TUOREET ISRAEL-UUTISET SUNNUNTAINA 22.08.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET ISRAEL-UUTISET SUNNUNTAINA 22.08.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 22 Elo, 2010 12:59


TUOREET ISRAEL-UUTISET SUNNUNTAINA 22.08.101. SEKÄ Israel että PA ovat antaneet suostumuksensa osallistua rauhankeskustelujen uuden vaiheen aloittamistilaisuuteen Washingtonissa 02.09.2010. Obama kutsui mukaan Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n, joiden kanssa hän keskustelee erikseen ja osallistuu heidän sekä Netanyahun ja Abbasin kanssa yhteisiin gala-illallisiin 01.09., eli keskustelujen aloittamispäivän edellisenä iltana.

ASIASTA ilmoitti selvästi ekstaasiin kiihottunut ulkoministeri Hillary Clinton, joka myös osallistuu keskustelujen alkamistilaisuuteen, päätellen kuvista, joissa hänen hymynsä on reväistä hänen leukaperänsä. Hän kertoi, että PA:lla oli lukuisia vaatimuksia alkaen täydellisestä setlementtien rakennuskiellosta aina Jerusalemin asemaan saakka, mutta että he lopulta joutuivat luopumaan niistä ja suostuivat Netanyahun vaatimukseen, ettei keskusteluille aseteta ennakkoehtoja. Ainoa vaatimus, jonka he saivat läpi, on USA:n lupaus, että keskustelut kestävät vuoden ajan, jonka aikana sovitaan kaikista kysymyksistä.

CLINTON kertoi myös, että keskusteluja käydään jatkossa monessa paikassa, ei pelkästään Washingtonissa, minkä oletetaan vihjaavan, että niitä käytäisiin Jerusalemissa ja Ramallahissa. Netanyahu on toistellut olevansa valmis matkustamaan minne vain, joten siinä ei liene ongelmia, mutta miten se sopisi palestiinalaisten pirtaan, on kokonaan toinen kysymys. Lukuisat palestiinalaisryhmät syyttävät Abbasia antautumisesta USA:n ja Israelin painostuksen alla.

OBAMAN nimittämä Lähi idän erikoislähettiläs George Mitchell puhui myös journalisteille, mutta hän vältteli kysymyksiä aikataulusta todeten, että USA:n toiveena on saada sopimus valmiiksi vuoden aikana, johon Netanyahu itse viittasi eräässä puheessaan.
Toiseksi hän sanoi, että Israel ja PA saavat itse sopia, millaisten raamien sisällä keskusteluja käydään ja missä järjestyksessä niistä sovitaan. Hän lupasi olevansa käytettävissä aina, jos hänen apuaan tarvitaan sovitteluissa, mutta ettei hänellä ole jatkuvaa roolia keskusteluissa.

NETANYAHU ei maininnut vastauksissaan journalisteille kvartetin asettamia raameja keskusteluille, mikä ei välttämättä huononna tilannetta vaan laajentaa liikkumisvaraa.

NETANYAHU lupaa, että sopimusluonnos alistetaan ensin Knessetin käsittelyyn ja sen jälkeen kansan ratkaistavaksi, mikä tarkoittanee neuvoa-antavaa kansaäänestystä.

Sen sijaan tarkkailijat eivät usko, että hänen nykyinen hallitusliittoutumansa tulee hyväksymään Netanyahun neuvotteleman sopimuksen, joka vaalilupauksistaan huolimatta suostui kahden valtion periaatteeseen ja suoriin keskusteluihin siitä PA:n kanssa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1855272. PLO:N hallitus (executive comittee) käsitteli rauhankeskusteluja kokouksessaan Ramallahissa perjantaina antaen tukensa Abbsille keskustelujen aloittamiseksi. Tämän hallituksen jäsenet ovat Abbasin nimittämiä yes-miehiä, eivät vaaleilla valittuja.

PA:n virkailija Ramallahissa vahvisti, etteivät amerikkalaiset antaneet heille mitään erikoislupauksia, mutta että heidän painostuksensa oli ennen näkemätön, jonka vuoksi PA oli pakotettu antamaan periksi. Hän kuitenkin selitti, että PA katsoo kvartetin esittämät raamit keskusteluille sitoviksi, mikä helpottaa heidän asemaansa. Hän selitti, että niissä todetaan setlementtien rakentamisen kieltäminen, Jerusalemin itäosien kuuluminen palestiinalaisille sekä että keskustelujen päämääränä on kahden valtion muodostaminen.

PLO:n hallitus totesi päätöksessään, että rakennuskielto setlementeissä sisältyy kvartetin vaatimuksiin, mitä PA tulee myös vaatimaan. Muutamat PA:n johtohenkilöihin kuuluvat ovat pyörtäneet aiemmin kielteisen kantansa ja kannattavat nyt Abbasia, mutta varoittavat rakennuskieltoasian nousevan ensimmäisten kysymysten mukana ehtona jatkokeskusteluille.

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1855283. Kvartetin lausuntoon sisältyy seuraavia päätöksiä.

- Kvartetti vakuuttaa pitäytyvänsä edellisiin lausuntoihinsa: Triestessä 26.06.2009, New Yorkissa 24.09.2009 ja Moskovassa 19.03.2010.

- Edellisissä lausunnoissa todetaan, että suorat kahdenkeskiset neuvottelut, jotka ratkaisevat kaikki lopullisen tilanteen kysymykset, tulevat johtamaan sopimukseen, johon osapuolet suostuvat, ja joka lopettaa miehityksen, joka alkoi 1967, ja jonka päämääränä on itsenäinen, demokraattinen ja elinkelpoinen Palestiinan valtio eläen rauhassa ja turvallisesti Israelin ja sen naapureitten rinnalla.

- Kvartetti lupaa avustaa osapuolia neuvottelujen aikana, jotka voidaan päättää vuoden kuluessa, sekä sopimuksen toimeenpanossa.

- Kvartetti kehottaa osapuolia rauhallisuuteen ja pidättyvyyteen ja pidättymään kaikista provosoivista toimista ja kiihottavasta retoriikasta.

- Kvartetti kehottaa israelilaisia ja palestiinalaisia osallistumaan suorien keskustelujen alkamistilaisuuteen syyskuun toisena päivänä Washingtonissa pyrkimyksenä selvittää kaikki lopullisen tilanteen kysymykset ja täyttää molempien osapuolten toiveet.

- Kvartetin johtajisto haluaa tavata arabiliiton johtajiston Washingtonissa syyskuussa 2010 sen hetkisen tilanteen toteamiseksi.

Lausunnossa todetaan mielihyvällä arabien rauhanaloitekomitean kokouksen päätökset 29. kesäkuussa ja todetaan samalla onnistumisen edellyttävän alueellista tukea neuvotteluille ja PA:n samanaikaiselle valtion rakentamiselle sen pyrkiessä oikeudenmukaiseen, kestävään ja kaiken kattavaan alueelliseen rauhaan, kuten on hahmoteltu Madirin seurantaehdoissa, turvallisuusneuvoston lausunnoissa ja arabien rauhanaloitteessa. (JP)4. EUROOPAN johtavien valtioitten edustajat kiittävät yksituumaisesti rauhankeskustelujen viriämistä uudelleen yli puolitoista vuotta kestäneen tauon jälkeen.

ENGLANNIN ulkoministeri William Hague onnitteli lämpimästi pääministeri Netanyahua ja PA:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia heidän päätöstensä johdosta osallistua suoriin keskusteluihin, kuten kvartetin lausunnossa aiemmin päivällä todettiin. Hän lupasi Englannin avustavan osapuolia kaikin tavoin, mikäli siihen on syytä, työskennellen yhdessä USA:n kvartetin ja EU:n kanssa.

Hague vieraillee Israelissa syyskuussa, tavaten sen aikana ulkoministeri Avigdor Liebermanin, joka ehdotti käyntiä paitsi Gazassa ja Ramallahissa Ranskan, Saksan, Italia ja Espanjan ulkoministereitten kanssa, myös Ashdodissa ja Sderotissa.

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner ylisti myös keskustelujen alkamista viitaten kvartetin lausuntoon, jossa esitetään toiveita ja ohjeita keskustelujen onnistumiseksi.

Saksan liittokansleri Angelika Merkel esitti myös onnittelunsa päätöksestä aloittaa suorat keskustelut ja toivoi niille menestystä sanoen kompromissien tuovan tuloksia, jos osapuolilta riittää siihen tahtoa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1855345. ISRAELIN valmistautuessa rauhankeskusteluihin muslimimaat Syyria ja Iran ovat asettaneet armeijansa hälytysvalmiuteen, kertoo Debkafile (DF). Niiden johtajien lausunnoissa todetaan, että Israelin armeijan johtoa riepottava skandaali on vain savuverho, jolla pyritään hälventämään epäilyt sotasuunnitelmista Irania ja Syyriaa vastaan. Iranin vallankumouskaartin IRGC ilmoitti DF:n mukaan perjantaina 20. elokuuta: IRGC on täydessä valmiudessa kohtaamaan lujasti USA:n ja Israelin hallitusten tyhmyyden.

DAMASKOKSESSA Syyrian pääministeri Naji al-Otari kutsui hallituksensa kiireiseen istuntoon torstaina käskien sotilas- ja turvallisuusjoukkoja asettamaan palveluksensa ja yksikkönsä täyteen hälytysvalmiuteen.

MAHMOUD ABBASIA lähellä olevat tahot olivat kertoneet, ettei ole mitään aihetta aloittaa rauhankeskusteluja Israelin kanssa, koska Lähi Itä valmistautuu suureen yllätyssotaan.

Iranin IRGC:n johto antoi varoituksen torstaina, että jos USA ja Israel toteuttavat hyökkäysaikeensa, vallankumousarmeija tulee kohtaamaan ne kaikkialla maailmassa, viitaten tällä ilmeisesti terroritoiminnan aktivoimiseen. Iranin johdon viittausten mukaan se uskoo Galant-skandaalin olevan vain savuverho todellisen aikeen peittämiseksi.
DF kertoo, että kolumnistit USA:ssa puhuvat ja kirjoittavat avoimesti sodan mahdollisuudesta Irania vastaan. Jopa Israelin entinen USA:n lähettiläs Martin Indyck kirjoittaa, että suuremman todennäköisyyden mukaan sodan Irania vastaan aloittaa USA kuin Israel.

USA:n entinen ulkoministeri Lawrence Eagleburger totesi Iranin Bushehrin atomivoimalan aktivoimisesta 21.08.2010, että sen johdosta tullaan vielä sotimaan, jos Iran saa ydinpommin, se tulee myös käyttämään sitä. Tähän sisältyy epäilys, ettei Iran tule palauttamaan kaikkea käytettyä polttoainetta Venäjälle, tai varastaa osan sen toimittamista uraanisauvoista jatkaen niiden rikastamista omissa laitoksissaan. Venäjän insinöörit aloittivat Bushehrin atomivoimalan 192 uraanisauvojen lataamisen lauantaina, joka kestää pari viikkoa. http://www.debka.com/article/8983/

DEBKAFILE kertoo toisessa artikkelissaan, että Israel ja USA ovat olleet kovin hiljaa Iranin ensimmäisen atomivoimalan aloittaessa toimintansa. Tämä johtunee DF:n saamien tietojen mukaan siitä, että USA ja Venäjä tekivät salaisen sopimuksen, jonka mukaan USA ei vastusta atomivoimalan aloittamista, jos Venäjä äänestää turvallisuusneuvostossa Iranin vastaisten sanktioitten puolesta.

USA on myös hiljentänyt Israelin johdon äänekkäistä vastalauseista. USA:n ulkoministeriön lausunto, ettei Bushehr aiheuta Israelille mitään uhkaa, on DF:n mukaan virheellinen, kun huomioidaan Iranin johdon vuosia kestänyt salailutaktiikka, josta sen shia-muslimien johtama hallitus on kuuluisa. DF viittaa myös kiireeseen, jolla Bushehrin atomivoimalan aktivoiminen ja 192 uraanisauvojen (82 tonnia) lataaminen päätettiin viikon sisällä Putinin ilmoituksesta, mikä osoittaa valmistelujen alkaneen hyvissä ajoin.

DF näpäyttää myös Netanyahua todeten, että hän on toiminut vastoin aiempia lupauksiaan, minkä johdosta on oletettava hänen luistelemivan muissakin kysymyksissä, kuten Israelin turvallisuutta koskevien alueitten luovuttaminen arvaamattoman Palestiinan valtion vastuulle, joilla turvattaisiin Israelin runsaasti asuttama rannikkoseutu sekä Jordanjoenlaakso, jonne kaavaillaan NATO:n joukkoja, joissa olisi mukana USA:n sotilaita. http://www.debka.com/article/8984/6. UUTISOTSIKOITA

- PA:n johto varoittaa, että suorat keskustelut tulevat epäonnistumaan, ellei Israel suostu PA:n vaatimuksiin. Toisaalta juutalaisasukkaat Juudeassa ja Samariassa varoittavat Netanyahua pettämästä äänestäjiään. He varoittavat, että PA:n käytös paljastaa sen todellisen päämäärän, eli Israelin tuhoamisen. PLO:n taholta todetaan, että pidettäköön aloitusseremonia Washingtonissa syyskuun alussa, mutta ettei PA:lla ole mitään aikomusta osallistua seuraaviin tilaisuuksiin ennen syyskuun 26. päivää nähdäkseen, jatkaako Netanyahu rakennuskieltoa Länsirannalla.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 61,00.html

- Israelin ulkoministeriö sanoo, että Bushehrin atomivoimala on täysin hylättävä, vaikka USA:n ulkoministeriön edustaja vakuuttaa, ettei Iran voi hyödyntää sitä ydinaseensa valmistamiseksi, ja että toisaalta sillä on teknisiä ongelmia pommin valmistamiseksi.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 17,00.html

- Unesco kieltää osallisuutensa kyseenalaiseen taidenäyttelyyn, jossa esitetään valokuvia ja Gazan lasten piirroksia. Näyttely kiersi Skotlannissa viime viikolla. Sen nimenä on Loss of Innocence, viattomuuden menetys. Kuvat osoittavat IDF:n sotilaitten hyökkäyksiä siviilejä vastaan. Niissä näytetään miten ihmiset menettävät
käsiään ja jalkojaan sekä raivaustraktorien tuhoavan asuintaloja haudaten ihmisiä elävinä, sekä maatalousmaan tuhoamista. Näyttelyä levittää skottilainen ääriryhmä Scottish Palestine Solidarity Campaign.

http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=185541

- Päärabbit Shlomo Amar ha Yona Meztger tutustuivat Josefin hautakammioon Sikemissä ensi askeleena sen täydelliseen uudistamiseen. Palestiinalaiset ovat järjestelmällisesti tuhonneet sitä ja polttaneet sen ainakin kahdesti.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139216

- Presidentti Shimon Peres kutsui arabeja paastopäivän lopettamisaterialle, mutta sen sijaan nämä osoittivat mieltään hänen asuntonsa ulkopuolella.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139218

- Ahmadinejad lähetti matkaan Iranin ensimmäisen ohjaajattoman pommikoneen.

http://www.jpost.com/IranianThreat/News ... ?id=185562

- JP kertoo, että pääepäilty Galant-skandaalissa, everstiluutnantti Boz Harpaz (res.) on läheinen armeijan komentajalle Ashkenazille, joka tuki häntä turvallistietojen vahingoittamissyytösten aikana. Barak ei vahvista Ashkenazin kenraalinimityksiä ennen kuin hän on nimennyt IDF:n seuraavan komentajan.

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=185552

Poliitikko Beirutissa esittää Hizbullahin joukkojen liittämistä osaksi LAF:n armeijaa.
Naisflotillan matka Gazaan siirrettiin Kyproksen vastarinnan vuoksi.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=185418
--
www.shalom.fi/news | www.forever.fi/email | www.kosher.fi | www.shalom.fi


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron