin 02.09.2010 rauhankeskustelujen aloittamiseksi osapuolten kesken. Presidentti Barack Obama on lupautunut osallistumaan tilaisuuteen.

Päätöslauselman mukaan, jota ei ilmeisesti ole vielä julkistettu, mutta jonka luonnosversio on journalistien käytössä, keskustelujen tavoitteena on saavuttaa täysi yksimielisyys vuoden sisällä, eli vuoden 2011 puoliväliin mennessä. Jos yksimielisyyttä ei ole siihen mennessä saavutettu, kvartetti valmistautuu julistamaan Palestiinan valtion perustetuksi yksipuolisella YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä.

KVARTETIN aiemman lausunnon mukaan rauhankeskustelut tulee voida käydä 24 kuukauden sisällä, joten aikataulua on kiristetty vuodella.

PA vaatii selkeää agendaa eli asioitten käsittelyohjelmaa keskusteluille. Israel vastustaa tätä sillä perusteella, että sillä asetettaisiin ennakkoehtoja keskusteluille, joihin Israel ei suostu. Artikkeli ei vastaa kysymyksiin, miten nämä erimielisyydet on ratkaistu tai miten ne aiotaan ratkaista ennen syyskuun alkua.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... 2-1.309143

Jpost kertoo artikkelissaan samasta asiasta lisäten yksityiskohtia. Ulkoministeri Hillary Clinton on ollut aktiivisena pyrkien saamaan vastahakoiset tappelupukarit Netanyahu ja Abbas suostumaan kvartetin asettamiin ehtoihin, joita ei ole vielä julkistettu. Clinton on soitellut Jordanian kuninkaalle ja Egyptin presidentille saadakseen heidän tukensa esityksille. USA:n ulkoministeriön edustajan Crowleyn mukaan keskustelut aloitetaan joko Washingtonissa tai Egyptissä, Sharm al-Sheikh on ehdolla. Kvartetille ja Obaman hallitukselle näyttää tulleen kiire saada asia nopeasti etenemään.

Obamalla on tietenkin oma lehmä ojassa, hän tarvitsee näyttöä edistymisestä edes jollain alueella. USA:n kansan mukaan 24 % katsoo, että Obama on muslimi ja hänen kansansuosionsa laskee tasaisesti yhä useamman uskoessa, ettei hän edes ole USA:n kansalainen eikä siten oikeutettu virkaansa. http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=98546 http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=185382
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=1929175. UUTISOTSIKOITA

- Kypros vakuuttaa, että jos sunnuntaina purjehtimisensa alkava Libanissa varustettu naisflotilla-alus Maria pyrkii sen satamaan, se käännytetään pois, tai jos se tulee satamaan, sen matkustajat ja henkilökunta pidätetään ja lähetetään kotimaihinsa. Algerian varustama alus lienee sekin matkalla, siitä ei tiedetä enempää. http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=185378

- Poliisi puhdisti Barakin ja Ashkenazin maineen Galant-dokumentin suhteen. Sen sijaan eversti Gabi Simoni, joka on Gabi Eisenkottin ystävä, tunnustaa antaneensa dokumentin TV-2:n uutisankkurille. Hän ei kuitenkaan ole sen laatija, vaikka uskoo sen aitouteen. Ashkenazi sanoo keskittyvänsä nyt IDF:n maineen puhdistamiseen puolustusministeri Barakin keskittyessä etsimään hänen seuraajaansa. http://www.haaretz.com/news/national/re ... t-1.309168

- IDF:n mainetta kaivaa uusi ilkeä tilanne joittenkin sotilaitten päästäessä FaceBookin sivuille kuvia, joissa he poseeraavat pidättämiensä palestiinalaisten kanssa, vaikka ne eivät sinänsä olekaan halventavia. http://www.haaretz.com/magazine/anglo-f ... f-1.309128

- YK:n raportissa väitetään, että IDF estää Gazan asukkaita pääsemästä pelloilleen tai kalastajia apajilleen. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... s-1.309022

- Al-Qaida valmistautuu hyödyntämään Israelin ja Iranin välistä sotaa, jonka se uskoo olevan väistämätön. Näin kertoo sunni-ryhmän nokkimisjärjestyksessä toinen komentaja Saeed al Shehri Jemenissä Daily Beast lehden mukaan. Hän arvioi, että saudien antaessa ilmatilaa IAF:n koneille Iran hyökkää saudi-kohteisiin varsinkin sen eteläosissa Jemeniin liittyvissä osissa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=185413

- Hollanti pyrki pelastamaan juutalaisia II maailmansodan aikana; maan 140 000 juutalaisesta 100 000 kuoli natsien käsissä. Mutta nyt Hollanti on yksi pahimmista anti-semiittisistä maista Euroopassa, kertoo Isi Leibler artikkelissaan. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists ... ?id=185195

- IDF aikoo ottaa käyttönsä uuden tarkan ohjusjärjestelmän. Sen järjestelmä hyödyntää GPS-järjestelmää, minkä johdosta ohjusten tarkkuus on 10 m:n säteellä. Ohjus, tai raketti, tuhoaa tykistöpattereita ja komentokeskuksia, se asennetaan kuorma-autoon. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=185396


--
www.shalom.fi/news | www.forever.fi/email | www.kosher.fi |

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron